Liity verkostomme!

EU

On aika pysäyttämään aseiden viennin niille, jotka eivät kunnioita ihmisoikeuksia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

151216RaifBadawiEuroopan parlamentti myönsi 16. joulukuuta Saharov-ajattelupalkinnon Raif Badawille, bloggaajille ja Saudi-Arabian kansalaisille - jos tämä on oikea termi antaa jollekin, jolla on Saudi-Arabian passi.

Hänen rikoksensa? Luodaan "Free Saudi Liberals" -sivusto, kritisoidaan vanhempia uskonnollisia henkilöitä ja syytetään Saudi-islamin yliopistoa terroristien luolaksi tulemisesta. Näistä "rikoksista" hän on saanut 1,000 ripsen ja 10 vuoden vankeustuomion. Hänen tuomionsa pysytettiin muutoksenhaun yhteydessä.

Valitettavasti Raif Badawi on vain yksi monista. Ihmisoikeusasianajaja Waleed Abu al-Khair sai äskettäin 15 vuoden vankeustuomion, kun hän teki sen, mitä odotat täysin ihmisoikeusasianajajan tekevän aikansa kanssa puolustamalla ihmisoikeuksia. Ison-Britannian ulkoministeriö on tunnustanut, että monet ihmisoikeusaktivistit on tuomittu maan uusien terrorismin vastaisten lakien nojalla.

Mainos

Saudi-Arabian terrorismin vastainen laki

Äskettäin annettu terrorismin vastainen laki, joka on annettu Saudi-Arabian kuningaskunnassa (KSA), tarjoaa terrorismin hyvin laajan määritelmän. Terroristeja ovat: ateistit - Richard Dawkinsin viisumi on peruutettu; kuka tahansa, joka käy erimielisyyksiä kylvävissä konferensseissa, seminaareissa ja kokouksissa - ai, Brysseliin joudut rakentamaan erittäin suuren vankilan saadaksesi kaikki nämä kaverit sisään ja ne, jotka yllyttävät maita, komiteoita tai kansainvälisiä järjestöjä, jotka ovat antagonistisia - lukemaan "kritisoimaan" valtakuntaa, niin että se olisi vielä 700 outoa parlamentin jäsentä. Tätä lakia voidaan kuvata jonkin verran sortavaksi tai jopa drakoniseksi.

Pariisin jälkeiset hyökkäykset

Mainos

Pariisin iskujen jälkeen oikeus- ja sisäasiainministerit kokoontuivat torjua terrorismia; edustajat pyysivät kiireellisiä toimia sääntelyn nopeuttamiseksi eurooppalaisen matkustajarekisterijärjestelmän (matkustajarekisteritietojärjestelmä) luomiseksi, ampuma-aseiden rajoittamiseksi EU: ssa ja ulkorajojen valvonnan tehostamiseksi tiistain (15. joulukuuta) ehdotuspaketilla Euroopan ulkorajojen turvaamiseksi. Kaikki ovat sitoutuneet tekemään "nopeita ja operatiivisia päätöksiä ja toteuttamaan niitä käytännössä lyhyessä ajassa". Mutta on yleisesti tunnustettua, että nämä toimet yksin eivät ole riittäviä.

Terrorismin lopettamiseksi ei ole olemassa yhtä ainoaa toimenpidettä. Voimme kuitenkin toteuttaa toimenpiteitä epävakauden vähentämiseksi etenkin Lähi-idässä. Yksi näistä toimenpiteistä on panna täytäntöön aseiden vientiä koskeva EU: n yhteinen kanta ja YK: n asekauppasopimus. Euroopan parlamentin jäsen Bodil Valero (Vihreät puolue) on käsitellyt tätä kysymystä tänään äänestettävässä mietinnössään Euroopan parlamentille.

Euroopan parlamentti äänestää aseiden viennistä

Vihreän parlamentin jäsen Bodil Valero, joka on ottanut johtajuuden Euroopan parlamentin mietinnössä, sanoi:

"Euroopan turvallisuusympäristö on muuttunut rajusti, ja aseelliset konfliktit ovat horjuttaneet sekä itäisiä että eteläisiä naapurustoja. Samaan aikaan olemme nähneet, että eurooppalaiset aseet ovat joutuneet sortavien järjestelmien, terroristien ja rikollisten käsiin, mikä lisää näiden maiden konflikteja. Tämä korostaa, miksi mietinnössä vaadittu tiukempi riskinarviointi ennen aseiden vientisopimusten myöntämistä on niin tärkeää. Jos olemme huolissamme turvallisuudesta, ihmisoikeuksista ja kansainvälisestä rauhasta, meillä ei ole varaa olla pehmeitä aseiden viennissä. Raportissa kritisoidaan tätä tarkoitusta varten Ranskaa, Yhdistynyttä kuningaskuntaa ja Saksaa, Euroopan kolmea suurinta aseiden viejää, laiminlyönnistä laillisen velvollisuutensa toimittaa tarkkoja ja täydellisiä aseiden vientitietoja EU: lle. "

Lisenssiarvoon perustuvan viennin määrä EU: sta on valtava, lähes 37 miljardia euroa, yksin Saudi-Arabian osuus vientilisenssien arvosta on 3.85 miljardia euroa:

Nämä luvut voidaan eritellä myös maittain:

Asekauppaa torjuvassa kampanjassa (CAAT) on erinomainen interaktiivinen työkalu josta voit valita maan ja nähdä vientilisenssien koko arvon.

Aseiden vientiä koskeva yhteinen kanta on oikeudellisesti sitova, ja siinä vaaditaan maita arvioimaan kahdeksan kriteeriä ennen kuin ne sopivat vientiluvan myöntämisestä yritykselle. Näihin perusteisiin kuuluu vaatimus maille kieltäytyä myöntämästä lupia maille, jotka eivät noudata ihmisoikeuksia ja kansainvälistä humanitaarista oikeutta, ja lisäksi vaatimus kieltäytyä myöntämästä lupia maille, joissa on sisäisiä sortotoimia. Saudi-Arabia ja monet muut eivät täytä näitä kriteerejä - useimmat maat soveltavat niitä löyhästi, eikä rikkomuksista ole seuraamuksia. Esimerkiksi sisäisissä tukahduttamistoimissa sääntö edellyttää, että lisenssi pidätetään, jos on olemassa "selvä riski". Raportissa ehdotetaan, että organisaatioiden, kuten Euroopan neuvoston, ihmisoikeuksien päävaltuutetun toimiston ja ihmisoikeusjärjestöjen, olisi varmistettava tämä riippumattomasti varmistaakseen, ettei vaaraa ole.

Jopa Bahrainin kaltaisissa maissa, joissa sotilaallinen isku on johtanut jopa 4000 poliittiseen vankiin ja joissa Euroopan ulkosuhdehallinto (Ulkosuhdehallinto) on tunnustanut heikentyvän ihmisoikeustilanteen, että aseiden vientilupia myönnetään edelleen. Se herättää uskoa siihen, että mikä tahansa EU-maa voi uskoa, että jotkut näistä maista eivät osallistu sisäisiin sortotoimiin. Siksi Euroopan parlamentti haluaa riippumattoman tarkastuksen, oikeuden riitauttaa maan päätös vientiluvan myöntämisestä ja seuraamusmekanismit yhteisen kannan rikkomisesta. Parlamentti toivoo myös, että EU suhtautuu ennalta varautuvaan lähestymistapaan, mikä on vakio vastaavilla aloilla, kuten rahanpesussa. Parlamentti ehdottaa, että tapa tehdä tämä on perustaa riippumaton Euroopan asevalvontaviranomainen Euroopan unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan alaisuuteen, tällä hetkellä Federica Mogherinin virassa.

Aseiden hallinta ei ole ihmelääke, mutta on selvää, että Lähi-itä on täynnä aseita, että nämä aseet ovat vahingossa tai suunnittelussa päätyneet vihollistemme käsiin ja että jos haluamme vakautta Lähi-idässä ja turvallisuutta kotona tarvitaan kiireellisiä toimia! Mietinnöstä äänestetään tänään iltapäivällä (17. joulukuuta).

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa