Liity verkostomme!

EU

Puhe, jonka komission Jonathan Hill Euroopan keskuspankin foorumin pankkivalvontaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

jonathan-mäkiPuhe Frankfurtissa 4. marraskuuta 2015.

'' Pankkivalvonta: Eurooppa globaalissa kontekstissa'

"Olen iloinen voidessani olla täällä SSM: n ensimmäisenä vuosipäivänä. Se antaa minulle ihanteellisen mahdollisuuden onnitella Mme Nouyä ja hänen tiimiään kaikesta, mitä hän ja he ovat tehneet saadakseen Euroopan yhden valvojan paikalle ennätysajassa. Niin paljon niin että on helppo unohtaa, että tämä vain vuosi sitten, kun YVM otti haltuunsa noin 6000 pankin valvonnan, valvontatehtävien siirtyminen kansallisilta viranomaisilta on ollut huomattavan sujuvaa. Tänään YVM tuntuu niin paljon huonekaluista, että on mahdotonta kuvitella elämää ilman sitä.

Mainos

"Yksi varhaisimmista tehtävistä oli tietysti kattavan arvioinnin suorittaminen. Se vahvisti, että pankkimme ovat kestävämpiä ja paremmin aktivoituja. EU: n pankkien suhdeluvut ovat nyt 12%, samanlainen kuin Yhdysvalloissa. Ja joissa puutteita havaittiin havaittu, aukkojen korjaamiseksi tehtiin työtä, mutta mielestäni kattavampaan arvioon annettu laajempi vastaus vahvisti myös, että ihmiset luottivat YVM: n kykyyn tehdä työtä.

"Samalla YVM on pyrkinyt rakentamaan johdonmukaisemman lähestymistavan valvontaan. Tämä oli aina asteittainen prosessi. Mutta vaihtoehtojen ja kansallisten harkintojen yhdenmukaistamiseksi on edistytty hyvin. Sinun on pystyttävä vertaamaan omenat omenoiden kanssa, jos aiot olla tehokas valvoja.

"Olen myös iloinen siitä, että yhtenäinen kriisinratkaisuneuvosto on toiminnassa. Rouva König ja hänen tiiminsä tekevät kiireistä työtä, jotta pankkiunionin toinen osa - yhtenäinen kriisinratkaisumekanismi - voisi olla täysin toimintavalmis ensi tammikuussa. tarkoittaa sitä, että jos pankki epäonnistuu YVM: n vahvistetusta valvonnasta huolimatta pankkiunionissa, SRB hoitaa hallitun kriisinratkaisunsa. Nämä ovat suuria askelia eteenpäin, ennätysajassa, jotka ovat tehneet pankkijärjestelmämme vahvemmaksi ja suojatummaksi eurooppalaiselle verolle maksajat.

Mainos

"Mutta jos haluamme täydentää sääntelykehystämme, on vielä tehtävää.

"Ensinnäkin kaikkien jäsenvaltioiden on pantava täytäntöön pankkien elvytys- ja kriisinratkaisudirektiivi täysimääräisesti. Tämä on olennainen osa yhtenäissääntökirjaa, johon pankkiunioni kuuluu. Yhteisen kriisinratkaisurahaston osalta on sovittava yhteisestä takaisinkytkennästä. hätätilanteessa, joka ylittää rahaston kapasiteetin. Välittömästi tarvitsemme siltarahoitusmekanismin rahastolle sen rakentamisen aikana. Lisäksi jäsenvaltioiden on saatettava osaksi kansallista lainsäädäntöä talletusten vakuusjärjestelmää koskeva direktiivi, joka takaa jopa 100,000 XNUMX euroa tallettajaa kohden pankkia kohti.

"Aion pitää jäsenvaltioita painostettuna täyttämään sitoumuksensa näillä aloilla. Ja ennen vuoden loppua komissio esittää ehdotuksen eurooppalaisesta talletussuojajärjestelmästä. Alkuperäisessä ehdotuksessa pankkiunionia varten aina oli tarkoitus, että olisi olemassa kolmas osa - keskitetty talletussuojajärjestelmä. Joten tätä voit kutsua keskeneräiseksi toiminnaksi. Tämä uusi ehdotus eroaa kuitenkin edellisestä. Se perustuu aluksi jälleenvakuutukseen lähestymistapaa ja perustuu jäsenvaltioiden nykyisiin järjestelmiin. Se täydentää kansallisia talletussuojajärjestelmiä ja tarjoaa rahoitusta, kun kansalliset järjestelmät eivät pysty käsittelemään suuria paikallisia häiriöitä. Tämä auttaa katkaisemaan pankkien ja kansallisten hallitusten välisen yhteyden ja vähentämään epävakauden riskiä. kaikkialla pankkiunionissa.

"Marraskuussa ei pidetä vain YVM: n ensimmäistä vuosipäivää. Se on myös presidentti Junckerin komission ensimmäinen vuosipäivä. Kuinka olemme edenneet viime vuoden aikana?

"Aloitimme tarkoituksella tehdä asiat toisin. Olemme työskennelleet vähemmän lainsäädännön ja paremman lainsäädännön antamiseksi. Vuonna 2015 tuotiin vain viidesosa lainsäädännöstä, joka oli tyypillistä keskimääräisen vuoden työohjelmille edellisen komission alaisuudessa. Frans Timmermans ilmoitti Viime viikolla ensi vuonna otamme käyttöön vielä vähemmän uutta lainsäädäntöä - osoittaen, että tämä vuosi ei ollut välähdyksessä. Ja omalla finanssipalvelualueellani voit odottaa näkevän vähemmän uusia sääntöjä ja lisäävän vakautta.

"Kaikkea tekemäämme lähestytään työpaikkojen ja kasvun painopiste mielessä. Joten muutaman kuukauden kuluttua toimistomme aloittamisesta aloitimme 315 miljardin euron suunnitelman investointien tukemiseksi. Olemme jatkaneet vapaakauppasopimuksia, ei vain Amerikan, vaan myös muiden maiden kanssa. Vietnam, Kanada, Japani ja Uusi-Seelanti. Ennen kaikkea pyrimme vapauttamaan sisämarkkinoiden koko potentiaalin. Olemme laatineet selkeän suunnitelman tätä varten ja käynnistäneet kolme sisämarkkinaprojektia: energia, digitaalitalous ja energia Oma pääomamarkkinoiden alue: Suuremmat markkinat, lisääntynyt kilpailu ja enemmän kauppaa ovat lähestymistavan ytimessä.

"EU on nyt kasvamassa ja toipumassa, ja 27 maasta 28 maasta aikoo kasvaa tänä vuonna. Se on hyvä uutinen, mutta emme voi unohtaa laajempaa kuvaa.

"Maailmanlaajuisen kasvun ennustetaan olevan pienempi kuin vuonna 2014. EU kasvaa, mutta ei tarpeeksi nopeasti. Hieman yli 23 miljoonaa ihmistä on työttömänä, joista joka viides on alle 25-vuotiaita. Meillä on ikääntyvä väestö ja yhä vähemmän ihmisiä Kehittyvien ja kehittyvien talouksien - tärkeiden vientimarkkinoiden - kasvun odotetaan hidastuvan viidennen vuoden peräkkäin.

"Näiden haasteiden takia uskon, että meidän on tehtävä kovasti töitä saadaksemme tasapainon rahoitusalalla riskienhallinnan ja kasvun kannustamisen välillä. On erittäin tärkeää, kuinka sovitamme yhteen mikro- ja makrokysymykset. Olen samaa mieltä rouva Nouyn kanssa siitä, että toiminnan vakauden valvontaa on täydennettävä makrovakauden näkökulmalla ".

"Meillä on kirjalliset säännöt pankkitaseiden vakaammaksi. Nyt on tärkeää, että keskitymme suuriin riskeihin, joita mikrotasolla saattaa jäädä väliin. Kun otetaan huomioon Euroopan kasvuhaaste, meidän on varmistettava, ettei säännöillämme ole ollut tahattomia seurauksia.

"Kriisin oppitunti on, että meillä oli valvojia, jotka keskittyivät kapeisiin rahoitustoiminnan aloihin. Liian vähän huomiota kiinnitettiin siihen, miten kaikki nämä sektorit olivat yhteydessä toisiinsa. Itse asiassa perustimme tämän vuoksi Euroopan järjestelmäriskikomitean: keskitymme rahoituslaitosten kollektiivinen käyttäytyminen; niiden väliset mahdolliset lisävaikutukset ja miten rahoitusala voi vaikuttaa talouteen ja vaikuttaa siihen.

"Hyvinä aikoina tarvitsemme yleiskatsauksen - makronäkymän - tukeutuaksemme tuuleen, kyseenalaistamaan vallitsevat suuntaukset ja estämään systeemiriskien muodostumisen. Haastavammissa talousolosuhteissa, kuten nyt, päinvastoin on totta.

"Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että taloudellinen vakaus on kestävän kasvun edellytys. Mutta on totta myös, että taloudellista vakautta ei voida saavuttaa kestävällä pohjalla ilman kasvua. Voimakkaan kasvun puute on itsessään suurin uhka pitkäaikaiselle vakaudelle EU: ssa.

"Joten kyllä, meidän on löydettävä oikea tasapaino riskienhallinnan ja investointien mahdollistamisen välillä. Se ei tarkoita kehyksen, arkkitehtuurin heikentämistä, mikä on tehnyt rahoitusjärjestelmästämme vahvemman ja joustavamman. Se tarkoittaa, että meidän on otettava astu taaksepäin ja tutustu sääntöihimme kierroksella varmistaaksesi, että kun yhdistät kaikki pisteet, että niiden yhteisvaikutus ei estä kasvua.

"Seitsemän vuotta Lehman Brothersin romahduksen jälkeen on mielestäni järkevää kysyä, ovatko keskeiset olettamuksemme finanssikäyttäytymisestä ja talouskasvusta toteutuneet. Odotimmeko nykyisen kasvutason? Odotimme pankkien vetäytyvän markkinoiden tekemisestä pikemminkin kuin hinnoittelemaan sitä uudelleen?

"Siksi olen käynnistänyt tämän vuoden loppuun saakka todistuspyynnön sääntöjen kumulatiivisista vaikutuksista rahoituspalvelualalla. Sääntelyn johdonmukaisuus, johdonmukaisuus ja varmuus ovat avaintekijöitä sijoittajien päätöksenteossa. Jos kova näyttö osoittaa on tarpeetonta sääntelytaakkaa, joka vahingoittaa investointikykyä. Jos esiintyy päällekkäisyyksiä ja epäjohdonmukaisuuksia, meidän pitäisi olla valmiita muuttamaan asioita.

"Erillään tästä harjoituksesta olemme jo käynnistäneet vakavaraisuusasetuksen vaikutusten tarkastelun. Haluan tutkia, miten nämä muutokset ovat vaikuttaneet pankkien kykyyn lainata yrityksille, infrastruktuurin kehittämiseen ja muihin pitkäaikaisiin sijoitusprojekteihin. Erityisesti Haluaisin tietää, kuinka kaikki viimeaikaiset muutokset ovat vaikuttaneet pankkien kykyyn tukea paikallisia yrityksiä.

"Kuten tiedätte, Euroopan keskuspankin työn pohjalta ja Euroopan pankkiviranomaisen neuvojen pohjalta pyrimme myös käynnistämään Euroopan arvopaperistamismarkkinat yhtenä pääomamarkkinaunionin varhaisista toimenpiteistä. Teemme tämän auttaaksemme monipuolistaa rahoituslähteitä, vapauttaa pankkien luotonantoa koko taloudelle ja lisätä käytettävissä olevien luottojen määrää.

"Tämän tarkoituksena ei ole palata takaisin vanhaan huonoon tapaan, joka heikensi arvopaperistamista menneisyydessä. Ehdotamme uutta kehystä, jolla kannustetaan yksinkertaisen, avoimen ja standardoidun arvopaperistamisen käyttöönottoon. Tämä määrittelee joukon kriteerejä ja soveltaa pienemmät pääomavaatimukset, kun arvopaperistaminen täyttää nämä kriteerit. Tarjoamalla tämän selkeän määritelmän yksinkertaisista, läpinäkyvistä ja standardoiduista arvopaperistetuista tuotteista voimme tukea sijoittajien luottamusta ja keventää hallinnollista taakkaa. Jos voimme palauttaa arvopaperistamismarkkinat kriisiä edeltävälle tasolle, se merkitsisi 100 miljardin euron ylimääräiseen investointiin talouteen.

"Pyrimme myös tukemaan Junckerin investointisuunnitelmaa tekemällä infrastruktuuri-investoinneista houkuttelevampia institutionaalisille sijoittajille. Luomme omaisuusluokan infrastruktuuri-investoinneille ja pienennämme siihen liittyviä pääomavaatimuksia 30%.

"Nämä aloitteet ovat vain joitain ensimmäisiä toimia pääomamarkkinaunionin rakentamiseksi. Yksinkertaisesti sanottuna CMU pyrkii yhdistämään säästöt kasvuun ja laajentamaan eurooppalaisille yrityksille tarjolla olevia rahoitusvaihtoehtoja, jotta ne voivat kasvaa ja luoda työpaikkoja Euroopassa.

"Monipuolisempi rahoitusjärjestelmä auttaa meitä myös jatkossa hoitamaan finanssikriisejä paremmin. Talous, joka on voimakkaasti riippuvainen pankkien rahoituksesta - kuten Eurooppa on perinteisesti ollut - kärsii kovasti, jos alalla on supistumista. tietysti täsmälleen se, mitä olemme nähneet EU: ssa viime vuosina. Hyvin säännelty pääomamarkkinaunioni tarkoittaa parempaa rajatylittävää riskinjakoa pääomamarkkinoilla. Se auttaa monipuolistamaan rahoitusmarkkinoiden toimijoiden rahoituslähteitä kaikissa EU-maissa ja lisäämään rahoitusvakautta. Olen saanut rohkeutta siitä, että olen saanut sille tukea kaikissa 28 jäsenvaltiossa ja Euroopan parlamentissa - sekä lyhyen aikavälin prioriteeteille että pidemmän aikavälin tavoitteille.

"Tänään on hyvä tilaisuus katsoa taaksepäin ja miettiä pankkiunionin kanssa kuluneen vuoden aikana saavutettua edistystä. Mutta se on myös hyvä tilaisuus odottaa eteenpäin ja miettiä jäljellä olevia haasteita. Mitä lisätoimia teemme meidän on ryhdyttävä pankkiunionin vahvistamiseen? Kuinka YVM ja EJRK toimivat toivomallamme tavalla - ja tarkastelen molempien toimintaa ensi vuonna. Onko meillä tasapaino mikro- ja makrotason vakauden sääntelyn välillä? Kasvua ja taloudellista vakautta tukevat säännöt ovat olemassa: Kuinka voimme luoda pääomamarkkinaunionin, joka lisää eurooppalaisten yritysten rahoitusta ja auttaa hajauttamaan taloudellisia riskejä?

"Tulevan vuoden aikana meillä on suunnitelmissa toimia kaikilla näillä alueilla. Meillä on vahvat pohjat, joille rakentaa. Tehtäväni on nyt rakentaa vahvemmat ja syvemmät pääoman sisämarkkinat, vahvistaa pankkiunionia, rakentaa joustavampi pankkitoiminta taloudellisen vakauden ylläpitämiseksi ja kasvun tukemiseksi koko EU: ssa. Odotan innolla raporttia takaisin yhteisestä toisesta vuosipäivästämme ensi vuonna. "

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa