Liity verkostomme!

EU

Euroopan parlamentin tällä viikolla: Pariisi hyökkäyksiä, verotuksen avoimuutta, UK kansanäänestys, naapuruuspolitiikka

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Parliament1Brysselissä on kiireinen viikko, kun jäsenet osallistuvat valiokuntien ja poliittisten ryhmien kokouksiin. Maanantaina (16. marraskuuta) monikansallisten yritysten edustajat jakavat mielipiteensä parlamentin jäsenten kanssa viimeaikaisesta yhteisöverokehityksestä EU: ssa ja muualla. Euroopan parlamentin jäsenten valtuuskunta suuntautuu Lontooseen keskustelemaan tulevasta Brexit-kansanäänestyksestä. Perjantaina Pariisissa tehtyjen terrori-iskujen jälkeen maanantai on nimetty EU: n laajuiseksi surupäiväksi. Minuutin hiljaisuus uhrien muistoksi on tarkoitus merkitä keskipäivällä Keski-Euroopan aikaa.

Viime perjantaina Pariisissa tehtyjen terrori-iskujen vuoksi kaikki eurooppalaiset kutsuttiin mukaan minuutin hiljaisuus uhrien muistoksi maanantaina keskipäivällä Keski-Euroopan aikaa. Hyökkäysten jälkeen parlamentin puhemies Martin Schulz sanoi: "Terroristit halusivat kohdistaa länsimaisen sivilisaation ytimen, sen arvot ja ihmiset. He halusivat levittää kauhua, pelkoa ja jakautumista. Eurooppa on kuitenkin yhtenäinen taistelussa vastaan terrorismi; ja sitoutumisemme puolustaa arvojamme, vapautta, tasa-arvoa, demokratiaa ja oikeusvaltiota, on yhtä vahva kuin koskaan. "

Maanantaina ulkoasiainvaliokunta kokoontuu näkemysten vaihtoa ajankohtaisista poliittisista haasteista, mukaan lukien pakolaiskriisi Saksan ulkoministerin Frank-Walter Steinmeierin kanssa.

Mainos

Myös maanantaina yksitoista monikansallista yritystä ilmestyä parlamentin veropäätöksiä käsittelevässä erityisvaliokunnassa. Komitea perustettiin viime helmikuussa, ja se on sen lopullinen kokous ennen 25. marraskuuta pidettyä äänestystä parlamentin suosituksista oikeudenmukaisemmasta verokilpailusta EU: ssa.

Keskiviikkona sama valiokunta keskustelee Euroopan naapuruuspolitiikan tarkastelusta EU: n ulkopolitiikan päällikön Federica Mogherinin ja laajentumisvaltuutetun Johannes Hahnin kanssa.

Useat perussopimusvaliokuntaa jäsenet ovat Lontoossa maanantaina ja tiistaina keskustelemassa Ison-Britannian tulevasta EU-jäsenyyttä ja unionin institutionaalista tulevaisuutta koskevasta kansanäänestyksestä Ison-Britannian ministereiden, parlamentaarikkojen ja kansalaisyhteiskunnan edustajien kanssa.

Mainos

Neuvoston ja parlamentin edustajat neuvottelevat tällä viikolla sopimuksesta uusista säännöistä EU: n ulkopuolisille opiskelijoille ja tutkijoille, jotka haluavat opiskella tai tehdä tutkimusta täällä. Parlamentti haluaa antaa heille mahdollisuuden pysyä EU: ssa vähintään yhdeksän kuukautta opintojen päättymisen jälkeen, jotta he voivat etsiä työtä tai perustaa yrityksen.

Poliittiset ryhmät valmistautuvat myös lähipäivinä finaaliin täysistunto Strasbourgissa ensi viikolla.

Lisätietoja

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa