Liity verkostomme!

Puolustus

Europol: Deal uusia valtuuksia tehostaa EU: n poliisiyhteistyötä ja torjua terrorismia

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

hakkeri, jolla on graafinen käyttöliittymä

EU: n poliisivirasto Europol pystyy tehostamaan toimia terrorismin, tietoverkkorikollisuuden ja muiden rikosten torjumiseksi ja reagoimaan nopeammin parlamentin ja neuvoston tekemän sopimuksen ansiosta uusista hallintotavoista, jotka kansalaisvapauksien valiokunnan jäsenet hyväksyivät maanantaina (30. marraskuuta). . Uusilla valtuuksilla on vahvat tietosuojatoimet ja demokraattinen valvonta.

Parlamentin ja neuvoston 26. marraskuuta hyväksymä kauppa, jonka kansalaisten vapauksien valiokunnan jäsenten enemmistö tuki maanantaina (43–5 ja 4 tyhjää), vahvistaa Europolin toimeksiantoa sen varmistamiseksi, että sillä on kaikki valmiudet torjua rajatylittävän toiminnan lisääntyminen. rajarikokset ja terrorismiuhat.

Mainos

"Uudet Europolin säännöt ovat paras vastaus, jonka voimme antaa terrorismin uhalle. Pelkästään viime kuussa on kuollut 446 ihmistä. Lainsäätäjinä meillä on vastuu vastata tähän haasteeseen ja toimia. Olemme sen velkaa kansalaisille ja uhreille ", sanoi parlamentin johtava parlamentin jäsen Augustin Díaz de Mera (EPP, ES).

Nopea ja tehokas reagointi uusiin uhkiin

Uusi EU-asetus helpottaa Europolin perustamista erikoistuneisiin yksiköihin vastaamaan välittömästi uusiin terrorismin uhkiin ja muihin vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden muotoihin. Se sisältää myös selkeät säännöt olemassa oleville yksiköille tai keskuksille, kuten Internet-lähetysyksikkö, jolla varmistetaan terroriteoita ylistävien tai EU: n kansalaisia ​​liittymään terroristijärjestöihin kannustavien verkkosivustojen nopea poistaminen, ja Euroopan terrorismin vastainen keskus, joka aloittaa virallisesti toimintansa 1. tammikuuta 2016.

Mainos

Europol pystyy joissakin tapauksissa vaihtamaan tietoja suoraan yksityisten tahojen, kuten yritysten tai kansalaisjärjestöjen kanssa, minkä ansiosta sen pitäisi toimia nopeammin. Se voi esimerkiksi ottaa suoraan yhteyttä sosiaalisen verkoston palveluntarjoajaan Facebook ja pyytää sitä poistamaan ISIS: n ylläpitämän verkkosivun tai pyytämään tietoja muista saman käyttäjän mahdollisesti ylläpitämistä sivuista terroristisen propagandan leviämisen estämiseksi. .

Tietopuutteiden poistaminen

Järjestäytyneen rikollisuuden ja terrorismin torjunnassa esiintyvän tiedon puutteen välttämiseksi uusissa säännöissä todetaan, että jäsenvaltioiden olisi toimitettava Europolille tarvittavat tiedot sen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tätä varten Europolin olisi myös toimitettava Euroopan parlamentille, neuvostolle, komissiolle ja kansallisille parlamenteille vuosikertomus yksittäisten jäsenvaltioiden toimittamista tiedoista tietojen lisäämisen kannustamiseksi.

Tietosuoja ja demokraattinen valvonta

Parlamentin jäsenet ovat varmistaneet, että Europolin uudet valtuudet kulkevat käsi kädessä parempien tietosuojatoimien ja parlamentaarisen valvonnan kanssa. Euroopan tietosuojavaltuutettu (Europass) vastaa Europolin työn seurannasta, ja EU: n lainsäädännössä säädetään kansalaisille selkeästä valitusmenettelystä. Demokraattisen valvonnan varmistamiseksi Europolin työtä valvoo yhteinen parlamentaarisen valvonnan ryhmä, johon kuuluu sekä kansallisten parlamenttien että Euroopan parlamentin jäseniä. Parlamenttien neuvottelijat varmistivat myös, että kaikki Europolin ja kolmansien maiden väliset tietojenvaihtosopimukset arvioidaan viiden vuoden kuluessa uuden asetuksen voimaantulosta sen varmistamiseksi, että ne noudattavat tietosuojasääntöjä ja EU: n poliisitoimintaa koskevia normeja.

Seuraavat vaiheet

Ministerineuvoston on vielä hyväksyttävä luonnos asetukseksi, todennäköisesti 4. joulukuuta pidettävässä oikeus- ja sisäasioiden kokouksessa, ja sitten parlamentin täysistunnossa, äänestyksessä, joka on tällä hetkellä suunniteltu pidettäväksi huhtikuun 2016 täysistunnossa Strasbourgissa.

Asetus tulee voimaan 20. päivänä sen jälkeen, kun se on julkaistu EU: n virallisessa lehdessä, ja se tulee voimaan kaikissa EU: n jäsenvaltioissa 1. huhtikuuta 2017.

Euroopan poliisivirasto (Europol) perustettiin vuonna 1995, ja se sijaitsee Haagissa. Sen tehtävänä on tukea kansallisten lainvalvontaviranomaisten toimintaa ja niiden keskinäistä yhteistyötä vakavan rikollisuuden ja terrorismin torjunnassa ja torjunnassa. Europolin päätehtävänä on kerätä, säilyttää, hallita, analysoida ja vaihtaa tietoja, mukaan lukien rikostiedustelut. Uudet säännöt mukauttavat Europolin Lissabonin sopimukseen, mikä tarkoittaa, että yhteistyötä ohjataan yhteisömenetelmällä ja että tulevaisuudessa parlamentti ja neuvosto määrittelevät Europolin rakenteen, menettelyt ja tehtävät yhdessä.

Lisätietoja

Puolustus

”Eurooppa voi - ja sen pitäisi selkeästi - pystyä ja halukas tekemään enemmän yksin”, von der Leyen

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pohti EU: n tila (SOTEU) -puheessaan Naton Afganistanin operaation nopeaa päättymistä. Kesän tapahtumat ovat antaneet uutta vauhtia Euroopan puolustusliitolle. 

Von der Leyen kuvaili tilannetta nostattavaksi "erittäin huolestuttavia kysymyksiä" Naton liittolaisille ja sen seurauksista afgaaneille, palvelumiehille ja -naisille sekä diplomaattisille ja avustustyöntekijöille. Von der Leyen ilmoitti odottavansa, että EU: n ja Naton yhteinen julkilausuma esitetään ennen vuoden loppua ja että "me" työskentelemme parhaillaan tämän asian parissa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa.

Euroopan puolustusunioni

Mainos

Monet ovat kritisoineet sitä, ettei EU ole käyttänyt taisteluryhmiään. Von der Leyen hyökkäsi asian kimppuun: "Sinulla voi olla maailman kehittyneimmät joukot - mutta jos et ole koskaan valmis käyttämään niitä - mitä hyötyä niistä on?" Hän sanoi, että ongelma ei ollut kapasiteetin puute, vaan poliittisen tahdon puute. 

Von der Leyen sanoi, että tuleva strateginen kompassi -asiakirja, joka valmistuu marraskuussa, on avain tähän keskusteluun: ”Meidän on päätettävä, kuinka voimme käyttää kaikkia perustamissopimuksessa jo olevia mahdollisuuksia. Tästä syystä presidentti Macron ja minä kutsumme Ranskan puheenjohtajakaudella koolle huippukokouksen Euroopan puolustuksesta. Euroopan on aika nousta seuraavalle tasolle. ”

Von der Leyen kehotti lisäämään tietojen jakamista tilannetietoisuuden parantamiseksi, älykkyyden ja tiedon jakamista sekä kokoamaan yhteen kaikki palvelut avunantajista niihin, jotka voisivat johtaa poliisin koulutukseen. Toiseksi hän kehotti parantamaan yhteentoimivuutta yhteisten eurooppalaisten alustojen kautta kaikessa hävittäjistä droneihin. Hän hylkäsi ajatuksen luopua arvonlisäverosta ostaessaan EU: ssa kehitettyjä ja tuotettuja puolustusvälineitä ja väitti, että tämä auttaisi yhteentoimivuutta ja vähentäisi riippuvuutta. Lopuksi hän sanoi kyberturvallisuudesta, että EU tarvitsee eurooppalaista kyberturvallisuuspolitiikkaa, mukaan lukien lainsäädäntö yhteisistä standardeista uuden eurooppalaisen kyberresilienssilain mukaisesti.

Mainos

Mitä me odotamme?

Euroopan kansanpuolueen puheenjohtaja Manfred Weber sanoi von der Leyenin puheen jälkeen: ”Olen täysin tyytyväinen Ljubjanan puolustusneuvoston aloitteisiin. Mutta mitä me odotamme? Lissabonin sopimus antaa meille kaikki vaihtoehdot, joten tehkää se ja tehkää se nyt. ” Hän sanoi, että presidentti Biden oli jo tehnyt selväksi, että Yhdysvallat ei enää halua olla maailman poliisi, ja lisäsi, että sekä Kiina että Venäjä odottavat täyttävän tyhjiön: ”Heräämme maailmassa, jossa lapsemme eivät halua elää."

Continue Reading

9 / 11

20 vuotta syyskuun 9. päivästä: korkean edustajan/varapresidentin Josep Borrellin lausunto

Julkaistu

on

11. syyskuuta 2001 Yhdysvaltain historian tappavin hyökkäys tappoi lähes 3,000 6,000 ihmistä ja loukkaantui yli XNUMX XNUMX, kun kaapatut matkustajalennot törmäsivät World Trade Centeriin, Pentagoniin ja kentälle Somerset Countyssä, Pennsylvaniassa.

Kunnioitamme niiden muistoa, jotka menettivät henkensä tänä päivänä, 20 vuotta sitten. Terrorismin uhreja ei unohdeta. Ilmaisen sydämellisen myötätuntoni amerikkalaisille, erityisesti niille, jotka ovat menettäneet rakkaansa iskuissa. Terrori -iskut ovat hyökkäyksiä meitä kaikkia vastaan.

9/11 merkitsi käännekohtaa historiassa. Se muutti pohjimmiltaan maailmanlaajuista poliittista agendaa-Nato käytti ensimmäistä kertaa 5 artiklaa sallien jäsentensä vastata itsepuolustukseen ja aloitti sodan Afganistania vastaan.

Mainos

20 vuoden kuluttua terroristiryhmät, kuten Al Qaida ja Da'esh, ovat edelleen aktiivisia ja virulentteja monissa osissa maailmaa, esimerkiksi Sahelin alueella, Lähi -idässä ja Afganistanissa. Heidän hyökkäyksensä ovat aiheuttaneet tuhansia uhreja ympäri maailmaa, valtavaa tuskaa ja kärsimystä. He yrittävät tuhota ihmishenkiä, vahingoittaa yhteisöjä ja muuttaa elämäntapamme. Pyrkiessään horjuttamaan maita kokonaisuudessaan he saalistavat erityisesti hauraita yhteiskuntia, mutta myös länsimaisia ​​demokratiamme ja arvoja, joita puolustamme. He muistuttavat meitä siitä, että terrorismi on uhka, jonka kanssa elämme joka päivä.

Nyt, kuten silloin, olemme päättäneet taistella terrorismia sen kaikissa muodoissa missä tahansa. Osoitamme ihailua, nöyryyttä ja kiitollisuutta niitä kohtaan, jotka vaarantavat henkensä suojellakseen meitä tältä uhalta, ja niitä, jotka reagoivat hyökkäysten jälkeen.

Terrorisminvastainen kokemuksemme on opettanut meille, että helppoja vastauksia tai nopeita korjauksia ei ole. Pelkällä voimalla ja sotilaallisella voimalla vastaaminen terrorismiin ja väkivaltaisiin ääriliikkeisiin ei auta voittamaan sydäntä ja mieltä. Siksi EU on omaksunut yhdennetyn lähestymistavan, jossa se on käsitellyt väkivaltaisten ääriliikkeiden perimmäisiä syitä, katkaissut terroristien rahoituslähteet ja hillinnän terroristista sisältöä verkossa. Viisi EU: n turvallisuus- ja puolustusoperaatiota ympäri maailmaa on valtuutettu osallistumaan terrorismin torjuntaan. Kaikissa pyrkimyksissämme sitoudumme suojelemaan viattomia ihmishenkiä, kansalaisiamme ja arvojamme sekä kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta.

Mainos

Viimeaikaiset tapahtumat Afganistanissa pakottavat meidät harkitsemaan lähestymistapaamme uudelleen yhteistyössä strategisten kumppaneidemme, kuten Yhdysvaltojen kanssa, ja monenvälisten ponnistelujen avulla, mukaan lukien Yhdistyneiden Kansakuntien, Daeshin voittamista käsittelevän maailmanlaajuisen koalition ja maailmanlaajuisen terrorisminvastaisen foorumin (GCTF) kanssa. ).

Tänä päivänä meidän ei pidä unohtaa, että ainoa tie eteenpäin on seistä yhtenäisenä ja lujana kaikkia vastaan, jotka pyrkivät vahingoittamaan ja jakamaan yhteiskuntiamme. EU jatkaa yhteistyötä Yhdysvaltojen ja kaikkien sen kumppanien kanssa tehdäkseen tästä maailmasta turvallisemman paikan.

Continue Reading

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa