Liity verkostomme!

EU

Mepit tarkkailla kunnallisvaaleissa Ukrainassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Seitsemänjäseninen parlamentin jäsenten valtuuskunta saapuu perjantaina 23. lokakuuta Kiovaan seuraamaan Ukrainan 25. lokakuuta pidettäviä paikallisvaaleja. Vaalitarkkailuvaltuuskunta lähetetään koko Ukrainan alueelle (lukuun ottamatta Donetskia ja Luhanskia).

"Euroopan parlamentti pitää Ukrainaa tärkeänä poliittisena prioriteettina, ja siksi puheenjohtajakokous päätti lähettää seitsemän parlamentin jäsenen tarkkailuvaltuuskunnan paikallisvaalien seurantaan. Uskon, että Ukrainan uudistusponnistelujen menestys on myös EU: n menestys . Uutta Ukrainaa ei tule ilman tehokkaasti toimivaa paikallishallintoa. Toivon, että nämä uuden lainsäädännön nojalla järjestettävät 25. lokakuuta pidettävät paikalliset vaalit pidetään kansainvälisesti tunnustettujen normien mukaisesti. Olen vakuuttunut siitä, että paikallisvaalit ovat toinen askel kohti Ukrainan demokratian hajauttamista ja vakiinnuttamista ja ovat edelleen kannustin Ukrainan eurooppalaisen tien nopeuttamiselle. Olemme valmiita auttamaan Ukrainaa assosiaatiosopimuksen ja Euroopan uudistusohjelman täytäntöönpanossa ", sanoi Andrej Plenkovič (PPE, HR). , joka johtaa valtuuskuntaa.

Valtuuskunta seuraa äänten antamista ja laskemista paitsi Kiovassa myös Itä-Ukrainan konfliktialueiden läheisillä alueilla.

Mainos

Valtuuskunta on osa pitkän aikavälin vaalitarkkailuvaltuuskuntaa Turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön/ Demokraattisten instituutioiden ja ihmisoikeuksien toimisto (Etyj / ODIHR).
Operaation tarkoituksena on arvioida, pidetäänkö vaalit Ukrainan kansainvälisten sitoumusten ja kansallisen lainsäädännön mukaisesti. Parlamentin jäsenet ohjaavat työssään Etyjin / ODIHR: n määrittelemiä kansainvälisiä standardeja ja kriteereitä, ja he pyrkivät varmistamaan, että kansalaisoikeuksia ja poliittisia perusoikeuksia kunnioitetaan.

Parlamentin jäsenet tapaavat Ukrainan vaaliviranomaiset, kansainväliset ja Ukrainan vaalitarkkailujärjestöt, presidenttiehdokkaat, kansalaisyhteiskunnan ja tiedotusvälineiden edustajat.

Yhteinen alustava julkilausuma kansainvälisen tarkkailuvaltuuskunnan havainnoista annetaan lehdistötilaisuudessa Kiovassa maanantaina 26. lokakuuta. (Aika ja paikka määritetään).

Mainos

Seitsemän jäseninen valtuuskunta edustaa Euroopan parlamentin poliittisia ryhmiä:

Andrej PLENKOVIĆ (PPE, HR), lähetystön päällikkö

Anna Maria CORAZZA BILDT (EPP, SE)

Clare MOODY (S&D, Iso-Britannia)

Tonino PICULA (S & D, HR)

Jussi HALLA-AHO (ECR, FI)

Kaja KALLAS (ALDE, EE)

Miloslav RANSDORF (GUE / NGL, CZ)

Tausta

EP: n vaalitarkkailuvaltuuskuntien tarkoituksena on vahvistaa kansallisten vaaliprosessien legitiimiyttä ja lisätä siten kansalaisten luottamusta vaaleihin, auttaa ehkäisemään vaalipetoksia, suojelemaan paremmin ihmisoikeuksia ja osallistumaan konfliktinratkaisuun. Vaalitarkkailu on demokratian tukiväline, jota Euroopan parlamentti käyttää osana tehtäväänsä demokratian ja ihmisoikeuksien edistämiseksi maailmanlaajuisesti, erityisesti EU: n lähimmällä naapurialueella. Itse demokraattisesti valitut Euroopan parlamentin jäsenet tarjoavat erityisen poliittisen näkökulman, asiantuntemuksen ja kokemuksen vaalitarkkailusta. Vuosien varrella parlamentti on tarkkaillut yli 100 vaalia maailmanlaajuisesti.

EP: n vaalitarkkailuvaltuuskuntien sääntöjen mukaan heidän jäsentensä on pidättäydyttävä julkistamasta kommentteja vaalien järjestämisestä, ehdokkaista tai poliittisista kysymyksistä ennen lehdistötilaisuutta, jossa alustava lausunto annetaan.

Euroopan parlamentin vaalitarkkailuvaltuuskunnan päällikkö Andrej Plenkovič tässä tapauksessa puhuu valtuuskunnan puolesta.

Lisätietoja

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa