Liity verkostomme!

EU

Ranska extradites Kazakstanin toisinajattelija Mukhtar Ablyazovin Venäjälle

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mukhtar-Ablyazov-007- Open Dialog Foundation (ODF) on ilmoittanut viimeisimmistä huolestuttavista tapahtumista Mukhtar Ablyazovin tapauksessa , Kazakstanin toisinajattelija ja Kazakstanin presidentin Nursultan Nazarbajevin tärkein poliittinen vastustaja.

Ranskan pääministeri Manuel Valls allekirjoitti 17. Syyskuuta XNUMX luovuttamisasetuksen 

Ablyazovin lakimiehet ilmoittivat vetoomuksesta Ranskan valtioneuvostoon. Voit löytää tätä ODF: n lausunto Ranskan viranomaisten päätöksestä, joka sisältää Open Dialog -säätiön presidentin Lyudmyla Kozlovskan ja Jevgeni Zhovtis, tunnettu Kazakstanin asianajaja ja ihmisoikeuksien puolustaja. Open Dialog -säätiö kehottaa kansainvälistä yhteisöä reagoimaan voimakkaasti ja vetoamaan Ranskan viranomaisiin olemaan lähettämättä Kazakstanin toisinajattelijaa Venäjälle. Kuten kokemuksesta on opittu, varsinkin kun kahdenväliset siteet ja taloudelliset edut ovat vaarassa, tämä on usein ainoa tapa varmistaa, että arvot ja ihmisoikeudet vallitsevat.

Open Dialog -säätiö kehottaa Ranskan viranomaisia ​​harkitsemaan tapauksen laajempaa kontekstia, analysoimaan sen poliittista taustaa huolellisesti ja lopettamaan luovuttamismenettelyn Kazakstanin toisinajattelijan turvallisuuden varmistamiseksi ja lähettämään Venäjälle viestin, että sen sarjaväylät ihmisoikeudet tarkoittavat, että ennen kuin Venäjällä on tapahtunut rajuja parannuksia, Pariisi ei enää luota Moskovaan tällaisissa asioissa.

Tausta
Ablyazov on liikemies. Ennen vuotta 2001 hän oli Kazakstanin hallituksen jäsen. Vuonna 2001 Ablyazov perusti Kazakstanin (myöhemmin Alga) oppositiopoliittisen puolueen. Hän rahoitti ja tuki myös Kazakstanin opposition mediaa ja kansalaisyhteiskunnan liikkeitä. BTA-pankin väkivaltaisen kansallistamisen jälkeen Ablyazov pakeni vuonna 2009 Kazakstanista ja sai poliittisen turvapaikan Isossa-Britanniassa vuonna 2011. Heinäkuussa 2013 Ablyazov pidätettiin Ranskassa sekä Venäjän että Ukrainan viranomaisten Interpolille antamasta pyynnöstä. Siitä lähtien hänen luovuttamisprosessinsa on ollut Ranskassa. Kazakstanin viranomaiset syyttävät yhdessä Venäjän ja Ukrainan kollegoidensa kanssa Ablyazovia 6 miljardin dollarin kavalluksesta, kun hän hurmasi BTA-pankkia.

Ablyazovin tapaukseen osallistuneet venäläiset ja ukrainalaiset tutkijat ovat vastuussa muista poliittisesti perustelluista tapauksista näissä maissa. Tutkija Nikolay Budilo oli vastuussa Sergei MagnitskinVenäjällä, kun taas syyttäjä Viktor Grin; tuomarit Sergey Podoprigorov, Elena Stashina, Alexey Krivoruchko ja Svetlana Ukhnaleva sekä tutkija Maksim Melnyk vastasivat EuroMaidantapaukset Ukrainassa.

Mainos

Kansainvälisen yhteisön (mukaan lukien monet poliitikot - parlamentin jäsenet, parlamentin jäsenet ja ihmisoikeuksien puolustajat - Ablyazovin tapaus on laajalti tunnustettu poliittisesti motivoituneeksi. Amnesty InternationalHuman Rights WatchFIDHKISSA ja muut kansalaisjärjestöt). Maat, kuten Tšekki, Italia, Puola, Espanja, Yhdistynyt kuningaskunta ja muut, antoivat Ablyazovin kumppaneille ja perheenjäsenille poliittisen turvapaikan, pakolaisaseman tai muunlaisen kansainvälisen suojelun.

Luettelo tapauksen kannattajista löytyy tätä.

Open Dialog -säätiön osallistuminen

Open Dialog -säätiö Kazakstanin ihmisoikeustilanteen parissa työskentelevänä organisaationa, joka tukee Kazakstanin poliittista oppositiota ja kansalaisyhteiskuntaa, seuraa Ablyazovin tapausta toukokuusta 2013, jolloin hänen vaimonsa Alma Shalabayeva karkotettiin laittomasti Italiasta Kazakstaniin. Siitä lähtien olemme tuottaneet useita raportteja ja lausuntoja tapauksesta. Tässä, löydät pääraporttimme (lokakuu 2014), tätä - julkaisu Ukrainan viranomaisten laittomasta osallistumisesta (maaliskuu 2015) ja tätä että tätä raportit perusteluineen Venäjälle ja Ukrainaan tapahtuvaa luovuttamista vastaan ​​(ts. riski lähettää takaisin Kazakstaniin; ei oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä; huonot pidätysolot; kidutuksen vaara; korruptoituneen oikeuslaitoksen osallistuminen ja laittomat yhteydet Kazakstanin sekä Venäjän, Ukrainan ja Ranskan viranomaisten välillä) ( Toukokuu 2015 ja syyskuu 2015).

Mainos

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa