Liity verkostomme!

Brexit

EU: n olisi auttaa Cameron ennen kuin on liian myöhäistä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

david-cameron_1939896cKymmenen vuotta konservatiivipuolueen johtajana David Cameronin on pelättävä, että hänen Brexit-kansanäänestyksensä on hänen hautakivi. On mahdotonta ajatella, että Ison-Britannian Euroopasta eristävä Ison-Britannian pääministeri voi pysyä virassaan.

Joten Cameronin on löydettävä ratkaisu, joten hänen on kerrottava puolueelleen ja itselleen, että viimeiset 20 vuotta tory-euroskeptisyyttä on ollut valtava poliittinen umpikuja.

Mutta EU voi myös tehdä enemmän auttaakseen. Cameron on ojentanut kaikki äänekkäät euroskeptiset vaatimukset keskittyä neljään tavoitteeseen. Sanoja löytyy kilpailukyvyn lisääntymisestä ja kansallisten parlamenttien roolin vahvistamisesta - molemmat tavoitteet, jotka jokainen eurooppalainen voi tukea. Lupaaminen Yhdistyneen kuningaskunnan tulevasta kieltäytymisestä sitoutumisesta lauseeseen "yhä läheisempi unioni" joissakin tulevissa EU-sopimuksissa - aina kun se tapahtuu - ei ole todellinen ongelma varsinkaan, koska Yhdistyneen kuningaskunnan toinen hallitus voi 2020-luvulla kumota sen.

Mainos

Kiinnityskohta on se, kuinka käsitellä sitä tosiasiaa, että liian monet EU: n jäsenvaltiot ovat vieneet työttömyytensä Britanniaan viime vuosikymmenen aikana. Tuskin ennuste Puolan pääministerinä perustuu osittain 140,000 XNUMX puolalaisen dekantointiin vuosittain työskentelemään Britanniassa ja muissa EU-maissa lähettämään takaisin rahalähetyksiä Puolan talouden nostamiseksi.

Kukaan ei voi kyseenalaistaa tavaroiden, palvelujen, pääoman ja ihmisten vapaata liikkuvuutta EU: ssa. Mutta tällaista liikkumisvapautta ei ole rajoitettu. Jopa tohtorin tohtorini kanssa Italia ja Espanja eivät salli minun opettaa yliopistoissani ilman, että ensin läpäisen protektionistiset kansalliset kokeet.

Cameronin viime torstaina (10. joulukuuta) tekemän vierailun jälkeen kaoottiset ja ristiriitaiset tiedotustilaisuudet ovat jättäneet ilmaan täsmälleen sen, mitä Ison-Britannian pääministeri nyt haluaa, mutta näyttää siltä, ​​että kukaan ei aio äänestää Britannian hallituksen sallimisesta syrjiä eurooppalaisia ​​työntekijöitä, jotka tekevät samaa työtä samassa yrityksessä kuin brittiläiset työntekijät.

Mainos

Vanhempi brittiläinen Wiktor Mosczynski on ehdottanut muunnelmaa. Hän ehdottaa, että kaikki Yhdistyneen kuningaskunnan kansalaisten hakemukset puolalaisista etuuksista ja Puolan kansalaisten brittiläisten etuuksien hakemukset 12 kuukauden kuluessa heidän ensimmäisestä saapumisestaan ​​kohdemaahan jäädytetään kyseisten 12 ensimmäisen saapumiskuukauden ajan, kunnes asiaankuuluvat terveys-, vero- ja sosiaalipalvelut alkuperämaasta ovat pystyneet arvioimaan ja paljastamaan hakijan todellisen taloudellisen tilanteen.

On järkevä puolivälissä kohtaamispaikka estää etuusjärjestelmän väärinkäyttöä, ja EU: n on tehtävä yhteistyötä Cameronin kanssa ratkaisun löytämiseksi ennen katastrofi-iskuja.

Ei voi olla oikein, että Yhdistynyt kuningaskunta on viimeisenä keinona olla EU: n työnantaja, koska Puolan, Kreikan tai Espanjan hallituksilla on helpompi viedä työttömät Britanniaan sen sijaan, että muuttaisivat sisäistä taloushallintoa työpaikkojen luomiseksi.

Ison-Britannian on siirryttävä nopeasti vähentääkseen kaikkien työntekijöiden matalapalkkaisten etujen saantia passista riippumatta. Tuskin ja Junckerin tulisi suhtautua myönteisesti tällaiseen siirtoon ja sulkea sopimus, jonka avulla järkevät torit voivat voittaa Ukipin ja muun poliittisen luokan voittamaan Brexitin.

Denis MacShane on Ison-Britannian entinen Euroopan ministeri ja sen kirjoittaja Brexit: Kuinka Britannia lähtee Euroopasta julkaisija IB Tauris.

Brexit

Brexit -vaikutus "pahenee", kun supermarket -kauppa maksaa enemmän ja jotkut EU -tuotteet katoavat hyllyiltä

Julkaistu

on

Koko vaikutus Brexit johtava tulli -asiantuntija on väittänyt, että yritykset ja kuluttajat tuntevat vasta ensi vuonna, ja pula pahenee aloilla elintarvikkeista rakennusmateriaaleihin, kirjoittaa David Persilja.

Simon Sutcliffe, vero- ja neuvoa-antavan yrityksen Blick Rothenbergin kumppani, uskoo, että hallituksen viivästykset Brexitin jälkeisten tullilakien täytäntöönpanossa ovat "pehmentäneet" Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen vaikutuksia Euroopan unionista ja että "asiat pahenevat", kun ne vihdoin saadaan tuotu tammikuusta 2022.

Huolimatta eroamisesta EU: sta 1. tammikuuta 2020, hallitus on viivästyttänyt monia tullilainsäädännön, jonka piti tulla voimaan viime vuonna.

Mainos

Vaatimus ennakkoilmoituksesta, joka koskee elintarvikkeiden tuontia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, otetaan käyttöön 1. tammikuuta 2022, toisin kuin jo viivästynyt päivämäärä 1. lokakuuta tänä vuonna.

Viennin terveystodistusten uudet vaatimukset otetaan nyt käyttöön vielä myöhemmin, ensi vuoden 1. heinäkuuta.

Valvonta eläinten ja kasvien suojelemiseksi sairauksilta, tuholaisilta tai epäpuhtauksilta lykkää myös 1. heinäkuuta 2022, samoin kuin tuontia koskevien turvallisuusilmoitusten vaatimus.

Mainos

Kun nämä lait, joihin sisältyy myös tulli -ilmoitusjärjestelmä, tuodaan Sutcliffe uskoo, että elintarvike- ja raaka -ainepula jo jossain määrin - erityisesti Pohjois -Irlannissa - pahenee mantereella Jotkut tuotteet katoavat supermarkettien hyllyiltä lähitulevaisuudessa.

Sutcliffe, joka ennusti ensimmäisten joukossa kuorma -autonkuljettajapulan and raja -asiat Pohjois -Irlannissa, sanoi: ”Kun nämä ylimääräiset laajennukset päättyvät, olemme tuskallisessa maailmassa, kunnes maahantuojat saavat sen käsiinsä aivan kuten Yhdistyneestä kuningaskunnasta EU: hun vievien on jouduttu.

”Byrokratian kustannukset merkitsevät sitä, että monet vähittäiskauppiaat eivät yksinkertaisesti enää varastoi joitakin tuotteita EU: sta.

Jos tiedät, että hedelmätoimituksesi on jumissa Ison -Britannian satamassa 10 päivää odottamassa tarkistusta, et aio vaivautua tuomaan sitä, koska se sammuu ennen kuin se edes saavuttaa myymälän.

”Tarkastelemme kaikenlaisia ​​tuotteita, jotka häviävät supermarketeista, salaamista juustoihin, koska niiden lähettäminen on liian kallista. Vaikka muutama putiikkiherkku voi varastoida näitä tuotteita, niistä tulee kalliimpia ja vaikeampia löytö."

Hän lisäsi, että supermarkettikauppa kohtaa myös jyrkkiä hinnankorotuksia, sillä jopa perustuotteiden, kuten tuoreen lihan, maidon, munien ja vihannesten, tuontihinnat maksavat jälleenmyyjille enemmän.

"Vähittäiskauppiailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin siirtää ainakin osa kohonneista kustannuksista kuluttajalle", Sutcliffe sanoi. "Toisin sanoen kuluttajilla on vähemmän valinnanvaraa ja heidän on maksettava enemmän viikottaisesta kaupastaan."

Nro 10 tiedottaja sanoi: ”Haluamme yritysten keskittyvän toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että heidän olisi käsiteltävä uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet uuden käytännöllisen aikataulun täydellisten rajatarkastusten käyttöönotolle.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Continue Reading

Brexit

Euroopan ministerien mukaan luottamus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on laskussa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič, joka tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, sanoi, että luottamus on palautettava ja että hän toivoo löytävänsä ratkaisut Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa ennen vuoden loppua. 

Yleisten asioiden neuvoston Eurooppa-ministerien kokouksessa (21. syyskuuta) saatiin tietoa EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden nykytilasta, erityisesti Irlannia ja Pohjois-Irlantia koskevan pöytäkirjan täytäntöönpanosta.

Šefčovič tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, mukaan lukien äskettäinen vierailunsa Irlantiin ja Pohjois -Irlantiin, ja ministerit toistivat tukensa Euroopan komission lähestymistavalle: ”EU jatkaa yhteistyötä Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa löytääkseen ratkaisuja pöytäkirjan puitteissa. Teemme kaikkemme palauttaaksemme ennustettavuuden ja vakauden Pohjois -Irlannin kansalaisille ja yrityksille ja varmistaaksemme, että he voivat hyödyntää pöytäkirjan tarjoamia mahdollisuuksia, mukaan lukien pääsy sisämarkkinoille. ”

Mainos

Varapresidentti sanoi, että monet ministerit olivat puhuneet neuvoston kokouksessa keskustelussa huolestuneena siitä, onko Yhdistynyt kuningaskunta luotettava kumppani. Ranskan Eurooppa -ministeri Clement Beaune sanoi matkalla kokoukseen, että Brexitiä ja äskettäistä kiistaa Ranskan kanssa AUKUS -sukellusvenesopimuksesta ei pidä sekoittaa keskenään. Hän sanoi kuitenkin, että luottamuskysymys oli olemassa, ja hän sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta oli läheinen liittolainen, mutta Brexit -sopimusta ei kunnioitettu täysin ja että luottamusta tarvitaan eteenpäin pääsemiseksi. 

Šefčovič pyrkii ratkaisemaan kaikki jäljellä olevat ongelmat Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa vuoden loppuun mennessä. Yhdistyneen kuningaskunnan uhasta käyttää pöytäkirjan 16 artiklaa, joka sallii Yhdistyneen kuningaskunnan ryhtyä erityisiin suojatoimenpiteisiin, jos pöytäkirja aiheuttaa vakavia taloudellisia, sosiaalisia tai ympäristöongelmia, jotka voivat jatkua tai vääristää kauppaa, Šefčovič sanoi, että EU: n olisi reagoitava ja ministerit olivat pyytäneet komissiota valmistautumaan kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Šefčovič toivoo kuitenkin, että tämä voidaan välttää.

Pohjois -Irlanti kokee jo kaupan vääristymistä sekä tuonnissa että viennissä. Tämä johtuu suurelta osin hyvin ohuesta kauppasopimuksesta, jonka Yhdistynyt kuningaskunta on päättänyt jatkaa EU: n kanssa huolimatta siitä, että se tarjoaa vähemmän haitallisia vaihtoehtoja. Kaikkia suojatoimenpiteitä on rajoitettava laajuuden ja keston suhteen. Pöytäkirjan liitteessä seitsemässä esitetyistä suojatoimenpiteistä keskustellaan myös monimutkaisella menettelyllä, johon kuuluu ilmoittaa sekakomitealle, odotella kuukausi mahdollisten suojatoimenpiteiden soveltamista, ellei ole poikkeuksellisia olosuhteita (joita Yhdistynyt kuningaskunta epäilemättä väittää) . Toimenpiteitä tarkistetaan sitten kolmen kuukauden välein siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että niiden todetaan olevan perusteltuja.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa