Liity verkostomme!

EU

Epävirallinen huippukokous Euroopan unionin ja Turkin välillä: Euroopan parlamentin puhemiehen Martin Schulzin puhe

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Martin-Schulz-014"Naiset ja herrat,

"Tämänpäiväinen (29. marraskuuta) Euroopan unionin ja Turkin välinen huippukokous on poikkeuksellinen askel: Euroopan unioni ei ole koskaan ennen järjestänyt Eurooppa-neuvostoa yhdessä ehdokasmaan kanssa. Tämä askel on enemmän kuin perusteltu, kun otetaan huomioon arvomme, jota omistamme suhde ja dramaattinen kriisi, jota kohtaamme yhdessä.

"Syyrian kauhistuttava sisällissota on sen jälkeen aiheuttanut yhden tämän vuosisadan pahimmista humanitaarisista kriiseistä. Yli 200.000 12 kuollutta ja XNUMX miljoonaa joutuu pakenemaan kodeistaan ​​Daeshin julmuuden ja Assadin takia, maa on Banin mukaan Ki-moon menetti vastaavan neljän vuosikymmenen inhimillisen kehityksen ja on vaarassa menettää kokonaisen sukupolven, jolta puuttuu koulutus ja sodan trauma.

Mainos

Neljä viidestä syyrialaisesta elää köyhyydessä. Ainutlaatuinen kulttuuriperintö, kuten muinainen Palmyran kaupunki, on tuhoutunut jihadistien käsistä. Mutta nämä rikokset ihmiskunnan kulttuuriperintöä vastaan ​​ovat vaaleat verrattuna ihmisiin kohdistuneisiin julmuuksiin. Daeshin välinpitämättömyys ihmiselämään ja ihmisarvoon on vertaansa vailla nykymaailmassa. Viimeaikaiset terrori-iskut Pariisissa, Tunisissa ja Ankarassa ovat olleet tuskallinen muistutus siitä, että nämä terroristit aikovat viedä totalitaarisen ideologiansa ja barbaarisuutensa maihimme.

"Epäilemättä Euroopan unionia ja Turkkia kehotetaan torjumaan yhdessä terrorismia ja vahvistamaan turvallisuutta, toteuttamaan yhdessä rauhallinen siirtymä Syyriassa ja poistamaan Daesh kansainvälisen turvallisuuden ja ihmiselämän uhkana. Ja haluan lisätä, että Venäjän suihkukoneen ei voida antaa heikentää pyrkimyksiä yhdistää voimansa Daeshin vastaisessa taistelussa ja koordinoida toimia, mutta meidän on myös käsiteltävä Syyrian sodan humanitaarisia seurauksia, etenkin pakolaiskriisin hallinnassa inhimillisellä ja tehokkaalla tavalla Hyvät naiset ja herrat, Euroopan parlamentti on valmis ottamaan vastuun tässä kriisissä ja toteuttamaan.

"Tällä viikolla Euroopan parlamentti on jälleen kerran ilmaissut voimakkaasti pettymyksensä siitä, että jäsenvaltiot eivät toistuvasti noudata lupauksiaan ja lupauksiaan, kun taas EU: n toimielimet toteuttavat jokaisen askeleen. Meidän on kiireellisesti puututtava monien pakolaisten ankaraan tilanteeseen. sekä Syyriassa että paenneissa maissa. Kesästä lähtien Euroopan unioni on ottanut vastaan ​​valtavan määrän pakolaisia. Valitettavasti tehtävä jaetaan erittäin epätasa-arvoisesti.

Mainos

"Ja esteet, jotka jo on - tai on vielä ylitettävä -, ovat vain lisänneet arvioitamme siitä, että Turkki on pitänyt rajat avoimina sisällissodasta pakeneville ihmisille ja sen pakolaisille osoittamille ponnisteluille. Minä itse olin erittäin vaikuttunut vierailustani Kilisin pakolaisleirille. Silti vain noin 15 prosenttia syyrialaisista pakolaisista asuu yhdessä 25 pakolaisleiristä. Tämän tason hoito kaikille pakolaisille - 2 miljoonaa muuta syyrialaista pakolaista on tällä hetkellä Turkissa. - todellakin muistuttaa Herkulen tehtävää.

"Siksi Euroopan parlamentti haluaa tukea syyrialaisia ​​pakolaisia ​​ja väliaikaisessa suojeluksessa olevia henkilöitä rahoittamalla koulutuksen, terveydenhuollon, julkisten palvelujen ja työmarkkinoiden saatavuutta, ja tämä on Turkin 3 miljardin euron pakolaisjärjestelyn tavoite seuraaville kahdelle Varapuheenjohtaja Timmermansin ja pääministeri Davutoglun keskustelemana vuosien ajan. Haluan onnitella pääministeri Davutoglua vuoden 2013 turvapaikkareformista, joka vie Turkin lähentymispolulle kohti omaa EU: n turvapaikkajärjestelmäämme. Toivomme, että jatkat tällä tiellä Esimerkiksi jäljellä olevien ongelmien ratkaiseminen, mukaan lukien pääsy työmarkkinoille. Työn saatavuus ja koulutus ovat pakolaisten tulevaisuuden avaintekijöitä. Jos emme toimi nyt, on vaarana menettää koko sukupolvi. Sodan jo traumatoimien lasten on saatava tarvitsemansa kouluopetus ja ansaitsevat.

"Siksi Euroopan parlamentti on tehnyt kaiken voitavansa saadakseen tarvittavat varat käyttöön: Tänä keskiviikkona olemme hyväksyneet lisätalousarvion, joka vähentää jäsenvaltioiden maksuosuuksia vuodelle 2016 9.4 miljardilla eurolla. Näistä" odottamattomista "tuloista haluamme katso pakolaiskriisille varattu 2.3 ​​miljardia euroa. Toistaiseksi neuvosto ei ole tehnyt yhteistyötä tähän päivään asti. Tämän pöydän ympärille kokoontuneiden EU: n valtioiden päämiesten suuntaan sanon näin ollen: kehotan neuvostossa olevia ministereitänne sopimaan näiden vihkimisestä lisärahoitus Syyrian pakolaisten humanitaariseen apuun. Emme voi toistaa samoja virheitä. Tänä kesänä Maailman elintarvikeohjelman rahat loppuivat ja pakotettiin vähentämään apua Syyrian pakolaisille, koska sen avunhuudot jäivät ennalleen. Mikä humanitaarinen skandaali! YK: n pakolaisasiain päävaltuutetun erityisedustaja Antonio Guterres totesi, että rahoituksen puute johti Eurooppaan viime kuukausina saapuneeseen maahanmuuttovirtaan. Emme voi tietenkään sallia EU: nTurkissa väliaikaisen suojelun alla olevat syyrialaiset ovat tuntemattomia, emmekä voi olla auttamatta Turkin kaltaista läheistä kumppania vastaamaan tällaiseen valtavaan haasteeseen.

"Tästä huolimatta haluan myös tuoda esiin kahden muun alueen maan ponnistelut: Libanon ja Jordania ovat valtavan rasituksen alla ja ansaitsevat myös tukemme. Haluan ottaa esiin vielä kolme asiaa, joihin Euroopan parlamentti on sitoutunut saavuttaa edistystä nopeasti.

"Ensinnäkin viisumivapausvuoropuhelu. Turkin puolella olevien intensiivisten teknisten valmistelujen on jatkuttava täydellä nopeudella EU: n tuella. Edistyminen tällä alalla on kaksinkertaista hyötyä myös liittymisneuvotteluissa, joissa viisumipolitiikka on tietysti osa yhteisön säännöstöön.

"Toiseksi EU: n ja Turkin vuoden 2013 takaisinottosopimuksen osien, erityisesti kolmansien maiden kansalaisia, soveltamispäivää on aikaistettava.

"Kolmanneksi, rajat. Tämän pöydän ympärillä oleville EU: n jäsenvaltioille haluan välittää hyvin selkeän viestin: Schengen-alue selviää vain, jos hyväksymme ulkorajojemme hallinnan yhteiseksi vastuullemme. Meidän on löydettävä keinot tehokkaaseen rajavalvontaan. Ja tehdä operatiivista yhteistyötä unionina kumppaneiden kuten Turkin kanssa rajojemme hallinnassa.

"Pääministeri Davutoglu, sallikaa minun puhua myös rajakysymyksissä. Viimeaikaisen vierailuni aikana Lesbosin saarella todistin yhdessä pääministeri Tsiprasin kanssa kumiveneestä, joka kamppaili aaltojen läpi päästäkseen rannalle. Tämä oli minua syvästi liikuttunut. Kokemus. Silti Lesbosilla tämä on "normaalia". Emme voi olla katsomassa ja katsella, kuinka yhä useammat pakolaiset antavat elämänsä armottomien ihmisten salakuljettajien käsiin. Odotamme Turkin hallituksen torjuvan tehokkaasti ihmiskaupan ja salakuljetuksen verkostoja alueellaan. Ja myös pyydämme teitä varmistamaan rajasi Syyrian kanssa. Noin sata kilometriä Syyrian rajallesi on ns. Islamilaisen valtion murhanhimoisen jengin käsissä. ulkomaisten taistelijoiden, aseiden, öljyn, muinaisesineiden siirrot Turkkiin ja sieltä EU: hun. Meidän on yhteinen haaste katkaista tämä terroristien toimitusreitti.

"Kypros: kestävä ratkaisu on nyt saavutettavissa. Koskaan aikaisemmin molemmat osapuolet eivät ole olleet niin lähellä kompromissia. Siksi haluaisin pyytää kaikkia tämän pöydän ääressä olevia ja erityisesti teitä pääministeri Davutoglua tukemaan kahden yhteisön kahden vyöhykkeen ratkaisu Kyprokselle: Tämän konfliktin ratkaiseminen heijastaa myönteisesti koko alueella ja lisää myös EU: n ja Turkin suhteita.

"Sallikaa minun sanoa joitain sanoja Euroopan unionin ja Turkin liittymisneuvotteluista. Neuvottelut ovat jo vuosien ajan pysähtyneet, koska molemmilta osapuolilta puuttui sitoutumista. Lisäksi monien vuosien ajan EU: n jäsenvaltiot olivat haluttomia avaamaan uusia lukuja liittymisneuvottelut Turkin kanssa. Tämä haluttomuus kasvoi erittäin hyvistä syistä. Vapaa lehdistö on yksi näistä syistä. Vapaa lehdistö on elävän ja moniarvoisen demokratian sekä tietoisen ja aktiivisen kansalaisuuden kulmakivi. Saatat olla eri mieltä toimittajien kirjoittamista tai kirjoittamista sanon, mutta uskon, että väitteet voivat olla vahvempia kuin kielto.Kriisitilanne, johon nykyään löydämme, on todellinen silmänavaus sille, kuinka riippuvaisia ​​me jo olemme, johtaa uuteen alkuun EU: n ja Turkin suhteissa. yhteistyöstä vain teknisistä tai väliaikaisista epäsuorista syistä. EU: n ja Turkin suhteiden on oltava pitkän aikavälin strateginen valinta. Kiitos huomiosta. "

Valtion- tai hallitusten päämiesten tapaaminen Turkin kanssa - EU: n ja Turkin julkilausuma 29

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa