Liity verkostomme!

Kroatia

Opposition HDZ konservatiivit väittävät voitto Kroatiassa vaaleissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kroatian oppositiokonservatiivit ovat julistaneet voiton parlamenttivaaleissa - varhaiset, osittaiset tulokset osoittavat, että HDZ-puolueen on tarkoitus voittaa noin 60 paikkaa, ja yli 50 edustaa sosiaalidemokraattien johtamaa hallitusliittoa.

Kuitenkin HDZ on nyt edessään haaste muodostamaan hallituksen, jossa konservatiivit nyt odotetaan tulevan puhuu muodostaa koalitio.

"Voitto toi meille vastuun johtaa maamme, joka on vaikeissa tilanteissa", HDZ: n johtaja Tomislav Karamarko kertoi kannattajille.

Mainos

"Joka haluaa taistella kanssamme elämän laadusta Kroatiassa, on tervetullut."

Vaalien kolmannen voiman - riippumattomien ehdokkaiden liitto, joka tunnetaan nimellä Most (Bridge) - odotetaan saavan noin 19 paikkaa. Useimmat ilmoittivat kuitenkin ennen äänestystä, etteivät ne liittyisi kumpaankaan pääkoalitioon, joten jos poistumistutkimus heijastaa todellista tulosta, Kroatialla on todennäköisesti epävarmoja aikoja.

Kaksi liittoutumaa ovat luvanneet erilaisia ​​lähestymistapoja siitä, miten käsitellä enemmän pakolaisia ​​ja maahanmuuttajia - muuttoliikekriisi oli yksi vaalien pääkysymyksistä, sillä yli 320,000 XNUMX maahanmuuttajaa oli käynyt läpi Kroatian jo tänä vuonna, ja maasta on tullut kauttakulkukeskus maahanmuuttajille, monet Syyriasta, Afganistanista ja Irakista, jotka haluavat matkustaa pohjoiseen.

Mainos

Kroatian pääministerin Zoran Milanovic ja hänen sosiaalidemokraatit (sd) oli voittanut hyväksyntää niiden myötätuntoinen käsittely pakolaiskriisistä, kun taas Karamarko on ehdottanut käyttäen joukkoja vähentää saapuvien.

Kroatiassa työttömyys on 15.4 prosenttia - kolmanneksi korkein Euroopan unionissaKreikan ja Espanjan jälkeen nuorisotyöttömyys on 43.1 prosenttia - myös EU: n kolmanneksi korkein ja maa on kärsinyt kuusi vuotta taantumaa.

Vaalit olivat Kroatian ensimmäiset sen jälkeen kun se liittyi EU: hun vuonna 2013.

Kroatia

Euron käyttöönotto: Sopimus Kroatian kanssa käytännön toimenpiteistä eurokolikoiden tuotannon aloittamiseksi

Julkaistu

on

Euroopan komissio ja euroalueen jäsenvaltiot ovat allekirjoittaneet Kroatian kanssa yhteisymmärryspöytäkirjan, jossa esitetään käytännön toimenpiteet, joiden avulla maa voi aloittaa eurokolikoiden tuotannon, kun se saa mahdollisuuden liittyä euroalueeseen. Tämä on tärkeä virstanpylväs Kroatian pyrkimyksissä liittyä euroalueeseen.

Yhteisymmärryspöytäkirjan allekirjoittivat varatoimitusjohtaja Valdis Dombrovskis, komissaari Gentiloni, euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe ja Kroatian keskuspankin pääjohtaja Boris Vujčić juhlatilaisuudessa, joka seurasi aiemmin tänään Brdossa Sloveniassa pidettyä euroryhmän kokousta.

Yhteisymmärryspöytäkirjan mukaan Kroatia voi komission ja euroalueen jäsenvaltioiden avustuksella suorittaa kaikki tarvittavat valmistelut ennen eurokolikoiden lyömistä. Näitä ovat muun muassa: Kroatia valitsee eurokolikoiden kansallisen puolen mallit kansallisten menettelyjen mukaisesti; lyönnityökalujen ja kolikoiden koeajojen hankinta ja tuotanto; ja eurokolikoiden jakelujärjestelyt sekä Kroatian kunan vetäytyminen euron käyttöönoton aikana.

Mainos

Varapresidentti Valdis Dombrovskis sanoi: ”Olen iloinen voidessani allekirjoittaa tämän muistion, jonka avulla Kroatia voi aloittaa valmistelut eurokokeiden kolikoiden lyömiseen, mikä on toinen virstanpylväs matkalla euroon liittymiseen. Komissio tukee edelleen Kroatiaa sen pyrkimyksissä liittyä euroalueeseen, josta se hyötyy suuresti. Ennen kuin Kroatia voi ottaa käyttöön Euroopan yhtenäisvaluutan, sen on kuitenkin täytettävä kaikki Maastrichtin kriteerit ja edistyttävä edelleen teknisissä valmisteluissa. ”

Talouskomissaari Paolo Gentiloni sanoi: ”Tämän muistion allekirjoittaminen on tärkeä symbolinen mutta myös käytännöllinen askel Kroatian tiellä euroon. Olen tyytyväinen Kroatian vahvaan päättäväisyyteen liittyä euroalueeseen, johon maa kuuluu. Komissio tukee edelleen Kroatiaa sen valmistelussa ja pyrkimyksissä täyttää lähentymiskriteerit. ”

Tausta

Mainos

Kroatia ei ole vielä euroalueen jäsen. Kuuna on kuitenkin osa valuuttakurssimekanismia (ERM II) 10. heinäkuuta 2020 lähtien.

Tämän yhteisymmärryspöytäkirjan allekirjoittaminen on yksi tavanomaisista valmisteluvaiheista, kun euroalueen ulkopuolinen jäsenvaltio aikoo liittyä euroalueeseen. Eurokolikoiden tuotantoon liittyvien tehtävien monimutkaisuuden vuoksi liittyä aikovien jäsenvaltioiden on aloitettava valmistautuminen hyvissä ajoin ennen neuvoston päätöstä poistaa euroon osallistumista koskeva poikkeus. Tämä ei vaikuta neuvoston päätökseen SEUT 140 artiklan 2 kohdan mukaisen poikkeuksen kumoamisesta.

Yhteisymmärryspöytäkirjan allekirjoittamisen myötä Kroatia voi saada tarvittavat tekniset asiakirjat eurokolikoiden viemiseksi. Niiden avulla varmistetaan tulevien eurokolikoiden tekninen soveltuvuus myyntiautomaatteihin ja kolikoiden käsittelykoneisiin. Komissio ja euroalueen kansalliset rahapajat siirtävät myös Kroatialle tarvittavat tekijänoikeudet ja rahapajat. Aiemmin vastaavat yhteisymmärryspöytäkirjat on allekirjoitettu myös Slovenian, Kyproksen, Maltan, Viron, Latvian ja Liettuan kanssa.

Lisätietoja

Kroatia ja euro

Komissio on tyytyväinen Bulgarian ja Kroatian liittymiseen valuuttakurssimekanismiin II

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Euroopan parlamentin jäsenet vastustavat "koronafakismia"

Julkaistu

on

Euroopan parlamentin 704 valitusta edustajasta, jotka tulevat 27 jäsenvaltiosta, vain kaksi uskalsivat korottaa äänensä COVID -toimenpiteitä ja perusvapauksien riistämistä vastaan. Mielenkiintoista on, että kaksi 704 kansanedustajasta on kotoisin samasta maasta, jossa toinen rokotusannos on Euroopan alimmalla tasolla. Kroatiasta, kirjoittaa parlamentin jäsen Ivan Vilibor SINČIĆ.

Kroatia on maa, jossa vain 35% on rokotettu toisella annoksella, ja riippumattomat Euroopan parlamentin jäsenet Ivan Vilibor Sinčić ja Mislav Kolakušić ovat ainoat Euroopan parlamentin jäsenet Euroopassa, jotka uskalsivat korottaa ääntään, jota voidaan kutsua vapaasti koronafasismiksi.

On valitettavaa, että kaikkialla Euroopassa ei ole enää kansalaisten valittuja edustajia, jotka edustavat vapautta ja terveyden oikeuksia. Rokotteen tehokkuudesta ja terveysvaikutuksista ei ole ainoastaan ​​riippumattomia tutkimuksia, vaan kokoontumisten kieltäminen, työn rajoittaminen ravintoloihin ja baareihin, naamioiden käyttö ja tarpeettomat ja epäluotettavat kokeet ovat epäonnistuneet.

Mainos

Nämä fasistiset toimenpiteet eivät suinkaan ole ihmisten terveydestä välittävien asiantuntijoiden toimenpiteitä, vaan poliitikkojen toimenpiteitä, jotka haluavat riistää meiltä vapauden, tehdä meistä ajattelemattomia robotteja, jotka toimivat tervettä järkeä vastaan, dehumanisoivat meidät ja tekevät terveistä ihmisistä sairaita, ja tietysti ansaita rahaa kaikesta.

Toivoa antaa se tosiasia, että Kroatian tasavallan kansalaiset ovat päättäneet kääntää selkänsä farmaseuttiselle propagandalle ja fasistisille poliitikkoille ja päättäneet kuunnella avoimin mielin, mitä heidän Euroopan parlamentin jäsenensä Ivan Vilibor Sinčić ja Mislav esittävät. Kolakušićin on sanottava. Joillakin erittäin rokotetuilla mailla, jotka rokottivat asukkaitaan kolmannella annoksella, on suuria ongelmia uusien positiivisten tapausten kanssa, kun taas Kroatia, jonka rokotusaste on alhainen, on tällä hetkellä yksi turvallisimmista maista.

Ainoa tapa lopettaa tämä Covid -tarina on poistaa fasistiset toimenpiteet kokonaan, saada luonnollinen koskemattomuus ja jatkaa normaalia elämää. Ei uusi normaali, mutta normaali. Kokeelliset lääkkeet, kuten nykyiset rokotteet, eivät ole ratkaisu, eikä niitä pitäisi määrätä kansalaisille millään tavalla. Vapaus on perusoikeus, johon meidän pitäisi perustaa kaikki politiikat, myös hoidon valinta.

Mainos

Kehotamme muita 702 parlamentin jäsentä puolustamaan äänestäjiään ja torjumaan voiman käyttämisen kansalaisia ​​vastaan ​​sekä ihmisten psyykkisen terveyden tuhoamisen ja talouden tuhoamisen.

Continue Reading

Kroatia

Komissio pitää myönteisenä seuraavaa askelta Kroatian, Kyproksen, Liettuan ja Slovenian elvytys- ja sopeutumissuunnitelmien hyväksymisessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on suhtautunut myönteisesti myönteiseen keskustelu neuvoston täytäntöönpanopäätöksistä Kroatian, Kyproksen, Liettuan ja Slovenian kansallisten elvytys- ja sopeutumissuunnitelmien hyväksymisestä pidettiin 26. heinäkuuta EU: n talous- ja valtiovarainministerien (ECOFIN) epävirallisessa videoneuvottelussa. Näissä suunnitelmissa esitetään toimenpiteet, joita elvytys- ja sopeutumisväline (RRF) tukee. RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi koko EU: ssa. Neuvoston täytäntöönpanopäätökset tehdään virallisesti pian kirjallisella menettelyllä.

Tämä virallinen hyväksyminen tasoittaa tietä enintään 13 prosentin ennakkomaksun maksamiselle kullekin näistä jäsenvaltioista. Komissio pyrkii maksamaan ensimmäisen ennakkomaksun mahdollisimman nopeasti kahdenvälisten rahoitussopimusten ja tarvittaessa lainasopimusten allekirjoittamisen jälkeen. Tämän jälkeen komissio sallii lisämaksut, jotka perustuvat kussakin neuvoston täytäntöönpanopäätöksessä hahmoteltujen välitavoitteiden ja tavoitteiden tyydyttävään toteuttamiseen, mikä heijastaa suunnitelmien kattamien investointien ja uudistusten edistymistä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa