Liity verkostomme!

EU

Zhanaozen-luettelon pitäisi lopettaa syyllisten rankaisematta jättäminen Kazakstanissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

zhanaozen-naiset-1-2000x570Neljä vuotta sitten, 16. joulukuuta 2011, Kazakstanin Zhanaozenin kaupungissa mellakkapoliisi avasi tulen elävillä ampumatarvikkeilla aseettomien öljytyöntekijöiden selälle, jotka olivat protestoineet korkeamman palkan ja parempien työolojen puolesta seitsemän kuukautta.

Shetpen kylässä poliisi ampui 17. joulukuuta 2011 mielenosoittajia, jotka vaativat ampumisen lopettamista Zhanaozenissa. Virallisten lukujen mukaan ainakin 17 ihmistä kuoli, mutta epävirallisten lähteiden mukaan uhreja oli jopa 70.

Rangaistuksena joukkomurhien järjestämisestä ja niihin osallistumisesta 13 öljytyöntekijää tuomittiin vankeuteen, joka vaihteli kolmesta seitsemään vuoteen, ja vielä 16 henkilölle annettiin ehdolliset rangaistukset.

Mainos

Neljä Shetpe-kylän asukasta tuomittiin 4-7 vuoden vankeuteen. Open Dialog -säätiön työntekijät olivat kansainvälisten tarkkailijoiden joukossa oikeudenkäynneissä. 22 öljytyöntekijää todisti oikeudessa, että heitä oli kidutettu: heitä oli lyöty, tukehdutettu, heidän korvansa oli puhkaistu nitojalla, heidät ripustettiin hiuksiinsa ja uhkasi raiskaus ja kostotoimet perheenjäsenilleen. Uhrit huomauttivat yksittäisistä poliiseista, jotka olivat kiduttaneet heitä, mutta syyttäjänvirasto 'ei löytänyt vahvistusta' näiden tapahtumien tapahtumisesta.

Kazakstanin tuomioistuimet tuomitsivat öljytyöntekijät kidutuksesta saatujen tietojen perusteella. Vuoden 2014 lopussa yksi lakon johtajista Roza Tuletayeva vapautettiin, ja vuonna 2015 loput vangitut öljytyöntekijät saivat takaisin vapauden. Tämä tuli mahdolliseksi EU: n, YK: n, Etyjin, ihmisoikeusjärjestöjen ja Kazakstanin opposition edustajien jatkuvien ponnistelujen ansiosta, jotka ovat maanpaossa.

Yksi ehdoista öljytyöntekijöiden ehdonalaiseen ehdonalaiseen vapauttamiseen oli heidän "katumuksensa tehdyistä rikoksista", ja tästä syystä he ovat eläneet pelossa ja välttäneet yhteydenpitoa toimittajiin vapauttamisensa jälkeen. Tällä hetkellä öljytyöntekijät pelkäävät, että heidät voidaan irtisanoa työpaikoistaan, jos he osallistuvat Zhanaozenin tragedian muistotapahtumiin, jotka on tarkoitus järjestää sen vuosipäivänä.

Mainos

Kazakstan ei ole ottanut huomioon EU: n ja YK: n vaatimuksia vapauttaa viimeinen vanki, tuomittu Zhanaozenin tapauksessa: oppositiopoliitikko Vladimir Kozlov. Hän suorittaa 7.5 vuoden rangaistuksen "sosiaalisen erimielisyyden yllyttämisestä", "vaatii perustuslaillisen järjestyksen kaatamista" ja "rikollisjärjestön perustamista".

Kazakstanin virallisen kannan mukaan Kozlov 'provosoi mielenosoittajia väkivaltaisesti kohtaamaan viranomaiset' 'oppositiopoliitikko Mukhtar Ablyazovin ohjeiden mukaan. Kun herra Ablyazov kannatti lyöviä öljytyöntekijöitä, Kazakstan syytti häntä "sosiaalisen erimielisyyden yllyttämisestä" ja "rikoksesta ihmiskunnan rauhaa ja turvallisuutta vastaan". Samat syytteet perustuivat toisen poliittisen pakolaisen Muratbek Ketebayevin syytteeseen asettamiseen, joka raportoi aktiivisesti Zhanaozenin tapahtumista.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa