Liity verkostomme!

EU

Älä rinnastaa pakolaisten terroristien kanssa - parantaa turvallisuutta vaan kehottaa Euroopan parlamentin jäsenet

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

7363566-terrorismi-sana-kollaasi vs. musta tausta-vektori-kuvaPakolaisten ja terroristien kanssa rinnastettava poliittinen yhteisymmärrys vain kannustaa vihaan ja pettymykseen, joka innostaa terroristiryhmiin liittyneitä, väittivät monet parlamentin jäsenet keskiviikkokeskustelussa. Sen sijaan, että sallittaisiin heikentää Euroopan vapauksia ja suvaitsevaisuutta, EU-maiden on pyrittävä vahvistamaan turvallisuutta lisäämällä tiedusteluyhteistyötä ja tietojen jakamista sekä investoimalla terrorismin torjunnassa tarvittaviin taitoihin ja tekniikkaan.  

Euroopan parlamentin puheenjohtaja Martin Schulz aloitti istunnon tuomitsemalla tiistaina Tunisiassa tehdyn terrori-iskun. "Kahden viikon kuluessa terroristit ovat hyökänneet Beirutissa, Pariisissa, Damaskoksessa ja Tunisissa, ja joka kerta on tuskaa. Olemme kaikki huolissamme, mutta jatkamme taistelua sitä vastaan ​​liittolaisiemme kanssa", Schulz sanoi.

"Eurooppalaista yhteistyötä on lisättävä ja kehitettävä", sanoi Nicolas Schmit neuvoston puheenjohtajakaudella. Viitaten EU: n oikeus- ja sisäasiainministerien 20. marraskuuta tekemiin päätelmiin Schmit vakuutti parlamentin jäsenille, että "EU: n perusoikeuskirja on johtava periaate", kun otetaan käyttöön terrorismin vastaisia ​​toimenpiteitä. "Seisomme rinta rinnan Ranskan tasavallan kanssa - myös Ranskan tasavalta on meidän tasavallamme", sanoi Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker.

Mainos

"Mielestäni meidän ei pitäisi rinnastaa pakolaisia, turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia toisaalta terroristien kanssa. Ne, jotka toteuttivat nämä hyökkäykset Pariisissa, ovat samoja ihmisiä, jotka pakottavat tämän planeetan onneton, onneton pakenemaan ”, hän lisäsi.

"Ajatuksemme pitäisi ensin kohdistua uhreihin ja heidän perheisiinsä", ei terroristien puoleen, sanoi PPE-ryhmän johtaja Manfred Weber (DE) ja korosti, että on "mahdotonta hyväksyä" väittää, että Eurooppaan tulevat pakolaiset ovat terrorismin tekijöitä - itse asiassa, he ovat "terrorismin uhreja".

"Meidän on puututtava PNR-tietoihin, edistyttävä Europolin, tietosuojadirektiivin, terrorismin rahoituksen purkamisen ja tietojen säilyttämistä koskevan lainsäädännön suhteen", hän lisäsi ja korosti tekojen, ei vain sanojen, tarvetta.

Mainos

S&D: n puheenjohtaja Gianni Pittella (IT) lupasi, että "Eurooppa ei salli terrorismin muuttua". "Tästä ei saa tulla Euroopan 11. syyskuuta", hän varoitti ja korosti, että Euroopan on oltava yhtenäinen, tartuttava aloitteeseen ja investoitava "älykkäisiin" tiedustelupalveluihin. "Pyrimme pääsemään sopimukseen PNR-ehdotuksesta vuoden loppuun mennessä", hän vakuutti.

"Solidaarisuutemme tulee olla Ranskan, Tunisian kansan ja kaikkien muiden Daeshin uhrien kanssa", sanoi ECR: n johtaja Syed Kamall (Iso-Britannia). "Meidän kaikkien on kokoonnuttava osoittamaan heille [terroristille], että he eivät onnistu", hän sanoi ja lisäsi, että "jos joka kerta kun he hyökkäävät meitä vastaan, me heikennämme vapauksiamme, puolustettavia vapauksia ei enää jää".

"Terroristit eivät tunne rajoja, mutta poliisimme ja tiedustelupalvelumme silti tietävät", sanoi ALDE-johtaja Guy Verhofstadt (BE). "Jos meidän on valittava suvereniteetin ja turvallisuuden välillä, valitsisin turvallisuuden", hän lisäsi. EU: n PNR-ehdotuksessa hän sanoi: "Tarvitsemme jonkinlaisen pakollisen tiedonvaihdon, yhteisen rintaman Daeshin kukistamiseksi ja Euroopan tiedustelupalvelun."

"Emme toista syyskuun 9. päivän virheitä: terrorismi terrorismin torjunnassa ei ole kuivattanut terrorismin juuria, ei Afganistanissa eikä muualla", sanoi Gabriele Zimmer (GUE / NGL DE). Vihreiden / EFA: n osalta Philippe Lamberts (BE) väitti, että yhteiskuntamme eivät tarvitse yleistä valvontaa, vaan parempaa tiedonvaihtoa kansallisten yksiköiden välillä.

EFDD-ryhmän puolesta puhunut Paul Nuttall (Iso-Britannia) kannatti "Saudi-Wahhabismin hillitsemistä" ja vapaan liikkuvuuden poistamista Schengen-alueella. Tämän toisti ENF: n johtaja Marine Le Pen (FR), joka syytti "määrättyä säästötoimenpiteitä" Ranskan armeijan ja poliisin budjettileikkauksista.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa