Liity verkostomme!

EU

Netanyahu keskeytti EU: n rauhanroolin siirtokuntituotteiden merkinnöissä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU-Israel-suhteidenYossi Lempkowicz 

EU: n suurlähettiläälle Lars Faaborg-Andersenille ilmoitettiin maanantaina (30. marraskuuta) Israelin päätöksestä keskeyttää vuoropuhelu EU: n kanssa rauhanprosessista odotettaessa EU: n roolin uudelleenarviointia tässä prosessissa.  

Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun päättämä keskeyttäminen oli vastaus EU: n äskettäiseen päätökseen antaa suuntaviivat 28 jäsenvaltiolle Länsirannan ja Golanin kukkuloiden israelilaisten siirtokuntien tuotteiden merkitsemiseksi. Pääministeri Benjamin Netanyahu "määräsi keskeyttämään diplomaattiset yhteydet Euroopan unionin toimielimiin ja sen edustajiin tässä asiassa", ulkoministeriö totesi hepreankielisessä lausunnossa.

Mainos

Rauhaneuvottelujen siteiden keskeyttäminen pysyy voimassa "kunnes uudelleenarviointi on saatu päätökseen", siinä todetaan. Lausunnossa todettiin, että yhteydet yksittäisiin Euroopan maihin jatkuivat, mutta eivät asiaan liittyviin EU: n järjestöihin.

Aiemmin tässä kuussa Israelin ulkoministeriö ilmoitti jo keskeyttävänsä vuoropuhelun Euroopan unionin kanssa Israelin ja Palestiinan konfliktista. Ministeriö ilmoitti lausunnossaan Israelin vetäytyvän useista kahdenvälisistä foorumeista, jotka käsittelivät palestiinalaiskysymystä. Keskeyttämisestä ilmoitettiin EU: n suurlähettiläälle, joka oli kutsuttu ulkoministeriöön viralliselle mielenosoitukselle '' tulkitsevasta ilmoituksesta tavaroiden alkuperän ilmoittamisesta Israelin miehitetyiltä alueilta kesäkuusta 1967 lähtien. " Ministeriön poliittinen johtaja Alon Ushpiz kertoi Lars Faaborg-Andersenille, että oli valitettavaa, että EU otti askeleen aikana, jolloin Israel on edessään palestiinalaisista terrori-iskuista.

Israelin EU-edustaja David Walzer ilmoitti myös Brysselissä sijaitseville Euroopan virkamiehille toimenpiteistä. Israelin presidentti Reuven Rivlin päätti peruuttaa vierailun Brysseliin, jossa hänen piti pitää puhetta Euroopan parlamentissa joulukuun alussa. Netanyahu reagoi EU: n päätökseen sanoen, että "se tuo takaisin pimeitä muistoja. Euroopan pitäisi hävetä itseään", hän lisäsi.

Mainos

"EU on päättänyt merkitä vain Israelin, emmekä ole valmiita hyväksymään sitä tosiasiaa, että Eurooppa merkitsee sitä puolta, jota terrorismi hyökkää."

"EU: n päätös on tekopyhä ja muodostaa kaksoisstandardin. Siinä tuodaan esiin Israel eikä 200 muuta konfliktia ympäri maailmaa", hän painotti. Hän jatkoi sanoen: "EU teki moraalittoman päätöksen. Sadoista alueellisista konflikteista ympäri maailmaa se päätti nostaa esiin yksin Israelin ja Israelin, kun taas taistelee selkää vasten seinää vastaan ​​terroriaalloa vastaan.

"Euroopan unioni ei aio vahingoittaa Israelin taloutta. Se on riittävän vahva tämän sietämiseen, mutta Juudean ja Samarian israelilaisten yritysten palestiinalaiset työntekijät kärsivät. Tämä ei edistä rauhaa, se ei todellakaan edistä totuutta ja oikeudenmukaisuus. Se on väärin. Euroopan pitäisi hävetä itseään. "

Sekä Israelin infrastruktuuri-, energia- ja vesiministeri Yuval Steinitz että oppositiojohtaisen sionistiliiton johtaja Isaac Herzog räjäyttivät EU: n päätöksen viime viikolla Jerusalemissa järjestetyssä tapaamisessa Euroopan toimittajien kanssa. "Tällaisia ​​merkintöjä käytetään vain alueen ainoaa demokratiaa vastaan", Steinitz sanoi. "Emme voi nähdä sitä nykyaikaisena juutalaisvaltiota syrjivänä ja kaksoisstandardina", hän lisäsi ja korosti, että EU ei merkitse tuotteita Pohjois-Kyprokselta tai Tiibetistä.

Herzogin mukaan EU: n päätös on haitallinen rauhanponnisteluille ja vahingoittaa pääasiassa itse palestiinalaisia. EU on jatkuvasti aliarvioinut suuntaviivojen vaikutuksen sanoen, että se oli vain "tekninen asia". Euroopan komission mukaan merkinnät "takaavat Israelin siirtokuntien alkuperämerkintöjä koskevien sääntöjen yhdenmukaisen soveltamisen. Tavoitteena on varmistaa EU: n nykyisen lainsäädännön tehokas täytäntöönpano. "

Suuntaviivat antavat jäsenvaltioille oikeudelliset ohjeet kuluttajamerkkien sijoittamisesta Länsirannan, Itä-Jerusalemin ja Golanin kukkuloiden tuotteisiin, jotta eurooppalaisille kuluttajille ilmoitettaisiin, että niitä ei ole valmistettu Israelissa. Israel uskoo, että muutos tasoittaa tietä israelilaisten tuotteiden täydelliselle boikotoinnille. EU: n suurlähettiläs Israelissa on kumonnut väitteet, joiden mukaan sovintoratkaisu merkitsisi israelilaisten tuotteiden boikottia.

Israelin pääministerin kanslia toisti maanantaina lehdistötiedotteet Netanyahun ja EU: n ulkopolitiikan päällikön Federica Mogherinin tapaamisesta Pariisissa COP21-ilmastonmuutoskonferenssin ohi ja totesi, että nämä kaksi olivat vain kättäneet konferenssin käytävällä. EU sanoi vastauksena Israelin päätökseen keskeyttää suhteet EU: hun diplomaattisen prosessin suhteen, että se säilyttää roolinsa pyrittäessä välittämään rauhansopimus Israelin ja palestiinalaisten välillä.

"Huolimatta Israelin ilmoituksesta, että se oli jäädyttävää vuoropuhelua rauhanprosessista, EU: n ja Israelin suhteet ovat hyviä, laajoja ja syviä, ja tämä jatkuu", EU: n tiedottaja kertoi Brysselissä toimittajille Reutersin mukaan.

"Lähi-idän rauhanprosessin osalta EU jatkaa ja työskentelee edelleen kvartetin parissa molempien osapuolten kanssa, koska Lähi-idän rauha kiinnostaa tietysti koko kansainvälistä yhteisöä", tiedottaja lisätty. Israelin päivittäin Haaretz diplomaattikirjeenvaihtaja Barak Ravid kirjoitti maanantaina, että Israelin toimella ei ole juurikaan merkitystä pitkäaikaisille suhteille maanosaan.

"Netanyahun päätös keskeyttää vuoropuhelu EU: n toimielinten kanssa on symbolinen. Tosiasiallisesti, Netanyahu on torjunut joukon ulkoministeriön viime viikkoina ehdottamia paljon ankarampia vastauksia ja valinnut lopulta maltillisimman vastauksen, joka sisälsi julkisen lausunnon, josta puuttui käytännön seurauksia. "

Israel Hayom julkaisi päätöksen etusivulla otsikolla, jossa lainattiin Netanyahua: "Keskeytä suhteet Euroopan unioniin". Iso-Britannia, Belgia ja Tanska kiinnittävät jo etikettejä israelilaisiin tavaroihin ja erottavat toisistaan ​​tavanomaiset israelilaiset ja Jordanian laaksosta peräisin olevat tavarat, erityisesti hedelmät ja vihannekset.

Vaikka Euroopan komission ohjeet israelilaisten tavaroiden merkitsemiseksi ennen vuotta 1967 edeltävien linjojen ulkopuolelta ovat pakollisia kaikille 28 jäsenvaltiolle, ainakin yksi maa on toistuvasti luvannut uhrata ne. "Emme tue päätöstä", Unkarin ulko- ja kauppaministeri Péter Szijjártó julisti.

”Se on tehoton väline. Se on irrationaalinen eikä edistä ratkaisua [Israelin ja Palestiinan konfliktiin], mutta aiheuttaa vahinkoa. " Unkarin ministeri uskoo, että palestiinalaiset työntekijät pankin israelilaisissa tehtaissa kärsivät ensin, jos yritykset siirtävät toimintansa 1067 edeltäneille rajoille. Israelin talousministeriö arvioi, että tämä vaikuttaisi tuotteisiin, joiden arvo on noin 50 miljoonaa dollaria vuodessa, mukaan lukien viinirypäleet ja päivämäärät, viini, siipikarja, hunaja, oliiviöljy ja Kuolleenmeren mineraaleista valmistettu kosmetiikka. Tämä on noin viidesosa 200–300 miljoonan dollarin arvosta tavaroita, jotka tuotetaan siirtokunnissa vuosittain, mutta pudotus meressä sen 30 miljardin dollarin tavaroiden ja palvelujen vieressä, joita vaihdetaan vuosittain Israelin ja Euroopan unionin välillä. Israelin maanviljelijät ja viininviljelijät, joihin EU: n päätös vaikuttaa, ovat ilmaisseet huolensa sen vaikutuksesta heidän liiketoimintaansa, ja jotkut ovat alkaneet monipuolistua Venäjän ja Aasian markkinoille välttääkseen EU: n sääntöjä.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa