Liity verkostomme!

EU

Pittella: "Länsi-Balkanin muuttoliikekriisi osoittaa jälleen kiireellisen tarpeen EU: n pysyvälle mekanismille"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

O-GIANNI-PITTELLA-facebookEilisen Brysselissä Länsi-Balkanin reittiä käsittelevän johtajien kokouksen jälkeen Euroopan parlamentin S&D -ryhmän puheenjohtaja Gianni Pittella sanoi: "Ennennäkemätön muuttoliikekriisi vaatii ennennäkemättömän solidaarisuuden. Puhtaasti kansallinen lähestymistapa on tehoton ja haitallinen. Näiden maiden olisi tehtävä tiivistä yhteistyötä keskenään vakauden ja kehityksen varmistamiseksi koko alueella. 

"Olemme tyytyväisiä komission puheenjohtajan Junckerin nopeaan sitoutumiseen, joka esitti eilen pidetyssä huippukokouksessa keskeisiä operatiivisia toimenpiteitä yhdessä Yhdistyneiden Kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutetun (UNHCR), Frontexin ja Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston (EASO) kanssa. Toistamme kuitenkin, Euroopan pysyvän ja sitovan uudelleenjakomekanismin perustamisen kiireellinen tarve.

"Lisäksi jäsenvaltioiden on noudatettava täysimääräisesti Schengenin sopimuksen mukaisia ​​oikeudellisia velvoitteita ja samalla varmistettava pakolaisten ihmisoikeuksien kunnioittaminen. Tämä on meidän punainen linja.

Mainos

"Tuemme EP: n presidentin Martin Schulzin lähestymistapaa, joka esiteltiin eilen huippukokouksessa johtajille, mukaan lukien pysyvä tiedonvaihto Länsi-Balkanin reittiä olevien maiden välillä, jotta viestintäkanavat pysyisivät avoimina kaikilla tasoilla ja jotta vältettäisiin yksipuoliset tai sopimattomat sopimukset. Lisäksi on tehtävä kaikki tarvittavat, jotta vältetään jännitteiden tai syytösten herättäminen jo epävakaalla alueella. Lisäksi välitön solidaarisuus hätäapujen toimittamiseksi tarvitseville ja lopuksi kestävät ja sitovat solidaarisuustoimet yhteisön toimielinten kautta. avaimet tehokkaan muuttoliikkeen hallinnan varmistamiseksi alueella. Euroopan ei pidä unohtaa vastuutaan Länsi-Balkanin suhteen ja sen on tuettava näiden maiden humanitaarisia ponnistuksia välittömällä taloudellisella tuella.

S&D: n varapuheenjohtaja Tanja Fajon sanoi: "Olen tyytyväinen johtajan eilisessä kokouksessa hyväksyttyihin toimenpiteisiin, joita tarvitaan suuresti Länsi-Balkanin pakolaisvirtojen hallitsemiseksi. Olen iloinen nähdessäni" pysyvän tiedonvaihdon "aivan Toimenpiteiden luettelon kärjessä, ja kehotan kaikkia toimijoita käsittelemään asiaa kiireellisimmällä tavalla.

"Se, mitä olemme nähneet Sloveniassa parin viime päivän aikana - naapurimaat kieltäytyvät välittämästä tarkkaa tietoa pakolaisten virtauksista ja maahantulopaikoista - on ehdottomasti mahdotonta hyväksyä! Tämä on yleinen Euroopan unionin haaste, jonka jäsenvaltioiden on ratkaistava yhdessä, pikemminkin kuin taakan siirtäminen toisilta. "Nyt on aika noudattaa yhteistä ja koordinoitua lähestymistapaa, joka osoittaa todelliset EU: n arvot, kuten solidaarisuus ja vastuullisuus, eikä aika kääntyä toisiaan vastaan. Kehotan kaikkia eilisen huippukokouksessa läsnä olevia maita ja niiden johtajia aloittamaan näiden toimenpiteiden toteuttamisen välittömästi ja varmistamaan, että näistä toimenpiteistä ei tule tyhjiä sanoja paperille. "

Mainos

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa