Liity verkostomme!

EU

Suuri voitto ei suuri peli: Miten Kazakstan on kartoittaa oman kurssin maailmassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Se on merkki Keski-Aasian ja Kazakstanin kasvavasta roolista ja merkityksestä maailmassa, että alueestamme kirjoitetaan yhä enemmän. Mutta silmiinpistävää - ja toisinaan turhauttavaa - on se, kuinka raportointi ja analyysi voidaan vääristää vastaamaan kertomuksia, joilla on vähän suhdetta todelliseen tapahtumaan.

Esimerkiksi toimittajien on tullut yhä suositummaksi nähdä tapahtumia alueellamme Keski-Aasian suuren pelin elpymisen prisman kautta. Kiinan, Venäjän, Intian, Pakistanin, Japanin johtajien sekä Yhdysvaltain ulkoministerin viimeisimmät vierailut näkyvät tämän vaikutusvallasta taistelevien suurvaltojen kertomuksen kautta.

Mainos

Ymmärrän, miksi tämä tekee siistin otsikon, mutta se ei tee siitä totta. Kazakstan ei ole hiljainen katsoja kenenkään muun strategiassa. Olemme maa, joka menestyksekkäästi tekee oman itsenäisen tapansa maailmassa.

Olemme tarkoituksellisesti rakentaneet hyvät suhteet ja vahvat taloudelliset siteet suuriin ja pieniin maihin itään ja länteen, etelään ja pohjoiseen. Meillä on läheiset yhteydet sekä Venäjään että Kiinaan. Eurooppa on suurin kauppakumppanimme ja Yhdysvallat toiseksi suurin ulkomainen sijoittaja Euroopan jälkeen.

Tämä ei ole onnettomuus, vaan monivektorisen ulkopolitiikkamme tulos. Taloudellinen edistymisemme - jonka bruttokansantuote on kasvanut 19-kertaisesti itsenäistymisen jälkeen - perustuu myös avoimuuteen kaupalle, investoinneille ja ideoille. Tämä sitoutuminen jatkuu, minkä vuoksi viime vuonna olemme auttaneet perustamaan Euraasian talousliiton ja liittymään WTO: n täysjäseniksi.

Mainos

Kazakstan ei ole kaukana Suuren pelin uudelleenkäynnistyksen keskipisteestä, jos haluat, sen ytimessä, mikä voisi olla suuri voitto kaikille alueellisen ja maailmanlaajuisen vakauden ja vaurauden kannalta, ja se tukee sitä tiukasti. visio kaikkien omaksuttavaksi. Siksi yksin presidentti Nazarbajev on viimeisen parin kuukauden aikana käynyt erittäin tuottavia kokouksia presidentti Xi Jinpingin, presidentti Vladimir Putinin, presidentti Barack Obaman, pääministeri Shinzo Aben kanssa - ja hänellä on ollut erittäin onnistuneita edestakaisia ​​vierailuja Lontooseen. Pariisiin ja esimerkiksi Qatariin.

Nämä maat ja niiden johtajat haluavat kaikki vahvistaa suhteitaan Kazakstaniin - kuten me teemme niiden kanssa - kumppanina ja ystävänä. Kuten sihteeri Kerry selitti, Yhdysvallat ei esimerkiksi harjoita nollasummapeliä Keski-Euraasiassa, mutta uskoo, että kaikkien suurempi sitoutuminen hyödyttää kaikkia. Tämä on viesti, josta olemme täysin tyytyväisiä ja jonka toivon kaikkien Kazakstania katselevien ja kommentoivien kuulevan.

Kiinnostavaa on, että samalla voimme edelleen keskittyä Keski-Aasiasta keskustellessamme alueen kaukaisuuteen. Se on jälleen kertomus, joka jättää huomiotta sen, miten maailmamme on muuttunut. Sillä kun taloudellinen voima siirtyy itään ja tuo elpyvät kauppasuhteet, nopeasti kasvavat markkinat ja uudet hyvinvoinnin alueet, kaikkein silmiinpistävin ei ole etäisyys, vaan asema uuden nousevan maailman sydämessä.

Kazakstanin koko ja ainutlaatuinen maantiede antavat meille mahdollisuuden tarjota maasilta, joka yhdistää taloudelliset voimalaitokset itään ja länteen. Se on mahdollisuus, että yhdessä kumppaneidemme kanssa työskentelemme kovasti maksimoidaksemme.

Uudet tieyhteydet katkaisevat yli puolet ajasta, joka kuluu tavaroiden merikuljetukseen Kiinan ja Euroopan välillä. Nykyaikaiset rautatie- ja maantieyhteydet - yhdistämällä uudet satamarakenteet Persianlahdella - tarjoavat myös uusia mahdollisuuksia kaupalle ja uusille markkinoille etelässä.

Tämä kehitys on osa 9 miljardin dollarin kotimaista investointia parempaan liitettävyyteen, jonka teemme Nurly Zhol - tai Bright Path - -ohjelman kautta, joka suurten infrastruktuurimenojen kautta on Kazakstanin versio New Dealista. Vielä tärkeämpää on, että nämä liitäntäjohdot toimivat paitsi kauttakulkuputkina itään ja länteen, pohjoiseen ja etelään, mutta tulevat myös paikallisyhteisöjen elämänviitteiksi matkan varrella paikallisten markkinoiden luomisen ja vahvistamisen, paikallisten yritysten voimaannuttamisen kannalta. yksityisen sektorin kanssa, mikä edistää hyvinvointia ja vaurautta, rauhaa ja vakautta koko alueella.

Ajatus Keski-Aasian yhdistämisestä itään ja länteen ja olemisesta maailmankaupan ytimessä ei ole uusi. Olemme soittaneet tätä roolia vuosisatojen ajan. Ja se oli yksi modernin geopolitiikan isistä - Sir Halford Mackinder - joka puhui alueestamme "Sydämeksi" ja ennusti jo viime vuosisadan vaihteessa, että vanha Silkkitie elvytetään pian "verkostolla" rautateiden. "

Siihen aikaan Sir Halford ei ennakoinut maailmassamme sotien ja ideologian aiheuttamia erimielisyyksiä, jotka jarruttivat yhteistyötä Euraasian sydämessä vuosikymmenien ajan. Mutta kun jakautumat häviävät, hänen ennusteensa toteutuvat lopulta, kun muinaista Silkkitietä rakennetaan ja modernisoidaan. Maantieteellinen asemamme on nyt etu, ei haitta - jonka avulla voimme paitsi lisätä talouttamme myös tarjota runsaasti mahdollisuuksia alueelle ja muulle maailmalle. Yhteisen tavoitteen tulisi siis olla muuttaa Keski-Aasia maasta riippumattomaksi maayhteyksiksi ja yhdyssillaksi maanosien, kulttuurien ja kaupan välille.

Kazakstanista ja Keski-Aasiasta puhuttaessa on tietysti toinenkin kertomus. Se jättää huomiotta kansalaisten yhteisen saavutuksen ja keskittyy sen sijaan yksinkertaisesti siihen, mitä on vielä tehtävä. Näkemys viittaa siihen, että Kazakstan uskoo jotenkin, että alle 25 vuoden itsenäisenä maana uskomme, että olemme lopputuote. Emme ja emme ole.

Tiedämme, että on vielä paljon tehtävää ja pysymme kunnianhimoisina tulevaisuutta varten, mukaan lukien sitoumuksemme jatkaa demokraattista uudistusta. Emme väitä, kuten yksikään maa, olevan täydellinen jeffersonilainen demokratia. Olisi kuitenkin merkittävää, jos olisimme. Nuorella kansakunnallamme ei ollut demokratian tai demokraattisten instituutioiden perinnettä, johon rakentaa, ja se alkoi alusta.

Mutta olemme päättäneet vauhdittaa uudistusten vauhtia, kuten presidentti Nazarbajevin huhtikuussa valitsemansa uudelleen käyttöön ottaman 100 konkreettisen vaiheen kattava uudistusohjelma osoittaa. Nämä toimenpiteet keskittyvät inhimillisen pääoman kehittämiseen, hyvän hallintotavan ja oikeusvaltion edistämiseen, avoimuuden ja vastuuvelvollisuuden vahvistamiseen kaikilla hallituksen ja yhteiskunnan tasoilla.

Aivan kuten ulkopuolinen tuki on ollut ratkaisevan tärkeää taloudellisen kehityksen edistämisessä, haluamme kansainvälisten kumppaneidemme - sekä maiden että valtiosta riippumattomien järjestöjen - auttavan meitä rakentamaan demokratiaamme ja rakentamaan kansaamme. Jatkamme edelleen avoimuutta vuoropuhelulle ja suhtaudumme myönteisesti rakentavaan vuoropuheluun ja neuvontaan.

Mutta odotamme puolestaan, että Kazakstanin saavutuksia vauraan maan luomisessa Neuvostoliiton hylyistä ja sopusointuisen yhteiskunnan rakentamisessa monenlaisen väestön keskuudessa usein levottomalla alueella ei unohdeta. Se osoittaa, ellei muuta, miksi olemme varmoja maamme etenemisestä.

Kirjoittaja on Kazakstanin ulkoministeri. Tämä artikkeli ilmestyi ensimmäisen kerran Diplomaattinen kuriiri on 13 marraskuu 2015.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa