Liity verkostomme!

EU

Eurooppalainen saavutettavuus kaikille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

imrsEuroopan komissio on laajan kuulemisen jälkeen käynnistänyt eurooppalaisen esteettömyyslain. Ne, jotka tuntevat eurooppalaisen lainsäädännön, saattavat kohottaa kulmiaan sanalla "laki", joka on tutumpi anglosaksisen maailman ihmisille, mutta älä pelkää, että laki on itse asiassa "direktiivi". Voidaan vain spekuloida, miksi EU on päättänyt mennä amerikkalaiseksi, mutta voi olla, että "eurooppalainen esteettömyyslaki" kuulostaa vain hieman hauskemmalta kuin eurooppalainen esteettömyysdirektiivi. Tai voisiko olla niin, että "Vammaisten amerikkalaislaki" on ollut uraauurtava alueella, jolla Euroopan lainsäätäjät ovat pelänneet astua.

Euroopan parlamentin jäsen Richard Howitt, Euroopan parlamentin All-Party Disability Rights Groupin puheenjohtaja, on toiminut aktiivisesti vammaisten oikeuksien puolesta. Hän sanoi: "On häpeällistä, kuinka kauan vammaiset ovat joutuneet odottamaan - jalkojen vetäminen on lopetettava juuri nyt. Kun vuonna 2000 autoin neuvottelemaan vammaisten syrjinnän vastaisesta EU: n lainsäädännöstä työllistymisessä, Euroopan parlamentille luvattiin, että Toimenpiteitä saman syrjinnän kieltämiseksi tavaroiden ja palvelujen saatavuudessa seuraa pian. ”

Ensimmäinen yritys käynnistää tämä laki oli vuonna 2011 Viviane Redingin kellossa - hän oli tuolloin komission varapuheenjohtaja ja oikeusasioista, perusoikeuksista ja kansalaisuudesta vastaava komissaari. Se oli tärkeä-ehkä tärkein-osa Euroopan vammaisstrategiaa 2010–2020. Miksi se jumittui järjestelmään, ei ole kovin selvää, mutta ajoituksen vuoksi se liittyi mahdollisesti huoleen yritysten, erityisesti pienten yritysten, lisäkustannuksista.

Mainos

Jalkojen vetämistä voi olla vaikeampi ymmärtää, koska EU: n perusoikeuskirja sisältää sitoumuksia vammaisten kotouttamisoikeuteen (26 artikla) ​​ja että vuonna 2011 EU ja 25 EU -maata ratifioivat YK: n vammaisten henkilöiden oikeudet (UNCRPD). Yleissopimus sisältää valtioille selkeän velvoitteen varmistaa vammaisten henkilöiden pääsy tasavertaisesti muiden kanssa (9 artikla).

Lopulta pöydälle 

Lopetan pilkkaamisen, jos toimimattomuus on tapahtunut aikaisemmin, ja käännyn itse direktiivin (lain) puoleen. Yksi huolenaiheista on se, että komissio on päättänyt, että säädöksen tulisi kattaa vain valitut ensisijaiset alat, "joilla yhtenäismarkkinoiden toiminnan esteet olivat näkyvimpiä ja todennäköisesti lisääntyisivät tai joissa Euroopan tason toimet lisäisivät arvoa" , tuotteita ja palveluja ovat pankkiautomaatit ja pankkipalvelut, henkilökohtaiset tietokoneet, puhelimet, televisio- ja audiovisuaaliset palvelut, kuljetus, sähköiset kirjat ja sähköinen kaupankäynti.

Mainos

Joillekin tämä ei mene tarpeeksi pitkälle. ANEC - jotka edustavat eurooppalaista kuluttajien etua teknisten standardien luomisessa - ovat huomauttaneet, että ihmisten vapaan liikkuvuuden yhteydessä on myös otettava huomioon rakennettu ympäristö. Esimerkiksi sokeat ihmiset käyttävät usein kosketuspintoja tunnistaakseen tien risteyksiä, ja ne voivat vaihdella maasta toiseen ja joskus yhden kaupungin sisällä. ANEC uskoo, että rakennettu ympäristö olisi voitu sisällyttää, näkemyksen Euroopan parlamentin jäsen Richard Howitt toisti: "Vaikka olen ylpeä siitä, että Eurooppa on edistynyt vammaisten pääsyä koskevissa säännöissä hissien asentamisen osalta joissakin julkisissa liikenne- ja Internetissä katkera totuus on, että suuri osa rakennetusta ympäristöstä on edelleen vammaisten kielletty alue Euroopassa. ”

ANEC pitää lakia myönteisenä, mutta sanoo, että lainsäädäntö ei riitä, mutta on myös tärkeää, että täytäntöönpano on tehokasta. ANEC: n pääsihteeri Stephen Russell sanoi: ”Olipa standardi kuinka hyvä tahansa, se ei auta saavutettavuutta, jos sitä ei oteta käyttöön. Siksi ehdotimme, että lainsäädännöllä perustetaan viranomaisten markkinavalvontajärjestelmä, joka on joko yhdenmukaistettu Euroopan tasolla tai ainakin erittäin hyvin koordinoitu ja resursoitu. ”

Se on talous, tyhmä!

Huolimatta viittauksista oikeuksiin ja osallisuuteen, tämän aloitteen perustelut ja oikeusperusta ovat sisämarkkinoiden edistäminen. On sääli, että esteettömyyteen puuttuminen on muotoiltu sellaisilla termeillä, jotka viittaavat siihen, että toimia ei tarvita sumun sitoumuksen vuoksi oikeuksiin vaan vaikean liiketoiminnan mahdollisuuksiin hyödyntämättömillä markkinoilla. Yritysmahdollisuus ei ole vain 80 miljoonaa eurooppalaista vammaista ihmistä, vaan kasvava ikääntyvä väestömme, joka voisi nostaa tämän "markkinasegmentin" 120 miljoonaan vuoteen 2020 mennessä. Taloudelliset edut ovat epäilemättä todellisia. Ensimmäinen ehdotus viittasi kahteen tutkimukseen, jotka osoittivat toiminnan taloudelliset hyödyt. Ensimmäinen, Yhdistyneen kuningaskunnan Royal National Institute of the Blindin tutkimus, osoitti, että supermarkettiketjun 35,000 13 punnan investointi verkkosivujensa saatavuuteen toi yli 620 miljoonan punnan lisätuoton. Toisessa Saksassa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että helpommin saavutettavat palvelut lisäisivät vammaisten matkustamista ja saisivat 1.9–XNUMX miljardin euron lisäliikevaihdon Saksan matkailualalle.

Teos on todellakin edistystä, mutta meidän on myös tunnustettava teon rajoitukset. Jätän viimeiset sanat Richard Howittille: "Tämän päivän ehdotus ei ole vielä vammaisten liikkumisvapaus, se ei ole tuotteiden kokonaisvaltainen suunnittelu, eikä se ole oikeus yhtäläiseen pääsyyn palveluihin - mutta se aloittaa lainsäädäntöprosessin, jolloin Euroopan parlamentti aloittaa neuvottelut siitä, mitä voidaan saavuttaa. "

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa