Liity verkostomme!

EU

Äkillinen muutos tai pitkäaikainen johdonmukaisuus pakolaispolitiikka?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

EU-siirtotyöläisten-kriisiKirjoittanut Nick Powell

Kauheasti täynnä oleva juna seisoo tuntikausia Budapestin asemalla. Se on täynnä ihmisiä, joita sota on siirtänyt toivoen pitkän matkan maahan, johon he haluavat päästä. Lopulta juna lähtee pois, mutta aivan liian pian pysähtyy jälleen ja sen matkustajille kerrotaan, että heidät siirretään leirille. 

Ei ole syksy 2015, vaan kesä 1945. Ukrainan orjatyöläiset, jotka natsit veivät kodeistaan, olivat nousseet junaan Itävallan Graziin Puna-armeijan lupauksella pikaisesta kotiuttamisesta. He pääsivät vasta Unkarin pääkaupunkiin, ennen kuin heidät lähetettiin takaisin Itävaltaan ja leiriin Neuvostoliiton miehitetyssä Burgenlandissa.

Mainos

Nykyään näennäisen paniikkinen sekoitus myötätuntoa ja kovasydämisyyttä on tervehtinyt Euroopan suurinta pakolaiskriisiä sen jälkeen, kun miljoonat ihmiset uudelleensijoitettiin toisen maailmansodan jälkeen. Vaikka rinnakkaisuudet 1940-luvun kanssa eivät pääty Budapestin tapahtumiin.

Saksan halu ottaa vastaan ​​niin monta Syyriasta pakenevaa ihmistä on yhdistetty muistoihin miljoonien saksalaisten pakotetusta karkottamisesta naapurimaissa 70 vuotta sitten. Ei sillä, että Saksalla olisi silloin ollut valinnanvaraa asiassa, kun pakolaiset saavuttivat miehitysvyöhykkeet, joille maa oli jaettu.

Britannian asenne tuolloin asetti mallin, joka on toistunut seitsemän vuosikymmenen ajan. Sodanjälkeinen hallitus halusi kannustaa maastamuuttoa esimerkiksi Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Etelä-Afrikkaan keinona säilyttää perhesiteet, jotka liittivät heidät Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Mutta se tunnusti, että myös maahanmuuttoa on oltava, jotta vältetään maasta tulo, jossa ei ole tarpeeksi työikäisiä ihmisiä.

Mainos

Kuninkaallinen komissio perustettiin neuvomaan ongelmaa. Tuohon aikaan koko Britannian kansainyhteisön ja imperiumin väestöllä oli oikeus tulla Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Koska suurin osa heistä oli afrikkalaisia, afro-karibialaisia ​​tai etelä-aasialaisia, uskottiin, että heidän kannustaminen johtaisi rodullisiin jännitteisiin. Juutalaisia ​​pakolaisia ​​pidettiin yhtä ongelmallisina.

Jonkin ajan keskustelun jälkeen päätettiin, että irlantilaisista oli tullut täysin hyväksyttäviä. Ison-Britannian miehitysvyöhykkeillä Saksassa ja Itävallassa siirtyneistä itäeurooppalaisista Baltian maita pidettiin absorboituvina ja heille käynnistettiin maahanmuutto-ohjelma.

Epäilykset slaavilaisten, kuten puolalaisten ja ukrainalaisten, soveltuvuudesta vallitsivat vasta sen jälkeen, kun katkera talvi 1947/48 jätti Ison-Britannian jäätymiseen ja nälkän partaan riittävän hiilikaivostyöläisten ja maataloustyöntekijöiden puutteen vuoksi.

Tämä osoittautui olevan alku perinteelle, että Iso-Britannia elää moraalisen vastuunsa kohtuuttoman viivästymisen jälkeen. 1970-luvulla Ugandan aasialaisille, joiden intialaiset esi-isät olivat vastanneet imperiumin kutsulle ammattitaitoisille työntekijöille Itä-Afrikassa, kerrottiin, että heidän Ison-Britannian passi eivät todellakaan oikeuttaneet heitä tulemaan Britanniaan. Vasta kun diktaattori Idi Amin uhkasi tappaa heidät, heidät päästettiin Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Heitä pidetään nyt eräinä kaikkein ahkerimmista - ja helpoimmin rinnastettavissa olevista - maahanmuuttajista, jotka koskaan saapuvat, kenties vain vietnamilaisten venäläisten - etnisten kiinalaisten pakolaisten - kanssa, jotka saapuivat Hongkongiin, kun se oli vielä Ison-Britannian siirtomaa. Ryhmä päästettiin Britanniaan vasta 1980-luvulla sen jälkeen, kun Hongkongin väestö, joka saattaa haluta paeta Britanniaan ennen kuin se luovutettiin Kiinalle - tai pelättiin - oli virallisesti tuskaillut ennakkotapauksesta.

Pakolaisten ja taloudellisten muuttajien välisen eron merkitys on kasvanut. Tony Blairin hallitus yritti tiukentaa turvapaikkaoikeuden rajoituksia, koska yhä useammat ihmiset pääsivät Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja saivat pakolaisaseman. Samaan aikaan Britannia ei asettanut siirtymäajan rajoituksia Euroopan unioniin liittyneiden entisten kommunististen maiden ensimmäisen aallon työvoiman vapaalle liikkuvuudelle.

Monet työväenpuolueen jäsenistä pitävät nyt päätöstä yhtenä entisen johtajansa lukuisista virheistä. Toisaalta Saksa asetti rajoituksia mahdollisimman pitkään uusista EU-naapureistaan ​​tulleille ihmisille, vaikka sen pakolaispolitiikka onkin jatkuvasti ollut anteliaisempaa kuin Ison-Britannian.

Tietenkin kaikki Länsi-Euroopan kansat ovat viettäneet toisen maailmansodan jälkeiset vuosikymmenet monikansallisemmiksi. Heidän taloudellinen menestyksensä herätti entisten siirtomaiden ihmisiä tai Länsi-Saksan tapauksessa ns. Vieraita työntekijöitä Turkista. Kommunistisissa maissa oli vain vähän vähemmistöjä, jotka yleensä haluavat pitää sen tuolla tavalla.

Se ei aina ollut niin. Friedrich Engels valitti kerran Itä-Euroopan eri kansallisuuksien "loputtomasta sekaannuksesta", jossa turkkilaiset, unkarilaiset, romanialaiset ja juutalaiset asuivat samoissa rajoissa kuin slaavilaiset. "Hän sekoitti sekoittuneet kansakuntien rauniot, joista etnologi osaa tuskin purkaa".

Mutta toinen Karl Marxin opetuslapsi, Joseph Stalin, ryhtyi irtautumiseen synkällä päättäväisyydellä. Hitlerin työn pohjalta hän lähetti miljoonia ihmisiä, jotka pakenivat uusittujen rajojen yli.

Tämä tuo meidät takaisin onnettomien ukrainalaisten luokse, jotka lähetettiin Budapestista takaisin vuonna 1945 leirille aivan Itävallan Unkarin rajalla. Muutamat pakenivat ja pakenivat länteen, loput puna-armeija käsitteli "isänmaan pettureina", koska natsit eivät vastustaneet heidän orjuuttamistaan. Jotkut ammuttiin ja monet viettivät vuosia Siperiassa. Useimmat palasivat lopulta kotiin, missä he joutuivat elinikäiseen syrjintään "työskennellessään Hitlerissä".

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa