Liity verkostomme!

EU

ESM: n toimitusjohtaja Kreikassa: "Nimellistä aliarvostusta ei tarvita"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras pyysi parlamenttia osallistumaan ohjelman valvontaan. Auttaako tämä lisäämään sen legitiimiyttä?
Tärkein asia tässä on demokraattinen vastuuvelvollisuus. Tältä osin ESM varmistaa jo toimintansa täydellisen demokraattisen vastuun, kuten taloudellisen tuen myöntämisen tai politiikan ehtojen valvonnan. Tämä tapahtuu erilaisten kansallisten perustuslaillisten perinteiden mukaisesti joidenkin jäsenvaltioiden kansallisten parlamenttien laajamittaisen osallistumisen kautta.
Myös Euroopan parlamentin on oltava hyvin perillä, ja olen erittäin iloinen voidessani käydä rakentavaa vuoropuhelua parlamentin kanssa. Tämän osoittaa yhteinen esiintymiseni euroryhmän presidentin Jeroen Dijsselbloemin kanssa talouskomitean kokouksessa 10. marraskuuta.

Tässä vaiheessa ESM on kuitenkin hallitustenvälinen järjestö eikä EU: n toimielin. Tämän seurauksena Euroopan parlamentille ei ole määrätty virallista roolia vakautustukea koskevissa neuvotteluissa. Parlamentin virallinen rooli edellyttäisi perusteellista muutosta EVM: n päätöksentekoprosessissa. Näin tapahtuisi, jos EU: n jäsenvaltiot päättävät integroida ESM: n EU: n sopimuspuitteisiin.

Mainos

Näetkö mahdollisuutta leikkaukseen tai velkahuojennuksiin Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) tekemien ehdotusten mukaisesti? Onko Kreikan velkataakka, mukaan lukien uusi syntyvä velka, kestävä?

Nimellistä leikkausta ei todellakaan ole korteissa, eikä IMF myöskään ehdota sitä. Mielestäni tällaisia ​​toimenpiteitä ei myöskään tarvita. Anna minun selittää miksi. Kreikka on jo hyötynyt merkittävästi ESM: n ja Euroopan rahoitusvakausvälineen (EFSF) lainoista. Maksimme noin 143 miljardia euroa, mikä vastaa 45 prosenttia kaikista Kreikan veloista. Teimme sen erittäin suotuisin ehdoin. Näiden lainojen keskimääräinen maturiteetti on 32 vuotta ja korkotaso on tällä hetkellä noin 1%, koska veloitamme vain omat alhaiset rahoituskustannuksemme.

Nämä antelias lainaehto säästävät Kreikan budjetissa vuosittain valtavia summia. Nämä voitot - joita taloustieteilijät kutsuvat nykyarvoksi - ovat niin merkittäviä, että ne ovat hyvin samanlaisia ​​kuin aliarvostus Kreikan näkökulmasta. Jos lasketaan yhteen kaikki Euroopan virallisessa luotonannossa esitetyt suotuisat ehdot, hyöty vastaa 50 prosentin aliarvostusta Kreikan näkökulmasta. Mutta tämä eroaa suuresti nimellisestä leikkauksesta. Ratkaisevaa on, että lähestymistapa ei aiheuta tappioita velkojille eikä suoraa siirtoa velkojilta Kreikkaan.

Mainos

ESM voisi parantaa näitä rahoitusoloja edelleen edellyttäen, että Kreikka noudattaa täysin uudistussitoumuksiaan. Voisimme esimerkiksi pidentää maturiteetteja tai pidentää korkojen lykkäystä. Jäsenvaltiot tarkastelevat uudistuksen täytäntöönpanoa Kreikassa ja päättävät, ryhdytäänkö keskusteluun velkahuojennuksen jatkamisesta. Meidän on pidettävä mielessä, että jo nyt Kreikan velanhoito bruttokansantuotteena on pienempi kuin muiden Euroopan maiden velkahuolto, eikä meille ole maksettu lainkaan maksuja vuoteen 2023 asti.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa