Liity verkostomme!

EU

EU-Venäjä: Tuomittu kumppanuus

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vapautettaviksi yhteisellä Staff Public AffairsEuroopan unionin ja Venäjän suhteet ovat nyt kriittisessä vaiheessa (kirjoittaa Adomas Abromaitis). Vaikka tämä on pysyvä tila viimeisten kymmenen vuoden ajan. EU: n ja Venäjän väliset siteet ovat erityisen huonontuneet viime vuosina.

- kesällä 2014 asetetut taloudelliset pakotteet Moskovaa vastaan, minkä jälkeen Ukrainan Krim äänesti kansanäänestyksessä uudelleen liittymisestä Venäjän federaatioon, vaikuttaa edelleen voimakkaimmin kahdenvälisiin suhteisiin. Ottaen huomioon tosiasian, että Euroopan unioni todennäköisesti jatkaa Venäjälle asetettuja taloudellisia rajoituksiaan vielä kuudella kuukaudella, EU: n pitäisi olla valmis uudelle jännitteille. Toisin sanoen yhteinen eurooppalainen poliittinen ajattelu voittaa jälleen potentiaaliset taloudelliset tappiot.

Tänään on juuri se hetki, jolloin EU: n olisi tehtävä päätös jatkossuhteista ns. Vastasyntyneiden supervaltion kanssa. Kahdenvälisillä suhteilla voi olla kaksi tapaa: siteiden vahvistaminen tai etääntyminen. Kolmatta vaihtoehtoa ei ole. Mikä on parempi? Jokaisella Euroopan valtiolla on oma näkemyksensä, ja joskus ne eroavat dramaattisesti.

Mainos

Ei ole mikään salaisuus, että taloudelliset pakotteet vahingoittavat molempia osapuolia tasavertaisesti. Jotkut asiantuntijat sanovat, että rajoitukset ovat ainoa tapa pysäyttää Venäjän kunnianhimoiset suunnitelmat Ukrainassa. Muut pitävät niitä umpikujana.

Mahdollisesti, ellei terrorismin nousu, suhteilla ei ole mahdollisuuksia parantua lähitulevaisuudessa. Kumpikaan EU tai Venäjä eivät aio muuttaa kantaa Ukrainan konfliktiin. Viimeaikaiset Pariisin terroritapahtumat johtavat kuitenkin joidenkin Euroopan maiden näkemysten tarkistamiseen yhteisistä toimista tämän pahan leviämisen estämiseksi. Ne Euroopan valtiot, jotka ovat jo kohdanneet jokapäiväistä terrorismin uhkaa kodeissaan, sopivat yhdistävänsä ponnistelunsa Venäjän kanssa ainakin yhdellä alalla - terrorismin torjunnassa. Laaja kansainvälinen koalitio, johon kuuluu Venäjä, vaikuttaa paljon tehokkaammalta kuin ilman sitä.

On sanottava, että äskettäinen Moskovan aloite ottaa johtava asema terrorismin torjunnassa on jälleen asettanut Venäjän käyttäytymisen tiukasti huomion keskipisteeseen ja polarisoituneisiin mielipiteisiin Euroopan valtioiden keskuudessa siitä, miten EU: n ja sen jäsenvaltioiden tulisi reagoida.

Mainos

Jotkut EU: n jäsenvaltiot, kuten Liettua, Latvia ja Viro, ehdottomasti kieltäytyivät olemasta jotain yhteistä Moskovan kanssa. Se johtuu todennäköisesti muusta kuin yhteisestä tuskallisesta menneisyydestä.

Yleensä Euroopan unionin suurin ongelma on yksimielisyyden puuttuminen. Perinteisesti Euroopan unionin yksittäiset maat tekevät sitä, mikä sopii heidän omiin tarpeisiinsa. Tämä heikensi EU: n toimielinten ääntä. Koko organisaation ja erityisesti yksittäisten valtioiden poliittiset ja taloudelliset edut ovat usein ristiriidassa keskenään. Taloudelliset siteet niin suuren maan kanssa kuin Venäjä olivat aina kannattavia. Kaikki EU: n jäsenvaltiot eivät ole valmiita kieltäytymään etuuksista jo nyt.

Koska Venäjä on suuresti kiinnostunut yhteistyöstä Euroopan kanssa, se kehitti oman vuorovaikutuksen mekanisminsa niiden kanssa. Se valitsi maat, joissa ne voivat muodostaa kahdenväliset yhteisymmärrykset ja luoda kumppanuussuhteita heidän kanssaan erikseen. Ja se todella toimi ja varmasti toimii! EU: n on joka tapauksessa oltava vuorovaikutuksessa Venäjän kanssa. Kaksi osapuolta on tuomittu yhteistyöhön maantieteellisten ja geopoliittisten tekijöiden vuoksi. Kysymys on millä tavalla. Viimeisimmän kehityksen mukaan oikean valinnan tekeminen Euroopan unionille ei ole pelkästään poliittisen kuvan kysymys, vaan väärä päätös voi myös maksaa eurooppalaisten ihmishenkiä.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa