Liity verkostomme!

EU

EU: n Sentinel-värikamera on nyt toiminnassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU: n uusin maapallon tarkkailija, Sentinel-2a, on käynnistynyt. Käyttäjät voivat nyt lataa sen planeetan kuvat, vaikka heidän on ensin rekisteröidyttävä.

- Vartiomies, jota on testattu kiertoradalla sen kesäkuisen käynnistämisen jälkeen, tarkastelee maanpintaa optisessa ja infrapunavalossa.

Tutkijat käyttävät sen kuvia seuraamaan kaikkea megakaupunkien kasvusta maailman tärkeimpien ruokakasvien vaihteleviin satoihin.

Mainos

Ja tutkijat tietysti käyttävät 2a: n hankintoja näkyvästi ilmastotutkimuksissa (esimerkkejä esitetään Pariisin COP21-neuvotteluissa).

Mutta EU: n ilmainen ja avoimen datan käytäntö tarkoittaa, että kuka tahansa voi nyt ladata ja leikkiä kuvia.

Ja toisin kuin joidenkin erikoissatelliittien tuotteet, joita on vaikea tulkita - Sentinel-2a: n värinäkymien tulisi houkutella hyvin laajaa yleisöä.

Mainos

EU: n satelliittia hallinnoiva Euroopan avaruusjärjestö (Esa) odottaa kysynnän olevan valtava.

Jo tuhannet käyttäjät ovat jo rekisteröityneet tekemään Sentinel-latauksia - ja nämä olivat ihmisiä, jotka olivat pääasiassa sen jälkeen kun monimutkaisempia tutkakuvia tuotti toinen sarjan avaruusalus, Sentinel-1a.

"Odotamme, että kaiken Sentinel-datan kysyntä on ennennäkemätöntä. Se on jo ennennäkemätöntä meille; meillä ei ole koskaan ollut niin paljon latauksia", kertoi professori Volker Liebig, maapallon havainnoinnin johtaja Esassa.

"On vaikea laittaa numeroa siihen, mistä se tulee Sentinel-2a: lle, mutta se on varmasti petatavuina."

Yksi petatavu vastaa suunnilleen 200,000 XNUMX yleisesti käytettyä DVD-levyä.

Optinen kuvasto (lähinnä se, mitä näemme silmillämme) on maapallon havainnon kulmakivi, ja sitä käytetään yhä enemmän päivittäisissä sovelluksissa verkossa ja ihmisten älypuhelimissa.

Yksi suurimmista ilmaisten kuvien lähteistä on tähän mennessä ollut amerikkalainen Landsat-avaruusalusarja, joka on koonnut jatkuvan ennätyksen maailman vaihtelevista ominaisuuksista, jotka ulottuvat yli 40 vuoden taakse.

Sentinel-2a tulee olemaan täydentävä, mutta myös kykenevämpi - mikä viittaa edelleen kysyntään.

Kuvion 2a kuvantamislaite on herkkä useammalle valonsäteelle (13 monispektristä vs. kahdeksan), jolloin se pystyy havaitsemaan enemmän tietoa maapallon pinnasta; ja se "mattaa kartta" paljon leveämmän maakaistaleen (290 km vs. 185 km).

Lisäksi sen värikuvien paras resoluutio on 10 metriä verrattuna Landsatin 30 metriin.

Sentinel 2a ei toimi heti täydessä vauhdissa: se on kasvattamassa kattavuuttaan maamassoja, mutta asiantuntijat ovat jo vahvistaneet, että varhaiset tuotteet täyttävät vaaditun laadun.

Laadun parannuksia on meneillään. Tämä voi viedä muutaman kuukauden, sanoi Esa-lähetyspäällikkö tohtori Bianca Hoersch.

"[Mitä] käyttäjien kysyntään, kuten näemme Sentinel-1: n kanssa, käyttäjiä on yli 14,000 2. Odotan, että Sentinel-XNUMX: n kanssa saamme lisää käyttäjiä, koska lähetystiedot - sen lisäksi, että ne ovat arvokkaita operatiivisille palveluille ja tiede - on vain yksinkertaisesti upea katsoa ja houkuttelee laajempaa yleisöä.

"Järjestelmämme ovat skaalautuvia vastaamaan kasvavaan kysyntään [ja] seuraamme tarkasti pääsyn suorituskykyä, esimerkiksi tänään noin 5 Gt: n tuotteen lataaminen kestää alle 10 minuuttia."

Kaikille, jotka ajattelevat ladata kuvia, varoitetaan olevan paljon tallennustilaa. Tiedostot ovat suuria. Peilipalvelimia perustetaan useisiin maihin.

Seuraava Sentinel, joka käynnistetään EU: n monen miljardin euron Copernicus-maanhavainnointiohjelmassa, on numeroitu 3a.

Se keskittää katseensa enemmän valtameriin. Tämän foorumin käynnistämisen pitäisi kestää ensi kuussa.

Vielä enemmän avaruusaluksia seuraa tulevina vuosina.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa