Liity verkostomme!

EU

Johtopäätöksiä neuvoston päätelmät

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EAPM02_135931Henkilökohtaisen lääketieteen eurooppalaisen allianssin pääjohtaja Denis Horgan

Kuten useimmat lukijat tietävät, Eurooppa-neuvoston puheenjohtajakausi vaihtuu EU: n jäsenvaltioiden kesken puolen vuoden välein. 

Nykyinen vakiintunut operaattori on Luxemburg. Puheenjohtajavaltio on vastuussa neuvoston työn eteenpäin viemisestä Euroopan unionin lainsäädännön kanssa samalla, kun varmistetaan EU: n asialistan jatkuvuus, järjestäytyneet lainsäädäntöprosessit ja yhteistyö 28 valtion välillä.

Mainos

Osa sen työstä on valmistella neuvoston päätelmät eri aiheista, jotka toimitetaan toimikautensa lopussa - Luxemburgissa joulukuussa. Tyypillisesti neuvoston päätelmissä jäsenvaltioita ja / tai muuta EU: n toimielintä (esimerkiksi komissiota) kehotetaan ryhtymään toimiin tietystä aiheesta.

Nämä johtopäätökset tehdään usein alueilla, joilla EU: lla on toimivalta tukea, koordinoida ja täydentää esimerkiksi terveyden alalla. Puheenjohtajavaltio Luxemburg julkaisee henkilökohtaisen lääketieteen neuvoston päätelmät ensi kuussa heinäkuussa pidetyn korkean tason konferenssin ja useiden myöhempien keskustelujen pohjalta.

Konferenssi nimeltä '' Mukautettujen lääkkeiden saatavuuden tekeminen potilaille todellisuudeksi '' käsitteli yksilöllisen lääketieteen integroinnin esteitä EU: n terveydenhuoltojärjestelmiin, tunnisti parhaita käytäntöjä ja niiden lisäarvoa ja hahmotteli henkilökohtaisen lääketieteen mahdollisia etuja kansanterveydelle ja terveydelle. sen vaikutus päätöksentekoon EU: ssa.

Mainos

Korkean tason kokouksessa korostettiin myös tarvetta määritellä potilaskeskeinen lähestymistapa yksilölliseen lääketieteeseen EU: n tasolla, mukaan lukien päätöksentekijät ja sääntelyviranomaiset kansanterveyden alalla, sekä kattava lähestymistapa, joka sisällyttää elinkaaren eri vaiheet räätälöityjä lääkkeitä siten, että helpotetaan niiden integrointia kliiniseen käytäntöön.

Kaikki osallistujat pitivät konferenssia erittäin onnistuneena, ja se vaikuttaa selvästi lopputuloksiin. Tämä on merkittävä edistysaskel henkilökohtaisen lääketieteen alalla.

Tämän nopeasti etenevän tieteen kannattajat uskovat, että tällaisten johtopäätösten hyväksyminen voisi auttaa luomaan samanlaisen tilanteen Euroopassa kuin Yhdysvalloissa, jossa presidentti Obama julkisti Precision Medicine Initiative -aloitteen, jota Valkoinen talo kuvasi "rohkeaksi". uudet tutkimustyöt mullistamaan terveyden parantamisen ja sairauksien hoidon ”.

Se käynnistettiin 215 miljoonan dollarin investoinnilla, ja sen tarkoituksena on "olla uusi potilaslähtöisen mallin edelläkävijä, joka lupaa kiihdyttää biolääketieteellisiä löytöjä ja tarjota lääkäreille uusia työkaluja, tietoa ja hoitomuotoja valitsemaan, mitkä hoidot toimivat parhaiten mille potilaalle".

Valkoinen talo selittää: ”Suurin osa lääkehoidoista on suunniteltu” keskivertopotilaille ”. Tämän "yksi koko sopii kaikille" -hoidon seurauksena hoidot voivat olla erittäin onnistuneita joillekin potilaille, mutta toisille ei. Tämä muuttuu, kun syntyy innovatiivinen lähestymistapa sairauksien ehkäisyyn ja hoitoon, jossa otetaan huomioon yksilölliset erot ihmisten geeneissä, ympäristössä ja elämäntavoissa. "

"Tarkkuuslääketiede antaa lääkäreille työkaluja ymmärtää paremmin potilaan terveyden, sairauden tai tilan taustalla olevat monimutkaiset mekanismit ja ennustaa paremmin, mitkä hoidot ovat tehokkaimpia", se lisää.

Brysselissä toimiva henkilökohtaisen lääketieteen eurooppalainen allianssi (EAPM) on monien sidosryhmien foorumi, joka edustaa potilaita, terveydenhuollon työntekijöitä, tutkijoita, tutkijoita, teollisuutta ja muuta. 28 miljoonan potentiaalisen potilaan hyväksi.

Allianssilla oli myös tärkeä osa puheenjohtajavaltio Luxemburgin kesäkonferenssissa, se on antanut koordinoidun panoksen moniin poliittisiin kysymyksiin tietosuojasta, IVD: n ja kliinisten tutkimusten määräyksiin, ja odottaa kiinnostuneena neuvoston päätelmiä.

Näiden päätelmien - "Henkilökohtaisen lääketieteen saatavuuden helpottaminen" - odotetaan "muistuttavan", että Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen 168 artiklan mukaan "ihmisten terveyden korkeatasoinen suojelu on varmistettava määriteltäessä ja toteutettaessa kaikilla unionin politiikoilla ja toiminnoilla, ja että unionin toiminta, jolla täydennetään kansallista politiikkaa, on suunnattava kansanterveyden parantamiseen. "

Lisäksi: "Unioni kannustaa jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä kansanterveyden alalla ja tukee tarvittaessa niiden toimintaa." Päätelmien odotetaan myös olevan: "Palautetaan mieleen… joukko toimintaperiaatteita, jotka ovat yhteisiä kaikkialla Euroopan unionissa, erityisesti potilaiden osallistumisen sekä hoidon laadun ja turvallisuuden osalta, ja joissa korostetaan erityisesti, että kaikkien EU: n terveysjärjestelmien tavoitteena on olla potilaskeskeinen."

Todennäköisesti he toteavat myös oikein, että yksilöllinen lääketiede viittaa lääketieteelliseen malliin, jossa yksilöiden fenotyyppien ja genotyyppien kuvausta käytetään oikean terapeuttisen strategian räätälöintiin oikealle henkilölle oikeaan aikaan ja / tai taudille alttiuden määrittämiseksi. / tai tarjota oikea-aikaisia ​​ja kohdennettuja ennaltaehkäisyjä

Lopullisen tekstin odotetaan sisältävän käsityksen siitä, että yksilöllinen lääketiede liittyy laajempaan potilaskeskeisen hoidon käsitteeseen, jossa otetaan huomioon, että yleensä terveydenhuoltojärjestelmien on vastattava paremmin potilaan tarpeisiin.

Ja sen odotetaan toteavan, että yksilöllisen lääketieteen kehityksen myötä yksilöillä ja terveydenhuoltojärjestelmillä on uusia haasteita, mukaan lukien riskien ja hyötyjen tasapainottaminen samalla kun otetaan huomioon sen eettiset, taloudelliset, sosiaaliset ja oikeudelliset vaikutukset, erityisesti hinnoittelussa ja korvauksissa, tietosuoja ja yleinen kiinnostus henkilötietojen käsittelyyn. Sisäpiiri uskoo, että asiakirjassa todetaan huolestuneena, että kaikilla potilailla ei ole käytettävissään innovatiivisia menetelmiä paremmin kohdennettuun ehkäisyyn, diagnoosiin ja hoitoon.

Se huomauttaa edelleen, että "merkittävä haaste jäsenvaltioille on edistää terveydenhuoltojärjestelmien asianmukaista käyttöönottoa, jotta voidaan varmistaa integroituminen kliiniseen käytäntöön solidaarisuuden ja korkealaatuisen hoidon yleisen ja yhdenvertaisen saatavuuden periaatteiden mukaisesti".

Ottaen huomioon, että terveydenhuolto kuuluu yksittäisten jäsenvaltioiden toimivaltaan, päätelmien odotetaan "kutsuvan" EU-28: n "mahdollistamaan kliinisesti ja taloudellisesti kestävän, kustannustehokkaan henkilökohtaisen lääketieteen asianmukaisen saatavuuden kehittämällä potilaskeskeistä politiikkaa ... ja potilasryhmien integrointia. näkökulmia sääntelyprosessien kehittämisessä ".

Menettelyn lähellä olevat uskovat, että päätelmissä kehotetaan myös jäsenvaltioita kehittämään tai vahvistamaan tarvittaessa kansanterveysalan viestintästrategioita - - lisäämään yleisön tietoisuutta sekä henkilökohtaisen lääketieteen eduista ja riskeistä että kansalaisten roolista ja oikeudet (esim. tietojen jakaminen), mikä tukee innovatiivisten diagnoosimenetelmien asianmukaista saatavuutta ja kohdennettua hoitoa.

Päätelmien odotetaan myös kannustavan jäsenvaltioita: laatimaan potilaille tiedotus- ja koulutusstrategioita, jotka perustuvat asiaankuuluvaan ja ymmärrettävään tietoon; tarjota koulutusta ja jatkuvaa ammatillista kehittämistä terveydenhuollon ammattilaisille ja edistämään yhteistyötä tehokkaan tutkimuksen edellyttämien tietojen keräämisessä, jakamisessa, hallinnoinnissa ja asianmukaisessa standardoinnissa tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

EAPM uskoo, että kaikki edellä mainitut ovat erittäin tervetulleita tapahtumia, vaikka sillä onkin huolta terveysteknologian arviointia (HTA) koskevasta osiosta, joka lähteiden mukaan saattaa hyvin vesitty eikä siten käsittele sitä, mikä todella on "arvo" - tärkeä keskustelu tällä hetkellä.

Allianssi uskoo, että on vankka väite, jonka mukaan asiakkaan, tässä tapauksessa potilaan, olisi määritettävä arvo, ja on huolissaan siitä, että lopullisessa asiakirjassa ei tunnisteta ja korosteta tätä.

EAPM pelkää myös, että vaikka alkuperäisessä asiakirjassa näytettiin kutsuvan jäsenvaltioita ja komissiota "arvioimaan yhdessä innovatiivisten diagnoosimenetelmien ja kohdennettujen lääkkeiden kustannustehokkuutta, kliinistä pätevyyttä ja hyödyllisyyttä niiden kokonaisarvon perusteella" ja " arvioinnin helpottamiseksi terveydenhuollon käyttöön HTA-strategian mukaisesti, lopullisessa asiakirjassa tämä muotoilu voidaan korvata yksinkertaisella kutsulla '' henkilökohtaisen lääketieteen HTA: n tukemiseksi HTA-strategian mukaisesti ''.

Tämä on paljon heikompi lausunto. Jos tämä tekstimuutos tapahtuu, EAPM sanoo, se tarkoittaa, että todellinen, uskottava ja välttämätön arvokeskustelu saattaa päätyä harjaamaan maton alle.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa