Liity verkostomme!

EU

Kansalaisaloite: "Joka kerta kun he hylkäävät aloitteen, se luo miljoonan euroskeptikon"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Täysistuntoviikko 11, 2012 entisen Jugoslavian tasavallan Makedonian laajentumisraportti

Täysistuntoviikko 11, 2012 entisen Jugoslavian tasavallan Makedonian laajentumisraportti

Euroopan kansalaisaloite oli Lissabonin sopimuksen innovaatio, joka antoi ihmisille oikeuden vaatia EU: n toimia tietyssä asiassa edellyttäen, että he keräävät miljoonan allekirjoituksen. Kolmen vuoden jälkeen mikään aloite ei kuitenkaan ole vielä johtanut uuteen lainsäädäntöehdotukseen. Euroopan komissio valmistelee katsausta, mutta parlamentin jäsenet hyväksyivät jo 28. lokakuuta useita ajatuksia prosessin parantamiseksi. Euroopan parlamentti keskusteli raportin kirjoittaja György Schöpflinin kanssa (Kuvassa), EPP-ryhmän unkarilainen jäsen.

Kun kansalaisaloite aloitettiin noin kolme vuotta sitten, toivottiin, että se johtaisi siihen, että eurooppalaiset osallistuvat entistä enemmän päätöksentekoon. Missä olemme nyt?

Tietääkseni on käynnistetty 51 aloitetta, mutta yksikään ei ole saavuttanut tavoitettaan: lainsäädäntötoimia. Olen keskustellut monien kansalaisyhteiskunnan ihmisten kanssa, jotka sanovat, että koko asia on hyödytön, koska komissio ei yksinkertaisesti hyväksy mitään aloitteita. Mutta maanläheisemmät ihmiset sanovat, että komissio ei tee kovin hyvää työtä. On kuitenkin toivoa, että voimme parlamentin avulla - mietinnölläni - todella kääntää tämän asian.

Mainos

Komissio on ollut pikemminkin hyvin laillinen kuin poliittinen. En usko, että he ymmärtävät, että tämä on tapa saada ihmiset mukaan. Miljoonan allekirjoituksen saaminen vie paljon aikaa, mutta se tarkoittaa, että miljoona ihmistä osallistuu jollain tavalla. Joka kerta kun he hylkäävät miljoonan allekirjoituksen keränneen aloitteen, se luo miljoonan euroskeptikon.

Kuinka luulet prosessia parantavan? Joissakin kampanjoissa ilmoitettiin ongelmista, jotka liittyvät erilaisiin tiedonkeruuvaatimuksiin jäsenvaltioissa, ja toisten mukaan miljoonan allekirjoituksen kerääminen on liian lyhyt vuosi.

Olen melko valmis kuuntelemaan väitettä, jonka mukaan vuosi ei riitä, mutta valitettavasti se on sopimuksessa ja se ei voi muuttua, samoin kuin miljoona allekirjoitusta. Mielestäni yleisenä ajatuksena oli, että esteiden pitäisi olla, koska pelätään, että tulee olemaan paljon kevytmielisiä aloitteita.

Mainos

Hyväksyn, että se ei ole helppo instrumentti, mutta mielestäni se voidaan saada toimimaan. Pääasia on, että aloitteen käynnistäminen on paljon kalliimpaa kuin ihmiset ovat ajatelleet. Jotkut, jotka ovat menneet jollakin tavalla, ovat saaneet tukijoita, mutta sitten on aito pelko suurten yritysten siirtymisestä.

Millaisena pidät parlamentin roolia? Pitäisikö sen antaa enemmän tukea aloitteille? Pitäisikö sen painostaa komissiota jatkotoimenpiteisiin?

Oma kanta on, että jokaista aloitetta kohti, joka saavuttaa miljoonan allekirjoituksen, pitäisi olla kuulemistilaisuus. Toinen asia on se, minkä parlamentin valiokunnan tulisi järjestää kuulemistilaisuus, koska valiokunta, johon aloite vaikuttaa, on todennäköisesti vihamielinen.

Parlamentin valiokuntien tulisi arvioida aloitteet mahdollisimman objektiivisesti, niiden on oltava puolueettomia. Jos lainsäädäntö on tosiasiallisesti miljoonan ihmisen tahtoa, heitä tulisi ottaa vakavasti, vaikka se sattuisi kysymykseen, josta monet eivät pidä. Tässä on poliittinen elementti: on olemassa useita oikeistolaisia ​​aloitteita ja useita vasemmistolaisia ​​aloitteita. Mielestäni meidän ei pitäisi valita. Jos he täyttävät kriteerit, heidän pitäisi antaa edetä.

Yksi erityinen tapaus on Stop TTIP -aloite. Se keräsi reilusti yli miljoona allekirjoitusta, mutta komission mukaan se ei täytä kriteerejä. Mitä ajattelet siitä?

Oikeudellisesti olen sitä mieltä, että komissio on oikeassa, koska nykyisessä menettelyssä mikään nykyinen prosessi ei voi tulla kansalaisaloitteen kohteeksi. Toiseksi, mikä on monimutkaisempaa, Euroopan kansalaisaloitemenettely ei voi estää, kumota tai kumota lainsäädäntöä. Mielestäni sitä pitäisi muuttaa. Aloitteella pitäisi olla mahdollisuus pyytää voimassa olevan direktiivin kumoamista.

Edellytykset kansalaisaloitteelle

Sen on koskettava EU: hun liittyvää aihetta, joka kuuluu Euroopan komission toimivallan piiriin

On perustettava kansalaiskomitean komitea, joka koostuu vähintään seitsemästä ihmisestä seitsemästä eri maasta.

Aloite on rekisteröitävä Euroopan komissiossa

Vuosittain on kerättävä miljoona allekirjoitusta vähintään seitsemästä jäsenvaltiosta

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa