Liity verkostomme!

Belgia

Sharia4Belgium -yhteyshenkilöt vahvistavat Belgian terrorismin vastaista yksikköä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

f3Belgian terrorismin vastainen yksikkö on vahvistanut, että islamiradikaaliryhmän Sharia4Belgium ja muiden tukijoiden välillä on ollut yhteyksiä Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Alankomaissa ja Espanjassa.  

Yksi väitetty "yhteinen nimittäjä" näiden kahden organisaation välillä on brittiläinen papisto, joka hyvitetään auttavansa perustamaan Shariah4Belgium, joka kampanjoi sharia-lain puolesta Belgiassa.

Pappia ei voida nimetä oikeudellisista syistä, mutta kolme vuotta sitten Molenbeekia, Brysselin esikaupunkia, joka alun perin oli Pariisin hyökkäysten poliisin tutkimuksen keskuksessa, kärsi suurista mellakoista, joiden uskotaan järjestäneen Yhdistyneestä kuningaskunnasta.

Mainos

Uskotaan, että Sharia4UK, organisaatio, joka on samanlainen kuin Sharia4Belgium, oli tärkeä tekijä ongelman järjestämisessä.

Belgian syyttäjät ovat yhdistäneet Sharia4UKin Fouad Belkacemiin, Sharia4Belgiumin perustajaan. Belkacem tuomittiin toukokuussa 12-vuodeksi vankeuteen sen jälkeen kun hänet todettiin syylliseksi terroristiryhmän johtamiseen.

Kerrottiin, että yhdellä saman oikeudenkäynnin epäiltyistä Antwerpenissä oli esteetön pääsy Doelin ydinvoimalan arkaluontoisimpiin osiin Belgiassa, kunnes hän lähti taistelemaan Syyriaan vuonna 2012.

Mainos

Belkacemin lisäksi Belgian viranomaisilla on ollut jonkin verran rajoitettua menestystä yrityksissä torjua islamilaista radikalismia maassa. Antwerpenin muutoksenhakutuomioistuin tuomitsi kesäkuussa 2013 Sharia4Belgiumin entisen edustajan 18-kuukauden rangaistukseen vihan yllyttämisestä.

Mutta huolimatta siitä, että viranomaiset olivat hajotaneet viranomaiset jo 2012: iin saakka, Sharia4Belgium on jatkanut kasvavaa vaikutusvaltaansa, ja belgialainen muslimijärjestö Abdelmajid Gharmaoui tunnistettiin kylmäveristen tappajien joukkoon, joka näkyi selvästi äskettäisessä islamilaisen valtion videossa.

Gharmaoui, 28-vuotias belgialainen flaamilaisesta Vilvoorden kaupungista, tiedetään kuuluvan Sharia4Belgiumiin ja sillä on yhteydet radikaaleihin ryhmiin kaikkialla Euroopassa.

Hän lähti Syyriaan lokakuussa 2012, sanoen haluavansa taistella Jihadia, ja hänet sijoitettiin viimeksi Dabiqin kylään, missä video nauhoitettiin.

Vilvoorden pormestari Hans Bonte totesi tuolloin, että Vilvoordessa tapahtui valtava "paikallisten nuorten radikalisoitumisen" ongelma ja huomautti, että hän oli esittänyt lakiesityksen epäiltyjen jihadistien matkustusasiakirjojen peruuttamisesta, jotka haluavat matkustaa sodan runtelemiin. Irak ja Syyria. Samaan aikaan Belgian valtion tiedustelupalvelun päällikkö Jaak Raes sanoo, että Syyrian belgialaiset taistelijat ovat "ammattimaisempia ja paremmin järjestäytyneitä kuin alun perin ajateltiin".

Hän sanoi: "Meidän ei pidä aliarvioida heitä: he ovat paremmin järjestäytyneitä kuin luulemme, ja ovat älykkäitä, kuten heidän pakoreitinsä todistavat. Heillä kaikilla on yhteys toisiinsa ja jos joku lähtee Syyriaan, hän pitää yhteyttä oleskeleviin ystäviin takana Belgiassa yrittäen saada heidät liittymään taisteluun ja ottamaan aseet, tai pahemmassa skenaariossa järjestämään terrori-iskun kotona, Belgiassa, todistamaan, mihin hän pystyy. "

Hänen mukaansa valtion turvallisuusosaston oli vaikea seurata kaikkia ulkomaille siirtyviä belgialaisia ​​jihadisteja ja lisäsi: "He käyttävät erilaisia ​​reittejä, joita on myös mukautettu useaan otteeseen. Meidän ei tarvitse keskittyä paitsi Belgiaan myös lentokentille ulkomailla."

Ainakin 500-belgialaisten uskotaan lähteneen Syyriaan toistaiseksi. Belgiassa on yksi eniten džihadisteja Euroopassa, kun otetaan huomioon sen suhteellisen pieni väestö (11 miljoonaa).

Tämä "ennätysmäärä" voidaan selittää Sharia4Belgiumin järjestämällä kampanjalla taistelijoiden rekrytoimiseksi, Raes sanoi. "Uskomme, että tämä organisaatio pystyi vakuuttamaan monet ihmiset tekemään matkan ja liittymään IS: ään."

Toistaiseksi 77-rekrytoijien 500: n tiedetään kuolleen, kun taas 122 on jo palannut Belgiaan. Raesin mukaan tiedustelupalvelut epäilevät, että 70% Syyriaan lähteneistä belgialaisista liittyi IS: ään.

"Ne löytyvät mistä tahansa paikasta, jossa IS on aktiivinen."

Raes näkee kaksi pääryhmää Syyrian taistelijoiden joukossa, jotka ovat palanneet Belgiaan. "Yksi ryhmä on pettynyt, koska he eivät löytäneet Syyriasta mitä toivovat löytävänsä. Toiset palaavat suunnitelman kanssa ja tuntevat aseiden ja väkivallan käytön."

Vain jälkimmäinen ryhmä on vaarallinen, Raes sanoo. "He ansaitsevat erityisen huomiomme. Aiomme seurata niitä jatkuvasti." Äskettäisen Yhdistyneiden Kansakuntien raportin mukaan niille, jotka rekrytoivat Belgiassa nuoria miehiä taistelemaan IS: n kanssa, maksetaan 1,000–9,000 euroa rekrytoinnista. YK arvioi, että viimeisten viiden vuoden aikana 500 nuorta belgialaista on palkattu taistelemaan IS: n kanssa.

YK: n palkkasotureita käsittelevä asiantuntijaryhmä käytti raporttiinsa Belgian poliisin, oikeusviranomaisten ja asiantuntijoiden tietoja.

Tietojen perusteella se päätteli, että suhteellisesti Belgiassa on suurin rekrytoitujen lukumäärä koko Euroopassa ja että arvellaan olevan noin 207 belgialainen jihadi, joka taistelee tällä hetkellä Syyriassa.

Niistä, jotka ovat palanneet eniten, ajatellaan olevan Sharia4Belgium-aktivisteja, ja heitä vastaan ​​tai ovat parhaillaan syytteeseen asettamisessa.

YK: n palkkasotureita käsittelevä asiantuntijaryhmä tarkasteli myös tapaa, jolla jihadit rekrytoidaan. Täällä sanotaan, että vuosien mittaan on tapahtunut muutoksia. Alun perin Sharia4Belgium teki suurimman osan nuorten miesten rekrytoinnista liittymään IS: ään Syyriassa.

"Kuitenkin tällä hetkellä suurin osa uusista jihadista rekrytoidaan sosiaalisen median, perheen ja ystävien kautta jo Syyriassa", siinä todetaan.

Ryhmä on kehottanut Belgian hallitusta painottamaan enemmän sellaisten yhteisöjen ennaltaehkäisyä ja parempaa integraatiota, joista jihadit rekrytoidaan. Belgian ihmisoikeusliiton puheenjohtaja Jos Vander Velpen kyseenalaistaa, onko rikosoikeusjärjestelmän käyttö paras tapa torjua terrorismia. ”Radikalisoituminen on asteittainen prosessi, joka tapahtuu useita vuosia. Tarvitaan monipuolisempi ratkaisu ", hän sanoi.

Belgia

Ilmastonmuutos teki tappavien tulvien Länsi -Euroopassa vähintään 20% todennäköisemmin - tutkimus

Julkaistu

on

By

Maanvyörymässä talossa nähdään rankkasade, joka aiheutti tulvia Como -järveä ympäröivissä kaupungeissa Pohjois -Italiassa, Lagliassa, Italiassa. REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Ilmastonmuutos on tehnyt äärimmäisistä sateistapahtumista, jotka saivat tappavan veden virtauksen Saksan ja Belgian halki viime kuussa, vähintään 20% todennäköisemmin alueella, tiedemiehet sanoivat kirjoittaa Isla Binnie, Reuters.

Sateet pahenivat todennäköisesti myös ilmastonmuutoksen seurauksena. Sadepäivä voi nyt olla alueella jopa 19% voimakkaampi kuin se olisi ollut, jos ilmakehän lämpötila ei olisi noussut 1.2 celsiusastetta (2.16 astetta Fahrenheit) korkeammalle kuin esiteollinen lämpötila, World Weather Attributionin julkaiseman tutkimuksen mukaan ( WWA) tieteellinen yhteenliittymä.

Mainos

"Saamme varmasti enemmän tätä lämpenevässä ilmastossa", sanoi ryhmän johtaja Friederike Otto, ilmastotutkija Oxfordin yliopistosta.

"Äärimmäiset säät ovat tappavia", sanoi Otto ja muistutti ottaneensa kiireellisesti yhteyttä kärsineillä alueilla asuviin perheenjäseniin varmistaakseen, että he olivat turvassa tulvien sattuessa. "Minulle se oli hyvin lähellä kotia."

Äärimmäiset sääilmiöt ovat hallinneet uutisotsikoita viime vuosina, joten tiedemiehet ovat olleet yhä voimakkaammin paineet määrittää tarkasti, kuinka paljon ilmastonmuutos on syyllinen.

Mainos

Pelkästään viime vuoden aikana tutkijat havaitsivat, että lämpeneminen on pahentanut Yhdysvaltojen kuivuutta, tappavaa Kanadan helleaaltoa ja metsäpaloja Siperian arktisella alueella.

Heinäkuun 12. ja 15. päivän sademäärä Euroopan yli aiheutti tulvia, jotka pyyhkäisivät talot ja sähköjohdot pois ja kuolivat yli 200 ihmistä, enimmäkseen Saksassa. Belgiassa kuoli kymmeniä ja tuhannet joutuivat pakenemaan kodeistaan ​​Alankomaissa. Lue lisää.

"Se, että ihmiset menettävät henkensä yhdessä maailman rikkaimmista maista - on todella järkyttävää", sanoi ilmastotutkija Ralf Toumi Grantham -instituutista, Imperial College London, joka ei ollut mukana tutkimuksessa. "Missään ei ole turvallista."

Vaikka vedenpaisumus oli ennennäkemätön, 39 WWA -tutkijaa havaitsi, että paikalliset sademallit ovat hyvin vaihtelevia.

Niinpä he suorittivat analyysinsä laajemmalla alueella, joka ulottui Ranskaan, Saksaan, Belgiaan, Alankomaihin, Luxemburgiin ja Sveitsiin. He käyttivät paikallisia sääennätyksiä ja tietokonesimulaatioita vertaamaan heinäkuun tulvia tapahtumaan, mitä olisi voitu odottaa maailmassa, johon ilmastonmuutos ei vaikuta.

Koska lämpimämpi ilma pitää enemmän kosteutta, kesäsateet tällä alueella ovat nyt 3-19% raskaampia kuin ilman ilmaston lämpenemistä, tutkijat havaitsivat.

Ja itse tapahtuma tapahtui 1.2–9 kertaa - tai 20–800% - todennäköisemmin.

Tämä laaja epävarmuus selittyi osittain historiallisten tietueiden puutteella, WWA selitti, ja pahensi tulvia tuhoamalla laitteita, jotka seurasivat jokien olosuhteita. Lue lisää.

Silti "tutkimus vahvistaa, että globaalilla lämmityksellä on ollut suuri merkitys tulva -katastrofissa", sanoo tutkija Stefan Rahmstorf, Potsdamin ilmastonmuutostutkimuslaitoksen tiedemies ja merentutkija, joka ei ollut mukana tutkimuksessa.

"Tämä vastaa IPCC: n äskettäisen raportin havaintoa, jonka mukaan äärimmäisten sateiden määrä on lisääntynyt maailmanlaajuisesti", hän lisäsi viitaten YK: n ilmastopaneelin tulokset. Lue lisää.

Continue Reading

Belgia

Seitsemän belgialaisen hoitokodin asukasta kuolee COVID-1.621-linjan B.19 puhkeamisen jälkeen

Julkaistu

on

By

Seitsemän Belgiassa sijaitsevan hoitokodin asukasta on kuollut, kun he ovat saaneet koronaviruksen, joka havaittiin ensimmäisen kerran Kolumbiassa, vaikka he olivat täysin rokotettuja, testit suorittanut virologi -tiimi sanoi perjantaina (6. elokuuta), kirjoittaa Sabine Siebold, Reuters.

Virologi-tiimin mukaan asukkaat olivat saaneet tartunnan COVID-1.621-linjasta B.19, joka on peräisin Kolumbiasta ja joka on havaittu viime viikkoina Yhdysvalloissa, mutta tapaukset Euroopassa ovat olleet harvinaisia.

Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskus on luetellut linjan B1.621 osana koronaviruksen Kappa -varianttia, mutta ei muunnoksena itsessään.

Mainos

Seitsemän ihmistä, jotka kuolivat hoivakodissa Belgian Zaventemin kaupungissa lähellä Brysseliä, olivat kaikki 80- tai 90 -vuotiaita, ja jotkut heistä olivat jo huonossa fyysisessä kunnossa, kertoi virologi Marc Van Ranst. Leuven, joka teki testejä hoitokodista löydetystä viruksesta.

"Se on huolestuttavaa", Van Ranst sanoi kommentoidessaan sitä, että asukkaat kuolivat huolimatta siitä, että he olivat täysin rokotettuja COVID-19-tautia vastaan.

Toistaiseksi tutkijat eivät tiedä, onko B.1.621 -linja tarttuvampi kuin muut linjat tai koronaviruksen muunnokset, hän sanoi.

Mainos

Belgiassa B.1.621 on tällä hetkellä alle 1% tunnetuista COVID-19-tapauksista, hän sanoi, verrattuna 2% tapauksista Yhdysvalloissa ja enemmän kuin Floridassa.

Van Ranst kertoi Reutersille Zaventemin hoitokodissa 21 asukasta sekä useita henkilökunnan jäseniä. Tartunnan saaneella henkilökunnalla oli vain lieviä oireita.

Van Ranst sanoi, että hallitseva koronaviruksen variantti Belgiassa, jossa on noin 95% tartunnoista, on Delta, joka löydettiin ensimmäisen kerran Intiasta, ja sen jälkeen Alfa, joka oli aiemmin hallitseva Britanniassa.

Lisäkokeita tehdään perjantaina sulkea pois kaikki mahdollisuudet, että hoitokodin asukkaat kuolivat eri viruksen muunnoksesta tai erilaisesta hengityselinsairaudesta, Van Ranst sanoi.

"Se on epätodennäköistä, mutta ei mahdotonta", hän sanoi.

Continue Reading

Belgia

Komissio hyväksyy 14.3 miljoonan euron julkisen tuen tavaraliikenteen siirtämiseksi maanteiltä sisävesiväylille Belgiassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti 14.3 miljoonan euron tukiohjelman rahtiliikenteen siirtämiseksi maantieliikenteestä sisävesiliikenteeseen Flanderin alueella Belgiassa. Ohjelma, joka kestää tammikuusta 2022 vuoden 2025 loppuun, tarjoaa tukea terminaalioperaattoreille terminaalikeskusten ja käytäväkuljetusten yhteydessä, jotta edunsaajia kannustettaisiin ryhmittämään rahtimäärät, jotka kuljetetaan Belgian flaaminkielisiin satamiin ja sieltä. Tuki muodostuu avustuksena, jonka tarkoituksena on kattaa ylimääräisen käytäväkuljetuksen kustannukset ja edunsaajien kustannukset yhdistämällä tehokkaasti Flanderin satamiin ja sieltä kuljetetut rahtimäärät.

Ylimääräinen edestakainen liikennekäytävä ja rahtimäärien niputtaminen tekevät sisävesiliikenteestä ajankäytöllisempää, halvempaa ja siten houkuttelevampaa ja kilpailukykyisempää rahdinantajille kuin maantiekuljetukset. Komissio katsoi, että toimenpide on tarpeen, jotta rahdinantajille tarjotaan oikeat kannustimet valitsemaan vähemmän saastuttavat liikennemuodot ja samalla vähennetään tieliikenteen ruuhkautumista. Komissio totesi, että sen lisäksi, että toimenpide tukee vihreämpää liikkuvuutta, kuten sisävesiliikennettä, se on oikeasuhteinen ja välttämätön tavoitellun tavoitteen saavuttamiseksi eli liikennemuotojen siirtymisen helpottamiseksi maantieliikenteestä sisävesiliikenteeseen, mutta ei aiheuta kohtuutonta kilpailua. vääristymiä.

Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpide on yhteensopiva erityisesti EU: n valtiontukisääntöjen kanssa Artikla 93 Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen Lisätietoja on saatavissa komissiosta kilpailun verkkosivusto vuonna julkinen diaariin tapauksen numero SA.60177, kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa