Liity verkostomme!

EU

#Brexit -ministerit voivat vapaasti kampanjoida molempien puolien puolesta EU-äänestyksessä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

david-Cameron-varoittaa-vastaan-brexitDavid Cameronin on annettava ministereille mahdollisuus kampanjoida kummankin osapuolen puolesta kansanäänestyksessä, kun Yhdistyneen kuningaskunnan suhteista EU: hun on päästy sopimukseen.

Pääministeri neuvottelee parhaillaan Ison-Britannian EU-jäsenyydestä ennen sen asettamista julkiseen äänestykseen.

Ennen vuoden 2017 loppua järjestettävässä kansanäänestyksessä kysytään, pitäisikö Ison-Britannian pysyä EU: ssa.

Mainos

Useiden kabinettiministereiden uskotaan suosivan äänestystä, ja Cameronin odotetaan kampanjoivan Ison-Britannian pysymiseksi EU: ssa, vaikka hän on sanonut, ettei hän sulje pois mitään, ellei hän saa neuvotteluistaan ​​mitä haluaa.

Jos pääministeri olisi päättänyt vaatia kollektiivista kabinettivastuuta, hän olisi pakotettu potkaisemaan ministereitä, jotka eivät ole hänen kanssaan eri mieltä.

'Viisas päätös'

Mainos

Entinen konservatiivien pääministeri Sir John Major oli vaatinut kollektiivista vastuuta kabinetista EU: n kansanäänestyskampanjan aikana.

Entinen varapääministeri Lord Heseltine - joka viime kuussa varoitti torien "sisällissodasta", jos ministereiden sallittiin avoimesti uhrata pääministeriä ja ehdotti, että Cameron nähdään globaalina "nauruvarastona", jos hän sallisi sen - kieltäytyi kommentoimasta pääministerin päätös.

Mutta ne, jotka kampanjoivat Ison-Britannian poistamiseksi EU: sta, suhtautuivat myönteisesti tähän toimintaan.

Äänestyslehden toimitusjohtaja Matthew Elliott sanoi: "Kansanäänestykseen voi olla niin vähän aikaa kuin 170 päivää, joten ministereiden tulisi antaa kampanjoida avoimesti heti, kun uudelleenneuvottelut on saatu päätökseen - ja varmasti viimeistään Eurooppa-neuvoston lopussa. helmikuussa.

"Brittiläiset ansaitsevat kuulla, missä heidän valitsemansa edustajat suhtautuvat tähän elintärkeään asiaan. Meillä on ollut paljon hyödyllisiä tapaamisia hallituksen ministereiden kanssa ja odotamme innolla yhteistyötä heidän kanssaan nyt paljon tiiviimmin."

Brian Monteith, Leave.EU: sta, sanoi: "Olemme tyytyväisiä uutiseen, jonka mukaan ministereillä on mahdollisuus kampanjoida omallatunnollaan kansanäänestyksessä.

"Tämä ei kuitenkaan koske heitä. Tavallisten ihmisten, kuten sairaanhoitajien, taksinkuljettajien ja pienyritysten omistajien, on kuultava äänensä tässä keskustelussa."

Toryn kansanedustaja Steve Baker, konservatiivien Ison-Britannian ryhmästä, sanoi: "Pääministeri on tehnyt viisaan päätöksen, joka on epäilemättä maan, EU: n keskustelun ja konservatiivipuolueen etujen mukaista. Olen iloinen."

'Tahmea harmonia'

UKIP: n johtaja Nigel Farage sanoi, että pääministerin päätös oli lyhytaikainen ratkaisu "pitää kiinni" konservatiivipuolueesta, mutta kansanäänestyksen lähestyessä kabinettierot saattoivat tulla "sovittamattomiksi".

Hänen mukaansa David Cameron olisi "yllättynyt" niiden konservatiivien lukumäärästä, jotka kampanjoivat UKIP: n kanssa erota EU: sta.

Britain Stronger In Europe -yhtiön toimitusjohtaja Will Straw sanoi: "Valinta Britannialle tulevassa kansanäänestyksessä on sukupolven suurin.

"Nautimme jo poliitikkojen tuesta kaikkialta poliittisesta kuilusta, mukaan lukien monet konservatiivit. Olemme varmoja, että pääministerin onnistuneiden uudelleenneuvottelujen jälkeen suurin osa konservatiivien ministereistä jatkaa sitä, että Euroopan sisällä olemisen edut ... selvästi suuremmat kuin kustannukset. "

Alan Johnson, joka johtaa Labour For For Britain -kampanjaa, sanoi: "Vaikka torit ovat eri mieltä Euroopasta, työväenpuolue on selvää, että Ison-Britannian kansallista etua palvelee parhaiten kampanjointi Ison-Britannian pysymiseksi EU: ssa."

Liberaalidemokraattien johtaja Tim Farron, joka kampanjoi Ison-Britannian pysymisen puolesta EU: ssa, syytti Cameronia "oman sisäisen puolueenriidan asettamisesta korkeammalle kuin Britannialle paras".

"Hallituksen tulisi ottaa kollektiivinen kanta tässä asiassa, ja jos ministerit ovat eri mieltä pääministerin kanssa, heidän pitäisi erota."

Lontoon pormestari Boris Johnson puhui ennen uutisten herättämistä Cameronin päätöksestä LBC-radiosta: "Luulen, että meidän on oltava valmiita kävelemään pois, mutta tällä hetkellä tuen pääministeriä saadakseni paljon tälle maalle ja Euroopalle. "

Hän hylkäsi ajatuksen, että Cameronin olisi erotuttava pääministeristä, jos hän menettää kansanäänestyksen ja kieltää torien parlamentin jäsenet sotimasta Eurooppaa.

"Emme ole. Glutinoiva harmonia vallitsee. Tuemme David Cameronia. Luulen, että hän tekee loistavaa työtä", hän lisäsi.

Cameronin on tarkoitus puhua parlamentin jäsenille tänään (15. tammikuuta) kello 30 julkilausumassa joulukuun EU: n huippukokouksesta, jossa Yhdistyneen kuningaskunnan neuvottelupyynnöistä keskusteltiin.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa