Liity verkostomme!

EU

Täysistunto kohokohtia: pakolaiskriisistä, roaming, GMO, Saharov-palkinto

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

euroopan-parlamentti-strasbourg2Pakolaiskriisistä ja sen mahdollisuudesta häiritä politiikkaa Euroopassa keskusteltiin lokakuun kolmannessa täysistunnossa, ja parlamentin jäsenet varoittivat, että jotkut voisivat käyttää asiaa heikentämään EU: ta. Parlamentin jäsenet hyväksyivät myös suunnitelmat verkkovierailumaksujen poistamiseksi ja verkon neutraalisuuden sääntelemiseksi paremmin sekä ehdotukset muuntogeenisiä organismeja koskevien sääntöjen tiukentamiseksi ja uuselintarvikkeiden, kuten hyönteisten, hyväksynnän yksinkertaistamiseksi. Lisäksi Raif Badawi julistettiin tämän vuoden Saharov-palkinnon palkinnoksi.

EU: n vastustajat käyttävät maahanmuuttokriisiä sen tuhoamiseksi, monet parlamentin jäsenet varoittivat keskustelu asiasta tiistaiaamuna. He myös osuma ulos jäsenvaltiot viivyttelevät yli toimenpiteitä auttamaan pakolaisia, jotka ne olivat jo sopineet.

Verkkovierailumaksut Kun matkapuhelinten käyttö toisessa EU-maassa on kiellettävä kesäkuusta 2017, parlamentin jäsenet päättivät tiistaina. He äänestivät myös verkon puolueettomuuden suojelemiseksi: tietyt palvelut voidaan asettaa etusijalle vain, jos muu liikenne ei heikene ja kaikkea verkkoliikennettä tulisi kohdella tasavertaisesti, ellei erityisolosuhteet, kuten verkon ruuhka, edellytä väliaikaisia ​​ja avoimesti sovellettavia rajoituksia.

Mainos

Torstaina (29 lokakuu), The Saharov-palkinto sananvapauden myönnettiin Raif Badawi, Saudi bloggaaja, joka tuomittiin kymmeneksi vuodeksi vankilaan ja 1,000 ripset loukkaamisesta islamilaisia ​​arvoja.

Päätös sallia tai kieltää ihmisravinnoksi ja eläinten rehuksi, joka sisältää GMO olisi tehtävä vain EU: n tasolla, jotta vältyttäisiin liialliselta rajatarkastukselta unionissa, parlamentti totesi keskiviikkona ja hylkäsi komission ehdotuksen, jonka mukaan yksittäiset jäsenvaltiot voivat päättää toimiluvan myöntämisestä. Katso meidän infographic sitä.

Nanomateriaaleja, hyönteisiä ja muita ainesosia, jotka eivät toistaiseksi ole poissa useimmista eurooppalaisista ruoanvalmistuksesta, kuuluvat kaikki uuselintarvikkeita ehdotukset hyväksyttiin keskiviikkona helpottaa heidän saada hyväksytyksi. Tutustu infographic sitä.

Mainos

Lisärahoitusta pakolaiskriisistä lisättiin EU: n 2016 talousarvio parlamentin keskiviikkona antama lisäresurssi nuorisokoulutukseen ja EU: n velkaa toimittajilleen. Katso Euroopan parlamentin infographic talousarviosta.

Kuuden avaimen päästöt epäpuhtauksien rajataan sellaisen lainsäädännön hyväksyttiin keskiviikkona, mikä auttaa säästämään tuhansia ihmishenkiä ja estää € 40 miljardin arvosta ilmansaasteiden kustannuksia 2030.

Tiistaina parlamentin jäsenet ilmaisivat pettymyksensä "käyttämättömästä mahdollisuudesta" torjua vilpillistä verokilpailua EU: n hallitusten välisellä sopimuksella, joka vero päätökset. Parlamentti kuitenkin teki hyväksymään sopimus, jotta EU ja Sveitsi vaihtaa automaattisesti tietoja toistensa asukkaiden pankkitileistä vuodesta 2018 lähtien.

Travellers
 varaamalla lento, hotelli tai vuokra-auto pakettina verkossa saavat samanlaisen oikeusturvan kuin matkatoimiston asiakkaat nauttivat tiistaina hyväksyttyjen suunnitelmien mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että pystyt paremmin varaamaan varaukset ja helpommin tunnistamaan, kuka on vastuussa ongelmien pinnalla.

Petokset päästöjentestausvirasto pitäisi olla perusteellinen tutkittu vanavedessä Volkswagen skandaali, Sanoi Mepit tiistaina. He sanoivat myös, että mahdollisuus yleiseurooppalaisen valvontaviranomaiselle olisi tarkasteltava.

Euroopan parlamentin jäsenet keskustelivat tiistaina siitä, miten Euroopan parlamentin vaaleja voitaisiin parantaa. Kysyimme sosiaalisen median seuraajia ideoista. Katso meidän artikkeli ja osallistua meneillään olevassa keskustelussa verkossa hashtag EP2019.

Lisätietoja

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa