Liity verkostomme!

EU

Pew Research Center: Global tuki vapaan ilmaisun, mutta vastustaa joitakin muotoja puhe

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Maailman lehdistön vapauden päiväIhmiset ympäri maailmaa omaksuvat demokraattiset perusarvot, mukaan lukien ilmaisunvapaus, Pew Research Center tutkimus toteaa.

Suurin osa melkein kaikista kyselyyn osallistuneista 38 maasta sanoo, että on ainakin jonkin verran tärkeää elää maassa, jossa on sananvapaus, vapaa lehdistö ja Internetin vapaus. Ja 38 maassa yli 50 prosentin maailmanlaajuiset mediaanit pitävät näitä vapauksia erittäin tärkeinä.

Silti sananvapautta koskevat ajatukset vaihtelevat suuresti alueittain ja eri maissa. Yhdysvallat erottuu erityisen voimakkaasta vastustuksestaan ​​hallituksen sensuuriin, samoin Latinalaisen Amerikan ja Euroopan maat, erityisesti Argentiina, Saksa, Espanja ja Chile. Yleensä Saharan eteläpuolisen Afrikan, Aasian ja Lähi-idän enemmistöt vastustavat myös sensuuria, vaikkakin vähemmän voimakkaasti. Vaikka ilmaisunvapaus on suosittua kaikkialla maailmassa, muut demokraattiset oikeudet otetaan entistäkin paremmin huomioon. Länsimaissa ja muissa kuin länsimaissa, pohjoisessa ja etelässä, enemmistöt haluavat uskonnonvapauden, sukupuolten tasa-arvon ja rehelliset, kilpailukykyiset vaalit.

Mainos

Yksilönvapauksiin sitoutumisen vahvuus vaihtelee kuitenkin. Amerikkalaiset ovat näiden vapauksien vahvimpia kannattajia. Eurooppalaiset haluavat erityisen todennäköisesti sukupuolten tasa-arvoa ja kilpailukykyisiä vaaleja, mutta jonkin verran vähemmän kuin muut priorisoivat uskonnonvapautta. Oikeus palvoa vapaasti on suosituinta Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Vaikka laajat demokraattiset arvot ovat suosittuja, on myös selvää, että ihmisillä ympäri maailmaa on erilaisia ​​tapoja käsitteellistää yksilön oikeudet ja ilmaisunvapauden parametrit.

Julkaisut tukevat periaatteessa sananvapautta, mutta haluavat myös asettaa rajoituksia tietyntyyppisille puheille. Vaikka maailmanlaajuinen mediaani, 80%, uskoo, että ihmisten pitäisi antaa kritisoida vapaasti hallituksen politiikkaa, vain 35%: n mielestä heidän pitäisi antaa julkisia lausuntoja, jotka ovat loukkaavia vähemmistöryhmille tai jotka ovat uskonnollisesti loukkaavia. Vielä vähemmän tukea seksuaalisten lausuntojen sallimiselle tai vaatii väkivaltaista mielenosoitusta. Muita keskeisiä raportin havaintoja ovat:

Hallituksen sensuuri: Kaiken kaikkiaan maailmanlaajuinen yleisö vastustaa julkisen median sensuuria, paitsi kansallisen turvallisuuden tapauksia. Lähes yksimielisyys vallitsee siitä, että mediajärjestöjen pitäisi pystyä julkaisemaan tietoa maan suurista poliittisista mielenosoituksista - kyselyyn osallistuneissa maissa mediaani on 78%. Suurin osa (maailmanlaajuinen mediaani 59%) ajattelee myös, että mediaryhmien pitäisi pystyä julkaisemaan tietoja, jotka saattavat horjuttaa kansantaloutta.

Mainos

Uskonvapaus: Kaikissa haastetuissa maissa 74%: n mediaani sanoo, että on erittäin tärkeää, että ihmiset voivat vapaasti harjoittaa uskontoaan. Oikeus palvoa vapaasti on erityisen merkittävä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa - alueen kahdeksan haastatellun maan keskimäärin 87%: n mediaani sanoo, että tämä on erittäin tärkeää, mukaan lukien 90% Nigeriassa ja Senegalissa. Amerikkalaiset ovat myös uskonnonvapautta kannattavien joukossa - Yhdysvalloissa 84% sanoo, että se on erittäin tärkeää.

Kilpailevat vaalit:  Vaaleja pidetään selvästi demokratian keskeisenä komponenttina, ja tutkimuksen 38 kansakunnan keskiarvossa 61%: n mediaani pitää erittäin tärkeänä rehellisten, kilpailukykyisten vaalien järjestämistä vähintään kahden poliittisen puolueen valinnalla.

Sukupuolten tasa-arvo:  Naisten tasa-arvoasioissa miesten ja naisten välillä on jyrkkiä eroja useimmissa tutkimuksen maissa. 24 maassa naiset sanovat todennäköisemmin kuin miehet, että naisilla on yhtäläiset oikeudet. Sukupuolten väliset erot ovat erityisen yleisiä monissa nousevissa ja kehitysmaissa. Esimerkiksi miesten ja naisten välinen ero on yli 20 prosenttiyksikköä Tansaniassa, Pakistanissa, Senegalissa ja Ugandassa.

Internetin vapaus: Vaikka Internet-vapaus on viimeinen kyselyyn sisältyvien kuuden laajan demokraattisen oikeuden joukossa, enemmistö 32 maasta 38: sta kuitenkin pitää tärkeänä asua maassa, jossa ihmiset voivat käyttää Internetiä ilman hallituksen sensuuria. Kaikissa 38 maassa 50% mediaani pitää erittäin tärkeänä asua maassa, jossa on sensuroimaton internet. Internet-vapauden tuki on korkeinta Argentiinassa, Yhdysvalloissa, Saksassa ja Espanjassa - noin seitsemän kymmenestä näistä neljästä maasta pitää sitä erittäin tärkeänä. Pienin se on Burkina Fasossa ja Indonesiassa (21% erittäin tärkeä kussakin maassa). Nämä ovat tärkeimpiä tuloksia uudessa Pew Research Center -tutkimuksessa, joka tehtiin 38 maassa 40,786 5 vastaajan keskuudessa 21. huhtikuuta - 2015. toukokuuta XNUMX.

Tulokset ovat saatavilla täältä.

Pew Research Center on puolueeton "tosiasiatankki", joka tiedottaa yleisölle Amerikkaa ja maailmaa muovaavista asioista, asenteista ja trendeistä. Se ei ota poliittisia kantoja. Keskus on tytäryhtiö Pew Charitable uskoo, sen ensisijainen rahoittaja.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa