Liity verkostomme!

Brexit

#Brexit Cameron ylittää Rubicon Tory sisällissota Euroopasta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

_87208641_8b3a18cf-c670-4910-a3e7-bff6744515f6Denis MacShane

Unohda Labourin taistelu, joka on jyrinä puolueen ennustetun tappion jälkeen toukokuussa 2015.

David Cameron on nyt siirtynyt Tory Rubiconista puolueiden sisäiseen sisällissotaan sanomalla ministereille ja parlamentin jäsenille, että heidän ei tarvitse noudattaa hallituksen tai puolueen kurinalaisuutta Brexit-kysymyksessä.

Mainos

Nyt kaikki offshore-alueella omistetut EU: n vastaiset paperit voivat avata sarakkeensa euroskeptisille kärjille - ei Europhobe-fanaatikkojen ja Nigel Faragen marginaalirajalle - vaan miehille ja naisille, jotka puhuvat kabinettiaseman auktoriteetilla.

Kohteliaalle, kunnioittavalle keskustelulle tulee tavallinen hurskas vetoomus, mutta kun puolueen sielu ja kansan tulevaisuus ovat vaakalaudalla, on mahdotonta poistaa intohimoa pelistä.

Lisäksi hallussa on tulevan hallituspuolueen johto ja sen myötä Downing Streetin avaimet.

Mainos

Menestyäkseen David Cameronin pääministeri voi asettaa itsensä Brexit-kampanjan kärkeen tietäen, että jos Cameron häviää ja Britannia äänestää poistumasta Eurooppaa vastaan ​​hänen suosituksestaan ​​pysyä EU: ssa, hänellä on kaikessa kunniassa erota.

Avoin paikka täyttyy kenelle tahansa, jolla on ollut rohkeutta triumfistisen Brexit Tory -puolueen silmissä tulla ulos ja johtaa kansallista herätyskampanjaa vihattua Euroopan unionia vastaan.

Kanaalin yli poliitikot suhtautuvat vihdoin Brexit-mahdollisuuteen vakavasti Saksan parlamentin jäsenten johtajan Manfred Weberin kanssa, jonka mukaan Cameronia on tuettava.

Samaan aikaan Englannissa, sir David Tangilla, johtavalla kiinalaisella lontoolaisella yrittäjällä on koko sivu Evening Standard ylennettäessä Brexitin hyveitä.

Avainhenkilö on Boris Johnson. Ennen joulua pidetyssä Ipsos MORI -kyselyssä Lontoon pormestarin ja parlamentin jäsenen Toryn arvo oli kymmenen prosenttia joko Leave- tai Remain-kampanjalle. Tällainen on hänen suosionsa äänestäjien, etenkin Toryn uskollisten, kanssa.

Ottaako Boris punt Brexitistä toivoen korvatakseen Cameronin pääministerinä Brexit-seurauksen jälkeen? Vai pysyykö hän uskollisena pääministerille vaihdossa vihjeestä kabinetin istuimelle sen jälkeen kun hän seisoo Lontoon pormestarina toukokuussa?

Monet kommentaattorit ovat päässeet vertailuun 1975-kansanäänestyksessä, kun Harold Wilson antoi työministerien kampanjoida molemmilla puolilla.

Mutta hitaasti rakentuva Brexit-kansanäänestys on aina saanut aikaan William Hague'n vuonna 1997 tekemän päätöksen tehdä euroskeptisyydestä Tory-puolueen järjestävä ohjauskuva, kun Hague yritti tulla toimeen Tony Blairin määräävän aseman kanssa. .

Britannia oli vasta liittynyt ETY: hen, eikä Yhdistyneen kuningaskunnan lakiin tai normeihin ollut havaittavissa olevaa vaikutusta. Euroopan komissio oli kaukana, eikä sitä pidetty Euroopan voimakkaana salaisena toimeenpanijana, joka heikentäisi Ison-Britannian demokratiaa.

Ei parlamentin jäseniä, jotka olisivat tuottaneet vakavia junaskandaaleja, ja Ukip ei moblisoinut ja voittanut miljoonia Euroopan vastaisia ​​ääniä. Kaikki lehdistö, paitsi kommunisti Morning Star, oli vahvasti Eurooppaa puolustava. 413 416: n parhaista yritysjohtajista kannatti oleskelua ja Eurooppa-kannattava IN-kampanja käytti OUT-kampanjaa kaksitoista yhdeksi.

Wilsonilla oli valtaosa arvostetuista työministeristä - Roy Jenkins, Denis Healey, Shirley Williams ja Jim Callaghan - tukemassa IN: tä. ETY: n vastaisten ministereiden ja poliitikkojen nähtiin olevan melko tyhjiä, kuten Tony Bennin, Enoch Powellin tai Michael Footin - loistavat puhujat, mutta hieman omituisia ja marginaalisia. Margaret Thatcher ja useimmat huipputornit olivat IN: lle ja tulos oli ennalta johtopäätös.

Nykyään kaikki on erilainen. Lehdistö saattaa muuttaa heidän kahden vuosikymmenen vihamielisyyttään Eurooppaan, mutta toistaiseksi tätä ei ole todisteena, koska paperit tarjoavat säännöllisiä alustoja EU: n vastaisille vetoomuksille, mukaan lukien vaikutusvaltaiset vasemmistolehdittelijät, kuten Owen Jones ja Paul Mason.

Kun Cameron antaa vihreän valon jopa puolelle kabinetistaan, mukaan lukien monet vakavat ja hyvin arvostetut ministerit Brexitin kampanjaan, hän tekee entistä riskialtisemman riskin, jonka hän ottaa jo pitämällä Brexit-kansanäänestystä.

Politiikka on persoonallisuus on vanha sanonta ja ajatus siitä, että puolet tai kolmasosa kabinetista ja muista ministereistä taistelevat kollegojensa kanssa ja tämä voidaan yhdistää koko sielun illallisen jälkeiseen keskusteluun korkealla pöydällä, on kuvitteellinen.

Kyse on kunnianhimosta, Brysselin vihasta, visiosta kansallisesta kohtalosta, ulkomaalaisten maahanmuuttajien haluttomuudesta - lyhyesti sanottuna kaikki sisällissodan jakolinjat käyttämättä tosiasiallisesti jauhetta ja ammuttua.

Työväenpuolueen antaessa oman sisäisen veljellisen vihapuheensa vaikuttaa pääministerin omituiselta päätökseltä avata portit toryksien ministerisodalle Brexitistä. Unohda varjo-kaappi. Laskevat nyt Brexitin kabinettiministerit verrattuna Brexitin vastaisiin kabinettiministereihin.

Denis MacShane on työsuhteen entinen Eurooppa-ministeri. Hänen kirjansa Brexit: Miten Britannia, Eurooppa on julkaissut IB Tauris.

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 31. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät

Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Miten EU auttaa lieventämään brexitin vaikutuksia

Julkaistu

on

Viiden miljardin euron EU -rahasto tukee ihmisiä, yrityksiä ja maita, jotka kärsivät Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisesta unionista, EU-asiat.

- Brexitin siirtymäkauden loppuun, 30. joulukuuta 2020, päättyi ihmisten, tavaroiden, palvelujen ja pääomien vapaaseen liikkuvuuteen EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä, ja sillä oli kielteisiä sosiaalisia ja taloudellisia seurauksia ihmisille, yrityksille ja julkishallinnolle molemmilla puolilla.

Auttaakseen eurooppalaisia ​​sopeutumaan muutoksiin EU: n johtajat päättivät heinäkuussa 2020 luoda Brexitin säätelyvaraus, 5 miljardin euron rahasto (vuoden 2018 hintoina), joka maksetaan vuoteen 2025 saakka. EU -maat aloittavat resurssien vastaanottamisen joulukuuhun mennessäparlamentin hyväksynnän jälkeen. Euroopan parlamentin jäsenten odotetaan äänestävän rahastosta syyskuun täysistunnossa.

Mainos

Kuinka paljon menee kotimaani?

Rahasto auttaa kaikkia EU -maita, mutta suunnitelman mukaan Brexitin pahimmin kärsineet maat ja alat saavat eniten tukea. Irlanti on listan kärjessäja sen jälkeen Hollanti, Ranska, Saksa ja Belgia.

Kunkin maan määrän määrittämisessä otetaan huomioon kolme tekijää: Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa käytävän kaupan merkitys, Yhdistyneen kuningaskunnan yksinomaisella talousvyöhykkeellä pyydettyjen kalojen arvo ja Yhdistyneeseen kuningaskuntaan lähimpillä EU: n merialueilla asuvan väestön koko.

Mainos
Infografia, joka selittää Brexitin sopeutusvarauksen
Infografia, joka osoittaa, kuinka paljon tukea yksittäiset EU -maat saavat Brexit -sopeutusvarauksesta  

Mitä rahastosta voidaan rahoittaa?

Ainoastaan ​​Yhdistyneen kuningaskunnan EU: sta eroamisen kielteisten seurausten torjumiseksi toteutetut toimenpiteet ovat tukikelpoisia. Näitä voivat olla:

  • Investoinnit työpaikkojen luomiseen, mukaan lukien lyhytaikaiset työohjelmat, uudelleenkoulutus ja koulutus
  • Yhdistyneestä kuningaskunnasta Brexitin seurauksena lähteneiden EU: n kansalaisten uudelleenintegrointi
  • Tuki yrityksille (erityisesti pk-yrityksille), itsenäisille ammatinharjoittajille ja paikallisille yhteisöille
  • Tullilaitosten rakentaminen ja raja-, kasvinsuojelu- ja turvallisuusvalvonnan toiminnan varmistaminen
  • Sertifiointi- ja lisensointijärjestelmät


Rahasto kattaa 1. tammikuuta 2020 ja 31. joulukuuta 2023 väliset menot.

Kalastus- ja pankkisektorit

Kansalliset hallitukset voivat vapaasti päättää, kuinka paljon rahaa kullakin alueella käytetään. Maiden, jotka ovat riippuvaisia ​​merkittävästi Yhdistyneen kuningaskunnan talousvyöhykkeen kalastuksesta, on kuitenkin sitouduttava vähimmäismäärä kansallisia varojaan pienimuotoiseen rannikkokalastukseen, samoin kuin kalastustoiminnasta riippuvaiset paikalliset ja alueelliset yhteisöt.

Rahoitus- ja pankkisektorit, jotka voivat hyötyä Brexitistä, eivät sisälly tähän.

Lue lisää 

Continue Reading

Brexit

Britannia ei enää ole Saksan kanssa käydyn kaupan kymmenen parhaan joukossa Brexit -pureman vuoksi

Julkaistu

on

By

Euroopan unionin, Ison -Britannian ja Saksan liput leijailevat kanslian edessä ennen Britannian pääministeri Theresa Mayn vierailua Berliinissä, Saksassa 9. huhtikuuta 2019. REUTERS/Hannibal Hanschke/Tiedostot

Britannia on menettämässä asemaansa Saksan kymmenen parhaan kauppakumppanin joukossa tänä vuonna ensimmäistä kertaa sitten vuoden 10, koska Brexitiin liittyvät kaupan esteet pakottavat Euroopan suurimman talouden yritykset etsimään liiketoimintaa muualta. kirjoittaa Michael Nienaber että Rene Wagner.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta vuoden 2020 lopussa, kun yli neljä vuotta oli riidelty avioeron ehdoista, joiden aikana yritys Saksa oli jo alkanut vähentää suhteitaan Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Tämän vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana saksalaisten brittiläisten tavaroiden tuonti laski lähes 11% vertailukaudesta 16.1 miljardiin euroon (19.0 miljardia dollaria), Reutersin tarkastamat liittovaltion tilastoviraston tiedot osoittivat.

Mainos

Vaikka Saksan tavaroiden vienti Britanniaan kasvoi 2.6% 32.1 miljardiin euroon, se ei voinut estää kahdenvälisen kaupan heikkenemistä 2.3%: lla 48.2 miljardiin euroon. EU vuonna 11.

Saksan BGA -ammattiliiton joulukuussa 2020 tekemä tutkimus osoitti, että joka viides yritys järjestelee toimitusketjuja vaihtaakseen brittiläiset toimittajat toisiin EU: ssa.

Tämä suuntaus oli yhä selvempi, vaikka brittiläiset yritykset olivat vielä huonommassa asemassa, sanoi Saksan brittiläisen kauppakamarin puheenjohtaja Michael Schmidt, mikä tekee käännöksestä ennen tämän vuoden loppua epätodennäköistä.

Mainos

"Yhä useammat pienet ja keskisuuret yritykset lopettavat kaupan (Isossa-Britanniassa) näiden (Brexitiin liittyvien) esteiden vuoksi", Schmidt sanoi Reutersille.

Ensimmäisen vuosipuoliskon jyrkkä lasku johtui myös pull-forward-vaikutuksista, ennen kuin uudet esteet, kuten tullitarkastukset, alkoivat tammikuussa.

"Monet yritykset ennakoivat ongelmia ... joten he päättivät nostaa tuontia lisäämällä varastoja", hän sanoi.

Vaikka tämä vaikutus vauhditti kahdenvälistä kauppaa viimeisellä neljänneksellä, se supisti kysyntää tämän vuoden alussa, kun taas uusien tullitarkistusten ongelmat vaikeuttivat myös kauppaa tammikuusta lähtien.

Yhdistyneen kuningaskunnan huono tulos ei johtunut vain huonosta tammikuusta, joka laski vuoden 2021 ensimmäisen kuuden kuukauden keskiarvoa.

Sekä toukokuussa että kesäkuussa kahdenvälinen tavarakauppa Saksan ja Yhdistyneen kuningaskunnan välillä pysyi vuoden 2019 lopun tason alapuolella-toisin kuin kaikki muut suuret saksalaiset kauppakumppanit.

"Yhdistyneen kuningaskunnan merkityksen menettäminen ulkomaankaupassa on looginen seuraus Brexitistä. Nämä ovat luultavasti pysyviä vaikutuksia", Kielissä sijaitsevan Maailman talousinstituutin (IfW) puheenjohtaja Gabriel Felbermayr sanoi Reutersille.

Tietojen erittely osoitti, että brittiläisten maataloustuotteiden tuonti Saksasta laski yli 80% ensimmäisen kuuden kuukauden aikana, kun taas lääkkeiden tuonti lähes puolittui.

"Monilla pienillä yrityksillä ei yksinkertaisesti ole varaa pitää ylimääräistä taakkaa pysyä ajan tasalla ja noudattaa kaikkia potkittuja tullisääntöjä, kuten juuston ja muiden tuoretuotteiden terveystodistuksia", Schmidt sanoi.

Mutta uudet kauppatodellisuudet olivat vahingoittaneet brittiläisiä yrityksiä jopa enemmän kuin saksalaisia ​​yrityksiä, jotka olivat tottuneempia käsittelemään erilaisia ​​tullijärjestelmiä ympäri maailmaa, koska monet olivat vieneet eri Euroopan ulkopuolisiin maihin vuosikymmenien ajan.

"Isossa -Britanniassa tilanne on erilainen", Schmidt sanoi ja lisäsi, että monet siellä olevat pienyritykset olivat vieneet pääasiassa EU: hun, joten niiden oli aloitettava tyhjästä uusien tullitarkastusten edessä.

"Monille pienille brittiläisille yrityksille Brexit merkitsi pääsyn menettämistä tärkeimmille vientimarkkinoilleen ... Se on kuin ampuisi itseään jalkaan. Ja tämä selittää, miksi Saksan tuonti Britanniasta on nyt vapaassa pudotuksessa."

Hän ilmaisi toivovansa, että osa laskusta voisi olla väliaikaista. "Yritykset ovat yleensä aina valmiita sopeutumaan nopeasti - mutta tämä vaatii aikaa."

($ 1 = € 0.8455)

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa