Liity verkostomme!

EU

EU: n kalastuspäätös on välitön, kun paine Thaimaan hallintoon kasvaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

BN-HZ656_0421eu_J_20150421051206EU: n päätöksen uskotaan olevan välitön Thaimaasta peräisin olevien äyriäistuotteiden tuontikiellosta.

EU: n odotetaan päättävän uuden vuoden alussa, mahdollisesti heti ensi kuussa, luovuttamaanko Thaimaan kannattavalle kalastusteollisuudelle punaisen kortin.

Maan sääntelemättömän teollisuuden puhdistamiseksi on jo annettu keltaisen kortin varoitus, jonka arvo vuonna 15.3 oli 2013 miljardia euroa, mutta jota ylläpidetään orjatyöllä.

Mainos

Tuore todiste tästä on tullut tällä viikolla Thaimaan merenelävien teollisuuden orjatyötä koskevan tutkimuksen tulosten kanssa.

Associated Press -tutkimuksen mukaan köyhät siirtotyöläiset ja lapset myydään Thaimaan tehtaille ja pakotetaan kuorimaan katkarapuja, jotka päätyvät maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin, mukaan lukien maailman suurimman vähittäiskauppiaan Wal-Martin.

Huhtikuussa EU antoi Thaimaalle, maailman kolmanneksi suurimmalle merenelävien viejälle, kuusi kuukautta aikaa torjua laitonta kalastusta tai joutua mahdollisesti lamauttavaan kalakiellon kauppakieltoon. Määräaika päättyi 31. lokakuuta, ja EU arvioi parhaillaan, noudattaako teollisuus nyt kansainvälisiä kalastusmääräyksiä.

Mainos

Euroopan komission kalastusosaston edustaja kertoi tälle verkkosivustolle: "Thaimaa on ollut vuoropuhelussa komission kanssa huhtikuusta lähtien ja saanut ehdotetun toimintasuunnitelman puutteiden korjaamiseksi."

Tiedottaja huomautti, että maalla oli kuusi kuukautta aikaa neuvotella komission kanssa ja ratkaista sen ongelmat.   

"Tällä hetkellä komissio ei ole tehnyt päätöstä eikä voi kuvitella analyysin lopputulosta.

"Todelliset merkit muutoksista ja sitoumusten toteuttamisesta ensi vuoden alkupuolelle mennessä ovat kuitenkin ratkaisevia komission päätöksestä tiedottamisessa."

Yli 2,000 loukkuun jäänyttä kalastajaa on vapautettu tänä vuonna Thaimaan merenelävien teollisuuden orjuuden käynnissä olevien tutkimusten seurauksena. Kymmeniä on pidätetty ja takavarikoita on tehty miljoonien dollarien arvosta.

Mutta huolimatta yritysten ja hallituksen toistuvista lupauksista puhdistaa maan 7 miljardin dollarin merenelävien vientiteollisuus, poliisin ja viranomaisten korruptiosta ja osallisuudesta johtuva väärinkäyttö jatkuu.

Brittiläinen ihmisoikeusaktivisti Andy Hall, joka on korostanut työn väärinkäyttöä Thaimaan elintarviketeollisuudessa, on nyt kehottanut EU: ta ryhtymään toimiin varmistaakseen, että rahat, joita se lisää YK: n ohjelmaan orjatyön torjumiseksi Thaimaassa, käytetään hyvin.

Hall sanoi: "EU pumppaa nyt miljoonia veronmaksajien euroja uuteen Kansainvälisen työjärjestön (ILO) GLP-ohjelmaan, jolla puututaan Thaimaan merenelävien orjuuteen.

"EU: n kansalaisten, veronmaksajien, kuluttajien, ostajien, ammattiliittojen ja kansalaisyhteiskunnan ryhmien on saatettava EU ja ILO vastuuseen saadakseen aikaan tehokas ohjelma, joka antaa siirtotyöläisille mahdollisuuden."

Thaimaan tuomioistuin heitti lokakuussa kunnianloukkausoikeuden Hallia vastaan, jonka hedelmät jalostava jättiläinen Natural Fruit Co. esitti työn väärinkäyttöä koskevasta raportistaan.

Maanantaina maailman suurin tonnikalasäilykkeiden valmistaja, Thai Union  Groupin mukaan siirtolaisten työvoiman väärinkäyttöä äyriäisalalla ei voida hyväksyä. Samaan aikaan äskettäin julkaistussa raportissa sanotaan, että thaimaalaiset kieltävät itsensä maan ongelmista, myös kalastusalalla.

Siinä puhutaan "pahoinvoinnista", joka on "epidemia" armeijassa, poliisissa ja "todennäköisesti jokaisessa julkisessa laitoksessa, myös oikeuslaitoksessa".

National Institute of Development Administrationin (NIDA) ja Singaporessa sijaitsevan Kaakkois-Aasian tutkimusinstituutin (ISEAS) tutkimus tekee tuomitsevan lukemisen sotilasjuntalle, joka on johtanut maata toukokuussa 2014 järjestetyn vallankaappauksen jälkeen, jossa armeija takavarikoi maan. laillisesti valitun pääministerin Yingluck Shinawatran valta ja keskeytti perustuslain.

Raportti seuraa Thaimaan entisen armeijan päällikön kenraalimajurin Paween Pongsirinin tapausta, joka nimitettiin tutkimaan ihmiskauppaa, mutta sanoo nyt pelkäävänsä kaupan yhteydessä olevien vanhempien thaimaalaisten henkilöiden hyökkäyksiä.

Siinä todetaan: "Tehottomuus leviää Thaimaan instituutioissa ylhäältä alas, koska niiden henkilöstö rekrytoidaan, sosiaalistetaan, ylennetään ja muovataan ammatillisten normien lisäksi nepotismin, yhteyksien, suosimisen sekä paikallisten henkilökohtaisten ja hierarkkisten suhteiden perusteella. sukupolvien ajan. "

"Tuloksena olevalla tehottomuudella" on "vakavia seurauksia". Esimerkkeinä mainittakoon EU: n varoitus Thaimaan kalastusteollisuudelle ja Thaimaan ilmailuteollisuuden alentaminen kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön toimesta, koska se ei noudata turvallisuusnormeja.

ISEAS / NIDA-raportissa lisätään: "Joka tapauksessa näyttää siltä, ​​että asianomainen Thaimaan viranomainen on tietoinen ongelmista, mutta on ollut huolimaton vuosia. Thaimaan poliisi on tunnetusti ammattitaitoista käsittelemällä jopa suuria kansainvälisen edun mukaisia ​​tapauksia. puhumattakaan arjen tapauksista, jotka ovat puhtaasti kotimaista kiinnostusta.

Korruptiota sanotaan "suvaitsevan ja kannustavan".

"Thaimaalaiset syyttävät jälleen korruptiota vain yksittäisiltä poliitikoilta korruptiosta ja jättävät huomiotta sosiaalisen instituution juurtuneen ongelman, erityisesti armeijan ja hallituksen byrokratian."

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa