Liity verkostomme!

EU

"Strategian puute" Syyriaa pahentaa muuttoliikekriisiä, sanoo Jaap de Hoop Scheffer

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Syyria-topSiirtolaiskriisiä on pahentanut Syyriaa koskeva "strategian puuttuminen", sanoo Alankomaiden kansainvälisten asioiden neuvottelukunnan puheenjohtaja ja Naton entinen pääsihteeri Jaap de Hoop Scheffer.
Hän puhui suuressa konferenssissa Brysselissä torstaina 22. lokakuuta.
Yli 200 asiantuntijaa ja vanhempaa virkamiestä kokoontui Euroopan ystävien vuosittaiselle "Euroopan valtio" -konferenssille etsimään vastauksia kiireellisiin ongelmiin, kuten yleisön luottamuksen palauttaminen Euroopan unioniin ja maailmanlaajuisten kilpailijoiden kiinniottaminen digitaaliaikana.
Puhujat kehottivat EU: ta tekemään enemmän naapurustonsa kriisien torjumiseksi, mukaan lukien de Hoop Scheffer, joka sanoi: "Se, että meillä ei ole Syyriaa koskevaa strategiaa, tarkoittaa, että pakolaiskriisi on suoranainen seurauksena siellä tapahtuvalle monimutkaisempi "

Toinen pääpuhuja, Kreikan parlamentin entinen puhemies Zoe Konstantopoulou sanoi: "Jotta Eurooppa saisi takaisin julkisen luottamuksen, sen on palautettava väestörakenteensa sielu".

Hän lisäsi: "Jotta saisimme takaisin ihmisten luottamuksen, sen pitäisi palata luottamaan ihmisiinsä ja kunnioittamaan heitä."

Koko päivän kestäneen konferenssin toistuvia aiheita olivat Euroopan taistelu pakolaisten lisääntymisen torjumiseksi, talouskriisin pitkäaikainen vaikutus, levottomuudet EU: n etelä- ja itäosissa ja maailmanlaajuisen talousvallan siirtyminen Aasiaan.

Mainos

"Jotkut ympärillämme olevat haasteet ovat varmasti kääpiöitä, mutta niin ovat kaikki", kommentoi Christian Leffler, Euroopan ulkosuhdehallinnon talous- ja globaaleista asioista vastaava apulaispääsihteeri.

Toinen aihe oli huoli siitä, että Aasia ja Yhdysvallat jättävät Euroopan taakseen kilpailussa digitaalitalouden kehittämiseksi. Puhujat korostivat tarvetta lisätä teknologiainvestointeja ja rakentaa digitaaliset sisämarkkinat Eurooppaan.

Lisäkommentteja antoi Euroopan parlamentin jäsen Marietje Schaake, Internetin hallintoa käsittelevän maailman komission jäsen.

Mainos

Hän kertoi huippukokoukselle: "Eurooppa ei ole vielä tehnyt oikeaa valintaa kehittää visio siitä, missä se haluaa olla

"Tunnen edelleen, että todellisesta kiireellisyydestä tehdä Euroopasta maan älykkäin maanosa puuttuu."

Palatakseni sosiaalisiin ja taloudellisiin kysymyksiin, Luxemburgin työ-, työllisyys- sekä sosiaali- ja solidaarisuusministeri Nicolas Schmit sanoi, että yleiset tunteet siitä, että Eurooppa ei enää välitä sosiaalisesta tasa-arvosta, lisäävät euroskeptisyyttä.

"Se näyttää nyt Euroopalta, joka asettaa markkinat ihmisten yläpuolelle, ja populistiset puolueet haluavat käyttää sitä", hän sanoi.

Osallistujat keskustelivat Euroopan komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin suunnitelmasta lisätä taloutta hakemalla 315 miljardin euron rahoitusta infrastruktuurihankkeisiin.

"On yleistä kertomusta siitä, että julkinen talous on tiukka, joten tarvitsemme yksityisiä investointeja", sanoi Jan Mischke, McKinsey Global Instituten vanhempi stipendiaatti. "Mutta julkinen talous ei ole tiukka, jos tarkastellaan korkoja. Milloin julkiset kirjanpitojärjestelmät erottavat menot? "

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa