Liity verkostomme!

Rikollisuus

Säännöt parempi suoja rikoksen uhrien EU voimaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

rikospaikkaUhrien oikeuksia koskevat uudet EU: n säännöt, joita sovelletaan 16. marraskuuta alkaen, tuovat suuria muutoksia tapaan, jolla rikoksen uhreja kohdellaan Euroopassa.

Uhrien oikeuksia koskevassa direktiivissä vahvistetaan joukko sitovia oikeuksia rikoksen uhreille ja selkeät velvoitteet jäsenvaltioille varmistaa nämä oikeudet käytännössä (IP / 12 / 1066).

Sääntöjä sovelletaan kaikkiin ihmisiin heidän kansalaisuudestaan ​​riippumatta, jotka joutuvat rikoksen uhriksi EU: ssa. Niitä sovelletaan myös, jos rikosoikeudenkäynti tapahtuu EU: ssa.

Mainos

Oikeus-, kuluttaja- ja sukupuolten tasa-arvoasioista vastaava komissaari Věra Jourová sanoi: "Arviolta joka seitsemäs ihminen joutuu vuosittain rikoksen uhriksi kaikkialla EU: ssa. Tästä päivästä lähtien uudet säännöt antavat uhreille selkeät oikeudet tiedonsaantiin, suojeluun ja tukipalvelujen saatavuuteen kaikissa jäsenvaltioissa. Uudet säännöt parantavat sitä, miten ihmisiä kohdellaan rikoksista kärsivillä. Uhrit ansaitsevat asianmukaisen suojelun koko rikosoikeudenkäynnin ajan. Kaikki jäsenvaltiot eivät kuitenkaan ole ilmoittaneet komissiolle saattaneensa direktiivin osaksi kansallista lainsäädäntöä. Kehotan muita jäsenvaltioita varmistamaan, että nämä tärkeät säännöt pannaan täytäntöön mahdollisimman pian, jotta uhrit ja heidän perheensä voivat hyötyä niistä käytännössä. "

Uusien sääntöjen tavoitteena on, että kaikki rikoksen uhrit ja heidän perheenjäsenensä tunnustetaan ja kohdellaan kunnioittavasti ja syrjimättömästi yksilöllisen lähestymistavan mukaisesti, joka on räätälöity uhrin tarpeisiin.

Keskeisiä uusia oikeuksia ovat:

Mainos
 • Uhrin perheenjäsenten oikeudet - Kuolleiden uhrien perheenjäsenillä on samat oikeudet kuin välittömillä uhreilla, mukaan lukien oikeus tietoon, tukeen ja korvauksiin. Eloonjääneiden uhrien perheenjäsenillä on myös oikeus tukea ja suojelua.
 • Oikeus ymmärtää ja tulla ymmärretyksi - Kaikki viestintä uhrien kanssa on käytettävä yksinkertaisella ja helposti ymmärrettävällä kielellä. Viestintämuoto on mukautettava jokaisen uhrin erityistarpeisiin, mukaan lukien esimerkiksi ikään, kieleen tai vammaisuuteen liittyvät tarpeet.
 • Oikeus saada tietoa - Kansallisten viranomaisten on annettava uhreille laaja valikoima tietoja heidän oikeuksistaan, tapauksestaan ​​sekä heidän käytettävissä olevista palveluista ja avusta. Tiedot on annettava toimivaltaisen viranomaisen ensimmäisestä yhteydenotosta viipymättä.
 • Oikeus tukea - Jäsenvaltioiden on taattava, että uhreilla on pääsy tukipalveluihin, ja viranomaisten on helpotettava siirtämistä tällaisiin palveluihin. Tuen on oltava maksutonta ja luottamuksellista, ja sen on oltava saatavilla myös uhreille, jotka eivät ilmoita virallisesti rikoksesta. Sekä yleisten tukipalvelujen, jotka ovat avoimia kaikille rikoksen uhreille, että erikoistuneiden tukipalvelujen on oltava käytettävissä. Asiantuntijatuki sisältää turvakoteja, trauma-apua ja neuvontaa erityyppisille uhreille.
 • Oikeus osallistua rikosprosesseihin - Uhrit saavat aktiivisemman roolin rikosoikeudellisissa menettelyissä. Heillä on oikeus tulla kuulluksi ja saada tietoa menettelyn eri vaiheista. Jos uhrit eivät hyväksy päätöstä olla nostamatta syytettä, heillä on oikeus riitauttaa päätös. Uhreilla on myös oikeus korvaukseen, ja jos kansallisessa järjestelmässä käytetään palauttavan oikeuden menettelyjä, on nyt olemassa sääntöjä, jotka takaavat uhrien turvallisen osallistumisen.
 • Oikeus suojaan - Uhreja on suojeltava rikoksentekijältä ja koko rikosoikeudenkäynnin ajan. Suojelutarpeiden määrittämiseksi kaikkien uhrien on saatava yksilöllinen arvio, jotta voidaan selvittää, ovatko he alttiita rikosoikeudenkäynnin aikana mahdollisesti aiheutuville uusille vahingoille. Jos on, on otettava käyttöön erityiset suojatoimenpiteet niiden suojaamiseksi menettelyn aikana ja rikoksentekijän mahdollisilta uhilta. Erityistä huomiota kiinnitetään lasten suojeluun.

Kaikkien jäsenvaltioiden on nyt pantava täytäntöön ja sovellettava näitä EU: n sääntöjä. Lisäksi, koska monet direktiivissä säädetyistä oikeuksista ovat selkeitä ja täsmällisiä, yksityishenkilöt voivat vedota niihin suoraan kansallisissa tuomioistuimissa, vaikka heidän jäsenvaltioitaan ei ole vielä pantu täysimääräisesti osaksi kansallista lainsäädäntöä.

Seuraavat vaiheet

Komissio seuraa kansallisen lainsäädännön täytäntöönpanoa ja avustaa jäsenvaltioita tässä prosessissa erityisesti järjestämällä kahdenvälisiä ja alueellisia kokouksia ja osallistumalla muihin alan asiantuntijoiden foorumeihin. Komissio tekee tiivistä yhteistyötä tulevan puheenjohtajavaltion Alankomaiden ja kansalaisyhteiskunnan kanssa.

Jos jäsenvaltiot eivät täytä velvoitteitaan, Euroopan komissio ei epäröi ryhtyä oikeudellisiin toimiin sääntöjen noudattamisen valvomiseksi.

Tausta

Komissio ehdotti toukokuussa 2011 EU: n direktiiviä uhrien vähimmäisvaatimuksista (IP / 11 / 585 että MEMO / 11 / 310) parantaa 75 miljoonan rikoksen uhrin oikeuksia.

Syyskuussa 2012 Euroopan parlamentti tuki ehdotettuja lakeja (MEMO / 12 / 659), jonka jälkeen EU: n neuvosto hyväksyi sen lokakuussa 2012 (ks IP / 12 / 1066). Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Euroopan parlamentti ja ministerineuvosto olivat päättäneet asiasta sopimus kesäkuussa Euroopan komission välittämien kiivaiden neuvottelujen jälkeen.

Direktiivin julkaisemisen jälkeen EU: n virallinen lehti, jäsenvaltioilla oli kolme vuotta aikaa panna määräykset osaksi kansallista lainsäädäntöään.

Lisätietoja

Uhrien oikeuksia koskeva direktiivi: usein kysyttyjä kysymyksiä
Tietolomake: Mitä uusi uhridirektiivi tuo mukanaan?
Uhrien oikeuksia koskeva direktiivi
Ohjetta jäsenvaltioille uhrien oikeuksia koskevasta direktiivistä
Uhrien oikeudet

EU: n talousarvio

EU: n petostentorjuntavirasto havaitsee 20% vähemmän petoksia vuonna 2020 kuin vuonna 2019

Julkaistu

on

EU: n talousarvioon kohdistuvien petosten taloudelliset vaikutukset heikkenivät edelleen vuonna 2020, Euroopan komission tänään (20. syyskuuta) hyväksymän vuosikertomuksen Euroopan unionin taloudellisten etujen suojaamisesta (PIF -raportti) mukaan. Vuonna 1,056 ilmoitetuilla 2020 petollisella sääntöjenvastaisuudella oli yhteensä 371 miljoonan euron taloudellinen vaikutus, mikä on noin 20 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019 ja jatkanut tasaista laskua viimeisten viiden vuoden aikana. Raportin mukaan muiden kuin petollisten sääntöjenvastaisuuksien määrä pysyi vakaana, mutta niiden arvo laski 6%.

Budjetti- ja hallintokomissaari Johannes Hahn sanoi: ”EU: n ennennäkemätön vastaus pandemiaan antaa yli 2 biljoonaa euroa käytettävissä auttaakseen jäsenvaltioita toipumaan koronaviruksen vaikutuksista. Yhteistyö EU: n ja jäsenvaltioiden tasolla näiden varojen suojaamiseksi petoksilta ei ole koskaan ollut tärkeämpää. Käsikädessä kaikki EU: n petostentorjuntarakenteen eri osat tarjoavat puolustuksemme petoksia vastaan: Euroopan petostentorjuntaviraston (OLAF) tutkinta- ja analyyttinen työ, Euroopan syyttäjänviraston syyttäjävalta (EPPO), Eurojustin koordinoiva rooli, Europolin operatiivinen kapasiteetti ja tiivis yhteistyö kansallisten viranomaisten kanssa ja niiden välillä. ”

Tämän päivän positiivinen uutinen tulee Brysselissä sijaitsevan EU: n tarkkailijan raportin mukaan, että Euroopan komissio on estänyt Euroopan syyttäjänviraston (EPPO) käyttämästä talousarviotaan rahoituksen ja tietotekniikan alalla tarvitsemansa erikoishenkilöstön palkkaamiseen. Euroopan parlamentin talousarvion valvontavaliokunnan puheenjohtaja Monica Hohlmeier (EPP, DE) näyttää vahvistavan nimettömät väitteet.

Mainos

Vuonna 2020 ja vuoden 2021 alkupuoliskolla saavutettua edistystä ovat seuraavat:

• Euroopan syyttäjänviraston toiminnan aloittaminen

• OLAFia koskeva tarkistettu asetus, jolla varmistetaan tehokas yhteistyö EPPOn kanssa ja vahvistetaan tutkintavaltuuksia

Mainos

• Tiukemmat säännöt EU: n talousarviomäärärahojen ehdollisuudesta tapauksissa, joissa oikeusvaltioperiaatteen rikkominen vaikuttaa EU: n taloudellisten etujen suojaan

• Hyvää edistystä komission petostentorjuntastrategian täytäntöönpanossa: kaksi kolmasosaa suunnitelluista toimista on toteutettu ja kolmasosa käynnissä

PIF-raportti tarjoaa myös pohdinnan uusista riskeistä ja haasteista EU: n taloudellisille eduille, jotka nousevat esiin COVID-19-kriisistä, ja keinoista niiden torjumiseksi. Raportin päätelmien mukaan komission ja jäsenvaltioiden ei pitäisi alentaa varautumistaan ​​näiltä riskeiltä ja jatkaa edelleen kovaa työtä sekä petosten ehkäisemisen että havaitsemisen parantamiseksi.

Tänään julkaistu 32. vuosikertomus EU: n taloudellisten etujen suojaamisesta on saatavilla OLAFin verkkosivustolta.

EPPO on jo rekisteröinyt 1,700 300 rikosilmoitusta ja käynnistänyt 4.5 tutkimusta, ja EU: n talousarvion menetykset ovat lähes XNUMX miljardia euroa.

Taustaa:

EU ja jäsenvaltiot jakavat vastuun EU: n taloudellisten etujen suojaamisesta ja petosten torjunnasta. Jäsenvaltioiden viranomaiset hallinnoivat noin kolme neljäsosaa EU: n menoista ja keräävät EU: n perinteiset omat varat. Komissio valvoo molempia aloja, asettaa standardeja ja varmistaa niiden noudattamisen.

Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (325 artiklan 5 kohta) mukaan komission on laadittava vuosikertomus EU: n taloudellisten etujen suojaamisesta (tunnetaan nimellä PIF -raportti), jossa esitetään yksityiskohtaisesti Euroopan ja Euroopan unionin kansallisella tasolla EU: n talousarvioon vaikuttavien petosten torjumiseksi. Kertomus perustuu jäsenvaltioiden toimittamiin tietoihin, mukaan lukien havaittujen sääntöjenvastaisuuksien ja petosten tiedot. Näiden tietojen analysoinnin avulla voidaan arvioida, mitkä alueet ovat eniten vaarassa, ja siten kohdentaa toimet paremmin sekä EU: n että kansallisella tasolla.

OLAFin tehtävä, toimeksianto ja pätevyys

OLAFin tehtävänä on havaita, tutkia ja lopettaa petokset EU: n varoilla.

OLAF suorittaa tehtävänsä:

· Suorittamaan riippumattomia tutkimuksia petoksista ja korruptiosta, joihin liittyy EU: n varoja, sen varmistamiseksi, että kaikki EU: n veronmaksajien rahat menevät hankkeisiin, jotka voivat luoda työpaikkoja ja kasvua Euroopassa

· Myötävaikuttaa kansalaisten luottamuksen vahvistamiseen EU: n toimielimiin tutkimalla EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavia väärinkäytöksiä

· Kehitetään vankka EU: n petostentorjuntapolitiikka.

Itsenäisessä tutkintatoiminnassaan OLAF voi tutkia petosten, korruption ja muiden EU: n taloudellisiin etuihin vaikuttavien rikosten aiheita, jotka koskevat:

· Kaikki EU: n menot: tärkeimmät menoluokat ovat rakennerahastot, maatalouspolitiikka ja maaseudun menot

kehitysrahastot, suorat menot ja ulkoinen apu

· Jotkut EU: n tulojen alueet, lähinnä tullit

· Epäilykset EU: n henkilöstön ja EU: n toimielinten jäsenten vakavasta väärinkäytöksestä.

Kun OLAF on saattanut tutkimuksensa päätökseen, toimivaltaisten EU: n ja kansallisten viranomaisten on tutkittava OLAFin suositusten jatkotoimet ja päätettävä niistä. Kaikkien asianomaisten henkilöiden oletetaan olevan viattomia, kunnes heidän syyllisyytensä on osoitettu toimivassa kansallisessa tai EU: n tuomioistuimessa.

Continue Reading

Rikollisuus

Euroopan kokaiinimarkkinat: Kilpailukykyisempi ja väkivaltaisempi

Julkaistu

on

Väkivaltaisempi, monipuolisempi ja kilpailukykyisempi: nämä ovat Euroopan kokaiinikaupan pääpiirteitä. Uusi Cocaine Insights -raporttiTänään (8. syyskuuta) käynnistämät Europolin ja UNODC: n hahmotelmat hahmottavat kokaiinimarkkinoiden uuden dynamiikan, mikä on selvä uhka Euroopan ja maailmanlaajuiselle turvallisuudelle. Raportti julkaistiin osana työohjelmaa CRIMJUST-Vahvistetaan rikosoikeudellista yhteistyötä huumausaineiden salakuljetusreiteillä Euroopan unionin maailmanlaajuisen laittomien virtojen ohjelman puitteissa.

Rikollisen ympäristön pirstoutuminen lähdemaissa on luonut uusia mahdollisuuksia eurooppalaisille rikollisverkostoille saada suoraa kokaiinitarjontaa, mikä estää välittäjät. Tämä uusi kilpailu markkinoilla on johtanut kokaiinin tarjonnan lisääntymiseen ja siten väkivallan lisääntymiseen Europolin vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden uhka -arvio 2021. Aiemmin hallitsevat monopolit kokaiinin tukkumyynnissä Euroopan markkinoille ovat asettaneet haasteita uusille ihmiskauppaverkostoille. Esimerkiksi Länsi -Balkanin rikollisverkostot ovat luoneet suoria yhteyksiä tuottajiin ja varmistaneet näkyvän paikan kokaiinin tukkumyynnissä. 

Raportissa korostetaan intervention merkitystä lähteellä, koska nämä markkinat ovat suuresti toimitusketjun ohjaamia. Yhteistyön vahvistaminen ja tietojenvaihdon lisääminen lainvalvontaviranomaisten välillä tehostavat tutkimuksia ja lähetysten havaitsemista. Raportissa korostetaan rahanpesututkimusten merkitystä laittomien voittojen jäljittämisessä ja rikolliseen toimintaan liittyvien avustusten takavarikointia. Nämä taloudelliset tutkimukset ovat kokaiinin salakuljetuksen torjunnan ytimessä ja varmistavat, että rikolliset toimet eivät kannata.

Mainos

Julia Viedma, Europolin operatiivisen ja analyysikeskuksen osastonjohtaja, sanoi: ”Kokaiinin salakuljetus on yksi tärkeimmistä turvallisuusongelmista, joita kohtaamme tällä hetkellä EU: ssa. Lähes 40 prosenttia Euroopassa toimivista rikollisryhmistä on mukana huumekaupassa, ja kokaiinikauppa tuottaa miljardeja euroja rikollista voittoa. Se, että ymmärrämme kohtaamamme haasteet paremmin, auttaa meitä torjumaan tehokkaammin kokaiinin salakuljetusverkostojen väkivaltaista uhkaa yhteisöillemme. ”  

Chloé Carpentier, UNODC: n huumausainetutkimusosaston päällikkö, korosti, kuinka ”kokaiinin toimituskanavien, rikollisten toimijoiden ja menettelytapojen monipuolistumisen ja leviämisen nykyinen dynamiikka todennäköisesti jatkuu, jos sitä ei valvota”.

Mainos
Continue Reading

koronavirusantigeenin

Paljastettu: 23 pidätetty COVID-19-yrityssähköpostin vaarantumispetoksesta

Julkaistu

on

Romanian, Alankomaiden ja Irlannin viranomaiset ovat paljastaneet kehittyneen petosjärjestelmän, jossa käytetään salattuja sähköpostiviestejä ja ennakkomaksupetoksia osana Europolin koordinoimaa toimintaa. 

10. elokuuta 23 epäiltyä pidätettiin useissa ryöstöissä Alankomaissa, Romaniassa ja Irlannissa. Yhteensä haettiin 34 paikkaa. Näiden rikollisten uskotaan pettäneen yrityksiä vähintään 20 maassa noin miljoonan euron arvosta. 

Petoksen johti järjestäytynyt rikollisryhmä, joka ennen COVID-19-pandemiaa jo tarjosi laittomasti muita kuvitteellisia tuotteita myyntiin verkossa, kuten puupellettejä. Viime vuonna rikolliset muuttivat toimintatapojaan ja alkoivat tarjota suojamateriaaleja COVID-19 -pandemian puhkeamisen jälkeen. 

Mainos

Tämä rikollinen ryhmä - joka koostuu eri Afrikan maiden kansalaisista, jotka asuvat Euroopassa - loi väärennettyjä sähköpostiosoitteita ja verkkosivuja, jotka vastaavat laillisten tukkuyhtiöiden omia. Nämä rikolliset, jotka esiintyvät näissä yrityksissä, huijaavat uhreja - pääasiassa eurooppalaisia ​​ja aasialaisia ​​yrityksiä - tekemään tilauksia heidän kanssaan ja pyytämään maksuja etukäteen tavaran lähettämiseksi. 

Tavaroiden toimitus ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, ja tuotot pestiin rikollisten valvomien Romanian pankkitilien kautta ennen kuin ne nostettiin pankkiautomaateista. 

Europol on tukenut tätä tapausta sen alkamisesta lähtien vuonna 2017: 

Mainos
 • Kokoaa yhteen kaikkien osapuolten kansalliset tutkijat, jotka ovat nähneet työskentelevän läheisessä yhteistyössä Europolin Euroopan tietoverkkorikollisuuskeskuksen (EC3) kanssa valmistellessaan toimintapäivää.
 • tarjoamalla jatkuvaa älykkyyden kehittämistä ja analysointia kenttätutkijoiden tukemiseksi; ja
 • lähettämällä kaksi tietoverkkorikollisuuden asiantuntijaa Alankomaiden ratsioille tukemaan Alankomaiden viranomaisia ​​operaation aikana kerättyjen reaaliaikaisten tietojen ristitarkistuksessa ja asianmukaisen näytön hankkimisessa. 

Eurojust koordinoi oikeudellista yhteistyötä etsintöjen vuoksi ja tuki useiden oikeudellisen yhteistyön välineiden täytäntöönpanoa.

Tämä toimenpide toteutettiin Euroopan monialainen foorumi rikollisia uhkia vastaan ​​(EMPACT).

Seuraavat lainvalvontaviranomaiset olivat mukana tässä toiminnassa:

 • Romania: Kansallinen poliisi (Poliția Română)
 • Alankomaat: Kansallinen poliisi (Politie)
 • Irlanti: Kansallinen poliisi (An Garda Síochána)
 • Europol: Euroopan tietoverkkorikokeskus (EC3)
   
EMPACT

2010issa Euroopan unioni perusti a neljän vuoden politiikkajakso varmistaa jatkuvuus vakavan kansainvälisen ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa. Vuonna 2017 EU: n neuvosto päätti jatkaa EU: n toimintajaksoa kaudella 2018--2021. Sen tavoitteena on torjua järjestäytyneen ja vakavan kansainvälisen rikollisuuden EU: lle aiheuttamat merkittävimmät uhat. Tämä saavutetaan parantamalla ja lujittamalla yhteistyötä EU: n jäsenvaltioiden, laitosten ja virastojen sekä EU: n ulkopuolisten maiden ja järjestöjen asiaankuuluvien yksiköiden, tarvittaessa myös yksityisen sektorin, välillä. Tietoverkkorikollisuus on yksi toimintalinjan painopisteistä.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa