Liity verkostomme!

EU

Toimittajia pettynyt: Ei kysymyksiä sallita Mogherini-Abbas Lehdistökioski Brysselissä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

54495_detail_abbas mogherini

Yossi Lempkowicz

Toimittajat, jotka kertoivat EU: n ulkopolitiikan päällikön Federica Mogherinin ja Palestiinan itsehallinnon presidentin Mahmoud Abbasin lehdistökohdasta maanantaina (26. lokakuuta) Brysselissä pidettävän kokouksensa jälkeen, lähtivät Euroopan ulkosuhdehallinnon rakennuksesta pettymyksen tunteena. heidän ei sallittu kysyä mitään, kun molemmat johtajat tekivät lyhyitä lausuntoja.

Mainos

Presidentti Abbasille ei ole epäilystäkään yllyttämisestä väkivaltaan, joka on johtanut melkein päivittäin palestiinalaisiin iskuihin israelilaisia ​​siviilejä ja turvallisuusjoukkoja vastaan. Viimeisten viiden viikon aikana näissä iskuissa on tapettu 10 israelilaista, enimmäkseen puukotuksia. "Onko siviiliväestön tappaminen ja puukottaminen hyväksyttävää ja perusteltua sen mukaan, mitä Abbas on kutsunut" kansan vastustukseksi? ", Olinko kysymys, jonka olin valmistellut PA: n presidentille.

Ei ole epäilystäkään siitä, miksi PA: n johtaja ei tuominnut näitä terrori-iskuja.

Abbas toisti vastauksensa Mogherinin kehotukseen '' konkreettisiin toimiin '' tilanteen rauhoittamiseksi, palestiinalaisten jokapäiväisen elämän parantamiseksi ja Israelin kansan turvallisuuden takaamiseksi, ja toisti aikaisemmat lausuntonsa syyttämällä Israelin hallitusta nykyisestä väkivalta.

Mainos

Hän sanoi, että nuoret palestiinalaiset ovat olleet "pettyneitä" ja "eivät näe toivoa", kertoi toimittajille, että tilanne oli "erittäin vakava ja vakava". "Se voi jopa heikentyä, ja se on pelkoni", hän sanoi.

Abbas sanoi, että yksi tärkeimmistä syistä tilanteeseen on Israelin väitetty laiminlyönti Jerusalemin Al Aksa -moskeijaa koskevaa status quo -sopimusta.

Mutta Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu, joka tapasi Mogherinin viime viikolla Berliinissä, on kiistämättä kiistänyt tällaiset väitteet sanoen, että ne merkitsevät Israelin vastaiseen väkivaltaan yllyttämistä "levittämällä valheita".

Sunnuntaina hän vahvisti jälleen, että "Israel jatkaa pitkäaikaisen politiikkansa täytäntöönpanoa: muslimit rukoilevat Temppelivuorella; ei-muslimit vierailevat Temppelivuorella. " Al Aksa -moskeija sijaitsee Temppelivuorella, juutalaisuuden pyhimmällä paikalla.

Jopa Mogherini totesi Saksan pääkaupungissa Israelin pääministerin kanssa käymiensä keskustelujen jälkeen, että hän oli "selvästi sitoutunut takaamaan status quon pyhillä paikoilla".

Noin viikko sitten Abbas väitti virheellisesti, että Israel ”lähti tappamaan” 13-vuotiasta palestiinalaispoikaa. Itse asiassa poika oli kuitenkin osallistunut pistävään hyökkäykseen kahta israelilaista nuorta vastaan ​​Pisgat Ze'evissä, Jerusalemin naapurustossa, eikä häntä tapettu - hän loukkaantui ja vietiin sairaalaan hoitoon.

Toinen syy väkivallan puhkeamiseen oli Abbasin mukaan "murhat ja hyökkäykset palestiinalaisia ​​vastaan". Hänen mukaansa aseelliset Länsirannan uudisasukkaat ovat "Israelin armeijan suojaamia". Mutta hän ei maininnut israelilaisia ​​vastaan ​​tehtyjä päivittäisiä hyökkäyksiä.

Siitä lähtien, kun puukotusten ja muiden hyökkäysten aalto alkoi, PA: n johtaja on suullisesti tukenut väkivaltaa reagoimalla siihen julistamalla: "Jokainen Jerusalemissa vuotanut veripisara on puhdasta verta niin kauan kuin se on Allahin vuoksi. Jokainen sahidi (marttyyri) on taivaassa ja jokainen haavoittunut palkitaan Allahin tahdolla. "

Mogherini sanoi haluavansa myös keskustella Abbasin kanssa tavoista poliittiseen prosessiin, "joka johtaisi kahden valtion ratkaisuun".

"Odotamme itsenäisen Palestiinan valtion elävän rinnakkain Israelin valtion kanssa", Abbas sanoi ja kehotti Israelin hallitusta "lopettamaan siirtokunnat neuvottelujen elvyttämiseksi".

"Vääriä väitteitä siitä, että siirtokuntien rakentamisen kasvu antaa tämän viimeisen terroriaallon, on yksinkertaisesti valhe", Netanyahu sanoi viime viikolla mainitsemalla, että siirtokuntien rakentaminen on vähentynyt viimeisten kuuden vuoden aikana.

Israelin tilastotoimiston tiedot osoittavat, että Netanyahun aikana asuntojen aloitukset taajamissa laskivat 19% ja valmiiden uudisasukkaiden asuntojen määrä laski 15% verrattuna vuoteen 2003 vuoteen 2008.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa