Liity verkostomme!

Brexit

10 takeaways on Cameronin EU puhe

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

david-Cameron-varoittaa-vastaan-brexitMielipiteen Denis MacShane 

1) Se oli puhe kahdessa puoliskossa. Alkupuoliskolla toistettiin perinteiset euroskeptiset valitukset EU: sta. Toisella puoliskolla selitettiin, että yhtenäismarkkinat tarvitsevat sääntöjä, että Ison-Britannian turvallisuus oli vahvempaa olemalla EU: ssa, että Norjan ja Sveitsin on noudatettava EU: n sääntöjä eivätkä ne ole mallia ja että ero äänestämisestä olisi massiivinen vaarallinen repeämä . 

2) Cameronin puhetta kannattaa verrata Sir John Majorin puheeseen, joka pidettiin myös Chatham Housessa maaliskuussa 2013, jossa entinen Tory-pääministeri tuki hänen seuraajansa ja sanoi, että uudelleenneuvottelujen tulisi sisältää "työaikadirektiivin kumoaminen kokonaan". sosiaalilainsäädäntö ja muutokset yhteisessä maatalouspolitiikassa. Cameron on löytänyt kaikki nämä vaatimukset. Itse asiassa hän on jättänyt korkeat ja kuivat CBI: n ja muiden liike-elämän asusteiden, kuten brittiläisen kauppakamarin ja johtajien instituutin, vaatimukset Iso-Britannian kieltäytymisestä sosiaalisesta Euroopasta.

Mainos

3) Sir John ei maininnut EU: n perussopimusten johdanto-osan viittausta "yhä läheisempään kansojen unioniin" (ei valtioita). Tästä on nyt tullut totemista Cameronille. Kun olin Eurooppa-ministeri (2002-2005), Yhdistynyt kuningaskunta poisti viittauksen "yhä läheisempään liittoon" (ECU) osana neuvotteluja tuohon perustuslakiluonnokseen, jonka ranskalaiset ja hollantilaiset äänestivät. Kukaan ei huomannut ecun kielenvaihtoa, eikä kukaan tory-kansanedustaja kiittänyt minua tuolloin. Johdanto-osassa oleva ilmaus, jolla ei ole oikeusvaikutuksia, on aiheuttanut huolta vuoden 1957 välillä vasta vuosi tai kaksi sitten. On helppo laatia julistus siitä, että missä tahansa tulevassa sopimuksessa Yhdistynyt kuningaskunta voi lisätä sopimukseen pöytäkirjan, jonka mukaan ecua ei sovelleta.

4) Vastaavasti tuleva hallitus voi avoimesti olla vaatimatta pöytäkirjan soveltamista. Kuten pääministerin korostamassa, että toista kansanäänestystä ei ole mahdollista - kuten Boris Johnson ehdotti ja jotkut Leave-kampanjan kannattajat tukivat - ja että Brexit-päätös on peruuttamaton. Tällä ei ole järkeä. Brexit-tilanteessa Cameron eroaa pääministeristä eikä missään tapauksessa voi sanella seuraajalleen tai tulevalle parlamentille, millainen sen politiikka on.

5) Cameron toisti vaatimuksensa siitä, että matalapalkkaisten työpaikkojen parissa työskentelevien EU: n kansalaisten on odotettava neljä vuotta ennen kuin he voivat saada täydennyslisää tällä hetkellä voimassa olevassa palkkakirjassa. Tämä ei todellakaan ole sosiaalietuus, vaan tuki, jonka avulla pienyritykset voivat palkata työvoimaa pienemmillä kustannuksilla itselleen. Se on eräänlainen negatiivinen tulovero, joka on otettu Yhdysvaltain ansaitun tuloveron hyvitysjärjestelmästä ja maksaa nyt Yhdistyneen kuningaskunnan veronmaksajille 4 miljardia puntaa vuodessa. Mutta sanoa irlantilaiselle rakennusalan työntekijälle, että hänelle maksetaan vähemmän kuin hänen englantilaiselle työtoverilleen, on selvästi syrjivää ja EU: n lainsäädäntöä. Yksi tapa päästä tästä esille EU: n raportissa Holhooja on saada brittiläiset työntekijät odottamaan neljä vuotta ennen kuin he saavat tämän palkkilisän. Se poistaisi syrjinnän. BBC: n ja C4 Newsin toimittajat kysyivät Cameronilta tästä ja kieltäytyi vastaamasta, haluaako hallitus kieltää brittiläisiltä työntekijöiltä tämän palkkalisän neljä vuotta. Jos hallitus näin tekee, ongelma ratkaistaan.

Mainos

6) Cameronilta on melko ylimielistä väittää, että hän puhuu kaikkien euroalueen ulkopuolisten EU-maiden puolesta. Jokaisella on erilainen suhde EZ: hen. Tanska on tosiasiallinen euroalueen jäsen, koska Tanskan kruunun arvo ei koskaan muutu suhteessa euroon, ja Tanskan keskuspankki kopioi EKP: n kaikilta osin. Puola on osa Saksan talousvyöhykettä. Ruotsilla ei ole suurta globaalia finanssikeskusta, josta huolehtia. Kukaan ei pakota Yhdistynyttä kuningaskuntaa tai maata liittymään euroon, joten Cameron voi varmasti hankkia jonkin verran kieltä tätä tarkoitusta varten. Mutta hän ei voi odottaa brittiläisten pankkien ja muiden toimivan euroalueella noudattamatta sen sääntöjä ja normeja. Jos hän tekee niin, se vaatii täydellistä perussopimuksen muutosta, eikä se ole vaihtoehto vuoden 2017 välillä.

7) Cameron sanoi, että EU: n on oltava kilpailukykyisempi. Vastaus Euroopasta saattaa olla sama kuin Iso-Britannia. Britannian yläpuolella on neljä EU-maata uusimmissa maailman kilpailuluokissa. Ison-Britannian tuottavuus ja kasvava kauppataseen alijäämä eivät ole esimerkkejä. Britanniassa on pahinta epätasa-arvoa edistyneessä Euroopassa, ja EU: n luennoinut Lontoon droni on ärsyttävää ja tuottaa vain vähän tuloksia.

8) Kukaan ei vastusta kansallisten parlamenttien suurempaa sananvaltaa. Ison-Britannian parlamentin jäsenet voisivat muuttaa omia käytäntöjään ja sääntöjään, jotta EU: n politiikan valvontaan voitaisiin osallistua paljon paremmin. Mutta Cameron on lakkauttanut kaksivuotisen EU-keskustelun Commonsissa ja vienyt konservatiivipuolueen EU-puolueiden keskustaoikeasta federaatiosta pieneen ultrakansallistavien puolueiden ryhmään. Joten EU: ta ei todennäköisesti sanele Ison-Britannian pääministeri, joka harjoittaa poliittista puolueiden eristämistä ja saarnaa enemmän parlamentaarista valvontaa Euroopassa.

9) Cameronin puheessa ei ole loppujen lopuksi mitään sellaista, mitä ei voida hallita tai hieroa sanamuotoihin, jotka merkitsevät uudelleenlaatimista siitä, miten Yhdistynyt kuningaskunta on vuorovaikutuksessa EU: n kanssa. Hän on luopunut kaikesta uuden sopimuksen vaatimuksesta ja on tyytyväinen YK: lle tai Vatikaaniin toimitetulle juhlalliselle ja sitovalle julistukselle todisteena EU: n sitoutumisesta ottaa huomioon Ison-Britannian huolenaiheet.

10) Sitten hänen todellinen ongelmansa alkaa. Todellinen ongelma ei ole EU: n vaan oman puolueensa kanssa. Vuodesta 1997, jolloin torit menivät oppositioon, ja William Hague päätti tehdä Euroopan vastaisuudesta leifmotiivi konservatiivit ovat investoineet massiivisesti euroskeptismiin torien oppositiopolitiikassa. Cameronin sukupolvi tory-johtajia, jotka tulivat politiikkaan tällä aikakaudella, aikana, jolloin heidän jumalattarensa Margaret Thatcher kääntyi patologisesti Euroopan-vastaiseksi, on nyt pidettävä nenäänsä kiinni, nieltävä Euroopan-vastainen ja päätettävä, että Tony Blair oli oikeassa ja Yhdistyneen kuningaskunnan oleskelu EU: ssa on kansallisen edun mukaista. Poliittiselle sukupolvelle on aina vaikea vaatimus myöntää, että se on ollut umpikujalla. Cameron ei ole vielä hyväksynyt tätä käännöstä täysin. Brexitin mahdollisuus on edelleen korkea.

Denis MacShane on entinen Ison-Britannian Eurooppa-ministeri ja kirjan kirjoittaja Brexit: Kuinka Britannia lähtee Euroopasta (IB Tauris).

Brexit

Brexit -vaikutus "pahenee", kun supermarket -kauppa maksaa enemmän ja jotkut EU -tuotteet katoavat hyllyiltä

Julkaistu

on

Koko vaikutus Brexit johtava tulli -asiantuntija on väittänyt, että yritykset ja kuluttajat tuntevat vasta ensi vuonna, ja pula pahenee aloilla elintarvikkeista rakennusmateriaaleihin, kirjoittaa David Persilja.

Simon Sutcliffe, vero- ja neuvoa-antavan yrityksen Blick Rothenbergin kumppani, uskoo, että hallituksen viivästykset Brexitin jälkeisten tullilakien täytäntöönpanossa ovat "pehmentäneet" Yhdistyneen kuningaskunnan eroamisen vaikutuksia Euroopan unionista ja että "asiat pahenevat", kun ne vihdoin saadaan tuotu tammikuusta 2022.

Huolimatta eroamisesta EU: sta 1. tammikuuta 2020, hallitus on viivästyttänyt monia tullilainsäädännön, jonka piti tulla voimaan viime vuonna.

Mainos

Vaatimus ennakkoilmoituksesta, joka koskee elintarvikkeiden tuontia Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, otetaan käyttöön 1. tammikuuta 2022, toisin kuin jo viivästynyt päivämäärä 1. lokakuuta tänä vuonna.

Viennin terveystodistusten uudet vaatimukset otetaan nyt käyttöön vielä myöhemmin, ensi vuoden 1. heinäkuuta.

Valvonta eläinten ja kasvien suojelemiseksi sairauksilta, tuholaisilta tai epäpuhtauksilta lykkää myös 1. heinäkuuta 2022, samoin kuin tuontia koskevien turvallisuusilmoitusten vaatimus.

Mainos

Kun nämä lait, joihin sisältyy myös tulli -ilmoitusjärjestelmä, tuodaan Sutcliffe uskoo, että elintarvike- ja raaka -ainepula jo jossain määrin - erityisesti Pohjois -Irlannissa - pahenee mantereella Jotkut tuotteet katoavat supermarkettien hyllyiltä lähitulevaisuudessa.

Sutcliffe, joka ennusti ensimmäisten joukossa kuorma -autonkuljettajapulan and raja -asiat Pohjois -Irlannissa, sanoi: ”Kun nämä ylimääräiset laajennukset päättyvät, olemme tuskallisessa maailmassa, kunnes maahantuojat saavat sen käsiinsä aivan kuten Yhdistyneestä kuningaskunnasta EU: hun vievien on jouduttu.

”Byrokratian kustannukset merkitsevät sitä, että monet vähittäiskauppiaat eivät yksinkertaisesti enää varastoi joitakin tuotteita EU: sta.

Jos tiedät, että hedelmätoimituksesi on jumissa Ison -Britannian satamassa 10 päivää odottamassa tarkistusta, et aio vaivautua tuomaan sitä, koska se sammuu ennen kuin se edes saavuttaa myymälän.

”Tarkastelemme kaikenlaisia ​​tuotteita, jotka häviävät supermarketeista, salaamista juustoihin, koska niiden lähettäminen on liian kallista. Vaikka muutama putiikkiherkku voi varastoida näitä tuotteita, niistä tulee kalliimpia ja vaikeampia löytö."

Hän lisäsi, että supermarkettikauppa kohtaa myös jyrkkiä hinnankorotuksia, sillä jopa perustuotteiden, kuten tuoreen lihan, maidon, munien ja vihannesten, tuontihinnat maksavat jälleenmyyjille enemmän.

"Vähittäiskauppiailla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin siirtää ainakin osa kohonneista kustannuksista kuluttajalle", Sutcliffe sanoi. "Toisin sanoen kuluttajilla on vähemmän valinnanvaraa ja heidän on maksettava enemmän viikottaisesta kaupastaan."

Nro 10 tiedottaja sanoi: ”Haluamme yritysten keskittyvän toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että heidän olisi käsiteltävä uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet uuden käytännöllisen aikataulun täydellisten rajatarkastusten käyttöönotolle.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Continue Reading

Brexit

Euroopan ministerien mukaan luottamus Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on laskussa

Julkaistu

on

Komission varapuheenjohtaja Maroš Šefčovič, joka tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, sanoi, että luottamus on palautettava ja että hän toivoo löytävänsä ratkaisut Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa ennen vuoden loppua. 

Yleisten asioiden neuvoston Eurooppa-ministerien kokouksessa (21. syyskuuta) saatiin tietoa EU: n ja Yhdistyneen kuningaskunnan suhteiden nykytilasta, erityisesti Irlannia ja Pohjois-Irlantia koskevan pöytäkirjan täytäntöönpanosta.

Šefčovič tiedotti ministereille viimeisimmästä kehityksestä, mukaan lukien äskettäinen vierailunsa Irlantiin ja Pohjois -Irlantiin, ja ministerit toistivat tukensa Euroopan komission lähestymistavalle: ”EU jatkaa yhteistyötä Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa löytääkseen ratkaisuja pöytäkirjan puitteissa. Teemme kaikkemme palauttaaksemme ennustettavuuden ja vakauden Pohjois -Irlannin kansalaisille ja yrityksille ja varmistaaksemme, että he voivat hyödyntää pöytäkirjan tarjoamia mahdollisuuksia, mukaan lukien pääsy sisämarkkinoille. ”

Mainos

Varapresidentti sanoi, että monet ministerit olivat puhuneet neuvoston kokouksessa keskustelussa huolestuneena siitä, onko Yhdistynyt kuningaskunta luotettava kumppani. Ranskan Eurooppa -ministeri Clement Beaune sanoi matkalla kokoukseen, että Brexitiä ja äskettäistä kiistaa Ranskan kanssa AUKUS -sukellusvenesopimuksesta ei pidä sekoittaa keskenään. Hän sanoi kuitenkin, että luottamuskysymys oli olemassa, ja hän sanoi, että Yhdistynyt kuningaskunta oli läheinen liittolainen, mutta Brexit -sopimusta ei kunnioitettu täysin ja että luottamusta tarvitaan eteenpäin pääsemiseksi. 

Šefčovič pyrkii ratkaisemaan kaikki jäljellä olevat ongelmat Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa vuoden loppuun mennessä. Yhdistyneen kuningaskunnan uhasta käyttää pöytäkirjan 16 artiklaa, joka sallii Yhdistyneen kuningaskunnan ryhtyä erityisiin suojatoimenpiteisiin, jos pöytäkirja aiheuttaa vakavia taloudellisia, sosiaalisia tai ympäristöongelmia, jotka voivat jatkua tai vääristää kauppaa, Šefčovič sanoi, että EU: n olisi reagoitava ja ministerit olivat pyytäneet komissiota valmistautumaan kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Šefčovič toivoo kuitenkin, että tämä voidaan välttää.

Pohjois -Irlanti kokee jo kaupan vääristymistä sekä tuonnissa että viennissä. Tämä johtuu suurelta osin hyvin ohuesta kauppasopimuksesta, jonka Yhdistynyt kuningaskunta on päättänyt jatkaa EU: n kanssa huolimatta siitä, että se tarjoaa vähemmän haitallisia vaihtoehtoja. Kaikkia suojatoimenpiteitä on rajoitettava laajuuden ja keston suhteen. Pöytäkirjan liitteessä seitsemässä esitetyistä suojatoimenpiteistä keskustellaan myös monimutkaisella menettelyllä, johon kuuluu ilmoittaa sekakomitealle, odotella kuukausi mahdollisten suojatoimenpiteiden soveltamista, ellei ole poikkeuksellisia olosuhteita (joita Yhdistynyt kuningaskunta epäilemättä väittää) . Toimenpiteitä tarkistetaan sitten kolmen kuukauden välein siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että niiden todetaan olevan perusteltuja.

Mainos

Continue Reading

Brexit

Britannia viivästyttää Brexitin jälkeisen kaupan valvonnan täytäntöönpanoa

Julkaistu

on

Britannia kertoi tiistaina (14. syyskuuta) viivyttävänsä joidenkin Brexitin jälkeisten tuontivalvontatoimenpiteiden täytäntöönpanoa, toisen kerran, kun niitä on siirretty taaksepäin.

Britannia lähti Euroopan unionin yhtenäismarkkinoilta viime vuoden lopussa, mutta toisin kuin Bryssel, joka otti rajavalvonnan käyttöön välittömästi, se ryhtyi tuontitarkastusten käyttöönottoon tavaroiden, kuten elintarvikkeiden, antamiseksi yrityksille aikaa sopeutua.

Hallitus on viivästyttänyt tarkastusten käyttöönottoa jo kuusi kuukautta 1. huhtikuuta, ja nyt hallitus on siirtänyt täydellisten tulli -ilmoitusten ja tarkastusten tarpeen takaisin 1. tammikuuta 2022. Turvallisuus- ja turvallisuusilmoituksia vaaditaan ensi vuoden 1. heinäkuuta alkaen.

Mainos

"Haluamme, että yritykset keskittyvät toipumiseen pandemiasta sen sijaan, että joutuisivat käsittelemään uusia vaatimuksia rajalla, minkä vuoksi olemme laatineet käytännöllisen uuden aikataulun täydellisen rajavalvonnan käyttöönotolle", Brexit -ministeri David Frost sanoi.

"Yrityksillä on nyt enemmän aikaa valmistautua näihin tarkastuksiin, jotka otetaan käyttöön vaiheittain vuoden 2022 aikana."

Logistiikka- ja tullialan teollisuuden lähteet ovat myös sanoneet, että hallituksen infrastruktuuri ei ole valmis määräämään täydellisiä tarkastuksia.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa