Liity verkostomme!

Ilmastonmuutos

COP 21: EUROCITIES-presidentti puhuu kaupungeista ja ilmastotoimista

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

20081110184011! EurocitiesNantesin pormestari ja EUROCITIESin presidentti Johanna Rolland puhuu tänään (8. joulukuuta) kahdessa tapahtumassa COP 21: ssä Pariisissa.

Puhuessaan Lima Paris Action Agenda (LPAA) Cities and Regions Focus -tapahtumassa hän ilmoittaa, että Nantes isännöi kansainvälistä ilmastohuippukokousta 28-29 syyskuu 2016: "Suurimmissa eurooppalaisissa kaupungeissa ilmastonmuutos on asetettu etusijalle, eikä työ pysähdy COP 21: ssä. Nantesissa järjestämme ensi syyskuussa kansainvälisen ilmastohuippukokouksen vauhdin jatkamiseksi."

Johanna Rolland puhuu myöhemmin tänään kaupunginjohtajien liiton maailmankiertueella, joka on tilaisuus keskustella siitä, miten rakentaa Kaupunginjohtajien yleiskokous aloite ilmastonmuutoksen hillitsemisestä Euroopan ulkopuolella. Tapahtumassa on korkean tason puhujia Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta, Afrikasta ja Aasiasta. Pormestarien yleissopimus sulautettiin äskettäin Mayors Adapt -aloitteeseen, joka koski ilmastonmuutokseen sopeutumista.

Mainos

Johanna Rolland sanoo: "Uusi integroitu pormestareiden ilmasto- ja energiahuoltosopimus korostaa kaupunkien uraauurtavaa roolia kattavien ilmastotoimien toteuttamisessa. Kutsumme kaikki kunnat allekirjoittamaan aloitteen ja kannustamme valtioita seuraamaan heidän esimerkkiään. " Ota yhteyttä minuun saadaksesi lisätietoja.

Lisätietoja EUROCITIES4-asemasta on EUROCITIES-lausunnossa '' Kaupungit ja ilmastotoimet: kohti COP 21 '' tätä.

Mainos

Ilmastonmuutos

Ilmakello tikittää nopeasti

Julkaistu

on

Useimmat ovat samaa mieltä siitä, että ilmastonmuutoksen aiheuttaman kasvavan kriisin ratkaisemiseksi on ryhdyttävä kiireellisiin toimiin. Siksi johtajat 196 maasta kokoontuvat Glasgow'ssa marraskuussa suuren ilmakonferenssin nimeltä COP26. Mutta ilmastonmuutokseen sopeutumisella on myös hintansa, kirjoittaa toimittaja ja entinen Euroopan parlamentin jäsen Nikolay Barekov.

Tietoisuuden lisääminen taloudellisista kustannuksista, jotka johtuvat ilmastonmuutokseen sopeutumiseen liittyvien toimenpiteiden toteuttamatta jättämisestä, on tärkeä osa sopeutumispolitiikkaa. Ilmastonmuutoksen seurauksista ja toimenpiteiden laiminlyönnistä aiheutuvat taloudelliset kustannukset ovat Glasgow'n esityslistalla.

COP26 -tavoitteita on neljä, joista kolmas on "rahoituksen hankkiminen".

Mainos
Nikolai Barekov, toimittaja ja entinen Euroopan parlamentin jäsen.

COP26: n tiedottaja kertoi tälle verkkosivustolle: "Jotta tavoitteemme voidaan saavuttaa, kehittyneiden maiden on täytettävä lupauksensa mobilisoida vähintään 100 miljardia dollaria ilmastorahoitukseen vuodessa vuoteen 2020 mennessä."

Tämä tarkoittaa, hän sanoi, että kansainvälisten rahoituslaitosten on tehtävä osansa ja lisäsi: "Tarvitsemme työtä vapauttaaksemme biljoonat yksityisen ja julkisen sektorin rahoituksesta, joita tarvitaan maailmanlaajuisen nettonollan turvaamiseksi."

Ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi jokaisen yrityksen, jokaisen rahoitusyhtiön, jokaisen pankin, vakuutuksenantajan ja sijoittajan on muututtava, COP26: n tiedottaja sanoo. 

Mainos

"Maiden on hallittava ilmastonmuutoksen kasvavat vaikutukset kansalaistensa elämään ja he tarvitsevat rahoitusta sen toteuttamiseksi."

Tarvittavien muutosten laajuus ja nopeus edellyttävät kaikenlaista rahoitusta, mukaan lukien julkisen rahoituksen infrastruktuurin kehittämiseen, ja meidän on siirryttävä vihreämpään ja ilmastonmuutosta kestävämpään talouteen, ja yksityistä rahoitusta teknologian ja innovoinnin rahoittamiseksi sekä miljardeja julkisia varoja biljooniin ilmastoinvestointeihin.

Ilmastoanalyytikot varoittavat, että jos nykyiset trendit jatkuvat, ilmaston lämpenemisen kustannukset tulevat lähes 1.9 biljoonaa dollaria vuodessa eli 1.8 prosenttia Yhdysvaltain BKT: stä vuoteen 2100 mennessä.

EUReporter on tarkastellut, mitä neljä EU -maata, Bulgaria, Romania, Kreikka ja Turkki, tekevät ja tarvitsevat vielä tehdä kattaakseen ilmastonmuutoksen torjunnan kustannukset eli COP26 -tavoitteen kolmannen tavoitteen saavuttamisen.

Bulgarian osalta se sanoo, että se tarvitsee 33 miljardia euroa EU: n vihreän sopimuksen päätavoitteiden saavuttamiseksi seuraavien 10 vuoden aikana. Bulgaria voi olla yksi niistä, jotka kärsivät eniten EU: n talouden hiilestä irtautumisesta. Sen osuus EU: ssa käytetystä hiilestä on 7 prosenttia ja EU: n hiilialan työpaikoista 8 prosenttia. Noin 8,800 ihmistä työskentelee hiilikaivoksessa Bulgariassa, kun taas epäsuorasti kärsivien arvioidaan olevan yli 94,000 600 ja sosiaalikustannukset noin XNUMX miljoonaa euroa vuodessa.

Muualla on arvioitu, että Bulgariassa tarvitaan yli 3 miljardia euroa vain täyttääkseen EU: n yhdyskuntajätevesidirektiivin vähimmäisvaatimukset.

Vihreän sopimuksen toteuttamiseksi Bulgarian on käytettävä vuosittain 5 prosenttia maan BKT: stä.

Romaniaan muutettaessa näkymät ovat yhtä vakavat.

Hiekkapussi EU: n helmikuussa 2020 julkaiseman raportin mukaan Romanian voitaisiin melkein sanoa menestyvän EU: n kilpailussa nollatalletalouteen vuoteen 2050 mennessä. Talousrakenteessa on tapahtunut useita muutoksia vuoden 1990 siirtymisen jälkeen Romaniassa päästöt ovat laskeneet valtavasti, ja se on neljäs EU: n jäsenvaltio, joka on vähentänyt päästöjään nopeimmin verrattuna vuoteen 1990, vaikka se ei ole vielä ennustettavissa ja kestävällä polulla nollan tasolle vuoteen 2050 mennessä.

Raportissa sanotaan kuitenkin, että Romania on Kaakkois -Euroopan tai Keski -Itä -Euroopan maa, jossa on joitakin "parhaita edellytyksiä" energiasiirtymälle: monipuolinen energialähde, josta lähes puolet on jo kasvihuonekaasupäästötöntä, suurin tuulipuisto EU: ssa ja valtava uusiutuvan energian potentiaali.

Raportin kirjoittajat Suzana Carp ja Raphael Hanoteaux lisäävät: ”Romania on kuitenkin edelleen yksi ruskohiilen intensiivisistä maista EU: ssa, ja huolimatta sen hiilen osuudesta seoksessa kuin muualla, energiasiirtymän edellyttämät investoinnit eivät ole aliarvioida. "

Heidän mukaansa tämä tarkoittaa sitä, että Euroopan tasolla romanit maksavat edelleen enemmän kuin eurooppalaiset kollegansa tämän hiili -intensiivisen energiajärjestelmän kustannuksista.

Maan energiaministeri on arvioinut energia-alan siirtymisestä vuoteen 2030 mennessä noin 15-30 miljardin euron kustannukset ja Romanian, raportissa todetaan, että sen BKT on edelleen unionin toiseksi pienin ja siksi todelliset investointitarpeet energiasiirtymä on erittäin korkea.

Raportti ehdottaa tulevaisuutta ajatellen, että yksi tapa kattaa hiilestä irtautumisen kustannukset vuoteen 2030 saakka Romaniassa voisi olla päästökauppajärjestelmän tulojen ”älykäs hyödyntäminen”.

Yksi EU: n jäsenvaltio, johon ilmastonmuutos vaikuttaa jo vakavasti, on Kreikka, jolla odotetaan olevan vielä enemmän haitallisia vaikutuksia tulevaisuudessa. Tämän tosiasian tunnustaminen Kreikan keskuspankki on ollut yksi ensimmäisistä keskuspankeista maailmanlaajuisesti, joka on aktiivisesti osallistunut ilmastonmuutokseen ja investoinut merkittävästi ilmastotutkimukseen.

Se sanoo, että ilmastonmuutos näyttää olevan suuri uhka, koska sen vaikutusten lähes kaikkiin kansantalouden sektoreihin "odotetaan olevan kielteisiä".

Pankki on tunnustanut talouspolitiikan suunnittelun tärkeyden ja julkaissut ”The Economics of Climate Change”, joka tarjoaa kattavan, viimeisimmän katsauksen ilmastonmuutoksen talouteen.

Yannis Stournaras, Kreikan keskuspankin pääjohtaja, toteaa, että Ateena oli ensimmäinen kaupunki Kreikassa, joka kehitti integroidun ilmastosuunnitelman sekä lieventämiseksi että sopeutumiseksi muiden megakaupunkien esimerkkinä ympäri maailmaa.

Michael Berkowitz, Rockefeller -säätiön ”100 Resilient Cities” -johtaja, sanoi, että Ateenan suunnitelma on tärkeä askel kaupungin ”matkalla rakentaa joustavuutta 21. vuosisadan lukemattomien haasteiden edessä”.

”Ilmastonmuutokseen sopeutuminen on tärkeä osa kaupunkien sietokykyä, ja olemme innoissamme saadessamme nähdä tämän vaikuttavan askeleen kaupungissa ja kumppaneissamme. Odotamme innolla yhteistyötä yhteistyössä tämän suunnitelman tavoitteiden saavuttamiseksi. ”

Toinen maa, joka kärsii tänä vuonna pahoin ilmaston lämpenemisestä, on Turkki, ja ympäristö- ja kaupungistumisministeri Erdogan Bayraktar varoittaa, että Turkki on yksi eniten kärsineistä Välimeren maista muun muassa siksi, että se on maatalousmaa ja sen vesivarat vähenevät nopeasti. ”

Koska matkailu on tärkeä tulojensa kannalta, hän sanoo, että "meidän on velvoitettava kiinnittämään tarvittava merkitys sopeutumistutkimuksiin".


Ilmastoasiantuntijoiden mukaan Turkki on kärsinyt ilmaston lämpenemisestä 1970 -luvulta lähtien, mutta vuodesta 1994 lähtien keskimääräiset, korkeimmat päivälämpötilat ja jopa korkeimmat yölämpötilat nousivat pilviin.

Sen ponnistelut ongelmien ratkaisemiseksi nähdään kuitenkin tällä hetkellä pahoinpideltävinä viranomaisina maankäytön suunnittelussa, lakien välisissä ristiriidoissa, ekosysteemien kestävyydessä ja vakuutusjärjestelmissä, jotka eivät heijasta riittävästi ilmastonmuutosriskejä.

Turkin sopeutumisstrategia ja toimintasuunnitelma vaativat epäsuoraa rahoituspolitiikkaa ilmastonmuutokseen sopeutumiseksi ja tukimekanismeja.

Suunnitelmassa varoitetaan, että "Turkissa sopeutumiseen ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ei ole vielä tehty kustannus-hyötylaskentaa sopeutumisesta kansallisella, alueellisella tai alakohtaisella tasolla."

Viime vuosina Yhdistyneet Kansakunnat ja sen tytäryhtiöt ovat tukeneet useita hankkeita, joilla pyritään sopeutumaan ilmastonmuutokseen teknisen avun ja Turkin osuuksien saamiseksi puhtaan teknologian rahastosta25.

Suunnitelmassa kuitenkin sanotaan, että tällä hetkellä tieteelliseen tutkimukseen ja T & K -toimintaan osoitetut varat ilmastonmuutokseen sopeutumistoimissa "eivät ole riittäviä".

Siinä sanotaan: ”Ei ole tehty tutkimusta ilmastonmuutoksen vaikutusten analysoimiseksi ilmastosta riippuvaisille aloille (maatalous, teollisuus, matkailu jne.) Ja sopeutumiskustannusten määrittämiseen.

"On erittäin tärkeää kerätä tietoa ilmastonmuutokseen sopeutumisen kustannuksista ja rahoituksesta sekä arvioida näitä asioita koskeva etenemissuunnitelma kattavammin."

Turkki katsoo, että sopeutumiseen tarvittavat varat olisi myönnettävä tiettyjen kriteerien perusteella, mukaan lukien alttius ilmastonmuutoksen haittavaikutuksille.

”Uusien, riittävien, ennakoitavissa olevien ja kestävien” taloudellisten resurssien luomisen olisi perustuttava ”tasapuolisuuden” ja ”yhteisten mutta eriytettyjen vastuiden” periaatteisiin.

Turkki on myös vaatinut kansainvälistä, monivalinnaista vakuutusmekanismia ilmaston aiheuttamien ääritapahtumien, kuten kuivuuden, tulvien, pakkasen ja maanvyörymien, aiheuttamien vahinkojen korvaamiseksi.

Kun kello tikittää nopeasti Skotlannin maailmanlaajuisen tapahtuman lähestyessä, on selvää, että jokaisella näistä neljästä maasta on vielä tehtävää ilmaston lämpenemisen torjumiseksi aiheutuvien valtavien kustannusten käsittelemiseksi.

Nikolay Barekov on poliittinen toimittaja ja TV -juontaja, TV7 Bulgarian entinen toimitusjohtaja ja entinen Bulgarian parlamentin jäsen ja entinen varapuheenjohtaja Euroopan parlamentin ECR -ryhmässä.

Continue Reading

Ilmastonmuutos

Voivatko Bulgaria, Romania, Kreikka ja Turkki saavuttaa COP26 -ilmastotavoitteet?

Julkaistu

on

Pariisin sopimuksen hyväksymisestä on kulunut yli viisi vuotta, ja COP26 -sopimukseen on enää muutama viikko. - YK: n 26. ilmastonmuutoskonferenssi - joka pidetään Glasgow'ssa 1. – 12. marraskuuta tänä vuonna. Tässä siis oikea -aikainen yhteenveto COP26: n päätavoitteista - kirjoittaa toimittaja ja entinen Euroopan parlamentin jäsen Nikolay Barekov.

Huippukokouksessa pyritään kiinnittämään huomiota planeetan ja ihmisten hyvinvointiin, mikä tarkoittaa fossiilisten polttoaineiden vähentämistä, ilmansaasteiden vähentämistä ja terveyden parantamista maailmanlaajuisesti. Keskitytään hiilen poistamiseen maailmanlaajuisesti ja metsien hävittämisen lopettamiseen.

Nikolay Barekov

Yksi neljästä COP 26 -tavoitteesta on auttaa maita sopeutumaan suojelemaan yhteisöjä ja luontotyyppejä

Mainos

Ilmasto on tietysti jo muuttumassa ja tulee muuttumaan edelleen, vaikka kansakunnat vähentäisivät päästöjä, joilla on joskus tuhoisia vaikutuksia.

Toisella COP2 -sopeutumistavoitteella pyritään kannustamaan ilmastonmuutoksesta kärsiviä maita: suojelemaan ja palauttamaan ekosysteemejä; rakentaa puolustuksia, varoitusjärjestelmiä ja joustavaa infrastruktuuria ja maataloutta, jotta vältetään asuntojen, toimeentulon ja jopa ihmishenkien menetykset

Monien mielestä ruskea kenttä vastaan ​​vihreä kenttä on kysymys, jota ei voida jättää huomiotta, jos lajien väheneminen halutaan estää.

Mainos

Ilmastoasiantuntija Rebecca Wrigley sanoi: "Uudelleenrakentaminen perustuu pohjimmiltaan yhteyksiin - ekologisiin yhteyksiin ja taloudellisiin yhteyksiin, mutta myös sosiaalisiin ja kulttuurisiin yhteyksiin."

Olen tarkastellut ponnisteluja, joita tehdään ja joita on vielä tehtävä neljässä EU -maassa, Bulgariassa, Romaniassa, Kreikassa ja Turkissa.

Bulgariassa Demokratian tutkimuskeskus sanoo, että nopein ja kustannustehokkain tapa saavuttaa Bulgarian talouden täydellinen hiilestä irtautuminen on muuttaa sähkönjakelua. Tämä lisää, että se vaatii ruskohiilivoimalaitosten välittömän (tai nopeimman mahdollisen) sulkemisen ja "maan valtavan uusiutuvan energian potentiaalin vapauttamisen".

Tiedottaja sanoi: "Seuraavat 3-7 vuotta ovat ratkaisevan tärkeitä näiden mahdollisuuksien toteuttamiselle ja Bulgarian vihreän taloudellisen siirtymän aikaansaamiselle ja samalla Bulgarian kansalaisten hyvinvoinnin ja elämänlaadun parantamiselle."

Kesäkuun lopussa Euroopan unionin neuvosto antoi vihreän valon ensimmäiselle eurooppalaiselle ilmastosäädökselle sen jälkeen, kun Euroopan parlamentti oli hyväksynyt lain muutama päivä aiemmin. Laki on suunniteltu vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä 55 prosenttia (verrattuna vuoden 1990 tasoon) vuoteen 2030 mennessä ja saavuttamaan ilmastoneutraalisuuden seuraavien 30 vuoden aikana. 26 jäsenvaltiota äänesti sen puolesta EU: n neuvostossa. Ainoa poikkeus oli Bulgaria.

Maria Simeonova, Eurooppa -neuvosto ulkosuhteista, sanoi: "Bulgarian pidättäytyminen eurooppalaisesta ilmastolaista ei ainoastaan ​​eristä maata jälleen EU: ssa, vaan paljastaa myös kaksi tuttua puutetta Bulgarian diplomatiassa."

Romanian osalta maan ulkoministeriö sanoi, että Keski -Euroopan kansakunta on "liittynyt ilmastonmuutoksen torjuntaan ja tukee alan ensisijaisten tavoitteiden toteuttamista alueellisella, kansainvälisellä ja maailmanlaajuisella tasolla".

Silti Romania on 30. sijalla Germanwatchin, NewClimate Institutein ja Climate Action Networkin kehittämässä ilmastonmuutosindeksissä (CCPI) 2021. Viime vuonna Romania oli sijalla 24.

Instituutin mukaan Romanian uusiutuvien energialähteiden suuresta potentiaalista huolimatta "heikko tukipolitiikka yhdistettynä lainsäädännön epäjohdonmukaisuuksiin vastustaa puhtaan energian siirtymistä".

Lisäksi sanotaan, että Romania ”ei ole menossa oikeaan suuntaan” kasvihuonekaasupäästöjen ja energiankulutuksen vähentämisen suhteen. ”

Etelä-Euroopassa ennätyskuuma kesä on aiheuttanut tuhoisia metsäpaloja, jotka ovat repineet metsien, kotejen läpi ja tuhonneet elintärkeän infrastruktuurin Turkista Kreikkaan.

Välimeren alue on altis ilmastonmuutokselle erityisesti sen vuoksi, että se on herkkä kuivuudelle ja lämpötilan nousulle. Välimeren ilmastoennusteet viittaavat siihen, että alue muuttuu lämpimämmäksi ja kuivemmaksi, kun sääilmiöitä esiintyy useammin.

Tulipaloa kohti keskimäärin poltetun alueen mukaan Kreikalla on Euroopan unionin maista vakavimmat metsäpalovammat.

Kreikka, kuten useimmat EU -maat, sanoo tukevansa hiilineutraaliuden tavoitetta vuodelle 2050, ja Kreikan ilmastonmuutostavoitteet ovat suurelta osin EU: n tavoitteiden ja lainsäädännön muokkaamia. EU: n ponnistelujen jakamisen myötä Kreikan odotetaan vähentävän EU: n ulkopuolisten päästökauppajärjestelmien päästöjä 4% vuoteen 2020 mennessä ja 16% vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2005 tasoon.

Kreikka voi osoittaa parannuksia energiatehokkuuteen ja ajoneuvojen polttoainetalouteen, tuuli- ja aurinkoenergian lisäämiseen, orgaanisista jätteistä peräisin oleviin biopolttoaineisiin, hiilen hinnan asettamiseen ja metsien suojeluun.

Liekit metsäpalot ja ennätykselliset helleaallot itäisellä Välimerellä tänä vuonna ovat korostaneet alueen haavoittuvuutta ilmaston lämpenemisen vaikutuksille.

He ovat myös painostaneet Turkkia muuttamaan ilmastopolitiikkaansa.

Turkki on yksi vain kuudesta valtiosta - mukaan lukien Iran, Irak ja Libya -, jotka eivät ole vielä ratifioineet vuoden 2015 Pariisin ilmastosopimusta, mikä osoittaa maan sitoutumisen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen.

Kemal Kılıçdaroglu, johtavan opposition republikaanisen kansanpuolueen (CHP) johtaja, sanoo, että Turkin hallituksella ei ole yleissuunnitelmaa metsäpalojen torjumiseksi, ja toteaa: "Meidän on aloitettava maamme valmistelu uusiin ilmakriiseihin välittömästi."

Turkki, joka on asettanut 21 prosentin päästövähennystavoitteen vuoteen 2030 mennessä, on kuitenkin edistynyt merkittävästi muun muassa puhtaan energian, energiatehokkuuden, jätteetön jättämisen ja metsittämisen aloilla. Turkin hallitus on myös toteuttanut useita pilottiohjelmia ilmaston sopeutumisen ja sietokyvyn parantamiseksi.

Vuoden lopussa Glasgow'ssa pidetyn Yhdistyneiden Kansakuntien COP 26 -konferenssin johtaja on varoittanut, että epäonnistuminen ilmastonmuutoksen torjumisessa aiheuttaa "katastrofaalisia" seurauksia maailmalle.

"En usko, että sillä on muuta sanaa", varoittaa COP26: sta vastaava Britannian ministeri Alok Sharma.

Hänen varoituksensa kaikille konferenssin osallistujille, kuten Bulgarialle, Romanialle, Kreikalle ja Turkille, tulee jatkuvasti kasvavan huolen keskellä ilmastonmuutoksesta.

Päästöt jatkoivat nousuaan viimeisen vuosikymmenen aikana, minkä seurauksena maapallo on nyt noin 1.1 ° C lämpimämpi kuin se oli ennätyslämpimänä.

Nikolay Barekov on poliittinen toimittaja ja juontaja, TV7 Bulgarian entinen toimitusjohtaja ja entinen Bulgarian parlamentin jäsen ja Euroopan parlamentin ECR -ryhmän entinen varapuheenjohtaja.

Continue Reading

Ilmastonmuutos

COP 27 - YK: n raportti varoittaa ilmastonmuutoksen kiihtyvän

Julkaistu

on

Maailma keskittyy luonnollisesti edelleen meneillään olevaan terveyspandemiaan, mutta toinen erittäin tärkeä asia: ilmastonmuutoksen torjuminen. Ilmaston lämpenemistä on syytetty jo tänä vuonna useista luonnonkatastrofeista ympäri maailmaa, ja äskettäinen maamerkki YK: n raportissa varoitti, että ilmastonmuutos tapahtuu paljon nopeammin kuin ennustettiin, kirjoittaa toimittaja ja entinen Euroopan parlamentin jäsen Nikolay Barekov.

Marraskuussa Iso -Britannia järjestää yhdessä Italian kanssa tapahtuman, jonka monet uskovat olevan maailman paras viimeinen mahdollisuus saada karkaava ilmastonmuutos hallintaan. 

Tänä vuonna järjestetään 26. vuosittainen huippukokous, joka antaa sille nimen COP 26. Yhdistyneen kuningaskunnan puheenjohtajana COP 26 järjestetään Glasgow'ssa.

Mainos

COP 26: n aikana Yhdistynyt kuningaskunta sanoo tekevänsä yhteistyötä kaikkien maiden kanssa päästäkseen sopimukseen ilmastonmuutoksen torjumisesta. Yli 190 maailman johtajaa saapuu Skotlantiin, ja heidän kanssaan tulee kymmeniä tuhansia neuvottelijoita, hallituksen edustajia, yrityksiä ja kansalaisia ​​kahdentoista päivän neuvotteluihin.

Nikolay Barekov

Tapahtumassa on asetettu neljä keskeistä ”tavoitetta” ilmastonmuutoksen torjumisessa, joista yksi on turvata maailmanlaajuinen netto nollasta vuosisadan puoliväliin mennessä ja pitää 1.5 astetta ulottuvilla.

Tämän tavoitteen mukaisesti maita pyydetään esittämään kunnianhimoisia päästövähennystavoitteita vuoteen 2030 mennessä, jotka vastaavat nollan saavuttamista vuosisadan puoliväliin mennessä.

Mainos

Näiden venytystavoitteiden saavuttamiseksi maiden on nopeutettava hiilen asteittaista lopettamista. rajoittaa metsien hävittämistä; nopeuttaa siirtymistä sähköajoneuvoihin ja kannustaa investoimaan uusiutuvaan energiaan.

EU: n lainsäädännössä edellytetään, että jäsenvaltiot hyväksyvät kansalliset energia- ja ilmastosuunnitelmat vuosiksi 2021--2030, jotta voidaan edistää EU: n sitovia ilmasto- ja energiatavoitteita vuodeksi 2030. Euroopan komissio ja arvioinnit ovat arvioineet jokaisen yksittäisen lopullisen kansallisen energia- ja ilmastosuunnitelman. julkaistiin lokakuussa 2020.

Yksi Euroopan maista, joista ilmastonmuutos kärsii eniten tänä vuonna, on Turkki, joka on nähnyt kaikkea tulvista metsäpaloihin ja kuivuuteen.

Turkki kärsii yhä useammin ilmastonmuutoksesta syytetyistä katastrofeista, ja metsäpalot ovat johtaneet useisiin kuolemiin heinäkuun lopun jälkeen eteläisillä rannikkoalueilla, jotka ovat tuhonneet metsiä ja muuttaneet kyliä tuhkaksi. Toistaiseksi tänä vuonna maassa on koettu myös tappavia tulvia koillisessa, mikä on johtanut kuiviin aaltoihin, jotka kuivattivat padot ja vaarantivat vesihuollon.

Asiantuntijat ja ympäristötietoiset poliitikot asettivat 2015 maan hyväksymän Pariisin sopimuksen ratifioinnin Turkin tehtävälistan kärkeen. Turkki on yksi vain kuudesta maasta, mukaan lukien Irak ja Libya, mutta ei ole vielä hyväksynyt sopimusta virallisesti.

Climate Action Tracker, ajatushautomo, joka arvioi kansallisia päästövähennyssuunnitelmia, sanoi, että Turkin pyrkimykset sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseen ovat "kriittisesti riittämättömiä".

COP26: n tavoitteena on hiilen asteittainen lopettaminen, mutta fossiilisten polttoaineiden osuus Turkin energiantuotannosta oli edelleen 83 prosenttia vuonna 2019. Siitä huolimatta Kansainvälinen energiajärjestö kiitti tänä vuonna Ankaran pyrkimyksiä monipuolistaa energiavalikoimaansa "vaikuttavan" uusiutuvan energian kasvun avulla.

Muualla Bulgaria toimitti lopullisen kansallisen ilmastosuunnitelmansa maaliskuussa 2020.

Bulgarian kansallinen energia- ja ilmastosuunnitelma tunnistaa useita syitä kasvihuonekaasupäästöjen vähenemiseen. Näitä ovat muun muassa teollisuuden rakennemuutokset, kuten energiaintensiivisten yritysten väheneminen, vesi- ja ydinvoiman lisääminen, energiatehokkuustoimenpiteiden toteuttaminen asuntosektorilla sekä siirtyminen kiinteistä ja nestemäisistä polttoaineista maakaasuun energiassa kulutus.

Vuoden 2020 talouspolitiikan eurooppalaisen ohjausjakson maaraportin mukaan Bulgaria on kuitenkin kasvihuonekaasuja eniten kuluttava talous Euroopan unionissa, ja Turkin tavoin hiili on edelleen tärkein energianlähde.

Romanian kannalta ilmastonmuutoksen merkittävimpien mahdollisten vaikutusten sanotaan olevan kasvukauden muuttuminen, ekosysteemien siirtyminen, pitkittyneet kuivuudet ja tulvat.

Romanian vastaus sisältää energiatehokkuutta edistävän sijoitusrahaston (FIEE) perustamisen, jota rahoittavat yksityiset, julkiset ja EU: n varat.

Romanian luonnos yhdennetyksi kansalliseksi energia- ja ilmastosuunnitelmaksi on rakennettu EU: n energiaunionin ulottuvuuksia pitkin ja sen tavoitteena on kokonaisvaltainen lähestymistapa.

Euroopan komission tiedottaja sanoi, että tämä "tarjoaa hyvän perustan täydellisen ja johdonmukaisen lopullisen suunnitelman kehittämiselle".

Toinen EU -maa, joka on viime vuosina kärsinyt pahasta ilmastonmuutoksesta, on Kreikka.

Vuonna 2018 maa kärsi tuhoisasta tulipalosta Matissa, Itä -Attikassa, ja se aiheutti 102 ihmishenkeä. Kreikan pääministeri sanoi tuolloin, että "tuho järkytti Kreikan kansaa syvästi".

Äärimmäisten olosuhteiden sanottiin vaikuttaneen suurelta osin tulipalon rajuuteen, ja Kreikan hallitus on varoittanut, että ilmastonmuutos ei ole ongelma, jota on lykättävä muutaman vuosikymmenen ajan.

Toistaiseksi Kreikan hallitus on vastannut kysymykseen uuden kansallisen energia- ja ilmastopolitiikan hyväksymisestä.

Tähän sisältyy ehdotettu kertakäyttömuovin kielto, ruskohiilivoimaloiden sulkeminen vuoteen 2028 mennessä ja uusiutuvien luonnonvarojen osuuden nostaminen 35 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Kreikan hallituksen tiedottaja sanoi, että se on asettanut ilmastonmuutoksen hallinnan korkealle poliittiselle agendalleen osittain siksi, että Kreikan taloudellinen tulevaisuus liittyy sen kykyyn suojella ainutlaatuista luonnollista ympäristöään.

Hän totesi, että Kreikka on ”täysin sitoutunut” COP26 -tavoitteisiin ja myös Pariisin sopimukseen ja YK: n Agenda 2030: een 17 globaalilla kestävän kehityksen tavoitteella.

YK: n tuore raportti varoittaa, että saavutamme todennäköisesti 1.5 asteen lämpenemisen seuraavan parin vuosikymmenen aikana, ellemme ryhdy välittömiin toimiin

Tämä viimeisin hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin (IPCC) julkaisema raportti varoittaa tutkijoita ympäri maailmaa, että ihmisen toiminta vahingoittaa planeettaa hälyttävästi. 

Yhdistyneen kuningaskunnan kansainvälinen mestari sopeutumisessa ja kestävyydessä COP26: n puheenjohtajakaudella Anne-Marie Trevelyan sanoi: ”Ilmastonmuutoksen vaikutukset vaikuttavat jo elämään ja toimeentuloon kaikkialla maailmassa yhä useammin ja vakavammin. Päästöjen vähentämisen tarpeen lisäksi tämä raportti hälyttää, jotta haavoittuvassa asemassa olevat yhteisöt voivat nopeasti sopeutua ja kehittää sietokykyä - sekä kehittyneissä että kehitysmaissa. ”

Nikolay Barekov on poliittinen toimittaja ja juontaja, TV7 Bulgarian entinen toimitusjohtaja ja entinen Bulgarian parlamentin jäsen ja Euroopan parlamentin ECR -ryhmän entinen varapuheenjohtaja.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa