Liity verkostomme!

EU

Tuomio on EU-Marokko kauppasopimus valottaa Israelin väite "kaksinaismoraali" koskevia merkintöjä koskevien siirtokuntien tuotteille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU-Israel-suhteidenYossi Lempkowicz, Senior Media neuvonantaja Euroopassa Israelin Press Association (EIPA)

Israel on vastannut viime kuussa tehtyyn EU: n päätökseen antaa suuntaviivat Länsirannan ja Golanin kukkuloiden tuotteiden merkitsemiselle, joita EU pitää '' miehitetyinä alueina '', sanomalla, että liike oli '' poliittisesti motivoitunut '', koska se syrjii yhden maan, Israelin, tuotteet, kun taas ympäri maailmaa on noin 200 alueellista kiistaa, kuten Länsi-Saharassa (Marokon miehittämä) ja Pohjois-Kyproksessa (Turkin miehittämä), joista EU ei myöntänyt tällaisia ​​merkintöjä. Israel kumosi EU: n väitteen, jonka mukaan merkintäkysymys on '' puhtaasti tekninen asia '', kyyniseksi ja perusteettomaksi.

Euroopan unionin yleisen tuomioistuimen, EU: n toiseksi korkeimman oikeuden, viime viikolla tekemä päätös kaataa vuoden 2012 maatilakauppasopimus EU: n ja Marokon välillä Länsi-Saharan, kiistanalaisen alueen vuoksi, jonka Marokko on miehittänyt ja liittänyt vuodesta 1975, jolloin se annettiin Espanja lopetti siirtokuntansa siellä ja vahvistaa Israelin kantaa EU: n kaksinkertaisiin standardeihin merkintäkysymyksissä.

Mainos

EU: n tuomioistuimen päätös tehtiin Algerian tukeman Polisario Frontin, Länsi-Saharassa itsenäisyyden puolesta taistelevan ryhmän, tapauksesta. Saharan demokraattinen demokraattinen tasavalta (SADR), jolla on maanpakolaishallitus Algeriassa, vaatii oikeuksia hallita aluetta.

Tuomioistuin mainitsi unionin kansakuntien päätöslauselmat, joissa Länsi-Sahara luokitellaan miehitetyksi, ja syytti EU: ta siitä, että se pyrki sopimukseen Marokon kanssa tekemättä eroa Länsi-Saharassa valmistetuista tuotteista. Nämä tuotteet on tällä hetkellä merkitty '' Made in Marocco ''.

Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokous julisti vuonna 1979 Marokon "miehitysjoukoksi" entisessä Espanjan siirtokunnassa ja vahvisti Länsi-Saharan kansalaisten luovuttamattoman oikeuden itsenäisyyteen.

Mainos

Vuonna 2005 EU pyysi ratkaisemaan konfliktin, jolla varmistettaisiin Länsi-Saharan kansan itsemääräämisoikeus.

Huolimatta siitä, että Hollanti ja Ruotsi ovat viime vuosina muodollisesti vastustaneet Länsi-Saharan tuotteiden merkitsemistä marokkolaisiksi, EU ei ole antanut mitään vastaavia merkintäsääntöjä kuin ne, jotka se julkaisi 11. marraskuuta Israelille. (Euroopan komission antama tulkitseva huomautus, joka antaa ohjeita jäsenvaltioille, ehdottaa sellaisten merkintöjen käyttöä, kuten '' Tuote Golanin kukkulalta (Israelin ratkaisu) '' tai '' Tuote Länsirannalta (Israelin ratkaisu). ''

Sen sijaan, että toimisi EU: n tuomioistuimen päätöksen mukaisesti vaatimalla miehitetyn alueen marokkolaiset tuotteet merkitä '' Länsi-Saharan tuotteiksi '', EU: n ulkopolitiikan päällikkö Federica Mogherini ilmoitti maanantaina EU: n ulkoministerikokouksessa EU: n päätöksestä taistella tuomioistuinta vastaan päätöksestä ja valittaa siitä samalla kun varmistetaan, että EU: n ja Marokon välinen kauppasopimus pysyy voimassa '', koska EU pitää tärkeänä suhteitaan Marokkoon ''.

Vuoden 2012 EU: n ja Marokon välinen kauppasopimus alensi tulleja kymmenille Marokon maataloustuotteiden viennille EU: hun vastineeksi eräiden Marokkoon suuntautuneiden eurooppalaisten tullien purkamisesta. Se antoi myös EU: lle oikeuden kalastaa Länsi-Saharan vesillä.

Marokon ulkoministeri Salaheddine Mezouar, joka oli maanantaina Brysselissä EU-Marokko-assosiaationeuvoston vuosikokouksessa, ilmaisi tyytymättömyytensä tuomioistuimen päätökseen ja kertoi toimittajille, että "tämä on vaarallinen ennakkotapaus. Se ei ole hyödyllinen suhteessa EU: ta, joka on rakennettu askel askeleelta määrätietoisesti yli 20 vuoden ajan. "

Kysyttyään EU: n kannasta tässä asiassa EU: n edustaja kertoi meille, että tilanne ei ole sama.

Professori Eugene Kontorovich, joka on Luoteis-Pritzkerin oikeustieteellisen korkeakoulun tunnettu oikeudellinen asiantuntija ja kansainvälisen oikeuden osaston johtaja Kohelet Policy Forum -foorumissa, '' EU yrittää perustella Länsi-Saharaa koskevia kaksinkertaisia ​​standardeja ''.

"EU puolustaa syrjiviä merkintäsääntöjään - joita he eivät esimerkiksi vaadi Marokon miehitetyltä Länsi-Saharalta - perustunut merkittävään väitteeseen, jonka mukaan Länsi-Sahara ei ole tosiasiallisesti miehitetty, vaan pikemminkin" erityistapaus "", hän sanoi. .

''EU: n yleinen tuomioistuin hylkäsi viime torstaina tämän kannan sanoen, että Länsi-Sahara on miehitetty alue '', Kontorovich väittää.

Soveltaen uutta päätöstä EU: n päätökseen merkitä Juudeassa, Samariassa (Länsirannalla), Itä-Jerusalemissa ja Golanin kukkuloilla valmistettuja israelilaisia ​​tuotteita, professori sanoi, että tapaus on paljastanut EU: n väitteiden harhaa. ''

"Ottaen huomioon, että EU sallii Länsi-Saharan tuotteiden merkinnän" valmistettu Marokossa "(ja tämä tapaus ei muuta tätä), se heikentää niiden Israelia koskevia väitteitä", hän sanoi. "Tässä vaiheessa olisi hulluutta, että Israel ei haastaisi merkintöjä juridisilla foorumeilla, kuten WTO (Maailman sopimusjärjestö). Oman tuomioistuimensa on ottanut heiltä pois eurooppalaisten väitteet."

Oikeusprofessori Avi Bell Bar-Ilanin yliopistosta ja San Diego Law Schoolista huomautti, että '' EU ei ole koskaan yksipuolisesti antanut asetusta, jossa vaaditaan maantieteellisiä merkintöjä viejämaan alkuperätodistuksen vastaisesti, lukuun ottamatta Israelia. '' Hänen mukaansa EU: n uudet suuntaviivat ovat '' laittomia kaupan esteitä ''. '' '' Ne ovat selvästi syrjiviä, koska ne koskevat vain Israelia. ''

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa