Liity verkostomme!

Etusivu

Väitetty rahanpesijät sisään Magnitskin tapauksessa odottamaan oikeudenkäyntiä New Yorkissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

magnitsky_1526857cOn 6 tammikuu 2016, Yhdysvaltain liittovaltion tuomioistuin New Yorkin eteläisellä alueella käsittelee rahanpesu- ja siviilioikeudenkäyntitapausta - Yhdysvallat vastaan ​​Prevezon Holdings Ltd (ei 1: 13-cv-06326). Tämä on ensimmäinen Yhdysvaltain oikeudenkäynti, joka liittyy 230 miljoonan dollarin korruptoituneeseen järjestelmään, jonka edesmennyt Sergei Magnitsky paljasti ja paljasti.

Oikeudenkäynti perustuu 230 miljoonan dollarin verohyvityspetosten yhteen puoleen, jonka tuotot on aiemmin löydetty sveitsiläisiltä pankeilta ja Dubaissa sijaitsevalta kiinteistöltä.

Yhdysvaltain oikeusministeriön tekemän valituksen mukaan Prevezon Holdings Ltd vastaanotti lähes kaksi miljoonaa dollaria Sergei Magnitskin paljastamaan 230 miljoonan dollarin petosjärjestelmään ja investoi tuloja monen miljoonan dollarin kiinteistöihin Manhattanilla.

Mainos

Valituksessa väitetään, että pian 230 miljoonan dollarin petoksen jälkeen Prevezon sai useita pankkisiirtoja petoksilta kuoriyritysten kautta ilmoittamalla fiktiiviset syyt. Esimerkiksi joitain pankkisiirtoja kuvattiin maksuiksi kylpyammeista ja autonosista, kun taas Prevezon on kiinteistöyhtiö, jolla ei ole mitään tekemistä näiden tuotteiden valmistamisen tai kaupan kanssa.

Prevezon on yritys, jonka omistaa Denis Katsyv, Venäjän rautateiden varapresidentin ja Moskovan alueen entisen liikenneministerin, entisen Venäjän Moskovan alueen liikenneministerin, Petr Katsyvin 38-vuotias poika.

Yhdysvaltain oikeusministeriön hakemuksessa sanotaan: ”Venäjän rikollisjärjestö, johon kuuluu korruptoituneita Venäjän valtion virkamiehiä, huijasi venäläisiä veronmaksajia noin 5.4 miljardilla ruplaa eli noin 230 miljoonaa dollaria Yhdysvaltain dollareina tarkan veropalautusjärjestelmän avulla. Tämän petoksen jälkeen järjestön jäsenet ovat ryhtyneet laittomiin toimiin salatakseen tämän petoksen ja kostaakseen ihmisiä, jotka yrittivät paljastaa sen. Näiden kostotoimien seurauksena petosjärjestelmän paljastanut venäläinen asianajaja Sergei Magnitsky pidätettiin väärin ja kuoli tutkintavankeudessa. "

Mainos

"Organisaation jäsenet ja näiden jäsenten yhteistyökumppanit ovat myös harjoittaneet laajaa rahanpesutapaa salatakseen petosjärjestelmän tuotot. Tähän rahanpesutoimintaan on sisältynyt Manhattanin kiinteistöjen ostaminen petostuloilla sekoitetuilla varoilla ”, hakemus kertoo.

Tarkemmin sanottuna kuukauden kuluttua siitä, kun Venäjän valtiovarainministeriöltä oli varastettu 230 miljoonaa dollaria, yli 857,000 190 dollaria varastettuja varoja johdotettiin Venäjältä Moldovan kuoriyritysten kautta Prevezonin Sveitsin tilille. Pankkisiirtoja kuvattiin maksuina akryylikylpyammeista ”Doctor Jet”, Sicilia (Italia), joiden mitat olivat 120 x 95/65 x XNUMX, kun Prevezon ei myynyt näitä kylpyammeita.

Kylpy 'Doctor Jet'

Ensimmäinen 410,000 6 dollarin Prevezon-johto tuli 2008. helmikuuta 280, väitetysti 447,354 kylpyammeelle. Toinen johto Prevezoniin 13 2008 dollaria 306. helmikuuta XNUMX väitetysti XNUMX kylpyammeelle. Molemmat olivat peräisin kuorellisista moldovan yrityksistä, Bunicon Impex ja Elenast Com, jotka eivät harjoittaneet laillista toimintaa.

Näiden johtojen lisäksi Prevezon sai vuoden 1,108,090.55 helmi- ja maaliskuussa 2008 230 XNUMX dollaria tuloja XNUMX miljoonan dollarin petosjärjestelmästä Yhdysvaltain hallituksen valituksen mukaan

Nämä lisäsiirrot tulivat BVI-yhtiöltä, jota Yhdysvaltojen hallituksen hakemuksessa kuvataan nimellä "Yritys-1", väitetyinä maksuina "autovaraosista". BVI-yhtiö puolestaan ​​keräsi varoja samalta Moldovan Bunicon Impexiltä kahden välittäjäkuoren yrityksen, Megacom Transitin ja Castlefrontin välityksellä, joilla molemmilla oli sama hallintovastaava, Latvian kansalainen Voldemar Spatz, joka listattiin yli 200 Uuden-Seelannin johtajaksi. yrityksille.

"20. maaliskuuta 2008 alkaen kiinteistöyhtiö Prevezon Holdings oli saanut yhteensä vähintään 1,965,444.55 230 1 dollaria tuloja XNUMX miljoonan dollarin petosjärjestelmästä kolmelta eri yhtiöltä, Bunicon, Elenast ja Company-XNUMX, tilisiirtona, joka kuvaa varoja. ennakkomaksuna saniteettilaitteista tai autojen varaosista. "

Yhdysvaltain hallituksen hakemuksessa yksilöidään kuusi muuta maksua Prevezonille helmikuun ja kesäkuun 2008 välisenä aikana, jotka se pitää väärinä ja kyseenalaisina:

  1. Prevezon Holdings Ltd sai 14. helmikuuta 2008 Belizen yhtiöltä Mobiner Trade Ltd. 70,000 XNUMX dollaria väitetysti "teknisistä laitteista".
  1. 12. toukokuuta 2008 Prevezon Holdings sai 93,717.03 XNUMX euroa Ison-Britannian Neitsytsaaret -yhtiöltä Genesis Trading Investments Ltd. väitetysti "atk-laitteista".
  1. Kahdessa siirrossa 29. toukokuuta ja 4. kesäkuuta 2008 Prevezon Holdings sai 697,408.30 XNUMX dollaria Belizen Cefron Invest Ltd. -yritykseltä väitetysti "atk-laitteista".
  1. 30. toukokuuta 2008 Prevezon Holdings sai 272,400 XNUMX dollaria Apasitto Ltd: ltä väitetysti "videolaitteista".
  1. Prevezon Holdings sai 4. kesäkuuta 2008 kyproslaiselta Nysorko Ltd. -yritykseltä 292,039.18 XNUMX dollaria väitetysti "kodinkoneista".
  1. Prevezon Holdings sai 13. kesäkuuta 2008 kyproslaiselta Weldar Holdings Limitediltä 779,128.80 XNUMX dollaria väitetysti "tavaroista".

"Prevezon Holdings ei toiminut kaikkina ajankohtina saniteettilaitteiden, autovaraosien, teknisten laitteiden, atk-laitteiden, videolaitteiden, kodinkoneiden tai muiden tavaroiden toimittamiseksi. Tänä ajanjaksona nämä väärät ja kyseenalaiset maksut edustivat huomattavaa enemmistöä Prevezon Holdingsiin tulevista tuloista ”, Yhdysvaltain oikeusministeriö kertoo siviilioikeuksien menettämistä ja rahanpesua koskevassa valituksessaan.

Prevezon sanoi puolustuksessaan, että varat tulivat Moldovasta heidän Sveitsin tililleen venäläiseltä sijoittajalta nimeltä Petrov, Yhdysvaltain hallituksen valituksessa mainitun Denis Katsyvin PR-edustajan mukaan: "Edustaja-1 totesi, että Helmikuu 2008 Bunicon ja Elenast Transfers johtuivat Kritin (Denis Katsyvin osakkuusyrityksen) ja "hänen ystävänsä, herra Petrovin" välisestä sopimuksesta. Edustaja-1 väitti, että ”Mr. Petrov ”ja Krit” sopivat yhdessä kiinteistöinvestointeihin ja kiinteistöjen hallintaan perustuvan liiketoiminnan kehittämisestä. Sopimuksen mukaan Peter Petrovin oli tarkoitus siirtää varoja Prevezonille tätä tarkoitusta varten. "

Yhdysvaltain hallituksen valituksessa todetaan myös, että Prevezon Holdings Ltd: n omistajalla Denis Katsyvillä oli aikaisemmin rahanpesuun liittyviä kysymyksiä Israelin osavaltiossa. Israelin prosessissa erään Katsyvin kokonaan omistaman yrityksen takavarikoitiin 35 miljoonaa sekeliä (noin 8 miljoonan Yhdysvaltain dollarin arvo vuonna 2005) osana sovintoa, joka perustui Israelin valtion väitteisiin siitä, että yritys oli rikkonut Israelin kieltoa. rahanpesulaki.

Yhdysvaltain hallitus pyrkii takavarikoimaan Prevezon Holdingsin manhattanilaiset kiinteistöt ja yhdysvaltalaiset varat ja määräämään rahanpesurangaistukset.

Justice for Sergei Magnitsky -kampanja toi tapauksen Yhdysvaltain hallitukselle joulukuussa 2012. Se on yksi monista tutkimuksista ympäri maailmaa, jotka koskivat Sergei Magnitskyn paljastaman 230 miljoonan dollarin petoksen edunsaajia.

Vuotta ennen kuin Yhdysvaltain hallitus nosti kanteessaan Prevezon Holdingsia vastaan ​​Yhdysvaltain tuomioistuimessa, Sveitsin pääsyyttäjä jäädytti syyskuussa 2012 Denis Katsyvin, Prevezon Holdingsin ja siihen liittyvien henkilöiden tilit saman 230 miljoonan dollarin petoksen yhteydessä. Kun Denis Katsyv yritti jäädyttää tilinsä Sveitsin tuomioistuimissa, hänen hakemuksensa hylättiin.

Noin 40 miljoonaa dollaria on jäädytetty maailmanlaajuisesti oikeudenkäynneissä, jotka liittyvät 230 miljoonan dollarin petoksiin ja rahanpesuun, mukaan lukien Sveitsi, Ranska, Luxemburg ja Monaco.

Oikeus Sergei Magnitsky -kampanjaan on auttanut syyttäjäviranomaisia ​​etsimään oikeutta ja tunnistamaan Sergei Magnitskin paljastaman rikoksen edunsaajat ja ne, jotka hyötyivät hänen murhastaan ​​Venäjän poliisin pidätyksessä kuusi vuotta sitten, marraskuussa 2009, todistaessaan rikoksen osallisuudesta. Venäjän sisäasiainministeriön virkamiehet Venäjän historian tunnetuimmissa veropalautusten petoksissa

"Sergei Magnitskin kuoleman jälkeen hänen laittomaan pidätykseen, kidutukseen ja murhaan osallistuneita venäläisiä virkamiehiä on vapautettu, kunnioitettu ja ylennetty. Koska tänään on osoittautunut mahdottomaksi saada oikeudenmukaisuutta Venäjällä, etsimme Venäjän ulkopuolelta tietoja siitä, kuka hyötyi rikoksesta, jonka Sergei Magnitsky paljasti, jotta he joutuisivat oikeuteen ", sanoi Sergei Magnitsky -kampanjan oikeuden edustaja.

Venäläinen asianajaja Sergei Magnitsky paljasti Venäjän suurimman julkisesti tunnetun korruptiotapauksen, johon liittyi 230 miljoonan dollarin varkaus, ja todisti siitä, että se nimitti osallisiksi joutuneita venäläisiä virkamiehiä. Jotkut asiaan liittyvistä virkamiehistä pidättivät hänet, pidätettiin tutkintavankeudessa 358 päivää ja tapettiin Venäjän poliisin pidätyksessä 16. marraskuuta 2009. Sergei Magnitskin kuoleman jälkeen Venäjän hallitus ylensi ja kunnioitti hänen pidätykseensä ja kuolemaansa osallistuneita virkamiehiä.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa