Liity verkostomme!

EU

Täysistunto kohokohtia: Terrorismi, EU: n talousarviosta ja Lux-palkinnon

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

euroopan-parlamentti-strasbourg1Pakolaisia ​​ei pidä rinnastaa terroristeihin, monet parlamentin jäsenet sanoivat Pariisissa marraskuun täysistunnossa käydyssä keskustelussa terrori-iskuista. He hyväksyivät myös EU: n ensi vuoden talousarvion, jolla varmistettiin lisärahoitus pakolaiskriisin torjumiseksi ja talouskasvun vauhdittamiseksi. Lux-palkinto, parlamentin vuotuinen elokuvapalkinto, myönnettiin Mustang-elokuvalle, jonka ohjasi Deniz Gamze Ergüven viidestä turkkilaisesta tytöstä, jotka rikkovat perinteitä.

Poliitikot, jotka sekoittavat pakolaiset terroristeihin, vain huijaavat pahaa tahtoa ja lisää pettymystä, joka motivoi terroristiryhmiin liittyneitä, parlamentin jäsenet sanoivat keskiviikkona täysistunnossa Pariisissa 13. marraskuuta tehdyistä terrori-iskuista. Parlamentin jäsenet kehottivat myös EU-maita vahvistamaan turvallisuutta ja tehostamaan tiedustelualan yhteistyötä. Samana päivänä Euroopan parlamentti hyväksyi ei-sitovan päätöslauselman, jossa ehdotetaan kattavaa strategiaa radikalisoituminen koulutuksen ja sosiaalisen osallisuuden kautta, erityisesti vankiloissa ja verkossa. Parlamentin jäsenet hyväksyivät keskiviikkona EU: n talousarvio vuodelle 2016, jonka sitten EP: n puheenjohtaja Martin Schulz allekirjoitti. Neuvotteluissa neuvoston kanssa parlamentti onnistui hankkimaan lisärahoitusta pakolaisille, pienille ja keskisuurille yrityksille, opiskelijoille ja EU: n Horisontti 2020 -ohjelmaan.

Monikansallisten yritysten olisi maksettava verot siellä, missä ne tuottavat tuloja, veropäätösten erityiskomitean loppuraportin mukaan, jonka parlamentin jäsenet hyväksyivät. raportti sisältää suosituksia yritysverotuksen uudistamiseksi. Parlamentin jäsenet hyväksyivät tiistaina päätöslauselman, jossa EU-maita kehotetaan tehostamaan toimiaan köyhyyden ja sosiaalisen eriarvoisuuden torjumiseksi. Meidän kartta näyttää viimeisimmät tilastot lasten köyhyydestä kaikissa EU-maissa.

Mainos

Keskiviikkona, Italian presidentti Sergio Mattarella puhui täysistunnossa parlamentin jäsenille puhuen EU: n tulevaisuudesta ja erityisesti siitä, miten jäsenvaltioiden tulisi reagoida terrorismiin ja pakolaisvirtaan. "Halusin sanoa melko kiireellisesti, millaista oli olla nainen, mikä oli vieläkin terävämpää ja kiireellisempää Turkin tapauksessa", sanoi ohjaaja Deniz Gamze Ergüven elokuvansa jälkeen Mustangi sai tiistaina Strasbourgissa parlamentin Lux-elokuvapalkinnon.

Parlamentin jäsenet keskustelivat EU: n ulkopolitiikan päällikön kanssa Federica Mogherini keskiviikkona Vallettassa pidetyn EU: n ja Afrikan huippukokouksen ja G20-kokouksen tulokset Antalyassa. Kumppanuuden luominen Afrikan kanssa on avain terrorismin ja pakolaiskriisin torjunnassa, he sanoivat.

Polkumyyntitoimenpiteet polkumyynnin vastaiset toimenpiteet ja kestävät aloitteet Euroopan tukemiseksi perusmetalliteollisuus, mukaan lukien teräs, keskusteltiin tiistaina. Kaksi parlamenttien voittajaa vieras valokuvaaja kilpailu tuli parlamenttiin Strasbourgiin tekemään valokuvaraporttia. Tämän vuoden kilpailu sai inspiraationsa siitä, että vuosi 2015 oli Euroopan kehityksen vuosi.

Mainos
Lisätietoja

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa