Liity verkostomme!

Puolustus

West on tarjota vaihtoehtoisia viesti radikalisoitumiseen pyrkimyksiä sanoo kansalaisoikeudet asiantuntija

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Johtava kansalaisoikeusasiantuntija on tuominnut lännen "hämmästyttävän epäonnistumisen" tarjota vaihtoehtoista kertomusta Islamin valtion ja muiden ääriryhmien levittämälle "näennäisesti houkuttelevalle" sanomalle.   

Nasser Weddady puhui keskiviikkona (18. marraskuuta) Counter Extremism Project Europen (CEP Europe) järjestämän Brysselin poliittisen tiedotustilaisuuden yhteydessä erittäin kriittisesti aikaisemmista pyrkimyksistä torjua islamiterrorismia, joka on vaatinut useita viattomia ihmishenkiä viime vuosina viimeksi Pariisissa viime perjantaina (13. marraskuuta).

Radikalisoitumisen ehkäisyn asiantuntija Weddady sanoi: "IS tuntee yleisönsä ja väestörakenteensa hyvin, erittäin hyvin. Kyse on" tunne asiakkaasi "ja he tietävät.

Mainos

"Tämä on hyvin yksinkertainen, kirkastettu viesti, joka vetoaa erityisesti siihen, mitä sinä voisit kutsua tämän päivän" Playstation-sukupolveksi ". Sinun on sanottava, että he tietävät varmasti, kuinka vääristynyt viestinsä on välitettävä."

Hän väittää, että ongelma on se, että huolimatta syyskuun 9. päivän hyökkäyksistä länsi ei ole yksiselitteisesti tarjonnut "vastakertomusta".

"Tämä on yksi hyvä syy, miksi IS on onnistunut saamaan niin vahvan jalansijan ja erityisesti houkuttelemaan niin monia haavoittuvia nuoria rekrytoijia Euroopan maista, kuten Ranskasta ja Belgiasta. Lännen olisi pitänyt kertoa nuorille muslimeille, että demokratia on paljon ylivoimainen malli IS: n myymälle, mutta se ei selvästikään ole onnistunut tai ainakin tehokkaasti. Tämän osoittaa se määrä, joka päätti taistella IS: n puolesta ja levittää sekasortoa ympäri maailmaa. "

Mainos

Haastattelussa hän lisäsi: "Meidän on kysyttävä, miksi meillä ei ole samoja kykyjä tavoittaa samalla tavalla etnisiin vähemmistöihin kuuluvia nuoria.

"Kuulemme koko ajan vasta-kertomuksen tarpeesta, mutta länsimaiden kannalta se on edelleen jotain pyhää graalia. Meidän on ymmärrettävä, että vasta-kertomuksen esittäminen ei koske vain uskontoa, vaan myös ideologiaa "

Noin 1,900 nuorta ranskalaista muslimia uskotaan matkustaneen Syyriaan liittymään IS: ään, kun taas 500 belgialaista muslimia on kulkenut samanlaista polkua.

Weddady ei myöskään usko, että uusin IS-julmuus, Pariisin iskut, jotka vaativat 129 ihmishenkiä, toimivat "herätyskutsuna" länsimaille.

"Olen pahoillani sanoa", hän ennustaa, "että vaikka toiminnasta puhutaan paljon, valitettavasti sillä ei ole niin paljon eroa."

Otsikolla 'Pariisin jälkeiset hyökkäykset: mikä rooli EU: n radikalisoitumisen ehkäisemispolitiikassa on nyt?', Brysselissä käydyssä keskustelussa käsiteltiin useita syitä, miksi nuoret muslimimiehet ja -naiset saattavat kiusausta liittyä terroristiryhmiin, kuten Islamilaiseen.

Tiedotustilaisuuden, johon osallistui EU: n virkamiehiä, turvallisuusasiantuntijoita, ajatushautomoita ja useita kansainvälisiä järjestöjä, järjesti Euroopassa käynnistetty uusi yhteinen aloite ääriliikkeiden torjumiseksi.

Viime päivinä Ranska on lisännyt ilmaiskuja Syyrian IS-kohteisiin, eikä Weddady suhtaudu kriittisesti sotatoimiin sanomalla, että tämä on "välttämätöntä suon kuivaamiseksi siellä, missä IS esiintyy".

Weddady jatkoi kuitenkin: "Sotatoimet Syyrian kaltaisissa paikoissa voivat olla vain yksi komponentti islamilaisen terrorismin ja radikalisoitumisen torjunnassa.

Yhdysvalloissa toimiva Waddady jatkoi: "On myös erittäin tärkeää tunnustaa, että taistelu jihadismia ja radikalisoitumista vastaan ​​on sukupolvien välinen taistelu, joka ei ratkea vuoden tai parin aikana. Islamilainen radikalisoituminen menee niin syvälle, että sen torjuminen vaatii radikaaleja toimia. Ihmisten on ymmärrettävä tämä "

Pessimistisyydestään huolimatta tapahtuman toinen puhuja, Belgian ennaltaehkäisy- ja yhteisöasiantuntija Moad El Boudaati tarjosi toivoa tulevaisuudesta.

El Boudaati tekee tiivistä yhteistyötä heikossa asemassa olevien nuorten kanssa, jotka ovat alttiita radikalisoitumiselle Vilvoordessa, pienessä flaamilaisessa yhteisössä, jonka asukasluku on 42,000 25, joista noin 28% on muslimeja. Viime vuosina kaupungissa on arviolta 25 nuorta muslimia lähtenyt Syyrian IS-ryhmään, mukaan lukien XNUMX-vuotias El Boudaatin henkilökohtainen ystävä.

Luku voi olla jopa 40 ja joka tapauksessa huomattavasti suurempi kuin muut vastaavan kokoiset belgialaiset kaupungit yhdellä mahdollisella syyllä, El Boudaatin mukaan nuorisomahdollisuuksiin ei investoida järjestelmällisesti. Toiset olivat radikalisoituneet Internetissä ja islamilaiset radikaaliryhmät Belgiassa, hän uskoo.

Yhteinen teema on hänen mukaansa se, että monilla ei ole kansallisen identiteetin tunnetta ja he tulevat usein toimintahäiriöisistä perheistä ja rikki kodeista.

Noin 28 hengen ryhmä lähti Syyriaan vuonna 2012, ja jotkut, kuten hänen ystävänsä, pysyvät siellä. Mutta hän huomautti, että kaikki ne, jotka lähtevät liittymään IS: ään, eivät ole radikalisoituneet.

Hän sanoi: "Tunnemme joitain, jotka ovat palanneet Belgiaan ja sanovat, etteivät he enää halua mitään tekemistä IS: n kanssa. He kertovat meille, että he ovat nähneet tekopyhyytensä takana. Ainakin se on yksi positiivinen asia."

Huolimatta valtion tai paikallisviranomaisen rahoista, hän viittasi myös "menestyksiin", jotka hän ja hänen kollegansa olivat nähneet paikallisyhteisössään.

"Olemme yrittäneet toteuttaa toimivia ratkaisuja käytännössä ja näemme nyt niiden hyödyt. Vilvoorden erilliset yhteisöt olivat aiemmin pieniä saaria, joilla oli vähän tai ei lainkaan vuorovaikutusta. Tämä on nyt muuttunut ja verkko on paljon laajempi. On enemmän osallisuutta ja yhteenkuuluvuutta. "

Puolustus

”Eurooppa voi - ja sen pitäisi selkeästi - pystyä ja halukas tekemään enemmän yksin”, von der Leyen

Julkaistu

on

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pohti EU: n tila (SOTEU) -puheessaan Naton Afganistanin operaation nopeaa päättymistä. Kesän tapahtumat ovat antaneet uutta vauhtia Euroopan puolustusliitolle. 

Von der Leyen kuvaili tilannetta nostattavaksi "erittäin huolestuttavia kysymyksiä" Naton liittolaisille ja sen seurauksista afgaaneille, palvelumiehille ja -naisille sekä diplomaattisille ja avustustyöntekijöille. Von der Leyen ilmoitti odottavansa, että EU: n ja Naton yhteinen julkilausuma esitetään ennen vuoden loppua ja että "me" työskentelemme parhaillaan tämän asian parissa Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kanssa.

Euroopan puolustusunioni

Mainos

Monet ovat kritisoineet sitä, ettei EU ole käyttänyt taisteluryhmiään. Von der Leyen hyökkäsi asian kimppuun: "Sinulla voi olla maailman kehittyneimmät joukot - mutta jos et ole koskaan valmis käyttämään niitä - mitä hyötyä niistä on?" Hän sanoi, että ongelma ei ollut kapasiteetin puute, vaan poliittisen tahdon puute. 

Von der Leyen sanoi, että tuleva strateginen kompassi -asiakirja, joka valmistuu marraskuussa, on avain tähän keskusteluun: ”Meidän on päätettävä, kuinka voimme käyttää kaikkia perustamissopimuksessa jo olevia mahdollisuuksia. Tästä syystä presidentti Macron ja minä kutsumme Ranskan puheenjohtajakaudella koolle huippukokouksen Euroopan puolustuksesta. Euroopan on aika nousta seuraavalle tasolle. ”

Von der Leyen kehotti lisäämään tietojen jakamista tilannetietoisuuden parantamiseksi, älykkyyden ja tiedon jakamista sekä kokoamaan yhteen kaikki palvelut avunantajista niihin, jotka voisivat johtaa poliisin koulutukseen. Toiseksi hän kehotti parantamaan yhteentoimivuutta yhteisten eurooppalaisten alustojen kautta kaikessa hävittäjistä droneihin. Hän hylkäsi ajatuksen luopua arvonlisäverosta ostaessaan EU: ssa kehitettyjä ja tuotettuja puolustusvälineitä ja väitti, että tämä auttaisi yhteentoimivuutta ja vähentäisi riippuvuutta. Lopuksi hän sanoi kyberturvallisuudesta, että EU tarvitsee eurooppalaista kyberturvallisuuspolitiikkaa, mukaan lukien lainsäädäntö yhteisistä standardeista uuden eurooppalaisen kyberresilienssilain mukaisesti.

Mainos

Mitä me odotamme?

Euroopan kansanpuolueen puheenjohtaja Manfred Weber sanoi von der Leyenin puheen jälkeen: ”Olen täysin tyytyväinen Ljubjanan puolustusneuvoston aloitteisiin. Mutta mitä me odotamme? Lissabonin sopimus antaa meille kaikki vaihtoehdot, joten tehkää se ja tehkää se nyt. ” Hän sanoi, että presidentti Biden oli jo tehnyt selväksi, että Yhdysvallat ei enää halua olla maailman poliisi, ja lisäsi, että sekä Kiina että Venäjä odottavat täyttävän tyhjiön: ”Heräämme maailmassa, jossa lapsemme eivät halua elää."

Continue Reading

9 / 11

20 vuotta syyskuun 9. päivästä: korkean edustajan/varapresidentin Josep Borrellin lausunto

Julkaistu

on

11. syyskuuta 2001 Yhdysvaltain historian tappavin hyökkäys tappoi lähes 3,000 6,000 ihmistä ja loukkaantui yli XNUMX XNUMX, kun kaapatut matkustajalennot törmäsivät World Trade Centeriin, Pentagoniin ja kentälle Somerset Countyssä, Pennsylvaniassa.

Kunnioitamme niiden muistoa, jotka menettivät henkensä tänä päivänä, 20 vuotta sitten. Terrorismin uhreja ei unohdeta. Ilmaisen sydämellisen myötätuntoni amerikkalaisille, erityisesti niille, jotka ovat menettäneet rakkaansa iskuissa. Terrori -iskut ovat hyökkäyksiä meitä kaikkia vastaan.

9/11 merkitsi käännekohtaa historiassa. Se muutti pohjimmiltaan maailmanlaajuista poliittista agendaa-Nato käytti ensimmäistä kertaa 5 artiklaa sallien jäsentensä vastata itsepuolustukseen ja aloitti sodan Afganistania vastaan.

Mainos

20 vuoden kuluttua terroristiryhmät, kuten Al Qaida ja Da'esh, ovat edelleen aktiivisia ja virulentteja monissa osissa maailmaa, esimerkiksi Sahelin alueella, Lähi -idässä ja Afganistanissa. Heidän hyökkäyksensä ovat aiheuttaneet tuhansia uhreja ympäri maailmaa, valtavaa tuskaa ja kärsimystä. He yrittävät tuhota ihmishenkiä, vahingoittaa yhteisöjä ja muuttaa elämäntapamme. Pyrkiessään horjuttamaan maita kokonaisuudessaan he saalistavat erityisesti hauraita yhteiskuntia, mutta myös länsimaisia ​​demokratiamme ja arvoja, joita puolustamme. He muistuttavat meitä siitä, että terrorismi on uhka, jonka kanssa elämme joka päivä.

Nyt, kuten silloin, olemme päättäneet taistella terrorismia sen kaikissa muodoissa missä tahansa. Osoitamme ihailua, nöyryyttä ja kiitollisuutta niitä kohtaan, jotka vaarantavat henkensä suojellakseen meitä tältä uhalta, ja niitä, jotka reagoivat hyökkäysten jälkeen.

Terrorisminvastainen kokemuksemme on opettanut meille, että helppoja vastauksia tai nopeita korjauksia ei ole. Pelkällä voimalla ja sotilaallisella voimalla vastaaminen terrorismiin ja väkivaltaisiin ääriliikkeisiin ei auta voittamaan sydäntä ja mieltä. Siksi EU on omaksunut yhdennetyn lähestymistavan, jossa se on käsitellyt väkivaltaisten ääriliikkeiden perimmäisiä syitä, katkaissut terroristien rahoituslähteet ja hillinnän terroristista sisältöä verkossa. Viisi EU: n turvallisuus- ja puolustusoperaatiota ympäri maailmaa on valtuutettu osallistumaan terrorismin torjuntaan. Kaikissa pyrkimyksissämme sitoudumme suojelemaan viattomia ihmishenkiä, kansalaisiamme ja arvojamme sekä kunnioittamaan ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta.

Mainos

Viimeaikaiset tapahtumat Afganistanissa pakottavat meidät harkitsemaan lähestymistapaamme uudelleen yhteistyössä strategisten kumppaneidemme, kuten Yhdysvaltojen kanssa, ja monenvälisten ponnistelujen avulla, mukaan lukien Yhdistyneiden Kansakuntien, Daeshin voittamista käsittelevän maailmanlaajuisen koalition ja maailmanlaajuisen terrorisminvastaisen foorumin (GCTF) kanssa. ).

Tänä päivänä meidän ei pidä unohtaa, että ainoa tie eteenpäin on seistä yhtenäisenä ja lujana kaikkia vastaan, jotka pyrkivät vahingoittamaan ja jakamaan yhteiskuntiamme. EU jatkaa yhteistyötä Yhdysvaltojen ja kaikkien sen kumppanien kanssa tehdäkseen tästä maailmasta turvallisemman paikan.

Continue Reading

koulutus

Kriisinhallintakomissaari Janez Lenarčičin lausunto kansainvälisestä päivästä koulutuksen suojelemiseksi hyökkäyksiltä

Julkaistu

on

Kansainvälisen koulutuksen suojelemispäivän (9. syyskuuta) yhteydessä EU vahvistaa sitoutumisensa edistää ja suojella jokaisen lapsen oikeutta kasvaa turvallisessa ympäristössä, saada laadukasta koulutusta ja rakentaa parempaa ja enemmän rauhanomainen tulevaisuus, sanoo Janez Lenarčič (kuvassa).

Kouluihin, oppilaisiin ja opettajiin kohdistuvilla hyökkäyksillä on tuhoisa vaikutus koulutuksen saatavuuteen, koulutusjärjestelmiin ja yhteiskunnan kehitykseen. Valitettavasti niiden esiintyvyys kasvaa hälyttävästi. Tämä on aivan liian selvää Afganistanin viimeaikaisesta kehityksestä ja kriiseistä Etiopiassa, Tšadissa, Afrikan Sahelin alueella, Syyriassa, Jemenissä tai Myanmarissa. Global Coalition to Protect Education from Attack on todennut yli 2,400 hyökkäystä oppilaitoksia, opiskelijoita ja opettajia vastaan ​​vuonna 2020, mikä on 33 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019.

Koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset ovat myös kansainvälisen humanitaarisen oikeuden rikkomuksia, sääntöjä, joilla pyritään rajoittamaan aseellisten konfliktien vaikutuksia. Tällaiset rikkomukset lisääntyvät, mutta tekijöitä harvoin vaaditaan vastuuseen. Tässä mielessä asetamme kansainvälisen humanitaarisen oikeuden noudattamisen johdonmukaisesti EU: n ulkoisen toiminnan ytimeen. Yhtenä suurimmista humanitaarisista avunantajista EU jatkaa siten kansainvälisen humanitaarisen oikeuden kunnioittamista ja puolustamista niin valtioiden kuin valtiosta riippumattomien aseellisten ryhmien aseellisen konfliktin aikana.

Mainos

Tilojen tuhoamisen lisäksi koulutukseen kohdistuvat hyökkäykset johtavat oppimisen ja opetuksen keskeyttämiseen pitkällä aikavälillä, lisäävät koulunkäynnin keskeyttämisen riskiä, ​​johtavat pakkotyöhön ja aseellisten ryhmien ja joukkojen rekrytointiin. Koulujen sulkeminen vahvistaa altistumista kaikenlaisille väkivallan muodoille, mukaan lukien seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva väkivalta tai varhainen ja pakkoavioliitto, joiden taso on noussut rajusti COVID-19-pandemian aikana.

COVID-19-pandemia paljasti ja pahensi koulutuksen haavoittuvuutta maailmanlaajuisesti. Nyt enemmän kuin koskaan meidän on minimoitava häiriöt koulutushäiriöissä ja varmistettava, että lapset voivat oppia turvallisesti ja suojelemalla.

Koulutuksen turvallisuus, mukaan lukien jatkuva osallistuminen turvallisten koulujen julistukseen, on olennainen osa pyrkimyksiämme suojella ja edistää jokaisen tytön ja pojan oikeutta koulutukseen.

Mainos

Kouluun kohdistuviin hyökkäyksiin vastaaminen ja estäminen, koulutuksen suojaavien näkökohtien tukeminen sekä oppilaiden ja opettajien suojeleminen edellyttää koordinoitua ja monialaista lähestymistapaa.

EU: n rahoittamilla hankkeilla koulutuksessa hätätilanteissa autamme vähentämään ja lieventämään aseellisten konfliktien aiheuttamia riskejä.

EU on edelleen eturintamassa tukemassa koulutusta hätätilanteissa, ja se käyttää 10 prosenttia humanitaarisen avun määrärahoistaan ​​koulutuksen saatavuuden, laadun ja suojelun tukemiseen.

Lisätietoja

Tietosivu - Koulutus hätätilanteissa

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa