Liity verkostomme!

Perheväkivalta

Yhteinen julkilausuma Kansainvälisen päivä poistamista naisiin kohdistuvan väkivallan, 25 marraskuu 2015

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kansainvälinen päivän korjaava väkivallattomuutta-women_251112Ennen naisiin kohdistuvan väkivallan poistamista koskevan kansainvälisen päivän tapahtumaa 25. marraskuuta yhdistämme äänemme lopettaaksemme naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan. Ensimmäinen varapresidentti Frans Timmermans, unionin ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja ja komission varapuheenjohtaja Federica Mogherini, kansainvälisestä yhteistyöstä ja kehityksestä vastaava komission jäsen Neven Mimica, muuttoliike-, sisä- ja kansalaisasioista vastaava komission jäsen Dimitris Avramopoulos, humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaari Christos Stylianides ja oikeus-, kuluttaja- ja tasa-arvokomissaari Věra Jourová antoi seuraavan lausuman.

"Ennen naisiin kohdistuvan väkivallan poistamista koskevan kansainvälisen päivän tapahtumaa yhdistämme äänemme lopettaaksemme naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan. Tämä väkivalta on räikeä ihmisoikeuksien ja sukupuoleen perustuvan syrjinnän loukkaus, joka räikeää jokaista Euroopan maata. ja maailmanlaajuisesti.

"Tuomitsemme voimakkaasti kaikenlaisen naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan.

Mainos

"Luvut ovat huolestuttavia: joka kolmas nainen EU: ssa on kokenut jonkinlaista sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa elämässään. Liian monet tytöt ovat naimisissa tai silpottu lapsuudessa rajojemme sisällä ja sen ulkopuolella. Monissa maissa yli puolet murhatuista naisista läheinen kumppani, sukulainen tai perheenjäsen tappaa omissa kodeissaan, ja he ovat myös hyvin alttiita kaikenlaiselle väkivallalle konfliktialueilla ja humanitaaristen kriisien aikana.

"Tänä vuonna meidän on kiinnitettävä erityistä huomiota kasvavaan määrään naisia, jotka etsivät turvapaikkaa tai turvapaikkaa EU: sta. Jotkut on raiskattu, lyöty tai käytetty hyväksi seksuaalisesti matkansa aikana, kun taas toiset pakenevat sukupuoleen perustuvasta väkivallasta kotimaassaan. saapuminen Eurooppaan tarvitsemaan sukupuolisensitiivistä tukea, jonka meidän on tarjottava.

"Kaikenlaisen naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan torjunta on edelleen komission ensisijainen tavoite sekä EU: n rajoilla että sen ulkopuolella. EU: n uhrien oikeuksia koskeva direktiivi, jossa tunnustetaan sukupuoleen perustuvan väkivallan uhrien erityistarpeet, tuli voimaan 16. tammikuuta Tuemme EU: n liittymistä naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemistä ja torjumista koskevaan Euroopan neuvoston yleissopimukseen, joka on uusi askel naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan torjumiseksi tehokkaasti kansallisella ja Euroopan tasolla.

Mainos

"Toinen väkivallan muoto, joka kohdistuu erityisesti naisiin ja tyttöihin, on seksuaalinen väkivalta konflikteissa. Kun vietämme YK: n turvallisuusneuvoston naisista, rauhasta ja turvallisuudesta tehdyn virstanpylvään 15 1325-vuotispäivää, EU: n ja kansainvälisen yhteisön on tehostettava ponnistelujaan poistaa kaikki tällaiset väkivallan muodot ja saattaa syylliset oikeuden eteen.

"Uskomme, että kestävää kehitystä ei voi tapahtua ilman naisten vaikutusmahdollisuuksia, eikä sitä voida saavuttaa poistamatta kaikkia naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan muotoja. Siksi EU on työskennellyt ahkerasti saadakseen naisten oikeudet uusien kestävän kehityksen tavoitteiden ytimeen. , mukaan lukien erityiset tavoitteet sukupuolikohtaisen väkivallan ja naisiin ja tyttöihin kohdistuvien haitallisten käytäntöjen poistamiseksi.

"Tammikuusta 2016 alkaen EU: n ulkosuhteita koskevaa uutta sukupuolten tasa-arvoa koskevaa toimintasuunnitelmaa 2016--2020, jonka neuvosto on hyväksynyt, sovelletaan. Naisiin ja tyttöihin kohdistuvan kaikenlaisen väkivallan torjunta on yksi ensisijaisista tavoitteista. tietoisuuden vuoksi Euroopan ulkosuhdehallinto on äskettäin käynnistänyt diplomaattisen yhteydenpidon, jossa keskitytään kaikenlaiseen lapsiin ja naisiin kohdistuvan väkivallan muotoon ja erityisesti lasten, varhaisen ja pakkoavioliiton sekä naisten sukuelinten silpomisen lopettamiseen.

"Tänä vuonna Euroopan komissio on myöntänyt noin 8 miljoonaa euroa naisiin ja tyttöihin kohdistuvan väkivallan ehkäisemistä ja torjuntaa koskeviin hankkeisiin EU: ssa ja 20 miljoonaa euroa haitallisten käytäntöjen torjumiseen ulkomailla. EU rahoittaa edelleen sukupuoleen perustuvia humanitaarisia hankkeita. väkivalta hätätilanteissa ja kriiseissä.

"Tänään Berlaymont-rakennus palaa oranssilla tuella YK: n pääsihteerin kampanjaa" 16 päivää aktivismia sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa vastaan ​​".

"EU on vakaasti sitoutunut vahvistamaan ponnistelujaan sukupuoleen perustuvan väkivallan tekemiseksi menneisyyden ongelmaksi."

Q & A: Kansainvälinen päivä naisiin kohdistuvan väkivallan poistamiseksi

Perheväkivalta

EU: n sukupuolten tasa-arvostrategia ei saa jättää puuttumatta # COVID-19-kriisin haitallisiin vaikutuksiin naisiin, sanoo #EESC

Julkaistu

on

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea (ETSK) kehottaa Euroopan komissiota panemaan pikaisesti täytäntöön uuden sukupuolten tasa-arvostrategian ja torjumaan samalla COVID-19-pandemian haitallisia sukupuolivaikutuksia, jotka ovat entisestään pahentaneet nykyistä sosiaalista ja taloudellista sukupuolten epätasa-arvoa ja lisäävät naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. ja syrjinnän erilaiset muodot.

ETSK totesi heinäkuun täysistunnossaan antamassaan lausunnossa, että komission on varmistettava, että strategiassa otetaan huomioon kriisin kielteiset vaikutukset sukupuolten tasa-arvoon. ETSK korosti myös, että COVID-19-kriisi edellyttää sukupuolinäkökulman sisällyttämistä kaikkien jäsenvaltioiden elvytystoimenpiteisiin.

"COVID-19: n avulla naiset ovat yhä enemmän joutuneet väkivallan, köyhyyden, monenlaisen syrjinnän ja taloudellisen riippuvuuden vaaraan. Strategia olisi pantava täytäntöön viipymättä, jotta estetään naisia ​​jatkamasta maksamasta pandemian hintaa", esittelijä Giulia Barbucci lausui täysistunnolle.

Mainos

Barbucci sanoi, että ETSK tukee komission lähestymistapaa käyttää sukupuolten tasa-arvon valtavirtaistamista sukupuolinäkökulman sisällyttämiseksi kaikkiin politiikan aloihin ja kaikkiin vaiheisiin. Tähän olisi kuuluttava myös rahoituksen ohjelmointimekanismien hallinta.

Koska pandemia on edelleen paljastanut räikeät sukupuolten palkkaerot, ETSK suhtautui myönteisesti ilmoitukseen komission aloitteesta ottaa käyttöön sukupuolten palkkojen avoimuutta koskevia sitovia toimenpiteitä jo tänä vuonna ja torjui tällaisen aloitteen lykkäämisen.

Naiset edustavat suurta osaa terveydenhuollon, sosiaalipalvelun ja palvelualan työntekijöistä, mikä on asettanut heidät etulinjaan pandemian aikana aiheuttaen riskin heidän terveydelleen. Koska naisten työpaikat ovat yleensä alipalkattuja, aliarvostettuja ja epävarmoja, on välttämätöntä antaa näille ammateille enemmän sosiaalista tunnustusta ja taloudellista arvoa, mikä auttaisi vähentämään palkkaa ja muita sukupuoleen liittyviä eroja.

Mainos

COVID-19-kriisi on myös korostanut tarvetta rahoittaa työ- ja perhe-elämän tasapainottamista edistäviä toimenpiteitä, joiden puuttuminen on usein syyllinen sukupuoleen liittyvien kuilutekijöiden kanssa yhdessä pysyvien stereotypioiden kanssa taloudessa.

Naisilla on edelleen kotonaan hoitotyön vastuu, mikä rajoittaa voimakkaasti heidän sosiaalista ja taloudellista vaikutusmahdollisuuksiaan ja estää heitä saamasta oikeudenmukaista palkkaa ja eläkkeitä. ETSK suosittaa järjestelmällistä lähestymistapaa hoitopolitiikkaan ja kehottaa EU: n jäsenvaltioita jatkamaan ponnistelujaan varhaiskasvatuksen ja hoitopalvelujen tarjonnan, kohtuuhintaisuuden ja laadun parantamiseksi.

Lausunnossa ETSK painottaa voimakkaasti naisiin kohdistuvan väkivallan poistamista, joka on lisääntynyt työsulkujen aikana: "Perheväkivalta on lisääntynyt räjähdysmäisesti synnytyksen aikana, kun taas verkkoväkivallasta on tullut kasvava uhka naisille. Jäsenvaltioilla ei ole työkaluja käsittelemään naisten ja tyttöjen verkkokiusaamista, ja komission tulisi tehdä ehdotuksia tästä yhteisestä ongelmasta ", varoitti apulaisesittelijä Indrė Vareikytė.

ETSK kehottaa komissiota käynnistämään aloitteet väkivallan ja seksuaalisen häirinnän torjumiseksi työpaikoilla ja kotona, ja se on toistuvasti pyytänyt lisäämään naisten online-häirinnän ja kiusaamisen laittoman vihapuheen määritelmään.

ETSK: n mukaan kansalaisyhteiskunnan organisaatioilla voi olla tärkeä rooli naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemisessä ja sukupuolisensitiivisen kulttuurin edistämisessä lisäämällä tietoisuutta sekä keräämällä ja jakamalla hyviä käytäntöjä. ETSK on toistanut ehdotuksensa perustaa hätäapurahasto EU: n tasolla, joka tukisi kansalaisyhteiskunnan organisaatioita, jotka haastavat naisten oikeuksia rikkovan lainsäädännön tuomioistuimessa.

Vareikytė korosti tiedotusvälineiden tärkeää roolia sellaisten stereotypioiden luomisessa ja jatkamisessa, jotka johtavat naisiin kohdistuviin ennakkoluuloihin ja lisäävät eriarvoisuutta. Hän sanoi, että ETSK vaatii uuden temaattisen painopisteen - media ja mainonta - sisällyttämistä seuraavaan sukupuolten tasa-arvon indeksiin, jonka Euroopan tasa-arvoinstituutti (EIGE) julkaisee.

"Tiedotusvälineiden valtaa luoda ja ylläpitää stereotypioita ei pidä enää aliarvioida, ja meidän on puututtava siihen. Sukupuolten edustus mediassa on edelleen stereotypinen, ja tilanne mainosalalla on vielä huonompi. Mainonnan tulisi edistää sukupuolten tasa-arvoa. yhteiskunnassa, eikä päinvastoin, kuten usein tapahtuu ", Vareikytė sanoi. Tiedotusvälineiden tulisi siten hyväksyä käytännesäännöt ja muut toimenpiteet, jotka kieltävät seksismin ja vahingoittavat stereotypioita.

ETSK kehottaa lausunnossaan myös toteuttamaan erilaisia ​​toimenpiteitä pysyvien sukupuolten välisten erojen poistamiseksi muilla aloilla. Komitea kehottaa jäsenvaltioita toteuttamaan erityisiä toimenpiteitä koulutus- ja uraohjauksen parantamiseksi sukupuolen eriytymisen estämiseksi koulutuksessa ja työllisyydessä, mikä tällä hetkellä estää monia tyttöjä ja nuoria naiset valitsivat vähemmän perinteiseksi pidetyn urapolun. ETSK kehottaa myös toteuttamaan toimia sukupuolten välisen digitaalikuilun vähentämiseksi ja naisten rohkaisemiseksi siirtymään STEM-, AI- ja ICT-aloille, joilla on parempia uranäkymiä ja lupaus parempaan palkkaan.

Toinen jatkuva puute on miesten ja naisten tasapainoisen osallistumisen puute päätöksenteossa. ETSK kehottaa jälleen neuvostoa jatkamaan keskusteluja sukupuolten välisen tasapainon parantamista koskevasta direktiivistä yritysten johtokunnissa.

Continue Reading

Perheväkivalta

Komissio kehottaa jäsenvaltioita ratifioimaan väkivallan ja häirinnän poistamisesta työelämässä tehdyn kansainvälisen yleissopimuksen

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt ehdotuksen neuvoston päätökseksi, jonka nojalla jäsenvaltiot voivat jatkaa väkivallan ja häirinnän poistamista työelämässä koskevan yleissopimuksen ratifiointia kansallisella tasolla.

Kansainvälisen työjärjestön (ILO) satavuotisjuhlassa kesäkuussa 2019 hyväksytty yleissopimus on ensimmäinen kansainvälinen väline, jossa asetetaan globaalit standardit työhön liittyvästä häirinnästä ja väkivallasta.

Työ- ja sosiaalioikeuksista vastaava komissaari Nicolas Schmit sanoi: "Uusi yleissopimus on kaivattu kansainvälinen väline, jolla suojellaan kaikkien oikeutta työpaikkaan, jossa ei ole väkivaltaa ja häirintää. Kun päätös on tehty, se tukee jäsenvaltioita johtamaan tietä sen ratifioinnissa ja täytäntöönpanossa. "

Mainos

Tasa-arvoasioista vastaava komission jäsen Helena Dalli sanoi: ”Naisiin kohdistuva väkivalta työssä vaikuttaa meihin kaikkiin - tietysti eniten uhreihin - mutta myös heidän ympärillään oleviin kollegoihin ja ryhmiin. Kansainvälinen yleissopimus on oikeudellinen ratkaisu, jolla varmistetaan, että naiset ja miehet eivät kärsi väkivallasta ja häirinnästä työssä. Kannustan jäsenvaltioita ratifioimaan tämä yleissopimus. Meidän kaikkien on tehtävä omalta osaltamme todellisen muutoksen saavuttamiseksi sukupuolten tasa-arvon suhteen. ”

Yleissopimuksessa tunnustetaan, että väkivalta ja häirintä työpaikalla voi olla ihmisoikeusloukkauksia tai väärinkäytöksiä, jotka uhkaavat yhtäläisiä mahdollisuuksia. EU ei voi ratifioida ILO: n yleissopimuksia, koska EU ei ole järjestön jäsen, vain jäsenvaltiot voivat ratifioida sellaiset yleissopimukset.

Kun ILO: n väline vaikuttaa EU: n toimivaltaan, tarvitaan ratifioinnin sallittava neuvoston päätös. väkivalta naisia ​​kohtaan Euroopan unionin perusoikeusviraston suorittama, joka toinen naisista EU: ssa kertoi kokeneensa jonkinlaista seksuaalista häirintää ainakin kerran 1 vuoden iästä lähtien. Kaikista seksuaalisista häirinnöistä tekijä 2% ilmoitetuista tapauksista oli joku, joka liittyi naisen työhön (kollega, pomo tai asiakas).

Mainos

Lisätietoja yleissopimuksesta on ILO: ssa verkkosivusto.

Continue Reading

Perheväkivalta

#IstanbulConvention - Kaikkien jäsenvaltioiden on ratifioitava se viipymättä, sanovat parlamentin jäsenet

Julkaistu

on

Naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi parlamentin jäsenet kehottavat EU: ta liittymään ja kaikkiin jäsenvaltioihin ratifioimaan Istanbulin yleissopimus.

Ei-lainsäädäntöpäätöslauselma, joka hyväksyttiin äänin 500 puolesta, 91 vastaan ​​ja 50 tyhjää torstaina (28. marraskuuta), kehottaa neuvostoa saattamaan kiireellisesti päätökseen naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemistä ja torjumista koskevan yleissopimuksen EU: n ratifioinnin. kuten Istanbulin yleissopimuksen. Se kehottaa seitsemää jäsenvaltiota, jotka ovat allekirjoittaneet mutta eivät vielä ratifioineet sopimusta - Bulgaria, Tšekki, Unkari, Liettua, Latvia, Slovakia ja Yhdistynyt kuningaskunta - tekemään niin viipymättä.

Parlamentin jäsenet tuomitsevat eräissä maissa valmistelukunnan vastaiset hyökkäykset ja kampanjat, jotka perustuvat tarkoituksellisesti väärään tulkintaan ja sen sisällön väärään esittämiseen yleisölle.

Parlamentin jäsenet pyytävät komissiota lisäämään sukupuoleen perustuvan väkivallan torjunnan ensisijaiseksi tavoitteeksi seuraavassa eurooppalaisessa sukupuolistrategiassa. He myös pyytävät komissiota esittämään säädöksen, joka käsittelee kaikenlaista sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa - mukaan lukien verkkokiusaaminen ja verkkoväkivalta - ja vetoavat naisiin kohdistuvan väkivallan sisällyttämiseen luettelo EU: n tunnustamista rikoksista.

Mainos

Kaikkien jäsenvaltioiden tulisi varmistaa yleissopimuksen asianmukainen täytäntöönpano ja täytäntöönpano jakamalla riittävä rahoitus ja henkilöresurssit oikeille palveluille. Asianmukaisen koulutuksen tarjoaminen kaikille uhreja käsitteleville ammattilaisille (tuomarit, lääkärit, poliisit ...) on erityisen tärkeää.

EP toistaa myös kantansa, joka tukee 193.6 miljoonan euron erityistä varaamista toimiin sukupuoleen perustuvan väkivallan estämiseksi ja torjumiseksi Oikeudet ja arvot -ohjelma.

Tausta

Mainos

Euroopan neuvoston vuonna 2011 hyväksymä Istanbulin yleissopimus tuli voimaan vuonna 2014, ja EU allekirjoitti sen kesäkuussa 2017. Se on ensimmäinen laatuaan kansainvälinen asiakirja - valtioiden, jotka ratifioivat sen, on noudatettava kattavia, oikeudellisesti sitovia standardeja ehkäistä sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa, suojella uhreja ja rangaista tekijöitä.

Mukaan 2014 perusoikeusviraston kysely, joka kolmas EU: n naisesta on kokenut fyysistä ja / tai seksuaalista väkivaltaa 15-iästä lähtien. 55% naisista on joutunut kohtaamaan yksi tai useampi seksuaalisen häirinnän muoto (11% on joutunut tietoverin häirinnän kohteeksi). Joka kahdeskymmenes on raiskattu.

Lisätietoja

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa