Liity verkostomme!

EU

Kansainvälinen yhteisö kehotti tekemään enemmän torjua ideologian islamilaisten ääriliikkeiden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

radikaali-IslamIslamilainen ääriliike ja sitä ajava ideologia syövyttävät demokratian rakennetta ja uhkaavat "levitä sukupolvien kautta", ellei toteuteta tehokkaita ja kiireellisiä ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä.

Tämä oli yksi tärkeimmistä viesteistä syntyä korkean profiilin tiedotustilaisuus Brysselissä radikalisoitumisen.

Tiedotustilaisuus järjesti Euroopan Foundation for Democracy yhteistyössä instituutin Rauhan ja tukea Counter Extremism Project ja Yhdysvaltojen EU-edustustossa.

Mainos

Se kuuli, että tarvitaan tehokasta ennaltaehkäisypolitiikkaa, jotta autettaisiin usein vaikuttavia nuoria muslimimiehiä ja -naisia ​​estämään joutumasta ääriliikkeiden, kuten ISIL: n, ns. ilma-alus.

Kahden tunnin keskustelun tiistaina (1 joulukuu) puhujista molemmilta puolilta Atlanttia: Zainab Al-Suwaij, johtaja Yhdysvaltain islamilaisen kongressi ja Karin Heremans, yhteistyö puheenjohtaja radikalisoitumisen tunnistamista (RAN) koulutus työryhmä.

Avaaminen tapahtuma, Alexander Ritzmann, Euroopan Foundation for Democracy, johtava Brysselissä toimiva Policy Institute, sanoi yhtenä tavoitteena oli keskustella jakamaan parhaita käytäntöjä väkivaltaisten ääriliikkeiden.

Mainos

Al-Suwaij, jonka järjestö perustettiin syyskuun 9. päivän terrori-iskujen seurauksena New Yorkissa, sanoi, että islamilaisen ääriliikkeen tulokset "haaveilevat" sekä islamimaailmaa että länsiä melkein "päivittäin" ja selitti miten Yhdysvaltain radikalisoitumisohjelmat olivat pyrkineet ratkaisemaan ongelman.

Hänen organisaatio, hän sanoi, on ajaa valistusohjelmat hyödyttää joitakin 12,000 ihmisiä 75 korkeakoulujen kampuksilla koko Amerikassa yli seitsemän vuoden aikana tarjouksen ehkäistä nuorten olemasta radikalisoituvat.

Hän kertoi kokemuksensa mukaan olevan tärkeää seurata huolellisesti ääriryhmäsaarnaajien toimintaa moskeijoissa ja islamilaisissa kouluissa, jotta jotkut heistä eivät levittäisi "vihan viestejä".

Al-Suwaij mainittu yksi esimerkki, jossa hän oli raportoinut ääri opetukset Iman klo moskeija Yhdysvalloissa FBI, joka oli johtanut että henkilö karkotetaan.

Tarjotessaan vastakertomusta tällaisille ihmisille oli hänen mukaansa tärkeää "mobilisoida" yhteisöjä ja hyödyntää täysimääräisesti myös sosiaalista mediaa, josta hän huomautti, että siitä on tullut ratkaiseva rekrytointiväline islamilaisille ääriliikkeille.

Tarvittiin myös tehokkaiden "sosiaalisten ohjelmien" kehittäminen nuorille muslimeille, jotka palaavat kotimaahansa Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin Syyriasta ja vastaavista paikoista.

Yhteiskunnan oli myös "tehtävä selvä ero" "islamin, uskonnon" ja "poliittisen islamin tai islamin" välillä ja lisättävä: "Suurin osa nykyisistä ongelmistamme johtuu poliittisesta islamista, ellei islamilaisia ​​ole toteutettu hyvillä ennaltaehkäisytoimenpiteillä. ääriliikkeet syövyttävät sukupolvien kautta leviävää demokratiaa. "

Hän kertoi kokoukselle: "Me Yhdysvalloissa tiedämme nykyään paljon paremmin nämä ongelmat, mutta joidenkin näiden ihmisten levittämät väkivaltaiset vihamieliset viestit ovat toisinaan ymmärtämättömiä. Nuorten radikalisoitumisen estäminen on suuri ongelma, mutta se on kohtaamamme haaste .

"Meidän on välitettävä viesti, että uhka ei ole vain lännelle, vaan myös islamilaisille yhteisöille, jotka menettävät nuoriaan islamilaisen valtion kaltaisille ryhmille."

Joitakin esimerkkejä parhaista käytännöistä Euroopassa esitti Heremans, jonka RAN-työryhmä perustettiin juuri ja johon kuuluu myös "huippuyksikkö", jonka avulla ruohonjuuritason aktivistit voivat jakaa tietoa ja kokemuksia radikalisoitumisen torjunnasta helpommin.

Epävirallinen "manifesti" oli suunniteltu levittämiseksi kymmenille kouluille, kouluttajien koulutusohjelmille sekä etulinjan ammattilaisten kouluttamiselle paikallisella, maakunnallisella, liittovaltion ja EU: n tasolla tämän kasvavan uhan torjumiseksi kouluissa. Se kannustaa opettajia kehittämään radikalisoitumista koskevan vision ja käymään avoimesti asiasta mahdollisesti "vaikeita keskusteluja". Meillä on edessämme sukupolvien haaste, hän sanoi.

Hän sanoi: "Sanomme kouluille," uskalla välittää "tämä asia ja kehittää politiikkaa samalla tavalla kuin aiemmin tehtiin esimerkiksi huumeiden väärinkäytön sekä terveyden ja turvallisuuden aloilla."

Heremans, joka on myös Antwerpenin kuninkaallisen Atheneumin koulun rehtori, myöntää helposti, että tämä ei ole aina helppoa, mainitsemalla esimerkin siitä, kun hän yritti järjestää minuutin hiljaisuuden koulussa 9. syyskuuta 11 uhreille.

Koulussa on opiskelijoita 60 maasta, mukaan lukien konfliktialueet, kuten Irak ja Syyria, ja hän sanoi, että koulun "jännitteiden" hallinta voi olla vaikeaa.

"Se, mitä teimme Pariisin hyökkäysten jälkeen 13. marraskuuta", hän selitti, "oli pidentää minuutin hiljaisuutta siten, että se oli kunnianosoitus kaikille ääriliikkeiden uhreille, ei vain Pariisissa tapetuille. Tavoitteena ei ollut välttää vastakkainasettelua, vaan pikemminkin yhteydenpitoon kaikkiin opiskelijoihimme. "

Hän totesi myös, että nuorille muslimeille oli välttämätöntä antaa "tunne kuulumisesta", ja lisäsi: "Teimme koulussamme kyselyn, jossa yritimme selvittää, kenen mielestä heillä oli vahvin identiteetti. Huomasimme, että juuri muslimiopiskelijat joiden identiteetti oli vahvin. Ongelmana on, että juuri tämä voi tehdä joistakin heistä niin alttiita radikalisoitumiselle. Meidän on löydettävä tapoja saada heidät tuntemaan paremmin tunne kuuluvuutensa omiin paikallisiin yhteisöihinsä. "

Heremans väittää myös, että keskustelemme radikalisoitumiseen, on tärkeää tunnustaa kasvava aiheuttaman uhan äärioikeistolaisten ryhmien, etenkin Euroopan maissa, kuten Unkari ja Kreikka, sekä islamilaisten ääriliikkeiden.

Kokous kuuli EXIT-Saksa, aloite auttaa ihmisiä, jotka haluavat lähteä äärioikeiston liikkeen ja aloittaa uuden elämän.

Yhdessä perustama entinen uusnatsien johtaja Ingo Hasselbach, hanke on toiminut vuodesta 2000 tarjota apua keskeyttäneiden äärimmäisestä ja väkivaltainen oikeiston ympäristöissä.

Ritzmann huomautti, että vuodesta 2011 lähtien EXIT-Germany oli myös ryhtynyt torjumaan islamilaisia ​​ääriliikkeitä, joilla hänen mielestään on "joitain yhtäläisyyksiä" oikeistolaisten ääriliikkeiden kanssa.

Kysymys- ja vastaustilaisuudessa yksi yleisön jäsen sanoi, että on ratkaisevan tärkeää puuttua lähteisiin siitä, miksi ihmiset radikalisoituvat, eikä vain "oireisiin". Pariisin kaltaisten julmuuksien jälkeen "kiusaus" on tarjota "kriisinhallinta", mutta parempi lähestymistapa olisi löytää ja toteuttaa pidemmän aikavälin ratkaisuja.

Vastauksessaan islamismia, islamistista ääriliikettä ajavaan ideologiaan liittyvään kysymykseen, Al-Suwaij korosti, että Muslimiveljeskunnan ideologia ei eronnut ultrakonservatiivisista vahabistisista ja salafistisista doktriineista, joiden tiedetään yhä enemmän olevan väkivaltaisen radikalisoitumisen lähteitä. MB-ideologia on identtinen wahhabismin ja salafismin kanssa, ja poliittinen islam / islamismi on perusta kaikille yhteiskunnan ongelmille ekstremismin kanssa, hän sanoi. Poliittinen islam on syövyttävä demokratian rakenteelle, joka leviää koko yhteiskunnassa tuleville sukupolville ”, hän lisäsi ja sen kohtaaminen on ratkaisevan tärkeää radikalisoitumisen ja väkivaltaisen ekstremismin torjumiseksi.

Yksi yleisön jäsen esitti esimerkin Espanjan maasta, joka on kokenut pahimman terrori-iskun toisen maailmansodan jälkeen - Madridin junapommitukset vuonna 2, joissa kuoli 2004 ihmistä.

Huolimatta valtava lisääntyminen marokkolaisten maansa, kasvaa viime vuoden 75,000 ja 900,000, Espanjalla oli onnistunut sisällytti, sen suurin etninen ryhmä, osaksi yhteiskunnan valtavirtaa.

Lopuksi Ritzmann sanoi, että "hyvin ajankohtainen" keskustelu oli synnyttänyt useita erinomaisia ​​ideoita, mukaan lukien koulutuksen rooli islamin radikalisoitumisen ilmiön selittämisessä.

Euroopan keskuspankki (EKP)

EKP: n Lagarde pitää oven auki korkeammalle inflaatiolle

Julkaistu

on

By

Euroalueen inflaatio voi ylittää Euroopan keskuspankin jo nostamat ennusteet, mutta merkkejä tästä on jo tapahtumassa, EKP: n pääjohtaja Christine Lagarde (Kuvassa) sanoi maanantaina (27. syyskuuta), kirjoittaa Balazs Koranyi, Reuters.

"Vaikka inflaatio voi osoittautua ennakoitua heikommaksi, jos rajoitusten kiristäminen vaikuttaisi taloudelliseen toimintaan, on joitakin tekijöitä, jotka voivat johtaa nykyistä odotettua voimakkaampiin hintapaineisiin", hän sanoi Euroopan parlamentin lainsäätäjille.

"Mutta näemme tähän mennessä vain vähän merkkejä tästä riskistä, mikä tarkoittaa, että perusskenaariossa ennakoidaan edelleen, että inflaatio pysyy tavoitteemme alapuolella keskipitkällä aikavälillä", hän lisäsi.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa