Liity verkostomme!

EU

Kreikan talouskriisi: Seuraukset puolustusalalla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Martin Kreikan puolustusKreikan talouskriisi on huolestuttanut ikuisuuden näyttäviä otsikoita. Mutta yksi näkökohta, jota ei ole käsitelty, on puolustusalan kriisistä irtoaminen, toisin sanoen, voivatko Espanja, Italia, Portugali ja muut euroalueen maat, joiden talouden valokeilassa ovat, kiristää puolustusmenojaan pelko heidän talouksistaan.

Espanjan ja Portugalin puolustusnäkökohdat ovat erityisen ajankohtaisia, koska molemmilla on vaalit myöhemmin tänä vuonna.

Portugalin, tosin, pidetään suhteellisen epäolennaisena puolustuksen kannalta. Ainoa vähäinen asia on se, että se on sitoutunut kuuteen Embraer KC-390 -sotilaskuljetukseen.

Mainos

Espanja on kuitenkin mielenkiintoisempi puolustusteollisuuden perustan koon ja integroitumisen kautta Euroopan puolustukseen, erityisesti Airbusiin, ja Espanjalla on edelleen sitoumuksia ostaa A400-, Tiger- ja NH-90-helikoptereita.

Viime syyskuussa Walesissa järjestetyn Naton huippukokouksen keskeinen tulos oli lupaus kaikille eurooppalaisille liittolaisille sitoutua käyttämään 2% BKT: sta puolustukseen - pitkäaikainen velvoite.

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoo, että Kreikka on ollut "monta, monta vuotta erittäin arvostettu ja vankka" liittolainen Naton allianssissa.

Mainos

Hän sanoi: "Kreikka noudattaa tänään ohjetta, jonka mukaan 2 prosenttia BKT: sta käytetään puolustuspolitiikkaan."

Hän huomauttaa kuitenkin myös, että Naton jäsenvaltioiden puolustusmenot ovat laskeneet 1.5%.

Kreikan kaltaisten eteläisten Euroopan maiden lisäksi Yhdistyneen kuningaskunnan hallitusta on kritisoitu siitä, ettei se ole sitoutunut käyttämään 2 prosenttia BKT: stään puolustukseen tämän varainhoitovuoden päättymisen jälkeen.

Pääministeri David Cameron kertoi, että Yhdistynyt kuningaskunta saavuttaa jo Naton puolustusmenojen tavoitteen ja Ison-Britannian hallitus on sitoutunut 2% -menojen tavoitteeseen tämän parlamentin loppuun saakka. Mutta konservatiivit tai työväenpuolue eivät ole sitoutuneet pidemmälle.

Naton vaativista vaatimuksista huolimatta vähintään kuuden jäsenvaltion odotetaan leikkaavan puolustusmenojaan. Nämä ovat Bulgaria, Yhdistynyt kuningaskunta, Saksa, Italia, Unkari ja Kanada.

Samanaikaisesti niiden maiden määrä, jotka ovat lisänneet sotilasbudjettiaan, on tosiasiallisesti lisääntynyt - Latvia, Liettua, Alankomaat, Norja, Puola ja Romania.

Muualla Euroopassa Suomi käyttää noin 1.3 prosenttia bruttokansantuotteestaan ​​puolustukseen, kun taas Ruotsin puolustusbudjetti on noin 1.2 prosenttia, molemmat luvut ovat selvästi alle Naton 2 prosentin vaatimuksen [vain muutamat jäsenet täyttävät].

Ruotsalaiset keskioikeistolaiset poliitikot väittävät, että Nato-jäsenyydestä on tullut kysymys miten, ei jos.

"Pienenä maana emme pystyisi voittamaan paljon suurempaa vastustajaa, vaikka kaksinkertaistaisimme puolustusbudjettimme", sanoi Karin Enström, joka on Ruotsin parlamentin ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja.

Skandinaviaan jäävä Naton sotilaskomitean entinen puheenjohtaja on varoittanut, että Tanska saattaa menettää "näkyvyyden ja vaikutusvallan" sotilasliittoumassa budjettileikkausten ja heikentyneiden valmiuksien vuoksi.

Tanskan entinen puolustusministeri ja hiljattain vaihtuneen Naton sotilaskomitean puheenjohtaja kenraali Knud Bartels varoitti, että Tanskan merkitystä Natossa uhkaavat puolustusbudjetin aukot ja ”kasvava ristiriita [Tanskan] tavoitteiden tason ja [sen] kyvyn välillä osallistua ”armeijan liittoon

Puolustusbudjettien leikkaamisen sijaan Yhdysvaltain ilmavoimien sihteeri Deborah Lee James on vaatinut eurooppalaisten liittolaistensa lisäämään puolustusmenoja.

Hän sanoo, että kaikkien Naton jäsenten on lisättävä menojaan, jotta voidaan jakaa taakka, joka kohdistuu useisiin uhkiin, aina Venäjän "aggressiivisuudesta" ja islamilaisista valtion leikkauksista kiinalaisiin kyberavaruuden hakkereihin ja terveyskriisiin, kuten Ebolaan.

James sanoi: "Uskon vakaasti, että Nato voi edelleen olla rauhan ja vakauden voima Euroopassa, mutta meidän on ymmärrettävä, että rauha ja vakaus eivät ole vapaita.

"Siksi meidän on investoitava turvallisuuteemme sekä yksittäisinä kansakuntina että alueina, kuten EU."

James sanoo, että transatlanttinen suhde oli "merkityksellisempi kuin koskaan", mutta varoittaa, että Nato on tällä hetkellä "risteyksessä".

Varoittaen uusien leikkausten mahdollisesti "tuhoisilta" seurauksilta, hän sanoi: "Puolustusmenojen pitäisi todellakin olla punainen viiva, ja tätä tietä kuljemme Yhdysvalloissa."

James ei nimeä mitään NATO: ta tai erityisesti EU: n jäseniä, mutta kehottaa Naton jäseniä vastustamaan paineita vähentää puolustusmenoja ja lisäsi: "Itse asiassa puolustusbudjettien leikkaamisen sijasta väittäisin, että menoja tulisi lisätä."

Hänen pelkojaan toistaa Yhdysvaltain vanhempi diplomaatti, joka on varoittanut "vaarallisesta" kuilusta Yhdysvaltain ja Euroopan puolustusmenojen välillä.

Samantha Power, Yhdysvaltain YK: n suurlähettiläs, on myös vetoonut Euroopan hallituksiin käyttämään enemmän.

Hän sanoi, että puolustusbudjettien leikkaukset Euroopassa olivat "huolestuttavia".

Power sanoi, että "useimmissa tapauksissa" puolustusmenot Euroopassa supistuivat huolimatta puolustusuhkien kasvusta.

Tällaiset varoitukset seuraavat Yhdysvaltain armeijan päällikön huolta menojen leikkausten vaikutuksista Yhdistyneen kuningaskunnan asevoimiin.

Henkilöstöpäällikkö kenraali Raymond Odierno ilmaisi varauksensa siitä, että Ison-Britannian kansallisen varallisuuden osuus putosi armeijaan.

Nato-allianssin yhteenlaskettu sotilabudjetti on 1.023 biljoonaa dollaria, ja pelkästään Yhdysvaltojen osuus on 735 miljardia dollaria. Vertailun vuoksi Venäjän sotilaskulut ovat vain 60 miljardia dollaria.

Joten miksi sillä on merkitystä, jos puolustusbudjetteja leikataan?

No, lukuun ottamatta mahdollisia vaikutuksia, joita tällaisilla leikkauksilla voi olla islamiterroristien jatkuvan uhan torjumiseen, pelätään, että tällainen politiikka voi toimia suoraan Venäjän käsissä, kun se pyrkii yhä enemmän taipumaan sotilaallisiin lihaksiinsa maissa, jotka olivat aiemmin osa sitä Neuvostoliiton.

Tällaiset huolet eivät välttämättä ole perusteettomia, mikä käy ilmi Vladimir Putinin maaliskuussa antamasta ilmoituksesta, jonka mukaan 40 uuden mannertenvälisen ballistisen ohjuksen käyttöönotto pystyy "voittamaan teknisesti edistyneimmätkin ohjustentorjuntajärjestelmät".

Seurauksena on, että Puola on aloittanut ennennäkemättömän aseiden ja sotatarvikkeiden menojen, jotka voivat muuttaa sen yhdeksi Euroopan suurimmista sotilaallisista voimista.

Varovainen Venäjän kasvavalle sotilaalle saattaa viime vuonna Puolan hallitus osoittaa 5.6 miljardia puntaa maan puolustusbudjettiin, 2 prosentin lisäys 2013: iin verrattuna, ja tänä vuonna summa on noussut 6.62 miljardiin puntaan. Puolan hallitus on myös sitoutunut maan 24 miljardin punnan meno-ohjelmaan, joka kestää 2013 - 2022.

Ehkä viimeisen sanan pitäisi sanoa Deborah Lee Jamesille, joka sanoo, että transatlanttiset suhteet olivat "ajankohtaisempia kuin koskaan", kun kansallisen turvallisuutemme uhkailtiin jatkuvasti.

Mutta kun kansalliset hallitukset ovat aina tietoisia tarpeesta tasapainottaa kirjoja, joita hän jatkaa varoittamaan, että Nato on "risteyksessä".

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa