Liity verkostomme!

Etusivu

Yhdysvallat nostaa Uzbekistanin oikeuksien sijoitusta puuvillakentän väärinkäytösten jatkuessa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

s1.reutersmedia.net

Reuters:  Uutiset saivat Dmitri Tihonovin Uzbekistanin maaseudulta, kun työaktivisti kirjasi hiljaa tuhansien opettajien, sairaanhoitajien, työntekijöiden, opiskelijoiden ja muiden varusmiesten saapuvan pelloille hakemaan puuvillaa.

Tulipalo oli tuhonnut Tihonovin kotitoimiston. Kun hän palasi roskia etsimään 29. lokakuuta, hänen raporttinsa kansainvälisille tarkkailijoille, jotka dokumentoivat vuotuisen mobilisoinnin, olivat kadonneet.

Mainos

Ihmisoikeusryhmien mukaan Tihonov on uhri Uzbekistanin pyrkimyksille salata massiivinen, valtion järjestämä pakkotyöjärjestelmä, joka tukee asemaansa maailman viidenneksi suurimpana puuvillan viejänä. He mainitsevat aktivistien säännölliset pidätykset, pelottelun ja häirinnän.

Aktivisti Angrenista, joka on noin 62 kilometriä pääkaupungista Taškentista itään, sanoo olevansa paikallisten viranomaisten jatkuvan valvonnan alaisena muistuttaakseen ihmisiä "on parempi pitää poissa minusta" - väitettä, jota Reuters ei voinut itsenäisesti vahvistaa.

Aktivistien vaino on yksi todistajien ja ihmisoikeusryhmien mainitsemista väärinkäytöksistä, jotka aiheuttivat erimielisyyksiä Obaman hallinnossa tänä vuonna siitä, kuinka paljon kritiikkiä Keski-Aasian väkirikkain valtio ansaitsi Yhdysvaltain ulkoministeriön vuosikertomuksessa modernista orjuudesta.

Aikaisemmin julkistamattomassa muistiossa ulkoministeriön ihmiskaupan seuranta- ja torjuntatoimiston analyytikot kutsuivat pakkotyötä "endeemiseksi" puuvillan korjuun aikana ja sanoivat, että Uzbekistan ei "ole tehnyt merkittäviä ja kestäviä ponnisteluja" ennätyksensä parantamiseksi. Reutersin tarkistama vuoden 2015 alkuilmoitus suositteli Uzbekistanin pitämistä raportin alimmalla tasolla, mikä nosti taloudellisten pakotteiden haavaa maassa, jonka puuvillaa käytetään langassa ja kankaassa, joilla on merkittävä rooli maailmanlaajuisessa toimitusketjussa.

Mainos

Mutta Yhdysvaltain vanhemmat diplomaatit hylkäsivät suosituksen, mikä heikentää ihmisoikeuksia koskevaa huolta strategisesti tärkeässä maassa.

Aavikkojen, vuorten ja arojen sisämaavaltio oli Yhdysvaltojen joukkojen ja tarvikkeiden kauttakulku naapurimaiden Afganistanin sodan aikana. Washington haluaa nyt sen apua estääkseen islamilaisten militanttien leviämisen, vakauttaakseen Afganistanin ja kompensoidakseen Venäjän vaikutusvaltaa alueella.

Kun ulkoministeriö julkaisi heinäkuussa 2015 julkaistun ihmiskaupparaporttinsa (TIP), Uzbekistan korotettiin rikkomusten alimmalta tasolta. Uzbekistan ei täytä "vähimmäisvaatimuksia" ihmiskaupan lopettamiseksi, raportissa todetaan, mutta se "tekee merkittäviä ponnisteluja" - varoitus puuttuu analyytikoiden arvioinnista.

Uzbekistanin hallitus tuottaa arviolta miljardi dollaria vuodessa puuvillamyynnistä, ja noin miljoonan Neuvostoliiton aikakauden sadonmobilisointia luonnehditaan isänmaalliseksi velvollisuudeksi. Uzbekistanin viranomaiset eivät vastanneet toistuviin kommenttipyyntöihin, mutta väittävät yleensä, että kansalaiset poimivat puuvillaa vapaaehtoisesti.

Reutersin tutkimus - joka perustui paikallisten virkamiesten, aktivistien ja kenttätyöntekijöiden haastatteluihin - osoitti, että vaikka maa on edistynyt lapsityön lopettamisessa sadonkorjuussa, se on lisännyt aikuisten ja ikääntyneiden nuorten rekrytointia samalla pakkokeinolla.

Ulkoministeriön päätös hylätä asiantuntijoiden suositus ja nostaa Uzbekistanin luokitusta ihmiskaupan raportissa vahvistaa Reutersin elokuussa julkaisemaa artikkelia, jonka mukaan vanhemmat diplomaatit paisuttivat arvioita 14 strategisesti tärkeästä maasta vuosikatsauksessa, mukaan lukien Keski-Aasian maa. Vuosikatsaus on tarkoitettu luokittelemaan maat ihmiskaupasta ja pakkotyöstä itsenäisesti.

Huolimatta Uzbekistanin edistymisestä, joka estää lapsia kentältä, "en näe mitään todisteita siitä, että tämä erittäin pakottavan työn muoto olisi muuttunut", sanoi entinen Yhdysvaltain suurlähettiläs Mark Lagon, joka johti ulkoministeriön ihmiskaupan vastaista toimistoa 2007-2009. Uzbekistanilla on edelleen ”kurja ihmisoikeusprofiili”.

Pyydettyään kommenttia ulkoministeriön virkamies puolusti Uzbekistanin päivitystä sanoen, että osasto pysyy "prosessin eheyden" varassa maakohtaisten sijoitusten määrittämisessä.

"Liikkuvatko he edelleen työntekijöitä? Kyllä ", sanoi korkea virkamies, joka seurasi ulkoministeri John Kerryä 1. marraskuuta vierailulla Uzbekistanissa. Mutta "jos et tunnusta parantuneen käyttäytymisen tunnustamisesta (lapsityövoimasta), saatat heidät päättämään, ettei se ole vaivan arvoista ja tekevät sitten mitään."

Yhdysvaltain päättäjät ovat taistelleet kahden vuosikymmenen ajan tasapainottaakseen huolta Uzbekistanin ihmisoikeustilanteesta tarpeesta ylläpitää suhteita kovan linjan presidentti Islam Karimoviin.

"Se on luonnollinen geopoliittinen liitto, mutta se on monimutkainen hänen ihmisoikeustilanteensa vuoksi", sanoo Yhdysvaltain suurlähettiläs Uzbekistanissa vuosina 2000-2003 John Herbst. "Hänen autoritaarinen hallintonsa ei ole kovin johdonmukainen periaatteidemme kanssa."

Kerry puhui toimittajille ennen marraskuun tapaamistaan ​​Karimovin kanssa muinaisessa Silk Roadin kaupungissa Samarkandissa, Kerry puhui "yhteisistä eduista", erityisesti islamilaisen ääriliikkeen torjunnasta, mutta hänen viittauksensa ihmisoikeuksiin olivat vinosti. Hän totesi tarpeen käsitellä Uzbekistanin hallinnon "inhimillistä ulottuvuutta". Reuters ei pystynyt selvittämään, keskustelivatko he pakkotyöstä yksityisessä kokouksessa.

Uzbekistan otti ensimmäiset askeleet estääkseen lapsia poimimasta puuvillaa vuonna 2012, ja ponnistelut lisääntyivät vuonna 2013, kun ulkoministeriö alensi maan ihmiskauppaa koskevassa raportissa "Tier 3" -tasoon - Pohjois-Korean ja muutamien muiden maiden alimpaan tasoon. Viime vuoden raportissa Uzbekistan pysyi tasolla 3, ja sen lapsityövoiman kielto kiristyi.

Reutersin haastatteleman sadon todistajan mukaan lapsityövoiman puute johti aikuisten ja vanhempien teini-ikäisten lisääntyneeseen asevelvollisuuteen.

Edelleen samojen hallituksen asettamien korjuukiintiöiden edessä paikalliset viranomaiset laajensivat julkisten työntekijöiden, kuten opettajien, sairaanhoitajien ja byrokraattien, sekä yksityisen sektorin työntekijöiden mobilisointia, todistajat sanoivat. Vaikka nuoria, kouluikäisiä lapsia ei ollut pakotettu mobilisoimaan massamittakaavassa, monia 17-vuotiaita pakotettiin yhdessä joidenkin nuorempien lasten kanssa sadonkorjuun myöhempinä viikkoina täyttämään kiintiöt.

Tusina Reutersin haastattelemaa työntekijää pyysi nimettömyyttä sanoen, että he pelkäsivät kostoa.

Heistä 46-vuotias putkimies kertoi, että hänet kuljetettiin 250 km (155 mailia) poimimaan puuvillaa 15 päivän ajan. Kun hän palasi, toinen työntekijäryhmä lähti ulos. Ruoka ja majoitus toimitettiin rappeutuneissa kasarmeissa. "Ei ollut mitään keinoa kieltäytyä", hän sanoi.

Eläkeläinen, 64, sanoi, että hänen kaupunkinsa jokainen kotitalous ohjataan lähettämään vapaaehtoinen hakemaan puuvillaa. Hän pelkäsi, että ne, jotka eivät, olisivat "mustalla listalla" ja menettäisivät julkisia etuja. Koska hänen poikansa johtaa pientä kauppaa, joka tukee perhettä, hän meni itse pelloille.

Historiaopettaja, 49, sanoi, että hänen koulunsa henkilökunnan käskettiin poimimaan puuvillaa 20 päivän ajan tai maksamaan sadan tueksi noin 400 dollaria. Hän kieltäytyi ja irtisanoutuessaan erosi.

Reuters ei voinut vahvistaa näitä tilejä itsenäisesti.

Ulkoministeriön ihmisoikeusanalyytikoilta puuttui tuki tänä vuonna, kun he pyrkivät pitämään Uzbekistanin rankingissa viimeisenä kongressilähteiden mukaan sekä Yhdysvaltain nykyisten ja entisten virkamiesten mukaan.

Ihmiskauppatoimiston johtaja oli lähtenyt, ja osasto toi eläkkeelle jääneen diplomaatin toimimaan johtajana muutamaksi kuukaudeksi, kun taas luokitukset päätettiin. Entinen Sri Lankan ja Bangladeshin suurlähettiläs Patricia Butenis vastusti Uzbekistanin analyytikkoja asiaan liittyvien virkamiesten mukaan jättäen heidät ilman korkean tason puolustusta.

Kokouksessa, johon osallistui Yhdysvaltain suurlähettiläs Uzbekistanissa, Butenis pyysi maan parantamista edustamiensa analyytikkojen suositusten vastaisesti, lähteet sanoivat. Hän kehotti analyytikkoja miettimään sitä, mitä hän kuvaili "kokonaiskuvan" seurauksiksi Uzbekistanin pitämisestä tasolla 3, he lisäsivät.

Ulkoministeriö kieltäytyi keskustelemasta "sisäisistä neuvotteluista". Eräs virkamies huomautti, että valtiosihteeri lopulta päättää maiden sijoittumisesta "yksinomaan" henkilöstön panoksen perusteella. Butenis, nyt eläkkeellä, kieltäytyi kommentoimasta.

Uzbekistanin Tier 3 -luokitus vuosien 2013 ja 2014 raporteissa auttoi ihmisoikeusryhmien koalitiota, puuvillakampanjaa, järjestämään Uzbekistanin puuvillan boikotoinnin yli 200 vaatevalmistajalta ja jälleenmyyjältä, mukaan lukien Gap Inc, American Eagle Outfitters Inc ja Wal-Mart Stores. Inc.

American Eagle sanoi, ettei sillä ollut aikomusta muuttaa Uzbekistanin puuvillan käyttöä koskevaa kieltoa, joka on ollut voimassa vuodesta 2008. Gap ja Wal-Mart eivät vastaaneet välittömästi kommentointipyyntöihin.

Uzbekistanin päivitys Yhdysvalloissa ei ole muuttanut boikottia, sanoi Patricia Jurewicz, Kalifornian asianajajaryhmän Responsible Sourcing Network johtaja, joka ylläpitää luetteloa yrityksistä, jotka ovat sitoutuneet "olemaan tietoisesti" käyttämättä Uzbekistanin puuvillaa, kunnes maa lopettaa käytännön pakollisten lasten ja aikuisten työvoimaa puuvilla-alalla. "

Mutta suuret puuvillankäsittelijät, kuten Singaporen Olam International Ltd ja Etelä-Korean Daewoo International Corp, ostavat silti Uzbekistanin puuvillaa, yritykset sanoivat.

Olam sanoi, että se ei voi vastata Uzbekistanin puuvillaa koskeviin kysymyksiin, mutta lisäsi, että se työskenteli hallituksen ja muiden elinten kanssa työkysymysten ratkaisemiseksi.

Maailmantalouden heikkouden vuoksi Daewoon Uzbekistanin puuvillan kysyntä on heikentynyt, Daewoo-yhtiön edustaja kertoi Reutersille. Hän kieltäytyi kommentoimasta maan pakkotyöoloja, mutta oli tyytyväinen Uzbekistanin päivitykseen ihmiskaupan raportissa "ehdottomasti hyvänä".

(Lisäraportti: Dmitri Solovjov Moskovassa, Meeyoung Cho Soulissa ja Nathan Layne Chicagossa.)

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa