Liity verkostomme!

Sivilisaatioiden vuoropuhelu (WPF DoC)

WPF: n DoC: n puheenjohtajakausi päättää Rodoksen 13. foorumin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Rodoksen foorumi13th Vuotuinen Rodoksen foorumi päättyi sunnuntaina kutsumalla Yhdistyneitä Kansakuntia toteuttamaan kehityslaitostensa kiireelliset uudistukset ja lainaa rahaa reaalitalouteen ja henkilöille, jotka joko elävät köyhässä köyhyydessä tai kamppailevat toimeentulonsa puolesta. Kehitysmaiden tuen olisi perustuttava ongelmien käytännön diagnosointiin, ja sen olisi ulotuttava talous- ja ympäristökysymyksiä pidemmälle kattamaan koulutus ja kulttuurinen kehitys erityisesti naisten tarpeisiin, Rodoksen foorumin edustajat totesivat.

Viimeisen kolmen päivän aikana Rhodes Forum, vuosittainen tapahtuma järjestäytynyt jonka tekijä on maailman julkisen foorumin "Dialogue of Sivilisaatiot ” (WPF "DoC") toi yli 350 edustajaa yli 50 eri maissa keskustelemaan kiireellisistä globaaleista kysymyksistä.

Loppupuheenvuorossaan puheenjohtajavaltio WPF "DoC" totesi, että:

Mainos
 • Globaalin kaaoksen nykytila ​​ei ole välttämätön eikä normatiivinen, ja että "henkinen humanismi" voi ylittää eriarvoisuuden ja väkivallan logiikan.
 • "Hybridi sodankäynti ”edustaa nykyajan versiota” täydellisestä sodasta ”, jonka tarkoituksena on paitsi saavuttaa sotilaallinen voitto myös kumota valtioiden poliittinen ja sosiaalinen järjestelmä ja estää diplomaattisten ratkaisujen löytäminen.

 • Pohjois-Afrikassa ja Länsi-Aasiassa käydyt sodat, jotka ovat aiheuttaneet ääriryhmät, kuten Al-Qaidan, ISIS: n ja Jabhat al-Nusra ei voida ratkaista pelkästään sotilaallisilla keinoilla, mutta ne edellyttävät poliittista ratkaisua, joka heijastaa kulttuurista todellisuutta.

- WPF "DoC" Puheenjohtajavaltio puolusti myös EU: n monimutkaista monimuotoisuutta sivistys ja tuki moniarvoisia ideoita kulttuurien ja kulttuurien välisensivistyksellinen vuoropuhelua ja ilmaisi huolensa politiikoista jotka ovat antaneet yhteiskunnalle mahdollisuuden luoda individualismin kulttuuri, jossa ihmiset keskittyvät vain itsensä tyydyttämiseen välittämättä muiden tarpeista ja planeetan kohtalosta yleensä. Lisäksi korostettiin monilapsisten perheiden merkitystä keinona estää väestörakenteen heikkeneminen sekä kehittyneissä että kehitysmaissa.

Juoksu koko kolmen päivän tapahtuman, joka pidettiin Kreikan Rhodoksen saarella, oli WPF "DoC" sitoutuminen parempaan maailmaan, jota ohjaa oikeudenmukaisuus ja rauha. organisaatio ja Rhodes-foorumin edustajat ovat vakaasti sitä mieltä, että epäjärjestys ja anarkia eivät ole väistämättömiä ja että erilainen vastaus konflikteihin, jotka pyrkivät ratkaisemaan epävakauteen johtavat juuret, voisi olla tie maailmanlaajuiseen harmoniaan.

Mainos

Vladimir Yakunin, Venäjän perustajajohtaja WPF "DoC" sanoi:

"Nykyinen muuttoliikekriisi Euroopassa, sisällissota Syyriassa ja uskonnollisten ääriliikkeiden lisääntyminen Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa osoittavat, kuinka lahkolaiskeskustelun laajuus ja intensiteetti on tullut kuvata nykymaailmassa.

"Se tosiasia, että Rodoksen foorumi, johon tänä vuonna on osallistunut edustajia yli 50 eri maasta, monista eri uskonnoista ja etnisestä taustasta, on nyt kokoontunut 13 peräkkäiseksi vuodeksi, antaa minulle toivoa, että parempi tulevaisuus voidaan saavuttaa vuoropuhelun avulla.

"Se on nyt vastuulla WPF "DoC" ja kaikki tämän vuoden Rodoksen foorumin edustajat käyttävät tämän viikonlopun aikana oppimiamme pyrkimään rauhallisempaan ja harmonisempaan maailmanlaajuiseen järjestykseen. "

Sunnuntaiaamuna pidettiin minuutin hiljaisuus Rodoksen foorumilla viikonlopun traagisen terrori-iskun uhreille Ankarassa. WPF, DoC: n puheenjohtajavaltio on sittemmin lähettänyt surunvalittelukirjeen Turkin viranomaisille.

Koko Rhodes Forum 2015 -jäsenvaltion julkilausuma, hyväksytty sunnuntaina löytyy täältä.

Sivilisaatioiden vuoropuhelu (WPF DoC)

Inter sivilisaatioiden vuoropuhelu #RhodesForum

Julkaistu

on

rhodesforumRodoksen foorumi, joka tapahtuu 30 syyskuusta 1 lokakuu Rhodoksen saarella Kreikassa on osa YK: n aloitetta, jonka järjestää Berliinissä toimiva aivoriihi Dialog of Civilisations Research Institute (DOC-RI) vuosittain, kirjoittaa Lejla Dizdarevic.

Rhodoksen foorumiin osallistuu jopa 600 osallistujaa yli 70 maasta ympäri maailmaa, mukaan lukien entiset presidentit ja korkeat virkamiehet, kansainvälisen akateemisen yhteisön ja liike-elämän eliitin jäsenet, kansainvälisten kansalaisjärjestöjen edustajat, diplomaatit, eri alojen asiantuntijat ja tiedotusvälineet . Viimeisen 12 vuoden aikana Rodoksen foorumi on tuonut yhteen tutkijoita, poliittisia ja henkisiä johtajia keskustelemaan huolestuneisuudestaan ​​maailmanlaajuisesta kohtalostamme ja rikastuttamaan sivilisaatioiden välistä vuoropuhelua. Foorumin päätehtävänä on ollut johdonmukaisesti edistää uutta sivilisaatioiden välisen keskustelun kulttuuria ja heijastaa menestyksekkäästi kansainvälisen asialistan avainkysymyksiä tavoitteena suojella ihmiskunnan keskeisiä arvoja ja myötävaikuttaa kestävään maailmanlaajuiseen kehitykseen.

Rhodoksen 14. foorumin asialistalla on lukuisia aiheita, kuten sivilisaatiot uutta barbaaria vastaan, vaihtoehtoiset talousmallit, ihmisen ekologia, maailmanlaajuinen osallistava kehitys, uudet kasvustrategiat, jotka perustuvat infrastruktuuri-investointeihin ja sovintoon sekä rauhaan idän ja lännen välillä. Sivilisaatioiden vuoropuhelun tutkimuslaitos (DOC-RI) pyrkii edistämään sivilisaatioiden välistä vuoropuhelua, joka perustuu kunnioittavaan ymmärrykseen muista kulttuureista, ja tutkimaan monimutkaisimpia sivilisaatioiden välisiin suhteisiin liittyviä kysymyksiä. Vuoropuhelun perusperiaatteena on vaihtaa mielipiteitä, jotka lopulta parantavat itä-länsi-suhteita.

Mainos

Sivilisaatioiden välinen vuoropuhelu on ratkaisevan tärkeää nykyisen maailmamme oikeudenmukaisen ja vauraan kohtalon kannalta. Kuten sanan "sivilisaatioiden välinen vuoropuhelu" keksi Iranin entinen presidentti Mohammad Khatami totesi YK: n yleiskokouksessa vuonna 1999: "Jos 20th vuosisata oli miekan voima, ja jokaisella terän pyyhkäisyllä jotkut voittivat ja toiset hävisivät, tulevan vuosisadan pääakselin on oltava vuoropuhelu. Muuten miekasta tulee kaksiteräinen ase, joka ei säästä ketään; ja ei ole mahdotonta ajatella, että mahtavat lämminhengittäjät olisivat ensimmäisten uhrien joukossa. "

Näin ollen yksi tämän YK: n puheen monista tuloksista on ollut Rodoksen foorumi, virkistävän monipuolinen äänikokous, joka kyseenalaistaa nykypäivän maailman politiikan nykytilan ja pyrkii yhdessä etsimään vaihtoehtoisia ratkaisuja. Täysistunnoissa käsitellään useita aiheita, jotka vaihtelevat Gandhin ja Tolstoin väkivallattomuuden kulttuurista rauhaan ja turvallisuuteen EU: ssa ja Aasiassa, ja sen jälkeen järjestetään useita työpajoja liittyvistä ja ajankohtaisista aiheista sosiaalisesta mediasta kristinuskoon MENA-alueella.

Rhodes Forum 2016 käsittelee alusta alkaen yleisiä aiheita, kuten sivilisaatioiden välistä yhteistyötä rauhanomaisen olemassaolon varmistamiseksi, sivilisaatioiden perinteiden uudistamista, eriarvoisuuden torjumista ja paikallisia vastauksia globaaleihin haasteisiin. Rodoksen foorumin viimeisenä päivänä osallistujat voivat keskustella kulttuuriin ja uskontoon perustuvan yhteistyön uusista ulottuvuuksista, kaukonäköisistä resursseista rauhan ja oikeuden ylläpitämiseksi.

Mainos

Foorumin avaintoimijoiden jo yli vuosikymmenen ajan tuomat ratkaisut eivät ole menettäneet merkitystään.

Kuten Walter Schwimmer, entinen Euroopan neuvoston pääsihteeri ja foorumin puheenjohtaja, sanoo: "Nyt ja ensimmäisen maailmansodan sata vuotta sitten edeltäneen ajan välillä on yksi yhtäläisyys, ja kutsutaan hallitusten autismiksi, jossa ne eivät pysty kuuntelemaan tai kommunikoimaan kunnolla keskenään. "

Tätä foorumia pyritään ratkaisemaan ja korostamaan sivilisaatioiden välisen vuoropuhelun tärkeintä, jotta voidaan rakentaa vahvoja siltoja idän ja lännen, maailmanlaajuisen pohjoisen ja etelän välille. Päätöslauselmat, joita vuoden 2016 foorumin avaintoimijat ehdottavat, ovat äärimmäisen tärkeitä ratkaistessa tämän päivän kiireellisiä kysymyksiä maailmassa.

Foorumin perustajat panivat myös merkille sivilisaatioiden välisen keskustelun merkityksen yleisen napaisuuden ja äärimmäisyyksien kauhistuttavan voiton aikakaudella. "Vaikuttaa siltä, ​​että taloudellisesti haavoittuvat yhteiskuntamme eivät edistyneet kovinkaan paljon eivätkä kyenneet suojautumaan ei-perinteisiltä uhilta."

Lopuksi, maailmanlaajuiset kansainväliset asiantuntijat, joilla on erilaiset näkemykset, osallistuvat erilaisiin ja vastakkaisiin näkökulmiin ja käyvät menestyksekkäästi objektiivista, avointa ja sivilisaatioiden välistä vuoropuhelua.

Continue Reading

Sivilisaatioiden vuoropuhelu (WPF DoC)

Vladimir Yakunin avasi 13thth Rhodes Forum -foorumin ja ilmoitti ajatuspankin perustamisesta

Julkaistu

on

Rodoksen foorumiMaailman julkisen foorumin 'Civilisations Dialogue' (WPF DoC) puheenjohtaja ja perustaja Vladimir Yakunin avasi perjantaina (9. lokakuuta)th vuosittaisen Rhodes-foorumin ja ilmoitti uuden suuren globaalin aivoriihin käynnistämisestä. Tohtori Yakunin sanoi, että WPF: n DoC: n hallitus on sopinut perustavansa tutkimuslaitoksen, joka keskittyy infrastruktuuriin uuden taloudellisen kehityksen ja konfliktien ehkäisyn mahdollisena perustana. Ajatuslaitos perustuu organisaation viimeisten 13 vuoden aikana asettamiin perusteisiin.

Tohtori Yakunin, joka johti vuosikymmenen ajan Venäjän rautateitä, yhtä maailman suurimmista kuljetusyrityksistä, sanoi aikovansa käyttää suurimman osan ajastaan ​​WPF: n DoC: lle, kun se siirtyy sen seuraavaan kehitysvaiheeseen.

Tämän vuoden Rodoksen foorumiin osallistui yli 350 edustajaa. Ne sisältävät:

Mainos
 • Vaclav Klaus, Tšekin tasavallan entinen presidentti

 • Alfred Gusenbauer, Itävallan entinen liittokansleri

 • Ionnis Amanatidis, Kreikan varaulkoministeri

  Mainos
 • Karl-Theodor von und zu Guttenberg, entinen puolustusministeri ja Saksan talousministeri

 • Professori Hans Köchler, Kansainvälisen etenemisjärjestön puheenjohtaja

 • Professori Fred Dallmayr, professori, filosofian ja valtiotieteiden laitos, Notre Damen yliopisto

Muita osallistujia ovat Cynthia McKinney, yhdysvaltalainen ihmisoikeusaktivisti ja entinen Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsen, Ali Allawi, Irakin entinen valtiovarainministeri, Jayati Ghosh, taloustieteen professori, Jawaharlal Nehru University, Uusi taloustieteiden ja suunnittelun keskus Delhi sekä muut poliitikot, tutkijat ja kansalaisjohtajat yli 50 maasta.

Syyrian lisääntyvien sotatoimien ja Euroopan pakolaiskriisin keskellä perjantaista sunnuntaihin (11. lokakuuta) jatkunut Rodoksen foorumi tarjosi avoimen foorumin ihmisille ympäri maailmaa keskustelemaan maailmanlaajuisen painostuksen juurista ja ratkaisuista. ongelmia.

Tohtori Yakunin vahvisti perusarvot sivilisaatioiden keskustelun ytimessä ja korosti rakentavan vuoropuhelun merkitystä rauhanomaisten ratkaisujen löytämiseksi nykyisiin globaaleihin konflikteihin.

Hän sanoi: "Organisaatiomme on alkamassa suurten muutosten ja kehityksen aikaa. Omistin viimeiset 13 vuotta vuoropuhelun edistämiselle eri sivilisaatioiden välillä laajimmassa merkityksessä. Haluan nyt käyttää tätä perustaa luomaan maailmanluokan ajattelukiitos, joka antaa käytännön poliittisia suosituksia.

"Olemme nähneet, että maailma, jota hallitsee yksi sivilisaatio, ei toimi. Viimeaikaiset konfliktit Afganistan, Irak, Libya ja Syyria ovat osoittaneet länsimaisen interventionistisen ulkopolitiikan epäonnistumiset.

"Nykyisen konfliktitilan mukaan on selvää, että kulttuurienvälinen vuoropuhelu on elintärkeää. Tätä näkemystä on äskettäin tukenut ulkosuhteiden neuvoston puheenjohtaja Richard Haas, joka totesi, että Yhdysvaltojen ulkopolitiikan ylivalta viime vuosisadan aikana on ollut monien nykypäivän vaikeimpien kamppailujen perusta. "

Tohtori Yakunin lisäsi: ”Kulutusliikkeen ohjaamassa maailmassa ihmisiä kasvatetaan vain huolehtimaan yksilöllisten tarpeiden tyydyttämisestä. Tämä tapahtuu eri sivilisaatioiden muodostavien kulttuuriarvojen kustannuksella. Jos emme yritä hallita tätä, menetämme yhteiskunnan periaatteet ja moraalinormit. "

Saat tapahtuman suoratoiston napsauttamalla tätä.

Sosiaalisen median päivitykset

Facebook

Twitter

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa