Liity verkostomme!

EU

Vallettan huippukokouksen reaktio: Euroopan on edistyttävä enemmän "turvallisilla reiteillä", uudella rahalla ja ihmisoikeuksien puolustamisessa, sanoo Richard Howitt Euroopan parlamentin jäsen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Vallettan pakolaiskriisiä käsittelevä huippukokous paljastaa, että Euroopan on edistyttävä pakolaisten "turvallisilla reiteillä", löydettävä aitoa "uutta rahaa" ja varmistettava, että ihmisoikeuksia ei vaaranneta, Euroopan parlamentin sosialistijohtajan mukaan ja demokraattien ryhmä, joka oli paikalla huippukokouksessa.

Ison-Britannian parlamentin jäsen Richard Howitt, joka edusti Vallettan toiseksi suurinta ryhmää Euroopan parlamentissa, sanoo, että Euroopan on tunnustettava, että pakolaisten oikeus suojeluun on epäonnistunut ja että lukumäärää ei voida välttää.

Euroopan parlamentin jäsen Richard Howitt edusti sosialistien ja demokraattien ryhmän presidenttiä sosiaalidemokraattisten puolueiden johtajien kokouksessa, joka pidettiin osana EU: n Vallettan huippukokousta.

Mainos

Sosialistiset johtajat tapaavat yhdessä koordinoidakseen argumenttejaan jokaisessa EU: n neuvoston huippukokouksessa. Kokouksessa edustetut johtajat olivat Bulgariasta, Tšekin tasavallasta, Saksasta, Kreikasta, Slovakiasta, Ruotsista, ja heitä isännöi Maltan pääministeri Joseph Muscat.

Reagoi Vallettan huippukokouksen päätelmiin torstaina 12. marraskuuta) Euroopan parlamentin jäsen Richard Howitt sanoi: "Geneven yleissopimuksen mukainen" oikeus suojeluun "on tällä hetkellä epäonnistumassa.

"Kun puhumme" jaetusta vastuusta ", sen pitäisi tarkoittaa jaetun vastuun ottamista tästä epäonnistumisesta ja siitä, miten se voidaan korjata.

Mainos

"Emme voi välttää sitä, että kyse on osittain luvuista. Se tarkoittaa, että EU: n pysyvän siirtomekanismin on oltava täysimääräisesti ja nopeasti toteutettu. Ei voi olla liukumista."

Howitt väitti, että vaikeat kysymykset ovat edelleen Euroopalle.

Hän lisäsi: "Kaikki sanovat, ettet voi torjua vaarallista laitonta maahanmuuttoa tarjoamatta turvallisia reittejä lailliselle maahanmuutolle.

"Lisäksi, vaikka meidän pitäisi juhlia Afrikan hätärahaston perustamista, on olemassa oikeaa kyynisyyttä, jos Euroopan antama apu on vain nykyisten varojen uudelleen kohdentamista.

"Meidän pitäisi olla varovaisia ​​sanomalla Afrikan maille, että tarjoamme uutta apua uudelle yhteistyölle vastineeksi, jos todellisuus ei ole.

"On myös tärkeää tunnustaa, että ihmisoikeuksien kunnioittamisessa on päästy jonkin verran kompromisseihin.

"Meidän on oltava peräänantamaton siitä, että EU: n pakolaisten palauttamista koskevassa yhteistyössä on noudatettava täysin palauttamiskiellon tai" pakotetun paluun kiellon "periaatetta."

Väittäen, että sosiaalidemokraattisten puolueiden on annettava todellinen johtajuus Euroopassa vastauksena pakolaiskriisiin, Howitt selitti: "Sosiaalidemokraatteina olemme yhteisesti sitoutuneet kattavaan lähestymistapaan, jossa tasapainotetaan pakolaisten vastaanottamisen painopisteet muuttovirtojen hallintaan; oikea lyhytaikainen reagointi nykyisiin paineisiin, mutta muistettava pitkän aikavälin näkökulma, jonka avulla voimme ensin puuttua pakolaiskriisin taustalla oleviin syihin.

"Tämän rahaston painopisteen on vastattava tähän pitkän aikavälin näkökulmaan stimuloimalla Afrikan kehitystä. Meidän olisi keskityttävä tekemään vastikään sovitut YK: n kestävän kehityksen tavoitteet EU: n kehitysyhteistyöpolitiikan perustaksi.

"Rahoituksen lisääminen on tietysti vain yksi osa nykyisen kriisin ratkaisemisessa. Pakolaisia ​​tulee olemaan, kunnes Lähi-idän ja Afrikan sodat on ratkaistu. Olemme tyytyväisiä viimeaikaiseen edistykseen Libyassa ja jatkuviin diplomaattisiin ponnisteluihin Syyriassa, mutta vielä kaukana täällä, samoin kuin Sahelissa ja Afrikan sarvessa, on tehtävä enemmän. "

Ison-Britannian työväenpuolueen parlamentin jäsenenä Howitt kertoi kokouksessa myös vastustavansa David Cameronin päätöstä jäädä EU: n ulkopuolelle.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa