Liity verkostomme!

EU

EU päätti ryhtyä toimiin Israelin tuotteiden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

israeli_opinion_090213Lausunto: Yossi Lempkowicz

Aikana, jolloin Israel lähtee päivittäisistä palestiinalaisista terrori-iskuista väestöään vastaan ​​ja koska palestiinalaisjohto kieltäytyy käymästä suoria neuvotteluja Israelin kanssa, Euroopan unionin on tarkoitus julkaista ensi viikolla uudet ohjeet Israelin alueella tuotettujen Israelin tuotteiden merkinnöistä. ennen vuotta 1967, Itä-Jerusalemissa, Länsirannalla ja Golanin kukkuloilla.

EU: n tuleva EU-merkintä, jota se kutsuu "siirtotuotteiksi", on ollut kiistanalainen aihe EU: n ja Jerusalemin välillä vuodesta 2012 lähtien.

Mainos

Uuden merkinnän odotetaan julkaistavan ensi keskiviikkona (11. marraskuuta).

Israel pitää tätä toimenpidettä eräänlaisena boikotointina ja sanoo, että se vahingoittaa rauhanäkymiä. "Yritämme vakuuttaa Euroopan unionia ja sen jäsenvaltioita siitä, että tämä on virhe. Sillä on osa syrjintää, eikä se millään tavalla auta diplomaattista prosessia ”, Israelin virkamies sanoi.

EU vaatii, että uusi sääntö tarjoaa vain asiakkaille tietoa. Sen tarkoituksena on auttaa EU: n jäsenvaltioita ymmärtämään, mitä laki koskee tällaisten tuotteiden merkintöjä.

Mainos

EU katsoo, että ennen vuotta 1967 tehdyt ratkaisut ovat ”kansainvälisen oikeuden mukaisia ​​laitonta”.

Mutta miksi se on julkaistava nyt? Onko kiireellisyyttä?

Palestiinalaiset ovat tappaneet ja haavoittaneet 130 israelilaista viimeisen kuukauden iskuissa, jotka ovat lähinnä puukotettuja.

"Uskomme, että suuntaviivat, erityisesti tällä hetkellä, antavat lisäarvoa palestiinalaisten väkivallalle ja kieltäytymisestä neuvotella ja ovat luonteeltaan räikeitä syrjiviä. … Ohjeet kannustavat boikotoimaan Israelia vastaan ​​”, israelilainen diplomaatti sanoi.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu on toistuvasti kehottanut palestiinalaishallinnon presidenttiä Mahmoud Abbasia aloittamaan suorat neuvottelut välittömästi ilman ennakkoehtoja. Mutta Abbas on toistaiseksi kieltäytynyt käymästä tällaisia ​​neuvotteluja, ellei Israel suostu vetäytymään ennen vuotta 1967 edeltäneille linjoille ja lopettamaan kaiken rakentamisen Itä-Jerusalemissa ja Länsirannalla.

Rauhanprosessin puuttuessa useat EU: n jäsenvaltiot ovat pakottaneet EU: n ulkopolitiikan päällikkö Federica Mogherinin etenemään suuntaviivojen julkaisemisen kanssa.

Israelin varaulkoministeri Tzipi Hotovely on aloittamassa kiertueen useissa Euroopan pääkaupungeissa vastustamaan EU: n toimintaa, joka hänen mukaansa heikentäisi rauhanneuvottelujen mahdollisuuksia.

"(Eurooppalaiset) ystävämme ymmärtävät, että aikana, jolloin terroria tapahtuu vain palestiinalaispuolelta, on hyvin selvää, että tämä ei ole tapa edistää rinnakkaiseloa", Hotovely sanoi.

"Israel ei hyväksy minkäänlaista syrjintää sen alueella Israelin kansalaisten tuottamien tuotteiden välillä", Hotovely sanoi ja lisäsi, että kaikki yksipuoliset diplomaattiset ponnistelut Israelia vastaan ​​"eivät tule tyhjäksi".

Israel väittää, että siirtokuntien tuotteiden merkinnät syrjivät epäoikeudenmukaisesti Israelia, koska EU: lla ei ole samanlaista politiikkaa suhteessa muihin kiistanalaisiin alueisiin ympäri maailmaa, kuten Kypros tai Länsi-Sahara.

Hän sanoi, että 10,000 palestiinalaista, jotka työskentelevät Länsirannan israelilaisissa tehtaissa, kuten Barkanin teollisuusalueella Samariassa, saattavat menettää työpaikkansa ja tulonsa EU: n päätöksen takia.

Israelin ulkoministeriön korkean virkamiehen Alon Ushpizin odotetaan käyvän Brysselissä.

Israelin parlamentin Knessetin puhemies Yuli Edelstein uskoo, kuten monet israelilaiset, että sovittelutuotteiden boikotointi johtaa Israelin yleiseen boikotointiin.

"Tämä boikoto ajaa minut hulluksi", Edelstein sanoi. Se on täysin suhteeton. Se ei ole todellinen vaara Israelin taloudelle, mutta tiedätte, että yksi niistä asioista, joita todella vihaan, ovat tekopyhiä.

"En ole koskaan nähnyt henkilön heittävän iPhonea, koska hän haluaa boikotoida Israelia. En ole koskaan nähnyt kenenkään haluavan heittää kannettavaa tietokonetta, koska he haluavat boikotoida Israelia ”, Edelstein sanoi.

"Mikään ei vahingoita palestiinalaisperheitä enemmän kuin boikotoida Barkanissa tai kaikissa näissä Juudean ja Samarian teollisuusalueilla tuotettuja tuotteita", Edelstein sanoi.

Syyskuussa Euroopan parlamentti päätti vahvistaa siirtokuntien tuotteiden merkinnät. Pääministeri Netanyahu oli tuolloin Lontoossa, ja hän arvosteli äänestystä ankarasti sanoen, että Israel "ei suvaitse valikoivaa Israelin vastaista politiikkaa". Netanyahu kutsui siirtoa "epäoikeudenmukaiseksi" ja lisäsi: "Se on yksinkertaisesti oikeuden ja logiikan vääristymistä, ja mielestäni se vahingoittaa myös rauhaa; se ei edistä rauhaa. Konfliktin juuret eivät ole alueita, ja konfliktin juuret eivät ole siirtokuntia. Meillä on historiallinen muisto siitä, mitä tapahtui, kun Eurooppa merkitsi juutalaisia ​​tuotteita. "

Israelin oppositio on lyönyt myös uudet odotetut suuntaviivat, kun sionistiliiton johtaja Isaac Herzog kuvaili tätä liikettä "eurooppalaiseksi palkinnoksi terrorille".

”Vastustan ankarasti tätä haitallista ja tarpeetonta liikettä. Sillä on vain yksi tarkoitus, vihan ja konfliktien jatkuminen alueella. Tuotteiden merkitseminen on väkivaltaista toimintaa ääriliikkeille, jotka haluavat pahentaa tilannetta entisestään, ja EU putoaa heidän asettamaansa ansaan ”, Herzog sanoi.

Tuotemerkinnät, Herzog sanoi, "on palkinto, jonka Eurooppa antaa terrorille, ja se ei auta saavuttamaan kahden valtion ratkaisua, ja se aiheuttaa vakavaa taloudellista vahinkoa kymmenille tuhansille tehtaissa työskenteleville palestiinalaisille Juudeassa ja Samariassa sopivin ehdoin ja jotka tuovat tuloja perheelleen. "

"Minun kantani tarpeesta erota palestiinalaisista on tiedossa, mutta sitä ei saavuteta tällaisilla liikkeillä", Herzog lisäsi.

"Tämä on Euroopan unionin kapitulaatio islamisteille ja radikaaleille, jotka vaativat Israelin valtion hyökkäystä kaikin mahdollisin tavoin", sanoi oppositiopuolueen Yesh Atid -puolueen johtaja Yair Lapid.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa