Liity verkostomme!

EU

Edistyminen Länsi-Balkanin reittijohtajien kokouksen jälkeen: Yhteyspisteiden videoneuvottelu

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

migrants_balkans_route
Länsi-Balkanin reittijohtajien kokouksen jälkeen nimettyjen yhteyspisteiden (katso liite) välillä järjestettiin ensimmäinen videoneuvottelu 29. lokakuuta. Tavoitteena oli seurata vuoden alkuaikoina saavutettua sopimusta maanantai aamulla (26. lokakuuta) ja esitettiin johtajien lausunnossa. Kokouksessa läsnä olevien maiden ja virastojen vanhemmat virkamiehet toimittivat päivityksiä johtajien kokouksen jälkeen kuluneiden kolmen päivän aikana toteutetuista toimista.

  • Kreikan hallitus kertoi suunnittelevansa 50,000 20,000 vastaanottopaikkaa Kreikassa ennen vuoden loppua, mukaan lukien 5 XNUMX vastaanottavan perheen ja vuokratukijärjestelyjen kautta yhteistyössä UNHCR: n kanssa (Leaders 'Statement Point XNUMX).
  • Muut maat ilmoittivat vastaanottokapasiteetista, jonka ne voivat välittömästi ottaa käyttöön saavuttaakseen Länsi-Balkanin reitin ylimääräiset 50,000 vastaanottopaikkaa vuoden loppuun mennessä (Leaders 'Statement Point 6):

o Itävalta sitoutui 5,000: een

o Serbia sitoutui 3,000: een

Mainos

o Kroatia sitoutui 2,000: een

o Slovenia sitoutui 2,000: een

Tämä tuo koko paikkoja sitoutunut 12,000 toistaiseksi.

Mainos
  • Slovenia päivitti ryhmää 400 poliisin lähettämisestä Sloveniassa (johtajien lausunnon kohta 13). Toistaiseksi maat ovat luvanneet yhteensä 183 upseeria, joista 13 on jo maassa ja 30 matkalla.
  • Yhteyspisteet sopivat menetelmästä tiedonsiirron päivittäiseen koordinointiin komission ja Frontexin kanssa keskittämään yhteyspisteiden toimittamat tiedot taulukkoon, joka kattaa erityisesti virtojen koon, saapumispaikat ja odotetut lähtöpaikat ( Johtajien lausunnon kohta 1). Näitä tietoja vaihdetaan huomenna aamu.
  • Frontex ilmoitti ryhmälle, että se on tänään lähettänyt kirjeitä kansallisille Frontexin yhteyspisteille Kreikassa, Bulgariassa, Unkarissa ja Kroatiassa sekä Kroatian ja Kreikan sisäministereille jatkamaan sitoutumistaan ​​korkealaatuiseen Poseidon-operaatioon ja vahvistamaan Frontexin tukea Bulgarian ja Turkin rajalla, Kroatian ja Serbian rajalla ja tukea rekisteröintiä Kreikassa sen ulkorajoilla (Johtajien lausuman kohta 13). Kirjeissä hahmotellaan, miten Frontex aikoo tarjota tuen, ja vaativat nyt palautetta ja kansallisten viranomaisten suostumusta.
  • Yhteyspisteet sopivat esittämään tarpeidenarvioinnin mahdollisimman pian, jotta komissio voi koota tietoja Marraskuu 4 (Johtajien lausunnon kohta 1).
  • Komissio ilmoitti ryhmälle, että se järjesti eilen videoneuvottelupuhelun kansainvälisten rahoituslaitosten (Euroopan investointipankki, Euroopan neuvoston kehityspankki, Maailmanpankki, Kansainvälinen valuuttarahasto) kanssa selvittääkseen, kuinka ne voivat tukea vastaanottotilojen laajentamista Länsi-Balkanilla Reitti (Johtajien lausuntokohta 7). Kokouksessa todettiin, että Euroopan neuvoston kehityspankki on parhaiten kannustettavissa, koska se pystyy toimimaan sekä Euroopan unionissa että sen ulkopuolella, pystyy tarjoamaan avustuksia lainojen sijasta ja sillä on oma maahanmuuttaja- ja pakolaisrahasto. Komissio alkaa nyt järjestää yhteisiä operaatioita Euroopan neuvoston kehityspankin kanssa asianomaisiin maihin tämän tuen toteuttamiseksi. Komissio jatkaa yhteistyötä muiden toimielinten kanssa keskipitkän ja pitkän aikavälin rahoitustuen saamiseksi.

Lisäksi komissio on tämän päivän jälkeen ja tilanteen kiireellisyyden vuoksi siirtänyt sisäistä koordinointimekanismiaan (ARGUS - yleinen nopea hälytysjärjestelmä), mikä mahdollistaa komission nopean ja koordinoidun toiminnan nopeutetulla päätöksenteolla prosessit - käytössä jo viikkojen jälkeen, seuraavaan vaiheeseen. Tämä tarkoittaa, että kokoukset, joihin kaikki asiaankuuluvat toimijat eri puolilla komissiota osallistuvat, pidetään nyt päivittäin, myös viikonloppuisin ja pyhäpäivinä.

Ryhmä kokoontumaan uudelleen viikoittain videokonferensseja, ja jatkavat kahdenvälisiä yhteyksiä välin varmistaa täysi viestintä, koordinointi ja yhteistyö käsitellä muuttovirtoja ja varmistaa inhimillinen kohtelu turvapaikanhakijoiden Euroopassa. Seuraava videoneuvottelu pidetään Keskiviikko 4 marraskuu.

Täydelliset komission lehdistötiedote

Jotta kuvia videoneuvottelun


Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa