Liity verkostomme!

EU

Puolalaiset ottaa PiS #wybory2015 #PolandVotes

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

WARSZAWA BEATA SZYDŁO KANCELARIA PREZYDENTA SPOTKANIEPrawo I Sprawiedliwość (PiS: Laki ja oikeus -puolue) oli kallistettu laajasti voittaakseen eilisen (25 lokakuu) kansalliset vaalit. Jos tämän aamun (26 lokakuu) äänestykset ovat oikein, viime yön voiton määrä ylitti heidän ennustetun osuutensa äänestyksestä jonkin verran kuuden ja kymmenen prosenttiyksikön välillä.

Yhdistämme putoamiseen

Toinen yllätys oli Yhdistyneen vasemmiston täydellinen epäonnistuminen, joka on jo olemassa demokraattisen vasemmiston liiton, Sinun liikkeesi, Puolan sosialistisen puolueen, työväen liiton, Vihreiden ja Puolan työväenpuolueen koalitiona, jotka näyttävät olevan tuhotuksi. PiS on menestynyt erityisen hyvin maan itäosissa, mikä liittyy alhaisempiin palkkoihin ja korkeampaan työttömyyteen. Luonnollisella alueella voi ajatella vasemmistopuolueen tai jopa kuuden vasemman puolueen.

Mainos

Voitto oikealle?

PiS on sidoksissa oikeistolaiseen ECR-ryhmään (Eurpoean konservatiivi- ja uudistusryhmä) Euroopan parlamentissa, ja Ison-Britannian konservatiivit edustavat parlamentin jäsenet pitivät tervetulleena heidän voittoaan. He ovat epäilemättä sosiaalisesti konservatiivisia, mutta heidän taloudellinen konservatiivisuutensa ei ole yhtä selvää. Heidän manifestissaan luvataan ylläpitää valtion valvontaa strategisesti tärkeissä yrityksissä, mikä kuulostaa hieman enemmän Jeremy Corbynilta kuin David Cameronilta. He haluavat myös nostaa yli 70,000 € ansaitsevien verokantaa.

Voitto euroskeptisyydelle?

Mainos

Emme koskaan näe Plexit-kampanjaa. Ensinnäkin Puola on suurin eurooppalaisen rahoituksen saaja. Maa vastaan ​​noin € 106 miljardia EU: n nykyisestä talousarviosta (2014 -2020) infrarakenteen parantamiseksi, tukee investointeja ja maataloutta. He saattavat liittyä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan allekirjoittamalla "yhä tiiviimmän unionin" luopumisen, mutta tämä on enemmän ele. Yhdistyneen kuningaskunnan ja Puolan yhteisvastuu voi kuitenkin olla tärkeämpi, kun on kyse niiden ihmisten oikeuksien turvaamisesta, jotka haluavat pysyä entistä tiiviimmän euroalueen ulkopuolella.

On epätodennäköistä, että PiS seisoo olkapäätä brittiläisten ystäviensä kanssa, kun se vaatii uudistuksia EU: n ihmisten vapaaseen liikkuvuuteen heidän Brexit-kansanäänestysneuvotteluissaan - yksi sisämarkkinoiden ja Euroopan yhdentymisen keskeisistä puista. Kaiken kaikkiaan yli kaksi miljoonaa puolaa on muuttanut hakemaan työtä muihin EU-maihin. pelkästään Isossa-Britanniassa on noin 700,000-puolalaisia ​​maahanmuuttajia, ja Saksassa ja Irlannissa on ollut suurin muutto Puolasta Yhdistyneen kuningaskunnan jälkeen. Puolalaiset ovat myös suurin toinen kansallisuus Norjassa, Islannissa, Liettuassa ja Irlannissa. Joten ellei PiS: llä ole taipumusta itsemurhaan, ne eivät aio vastustaa ihmisten vapaata liikkuvuutta EU: n sisällä.

-scepticism

Euron liittymisessä PiS on varmasti varautuneempi kuin edeltäjänsä Civil Platform (PO, Platforma Obywatelska). Entinen pääministeri ja nyt Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk halusi Puolan liittyvän euroon 2012-kokouksessa. Tulevaisuuden uusi pääministeri Beata Szydło (kuvassa) on jo tehnyt selväksi, että hän ei salli Puolan liittymistä euroon, ennen kuin Puolan palkat ovat kiinni vahvempien euroalueen maiden palkoista. Äskettäin valittu Puolan PiS-presidentti Andrzej Duda on myös vaatinut Puolaa pysymään alueen ulkopuolella.

Vaikka Puolan talous ei välttämättä kukoistakaan, se on toiminut paljon paremmin kuin monet muut EU-28-maat viime vuosina. Julkinen velka on alle 60% BKT: stä, ja EU ennustaa noin 3%: n kasvua BKT: ssä - mikä on muihin EU-28-maihin verrattuna yksi nopeimmista kasvuvauhdista - ja on noin kaksinkertainen euroalueella odotettuun kasvuvauhtiin. Vaikka Puolassa on vaikeuksia työllisyyden suhteen, sen työttömyysaste on myös matalampi kuin euroalueella.

Katse itään

Puolalaiset haluavat myös vahvistaa Euroopan puolustusta mielenosoittavan Venäjän edessä. Tämä on helppo ymmärtää, kun otetaan huomioon heidän historia ja viimeaikaiset tapahtumat. On vakuuttavaa, että vaikka PiS: ää voidaan pitää hieman illiberaalisena ja sillä on paljon yhteistä Victor Orbánin Fidesz-puolueen kanssa, joka on kahden osan yritys, kun kyse on Vladimir Putinista.

"Hiilikaivostyöläisen tytär"

151025EnergyMixYmpäristöneuvosto yrittää tänään (26. lokakuuta) Luxemburgissa päästä sopimukseen EU: n päästövähennystavoitteesta. Sitoutuminen päästöjen vähentämiseen on myös perusta EU: n panokselle Pariisin YK: n ilmastokokoukseen COP21 (30. marraskuuta - 11. joulukuuta), jonka on määrä hyväksyä uusi maailmanlaajuinen ilmastonmuutossopimus, jolla ilmaston lämpeneminen pidetään alle 2 astetta. . Puola on energiahuollossaan erittäin riippuvainen hiiliraskkaista kiinteistä polttoaineista - PiS on ilmoittanut haluavansa muuttaa tilannetta huolimatta siitä, että Beata Szydło oli kivihiilikaivostytär. Lähes tehdyn sopimuksen myötä tämä saattaa torpedoida yhtenäisen eurooppalaisen kannan COP: ssä.

 

Onko paavi katolilainen?

191026IsThePopeACatholicPiS sai täyden tukensa suositulta katolilaisradiosta, Radio Marialta. Paavi Johannes Paavali II, yksi pisimpään toimineista paavista, kunnioitettiin pyhänä Puolassa kauan ennen kuin hänet kanonisoitiin Roomassa. Perinteiset katoliset maat Länsi-Euroopassa ovat hitaasti vapauttaneet kantansa esimerkiksi avioeroon, aborttiin, homo-oikeuksiin ja IVF: ään. Puola on jo puhunut Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen kanssa näistä asioista. Yhdistyneen kuningaskunnan tavoin Puola on säilyttänyt EU: n perusoikeuskirjasta luopumisen. EU: n on vaikea "toteuttaa asianmukaisia ​​toimia sukupuoleen, rotuun tai etniseen alkuperään, uskontoon tai vakaumukseen, vammaisuuteen, ikään tai sukupuoliseen suuntautumiseen perustuvan syrjinnän torjumiseksi" SEUT-sopimuksen 19 artikla (EU: n toiminnasta tehty sopimus) vaadittu yksimielisyys.

Tuskin tulevaisuus

PiS: n ja entisen pääministerin Donald Tuskin välillä ei ole menetetty rakkautta. Puola nimitti hänet Eurooppa-neuvoston puheenjohtajaksi kahden ja puolen vuoden toimikaudeksi - Tusk on EU: n hallinnon vanhin puolalainen, ja EU: n johtavien työpaikkojen panteonissa se on kolme parasta. Puolan presidentinvaalien aikana PiS: n Euroopan parlamentin jäsen syytti Tuskia EU: n työntekijöitä koskevien puolueettomuussääntöjen rikkomisesta tukemalla Komorowskia (PO) kampanjan aikana. Puolan presidentti Andrzej Duda ei kutsunut presidenttiä virkaanastujaisiinsa tänä kesänä - normaalisti tämä mandaatti voidaan uusia, mutta se näyttää nyt epätodennäköiseltä.

Voittajaosapuoli on ainakin osan menestyksestä velkaa OP: n tyytyväisyydestä ja pelosta EU: n ulkopuolelta tapahtuvasta muuttoliikkeestä. Näyttää, että puolue on perustanut menestyksensä oppositioon ja että useimmat euroskeptiset tendenssit, taipumus kääntää selkänsä maailmalle ja toivovat sen menevän.

 

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa