Liity verkostomme!

Etusivu

Miksi Keski-Aasian johtava demokratia kielsi Human Rights Watch -tutkijan?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

HRW

Kirgisia, Keski-Aasian johtava demokratia, on ottanut ennennäkemättömän askeleen estäen merkittävän ihmisoikeustutkijan pääsyn maahan. Kirgisian maahanmuuttoviranomaiset kielsivät 2. joulukuuta Mihra Rittmanille pääsyn (Kuvassa), tutkija ja seurantaryhmän kansallisen toimiston johtaja Human Rights Watch. Kirgisian parlamentti oli avoin vaalit tämän vuoden lokakuussa, mutta vähemmistöjen jatkuva vaino ja kasvavat siteet Venäjään uhkaavat heidän haurasta ihmisoikeusjärjestelmäänsä. Päätös tapahtuu ennen Kirgisian ottamista YK: n ihmisoikeusneuvostoon tammikuussa 2016 Georgina Rannard YK: n lähetyksestä.

Rittman yritti päästä Kirgisiaan Bishkek Manasin lentokentällä 2. joulukuuta, mutta hänelle näytettiin asiakirjat, jotka kuvaavat häntä ei-toivottu henkilö. Kirgisian ulkoministeriön tiedottaja vahvistettu että Rittmanilta evättiin maahantulo mainitsemalla "maahanmuuttolakien rikkominen", mutta ei tarkentanut tarkemmin. Rittman on asunut Kirgisiassa vuodesta 2012. Hän kertoi YK: n lähetykselle: "On melko harvinaista, että HRW: n henkilöstö kielletään suoraan maasta, ja kokemus siitä, että hänet käännetään rajalle - ja huomaa, että minulla on kielletty Kirgisian alueelta - oli kauheaa. "

Mainos

Human Rights Watch on yksi maailman vaikutusvaltaisimmista ihmisoikeuksien valvojista. Keski-Aasiassa - alueella, jonka maista suurin osa ihmisistä kamppailee kartan tunnistamiseksi - Human Rights Watch yhdistää paikallisen ja alueellisen asiantuntemuksen kansainväliseen vaikutusvaltaan tutkimukseen ja puolustamiseen kiireellisissä ihmisoikeuskysymyksissä.

HRW julkaisi lokakuussaSoita minulle, kun hän yrittää tappaa sinut', raportti, joka dokumentoi valtion heikon vastauksen perheväkivaltaan Kirgisiassa. Muut raportit ovat paljastaneet homojen ja biseksuaalien miesten poliisiväkivaltaa (''He sanovat, että ansaitsimme tämän') ja vuonna 2011 HRW julkaisi raportin kritisoi oikeudellisia tutkimuksia osaksi etnistä etnistä ryhmää vuonna 2010 Oshissa Etelä-Kirgisiassa. Rittman itse teki monet haastatteluista uhrien kanssa. HRW: n pääjohtaja Kenneth Roth kutsui Rittmanin kieltoa "ennennäkemättömäksi" ja sanoi: "Kirgisian viranomaisten olisi välittömästi poistettava kielto ja annettava Rittmannin palata Bishkekiin ja jatkaa työtä häiritsemättä."

Siirtyminen HRW-toiminnan supistamiseen tapahtuu, kun Kirgisistanin parlamentti harkitsee luonnosta lainsäädännöksi, joka vaatisi ulkomaista rahoitusta saavien kotimaisten kansalaisjärjestöjen rekisteröitymistä "ulkomaisia ​​agentteja". Laki jäljittelee vuonna 2012 annettua Venäjän lakia, joka häpeili kansalaisjärjestöt ja johti ihmisoikeusjärjestöjen ja jopa tiedotusvälineiden pakenemiseen Venäjältä. Lain tarkoituksena on rajoittaa kansalaisyhteiskunnan kykyä kritisoida hallitusta ja saada siitä vastuuseen. HRW on aktiivisesti kehottanut Kirgisistanin viranomaisia ​​hylkäämään laskun.

Mainos

Human Rights Watch ei ole ainoa kansalaisyhteiskunnan ryhmä, johon kohdistuu Kirgisia. Salainen poliisi vainoaa kirgisialaisia ​​aktivisteja usein työnsä vuoksi, joka paljastaa väärinkäytöksiä tai puolustaa poliittisia muutoksia. Maaliskuussa poliisi teki hyökkäyksen johtavan ihmisoikeusjärjestön Bir Duinon toimistoihin ongelmallisessa eteläisessä Oshin kaupungissa. Bir Duino uskoo, että tämä johtui heidän työstään, joka dokumentoi poliisin korruptiota ja vainotun Uzbekistanin vähemmistön hyväksikäyttöä Etelä-Kirgisiassa. Haastattelussa puheenjohtaja Tolekan Ismaillova viittasi asiakirjoja säilyttävien kassakaappien poliisin tuhoamiseen ja selitti, että viranomaiset pelottavat rutiininomaisesti hänen henkilökuntaansa.

Mihra Rittmanin maahantulokielto korostaa Kirgisiassa jatkuvia ristiriitoja. Kansainvälinen yhteisö palkitsee maan suhteellisen avoimesta ja demokraattisesta järjestelmästään alueella, jolla on autoritaarisuutta. Silti jatkuva vähemmistöjen väärinkäyttö ja ihmisoikeuksien torjuminen, jota kannustaa tiukentuva side Venäjän kanssa, häiritsevät edelleen kerran väistämätöntä tietä demokratiaan.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa