Liity verkostomme!

EU

Euroopan parlamentin puhemies Martin Schulz: Puhe Valletta Eurooppa-neuvoston epävirallisessa pakolaisten kriisistä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

o-MARTIN-SCHULZ-facebookHyvät naiset ja herrat,

Kysymys on nykyään yksi uskottavuus. Olipa hätäapupäätökset tehtiin edellisessä viikon korkeimmalla tasolla toteutetaan paikan päällä.

Vai onko Eurooppa avuttomana etsivät kuin muuttovirtoja, rikollisverkostot ja yksipuoliset kansalliset päätökset sanelevat tapahtumien kulkua.

Mainos

Tai vielä pahempaa, ovatko kaikki nämä tapahtumat johtavat sijoiltaan eurooppalaisen yhteistyön perustuu yhteisiin arvoihin, ja katoamiseen meidän vaivalla liikkumisvapautta.

Viime viikolla Lesvos saatoin seurata, kuinka dramaattinen tilanne on muuttunut. Aivan kuten saavuin yhdessä pääministeri Tsipras, jollaa teki tiensä kohti meidät läpi aaltojen ja ihmiset hyppivät ulos ja yrittävät epätoivoisesti uimaan rantaan. Ei ole poikkeuksellinen tapahtuma - pikemminkin ”business as usual”. Tuona päivänä yli kolme tuhatta ihmistä saapui tämä yksi pieni saari.

Ja dramaattinen uutinen pitää tulossa sisään. Eilen saimme tietää, että seitsemän lasta olivat 14 ihmisiä hukkui, kun vene upposi Pohjois-Turkin Egeanmeren rannikolla.

Mainos

Morian vastaanottolaitoksessa näin hiljaisen kurjuuden ihmisten kasvoilla. Tapasin syyrialaisia ​​ja irakilaisia, mutta yhä enemmän myös monia afgaaneja.

Olen nähnyt ponnisteluja Kreikan viranomaisten siellä ja suuri sitoutumista EU: n ja kansainvälisten järjestöjen ja kansalaisjärjestöjen käsitellä mahdollisimman humaanilla ja tehokkaasti niiden kanssa, jotka saapuvat. Näin, kuinka he saivat kuulla, sormenjälkiä ja antoi tarvittavat paperit.

On kuitenkin vielä huomattava määrä esteitä ennen eurooppalaisen solidaarisuuden voi toimia käytännössä:

Ensinnäkin kaikilla tasoilla kansallisten ja eurooppalaisten hallinnon on huolehdittava, että hätärahoitusta ja investointien perillä mahdollisimman pian ja pystyvät imeytyä. Ottaa pormestari Lesvos, herra Galinos - Hän kertoi minulle, että hän käyttänyt hänen koko vuosibudjetti jo kesän aikana, hätätilannetta käsittelevän hänen rannoilla. Emme voi jättää hukkua kuntien yksin näin.

Kreikan viranomaisten viime lokakuun 25. päivänä antama sitoumus saattaa kaikki nimetyt hotspotit päätökseen seuraavina päivinä ja viikkoina ja lisätä Kreikan vastaanottokapasiteettia 30 000 paikkaan on tervetullut. Samoin on monien maiden sitoutuminen tukemaan Kreikkaa ja UNHCR: tä tarjoamaan 20 000 enemmän vuokratuella ja isäntäperheohjelmilla, ja tavoitteena on tarjota 50 000 lisäpaikkaa Länsi-Balkanin reitillä. Nämä sitoumukset on nyt pantava täytäntöön.

Toiseksi kaikkien jäsenvaltioiden on tarjota tarvittavaa asiantuntemusta ja henkilöstöä Frontexin ja EASOn. On selvää, että monet rajavalvonnan ja turvapaikkajärjestelmät kohdistuu suuria paineita, mutta olin vielä tyrmistynyt nähdä, että vain noin puolet tarvittavan henkilöstön on toimittanut jäsenvaltioissa.

Kolmanneksi ja mikä tärkeintä, sinun jäsenvaltioiden on pantava nykyistä sitovia päätöksiä siirtymisestä ja laittaa koko järjestelmän pysyvän järjestelmän, jolloin päätökset siirtäminen tai palata otetaan jokaisesta ensisaapumispaikasta ja välttää nykyinen kaaos toiseen.

Pystyin todistamaan viime keskiviikkona ensimmäinen siirtäminen lennon Kreikasta, ja ensimmäinen lennoista ovat jäljellä Italiasta. Olen muistaa hymyt lasten ja heidän perheidensä aloittamassa että kone löytää turvallinen paluu Eurooppaan, tässä tapauksessa, Luxemburg.

Mutta olkaamme rehellisiä, ellei kymmeniä tällaisia ​​lentoja seuraavina päivinä seuraa kiireesti näitä ensimmäisiä vaiheita kaikkiin jäsenvaltioihin, emme koskaan hallitse tilannetta.

Eurooppalainen solidaarisuus voi toimia, jos me kaikki sitoutua siihen, mutta ei jos annamme pieni määrä maita tehdä kaikki raskaat työt. Prime Minister Löfven, kun maan väkiluku alle 10 miljoonaa avokätisesti vie lähelle 200,000 pakolaisille pelkästään tänä vuonna, on ymmärrettävää, että te vaativat lisää solidaarisuutta. Nykyinen tilanne ei yksinkertaisesti ole oikeudenmukaista.

Neljänneksi tuijottavat ulos lahden Mythilini, Lesbosilla, kohti Ayvalik Turkissa, tuskin kahdenkymmenen kilometrin päässä, tuli sitäkin selvältä, että ei ole mitään keinoa ulos tämän maailmanlaajuisen kriisin ilman suuria tehostettua yhteistyötä naapureidemme kanssa, maat alkuperä- ja kauttakulkumaiden ja kansainvälisten kumppaneidemme kanssa. Puolesta Euroopan parlamentin, haluan kiittää erityisesti pääministeri Muscat siksi hosting huippukokouksen viimeisinä päivinä keskittyä yhteistyötämme Afrikkalainen maissa.

Turkin osalta olisimme tyytyväisiä päivityksen komission uusimman neuvotteluihin ja täytäntöönpanosta meidän sopimusten hengessä yhteisten yhteistyö ja, miten merkittävän ponnisteluja Turkin, Libanonin ja Jordanian hosting joutuneille johtuen Syyrian konflikti, mutta tunnustaa myös suhteellista vapautta, jonka kanssa varomattomasta ihmiskauppaa tapahtuu laajamittaista meidän hyvin rajoilla.

Viidenneksi joilla ei ole oikeutta oleskella on palautettava, ja takaisinottosopimukset on pantava täytäntöön tai neuvoteltu, kunnioittaen täysin kansainvälistä ja yhteisön lainsäädäntöä. Tämä on olennainen osa mitä tahansa johdonmukainen maahanmuuttopolitiikka perustuu sääntöihin.

Kuudenneksi nykyinen kriisi osoittaa symmetrian puutteen EU: n yhden ulkorajan ja monien kansallisten rajavartijoiden ja rannikkovartijoiden välillä, ja siksi Euroopan parlamentti odottaa innolla komission tulevaa ehdotusta Euroopan raja- ja rannikkovartiostosta.

Presidentti Juncker teki myös tervetullut aloite koota lopussa lokakuun maiden Länsi-Balkanista reitti keskustelemaan operatiivisen koordinoinnin ja luotan tähän on jo tuottavat konkreettisia tuloksia. Mutta kestävää ja sitovia ratkaisuja, yhteisö menetelmää täyden osallistumisen Euroopan parlamentin ja neuvoston on vain osoittautunut tapa ratkaista tämä kriisi yhteiseen eurooppalaiseen haasteeseen.

Hyvät naiset ja herrat,

Euroopan unioni on haastettu kuin koskaan ennen. Tämä pakolais- ja maahanmuutto kriisi ei mene jos käännymme päämme pois. Se vain pahenee. Globalisaatio saattaa näkyä meidän supermarketeissa tai meidän elokuvateattereissa. Nyt halusimmepa sitä tai ei, se on myös saapuu meidän rannoilla.

Kiitos huomiota.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa