Liity verkostomme!

EU

Huomautukset Jeroen Dijsselbloem seuraava euroryhmän kokouksessa 23 marraskuu 2015

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

1200x-1"Hyvää iltaa ja tervetuloa tähän lehdistötilaisuuteen. Meillä oli tänään ylimääräinen erillinen euroryhmän kokous puhua budjettisuunnitelmista ja arvioimme myös Kreikkaa koskevia keskusteluja. Tietenkin kaikki tämä tapahtui muuttoliikkeen pimeässä pilvessä. ja kaiken tämän lisäksi - Pariisin terrori-iskut ja akuutti tilanne täällä Brysselissä.

"Olen iloinen siitä, että pystyimme tapaamaan tänään ja ettei meidän tarvinnut lopettaa sitä. Mielestäni se on hyvä signaali ja haluan ilmaista vahvan arvostukseni Belgian viranomaisille siitä, että he pitävät meitä turvassa tänään.

"Ensin Kreikasta. Ennen euroryhmää ESM: n kokouksen hallitus piti virallisen päätöksen maksamisesta. Tässä on kaksi elementtiä, ensinnäkin on tietysti tilanne ensimmäisten virstanpylväiden kanssa, jotka nyt Yksi asia on siirretty toiseen välitavoitteeseen, joka liittyy eläkeuudistukseen, mutta kaikki muut kysymykset on käsitelty ja se antaa mahdollisuuden siirtää 2 miljardin euron maksu. on tietysti varat, jotka on varattu pankkien pääomapohjan vahvistamiseen. Virallisen päätöksen pankkien pääomapohjan vahvistamiseen tarvittavien varojen siirtämisestä tekee ESM: n hallitus - emme vielä tiedä tarkkoja lukuja - seuraavan asiaa koskevan valtiontukipäätöksen, jonka komission on tehtävä tapauskohtaisesti, joten emme voi ennakoida sitä.

Mainos

"Teimme aivan selväksi, että pääomapohjan vahvistaminen tapahtuu sovitulla tavalla, niin BRRD: n mukaisesti kuin myös euroryhmän 14. elokuuta 2015 antaman lausunnon mukaisesti.

"Korostimme, että ennalta varautuvat pääomapohjan vahvistamiset ovat luonteeltaan väliaikaisia ​​ja HFSF: n osakkeiden tulevasta luovutuksesta saatavat tulot käytetään ESM: n takaisinmaksuun heti, kun tällaiset tulot ovat käytettävissä. Luulen, että nämä olivat joitain keskeisiä elementtejä, jotka korostimme Tänään keskustelussamme. Tärkeä seikka on myös järjestämättömien lainojen strategian voimakas täytäntöönpano. Tämä on ratkaisevan tärkeää koko pääomapohjan vahvistamisen onnistumiselle. Se on myös olennaista IMF: n kannalta ja korosti sitä. IMF osallistui tänään kokouksemme Tulevien viikkojen prosessi keskittyy tietysti pääomapohjan vahvistamisen todelliseen toteuttamiseen, mutta myös toisen virstanpylvään suunnitteluun.EWG jatkaa jo tällä viikolla tätä ja olemme tyytyväisiä Kreikan sitoutumiseen viranomaisille, että ne toteuttavat toisen välitavoitesarjan joulukuun 2015 puoliväliin mennessä ja tekevät kaikki tarvittavat päätökset pullonkaulojen poistamiseksi n EU: n ja EIP: n yhteisrahoittamaa avainhanketta.

"Sitten tietysti finanssipolitiikassa DBP-ohjelmissa, olemme tietysti edistyneet euroalueella viime vuosina vain korostaaksemme sen yhtä elementtiä - korjaavaan ryhmään kuuluvien jäsenvaltioiden määrä oli 15 vuonna 2010 ja edelleen Nykyisten ennusteidemme perusteella tämä luku pienenee kolmeen vuonna 2016. Myös velan ja bruttokansantuotteen kokonaissuhde on alkanut laskea tänä vuonna, ja se viedään laskusuhdanteelle velkasäännön mukaisesti. Siellä on tietysti tehtävä paljon enemmän työtä.

Mainos

"Palatakseni eri maaryhmiin - ensimmäinen huomautus, jonka haluan tehdä, on se, että Portugali ei toimittanut luonnosta talousarviosuunnitelmaksi, joka ei ole sääntöjen mukainen, joten meidän on oltava siellä lujia. Nykyinen väliaikainen hallitus Portugalissa ei perustuslaillisista syistä saa nyt esittää talousarviosuunnitelmaluonnosta ja toimittaa sitä, joten meidän on odotettava uuden hallituksen saapumista. Toiseksi tietysti Kypros ja Kreikka, jotka ovat mukana makrotalouden sopeutusohjelmissa ja joita ei myöskään Sitten eroteltiin kolme ryhmää, joista ensimmäinen, kuten tiedätte, ovat viisi sopimusta noudattavaa maata, seitsemän yleisesti noudattavaa maata, ja olemme tyytyväisiä kyseisten maiden sitoutumiseen tarvittaviin toimiin varmistaakseen pysymisen sopimuksen sääntöjen mukaisesti.

"Ja lopuksi neljän hengen ryhmä - jotka kaikki ovat vaarassa noudattaa vaatimuksia. Erottelimme ennaltaehkäisevän osaston alaiset maat, jotka ovat Itävalta, Italia ja Liettua. Keskustelimme yksityiskohtaisemmin näiden maiden ongelmista, niiden haasteista ja oletukset.

"Haluan tehdä eron maittain. Itävalta on sitoutunut toteuttamaan tarvittavat toimenpiteet varmistaakseen, että sen vuoden 2016 talousarvio on ennaltaehkäisevän osion sääntöjen mukainen. Italia - on pari asiaa, joista komission jäsen Moscovici todennäköisesti kertoo enemmän, Se on edelleen avoinna joustavuudelle, joka on vielä avoinna, ja komissio arvioi sen keväällä 2016. Myös Itävallassa mutta myös Italiassa on kyse turvapaikka-asioiden kustannuksista. kriisi tällä hetkellä. Kuten tiedätte, komissio ottaa tämän tapauskohtaisesti huomioon jälkikäteen. Myös täällä Italia on sitoutunut toteuttamaan kaikki tarvittavat toimenpiteet varmistaakseen talousarvion noudattamisen. Liettua - voin " Annan sinulle paljon yksityiskohtia - myös valtiovarainministeri on sitoutunut voimakkaasti toteuttamaan toimenpiteitä tarvittaessa ja tarvittaessa varmistaakseen, että talousarvio noudattaa.

"Lopuksi Espanja. Kuten tiedätte, Espanja oli lähettänyt budjettinsa aikaisin, ja meillä oli ensimmäinen keskustelu jo syys-lokakuussa 2015. Espanjan hallitus ei itse ryhtynyt toimiin, se jätetään seuraavan hallituksen tehtäväksi varmista, että budjetissa toteutetaan tarvittaessa uudet toimenpiteet varmistaakseen, että se on vakaus- ja kasvusopimuksen sääntöjen mukainen.

"Joten näille maille on tehtävä enemmän työtä ja enemmän keskusteluja komission kanssa on käytävä. Odotamme myös kevään eteenpäin ja tulemme varmasti takaisin näihin maihin keskusteluissa ensi vuoden alussa. "

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa