Liity verkostomme!

EU

Kunniaan todellinen köyhyyden vastaiseen Champions: eurooppalaisen kansalaisyhteiskunnan sanoo aika tehdä vastustamaan köyhyyttä Euroopan unionissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

povertry tavoiteYli 120 miljoonaa ihmistä EU: ssa uhkaa köyhyyttä tai sosiaalista syrjäytymistä. Saksan, Irlannin, Ranskan, Puolan ja Suomen köyhyyden lieventämiseen tähtäävät ruohonjuuritason organisaatiot näyttävät tietä suoran avun tarjoamisessa apua tarvitseville. Euroopan talous- ja sosiaalikomitea on omistanut vuoden 2015 Euroopan kansalaisyhteiskunnan palkinnon organisaatioille, jotka erottavat itsensä luovuudellaan ja menestyksellään köyhyyden torjunnassa.

Köyhyys ja sosiaalinen syrjäytyminen sisältävät monia monitahoisia haasteita, kuten asuminen, terveys, koulutus, työnsaanti, velkaantuminen ja riippuvuus. Kansalaisyhteiskunnan organisaatiot kaikkialla Euroopan unionissa käsittelevät näitä kysymyksiä aktiivisesti. Toiminnot keskittyvät usein paikallisiin tarpeisiin ja - ratkaisevasti - ottavat köyhyyden kokeneet ihmiset suoraan mukaan niiden toteuttamiseen.

"Oikeus ihmisarvoiseen elämään on perustavanlaatuinen ihmisoikeus, ja köyhyys heikentää yhteiskunnan hyvinvoinnin kaikkia näkökohtia, mukaan lukien koulutus, pitkäaikaiset terveys- ja perhesuhteet. Se vahingoittaa yksilöiden ja koko yhteisön tulevaisuuden potentiaalia. organisaatiot kaikkialla Euroopan unionissa kamppailevat köyhyyden torjumiseksi näinä vaikeina taloudellisina aikoina. Palkitessaan vuoden 2015 kansalaisyhteiskunnan palkintoa ETSK tunnustaa erinomaisia ​​aloitteita, joilla on merkitystä köyhyyden torjunnassa Euroopassa ", sanoi ETSK: n puheenjohtaja George Dassis.

Mainos

Viisi hanketta valittiin luettelosta, joka sisälsi yli 100in laaja-alaisia ​​ja korkealaatuisia projektihakemuksia:

  • Armut und Gesundheit Deutschlandissa (Saksa), jonka ETSK: n jäsen Gabriele Bischoff on nimittänyt, tarjoaa kattavaa sairaanhoitoa kodittomille, kävelyklinikkaa epävakaassa tilanteessa oleville potilaille, joilla ei ole sairausvakuutusta, ja useita muita aloitteita. Yksi hanke, Street Jumper, edistää myös vähäosaisista lapsista ja nuorista kärsivien ihmisten terveyttä.
  • Fáilte Isteach, aloitteesta Kolmas ikä (Irlanti), jonka ETSK: n jäsen Seamus Boland on ehdottanut, on yhteisöpohjainen hanke, jossa vanhemmat vapaaehtoiset tervehtivät maahanmuuttajia ja pakolaisia ​​Irlantiin antamalla englantilaisia ​​keskusteluopintoja. Joka viikko yli 2,200-opiskelijat - maahanmuuttajat, turvapaikanhakijat ja pakolaiset - hyötyvät 750-vapaaehtoisten opetuksesta.
  • Uniterres, aloitteen ANDES (Ranska), jonka ETSK: n jäsen Evelyne Pichenot nimitti, tarjoaa paikallisia hedelmien, vihannesten, yrttien ja munien tuottajia tuoreita, laadukkaita paikallisia tuotteita sosiaalisiin ja yhteisvastuullisiin ruokakauppoihin. Nämä tuotteet ovat haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten ja elintarvikeavun saajien saatavilla sosiaalipalveluissa ja yhteisvastuullisissa liikkeissä itsepalveluperiaatteella, enintään 30 prosenttia heidän ostohinnastaan. Uniterres tukee tällä hetkellä 124 viljelijää Poitou-Charentesin, Akvitanian, Midi-Pyrénéesin ja Bretagnen alueilla, toimittaa 53 sosiaalista ja solidaarista kauppaa ja tarjoaa elintarvikeapua vuosittain 20 000 edunsaajalle.
  • Sosiaalisen integraation keskukset, jotka ovat komission aloitteita Barkan keskinäinen avun säätiö (Puola), nimitetty Comité européen de Coordination (CEC), käsittelee koulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen liittyviä kysymyksiä pitkäaikaistyöttömille henkilöille, mukaan lukien vammaiset, entiset vangit, pakolaiset ja huumeriippuvaiset. Sosiaalisen integraation keskukset järjestävät työpajoja ammatilliseen uudelleenkoulutukseen, koulutuskursseihin ja tukiryhmiin.
  • Y-säätiö (Suomi), Kansallisten järjestöjen liitto, joka työskentelee kodittomien kanssa (FEANTSA), edistää terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia tarjoamalla kohtuuhintaisia ​​ja laadukkaita vuokra-asuntoja kunnioittaen samalla ihmisarvoa ihmisillä, joilla on vaikeuksia löytää asuntoja avoimilla asuntomarkkinoilla. Tärkeimmät ryhmät, jotka hyötyvät näistä ponnisteluista, ovat kodittomat ja asunnottomiksi joutuneet ihmiset. Y-säätiö on myös kehittänyt ja tukenut asumista nuorille ja mielenterveys- tai riippuvuusongelmista kärsiville.

Euroopan parlamentin jäsen Jean Lambertin mukaan yksi neljästä arvioijasta: "Voimme nähdä, että on monia asioita, jotka kiinnittävät yhä enemmän huomiota - asunnottomuuteen tai ruokaan liittyviä asioita. Jotkut näistä olivat tavallaan melko järkyttäviä koska ne osoittavat, että emme vieläkään pysty täyttämään ihmisten perustarpeita ja ihmisoikeuksia. "

Voittajaorganisaatioiden edustajat matkustavat Brysseliin 10 joulukuussa osallistumaan palkintojenjakotilaisuuteen, jossa ilmoitetaan hankkeiden sijoitus ja ETSK: n puheenjohtaja Georges Dassis. € 50,000 jaetaan viiden voittaneen hankkeen kesken, jotta nämä varat sijoitetaan uudelleen hankkeisiin, jotka tarjoavat yhteisössä edelleen hoitoa.

Mainos

Kansalaisyhteiskunnan palkinnon tuomaristoon kuuluivat ETSK: n puheenjohtaja, ETSK: n kaksi varapuheenjohtajaa, työnantajaryhmän puheenjohtaja, eri eturyhmien puheenjohtaja, työntekijäryhmän jäsen ja ETSK: n pääsihteeri. Tuomaristo valitsi viisi voittajaa neljän jäsenen ulkopuolisen asiantuntijapaneelin laatiman yhdentoista luettelon perusteella.

Viime vuosina ETSK on tehnyt monia aloitteita köyhyyden poistamiseksi. ETSK on toimittanut virallisia lausuntoja EU: n toimielimille ja järjestänyt monia tapahtumia. Nämä ovat kohdentaneet muun muassa köyhyyden vähentämistä ja lasten köyhyyttä, toimenpiteitä sosiaalisen syrjäytymisen vähentämiseksi, "työssäkäyvien köyhien" kasvavaa ongelmaa, vähimmäistulojen käyttöönottoa Euroopan tasolla, oikeudenmukaisempaa verotusta ja tarvetta sisällyttää sosiaalisia toimenpiteitä suunniteltaessa ja EU: n politiikkojen toteuttaminen sisämarkkinoiden ja yhtenäisvaluutan kaltaisilla aloilla.

Kansalaisyhteiskunnan palkinto, joka on nyt seitsemäntenä vuonna, palkitaan "kansalaisyhteiskunnan aloitteista". Palkinto kattaa vuosittain ETSK: n toiminnan eri näkökulman. 2014-palkinto oli omistettu kansalaisyhteiskunnan organisaatioille, jotka pyrkivät integroimaan romaniyhteisöt.

Lisätietoja: 2015 kansalaisyhteiskunnan palkinnon ovat saatavilla tätä

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa