Liity verkostomme!

Kehitysmaat

EU ilmoittaa tuki työturvallisuuden parantamiseksi ja työelämän käytäntöjä tuottajamaissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

nabmEUROB11915EU ilmoittaa tukevansa G7: n Vision Zero Fund -rahastoa työolojen ja työelämän normien parantamiseksi ja kestävien liiketoimintakäytäntöjen luomiseksi tuottajamaissa.

 Kansainvälisestä yhteistyöstä ja kehityksestä vastaava komissaari Neven Mimica sekä työllisyyttä, sosiaaliasioista, osaamisesta ja työvoiman liikkuvuudesta vastaava komission jäsen Marianne Thyssen ovat ilmoittaneet EU: n rahoitusosuudesta G7: n Vision Zero Fund -rahastoon. Tämä rahasto tukee hallitusten, yritysten, työmarkkinaosapuolten ja kansalaisjärjestöjen yhteistoimintaa matalan tulotason maissa, joissa tavaroita valmistetaan, työpaikkakuolemien vähentämiseksi ja ehkäisemiseksi, työtarkastusten parantamiseksi, oikeudenmukaisen tuotannon varmistamiseksi ja työntekijöiden auttamiseksi oikeuksiensa harjoittamisessa.

Berliinissä 7. – 12. Lokakuuta pidetyn G13-maiden työllisyys- ja kehitysministerikokouksen edessä komissaari Thyssen korosti: "Joka vuosi 2.3 miljoonaa ihmistä kuolee työtapaturmiin tai sairauksiin ympäri maailmaa. Tämä on 6,300 ihmistä päivässä. Komissio on vahvasti Olemme sitoutuneet työtapaturmien ehkäisemiseen, perustyöntekijöiden oikeuksien edistämiseen ja yritysten tasavertaisten toimintaedellytysten parantamiseen.Olemme sitoutuneet noudattamaan korkeimpia standardeja ja pyrimme estämään ihmisten kärsimykset ja taloudelliset kustannukset, jotka liittyvät vaarallisiin työpaikkoihin kaikkialla Euroopassa ja ulkomailla. G7: n Vision Zero -rahasto myötävaikuttaa työolojen parantamiseen ja vähentää terveys- ja turvallisuusriskejä sadoille miljoonille ihmisille, jotka työskentelevät globaaleissa toimitusketjuissa. "

Mainos

Komissaari Mimica totesi myös: "Globaalit toimitusketjut ovat tärkeitä talouskasvun ja ihmisarvoisen työn tekijöitä. Ne sisältävät kuitenkin liian usein sääntelemättömiä tai vaarallisia työympäristöjä, huonoja työsuhteita ja vaarantuneita työntekijöiden oikeuksia. Euroopan komissio on päättänyt toimia osallisena Siksi olemme ylpeitä voidessamme tukea G7-aloitetta 3 miljoonan euron panoksella - haluamme tehdä kaikkemme tämän tilanteen kääntämiseksi ja varmistaa oikeudenmukaiset, tasapuoliset toimintaedellytykset yrityksillemme ja työskenteleville ihmisille. heissä."

Vision Zero Fund -rahasto perustuu G7-huippukokous Elmaussa kesäkuussa 2015 edistämään kestäviä globaaleja toimitusketjuja ja sopimaan konkreettisista toimista täytäntöönpanoa ja seurantaa varten. Se saa rahoituksensa sekä julkisista että yksityisistä rahoitusosuuksista, ja sitä hallinnoi Kansainvälinen työjärjestö (ILO). Sen ensimmäinen pilottitoiminta alkaa vuonna 2016, ja se keskittyy valittujen tuottajamaiden valmisvaatealoihin.

Tausta

Mainos

Euroopan komissio pyrkii varmistamaan, että sosiaaliset näkökohdat otetaan asianmukaisesti huomioon sekä EU: n sisä- että ulkopolitiikassa, myös maailmanlaajuisissa kysymyksissä, kuten toimitusketjujen kestävyys ja ihmisarvoinen työ.

Kun Rana Plaza -vaatetehdas romahti Bangladeshissa huhtikuussa 2013, mikä johti yli 1,200 kuolemaan, Euroopan komissio käynnisti EU: n kestävän kehityksen sopimus heinäkuussa 2013 yhdessä ILO: n, Bangladeshin viranomaisten ja Yhdysvaltojen kanssa edistämään parempia työntekijöiden oikeuksia ja vastuullisempaa toimitusketjun hallintaa.

EU ilmoitti myös toukokuussa 2015 olevansa liittymässä Myanmarin / Burman, Yhdysvaltojen, Japanin, Tanskan ja Kansainvälisen työjärjestön perustamaan Myanmarin / Burman työelämän perusoikeuksien ja -käytäntöjen edistämistä koskevaan aloitteeseen. Marraskuussa 2014, keskittyen työlainsäädännön uudistamiseen ja institutionaalisten valmiuksien kehittämiseen.

EU pyrkii varmistamaan, että sen kauppakumppanit noudattavat ILO: n perustyönormeja ja kansainvälisiä ympäristöstandardeja. Lisäksi useissa äskettäin hyväksytyissä tai valmisteilla olevissa EU: n laeissa säädetään due diligence -vaatimuksista tietyissä toimitusketjuissa, kuten puutavara tai konfliktimineraalit.

EU kannustaa myös yksityisen sektorin aloitteita vastuulliseen toimitusketjun hallintaan. Tämä sisältää yrityssektorin vastuullisuuden alustat ja pienten ja keskisuurten yritysten (pk-yritysten) auttamisen YK: n yritys- ja ihmisoikeusperiaatteiden täytäntöönpanossa. EU kannustaa yrityksiä omaksumaan vastuullisia liiketoimintakäytäntöjä kaikkialla, missä ne toimivat, ja noudattamaan kansainvälisesti tunnustettuja yritysten sosiaalista vastuuta koskevia ohjeita ja periaatteita.

Viimeisessä huippukokouksessaan Elmaussa (Saksa) 7.-8. Kesäkuuta 2015 G7-johtajat sitoutuivat pyrkimään kansainvälisesti tunnustettujen työ-, sosiaali- ja ympäristöstandardien, periaatteiden ja sitoumusten parempaan soveltamiseen globaaleissa toimitusketjuissa.

G7-maiden työllisyys- ja kehitysministerien odotetaan hyväksyvän ministerikokouksen aikana tiedonannon "Toiminta reilun tuotannon hyväksi". Tämä sisältää kuusi toimenpidekokonaisuutta, jotka muuntavat G7-maiden johtajien sitoutumisen työntekijöiden oikeuksien, ihmisarvoisten työolojen ja ympäristönsuojelun edistämiseen globaaleissa toimitusketjuissa.

Kehitysmaat

Yhdistynyt kuningaskunta lupaa käteistä #Yhdysvaltojen koulutus, vaatii #malaria taistella

Julkaistu

on

Pääministeri Theresa toukokuu lupasi rahaa parantaakseen lasten koulutusta Kansainyhteisössä ja vaati muiden johtajien sitoumusta torjua malaria tiistaina (17 huhtikuu), kirjoittaa William James.

Mayin hallitus pyrkii elvyttämään Commonwealth-maiden, lähinnä entisten brittiläisten siirtomaiden 53-maiden verkostoa, sillä se pyrkii määrittämään Brexit-jälkeensä olevan roolinsa maailmassa vapaan kaupan ja aktiivisten globaalien kansalaisten johtajana.

Puhuttuaan viikon kestäneen Commonwealth-kokouksen toisena päivänä Lontoossa toukokuussa voi siirtyä keskittymään kauppaan, josta hän keskusteli maanantaina humanitaarisista kysymyksistä.

Mainos
 "Meidän on näytettävä maailmalle, mitä Commonwealth pystyy", hän sanoi.

Voi sitoutua 212 miljoonaa puntaa ($ 304m) yrittää varmistaa, että kehitysmaissa asuvat lapset saavat 12 vuotta laadukasta koulutusta.

"Haluan, että tämä on huippukokous, jossa Commonwealth suostuu tekemään tavoitteemme kaikille jäsenillemme ja alkaa ryhtyä konkreettisiin toimenpiteisiin, jotka mahdollistavat sen toteutumisen", hän sanoi.

Puhuivat yhdessä Microsoftin perustajan ja hyväntekeväisyyteen osallistuvan Bill Gatesin kanssa, myös koskettelemalla tarvetta vähentää malariaa kuolemantapauksista, sanoen, että 90 prosenttia kansainyhteisön kansalaisista asuu maissa, joissa tauti on endemioitu.

Mainos
Yhdistynyt kuningaskunta on jo sitoutunut käyttämään puolta miljardia kiloa vuodessa malarian torjumiseksi, ja se voi kehottaa muita johtajia suunnittelemaan 2023in malariahinnan puolittamista.

"Emme voi olla hyvällä omallatunnolla, puhumalla maailman nuorista ihmisistä, lapsemme ja lastenlastemme perinnöstä, puuttumatta tautiin, joka maailmanlaajuisesti tappaa yhden heistä joka toinen minuutti", hän lisäsi.

($ 1 = 0.6983 kiloa)

Continue Reading

Kehitysmaat

EU parantaa tukea #Nigeria, #Niger ja #Cameroon kuin humanitaarinen kriisi pahenee

Julkaistu

on

20150107PHT05002_originalEuroopan komissio tarjoaa lisää humanitaarista apua, jotta käsittelemään tilanteen heikkenemistä Tšadjärven alue.

Tänään (4. elokuuta) Euroopan komissio on ilmoittanut lisää 12.5 miljoonan euron humanitaarisesta avusta Nigerian, Nigerin ja Kamerunin ihmisten tukemiseen heikkenevän humanitaarisen kriisin edessä. Tämän päivän ylimääräinen hätäapu auttaa haavoittuvia väestöjä Tšadjärven alueella. Nigerian ihmisille tuetaan 9 miljoonaa euroa, Kamerunissa 2 miljoonaa euroa ja Nigerissä 1.5 miljoonaa euroa.

Uusi rahoitus tulee kuin väkivallan terroristiryhmä Boko Haram Pohjois Nigeria on vakavasti horjuttanut Tšadjärven alueella aiheuttaen siirtymä miljoonia ihmisiä.

Mainos

"Matkustaessani alueelle viime kuussa, olin todistamassa ihmisten ahdinkoa Chad-järven altaalla. Miljoonia on joutunut siirtymään kotiseudultaan, ja niiden ihmisten määrä, jotka kamppailevat ruoan löytämisestä, on yhä hälyttävämpi. Nigerian tilanne on erityisen dramaattinen. Kuten aina, lapset kärsivät eniten ja meidän on puututtava kiireellisesti heidän kärsimyksiensä lopettamiseksi. Tämä EU: n lisärahoitus kohdistuu hätäapuun ensisijaisesti elintarvikkeiden ja ravitsemuksen, veden ja sanitaation sekä terveydenhuollon aloilla. Olisi pyrittävä kaikin tavoin varmistamaan, että humanitaariset järjestöt voi turvallisesti tavoittaa kiireellistä apua tarvitsevat. " sanoi humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaari Christos Stylianides.

EU tuki ilmoitti tänään tulee päälle € 58m aiemmin kohdistettu Tšadjärven altaan kriisi, jolloin koko EU: n humanitaarista apua yli € 70m varten alueen 2016. Euroopan unioni on tärkeä humanitaarisen avun antaja alueella, tarjoamalla tukea paikallisille, isäntä ja joutuneiden väestöryhmien eri humanitaarisen avun aloilla viime vuosina.

TAULUKKO - EU: n humanitaarinen apu Tšad-järven altaan ja Sahelin väestölle vuonna 2016: 216,200,000 euroa

Mainos
Tyyppi tuki (€)
Maa Joustavuus ja ruoka Tuki konflikti vaikuttaa väestön Tšadjärvi Basin Muita hätäapua
Burkina Faso +15 300 000 XNUMX
Kamerun +2 000 000 XNUMX +9 000 000 XNUMX +2 000 000 XNUMX
chad +41 000 000 XNUMX +9 200 000 XNUMX
Mali +17 500 000 XNUMX
Mauritania +10 700 000 XNUMX
Niger +29 000 000 XNUMX +9 000 000 XNUMX +1 500 000 XNUMX
Nigeria +31 000 000 XNUMX +9 000 000 XNUMX
Senegal +6 400 000 XNUMX
Länsi-Afrikan alueellisten ohjelmien +23 600 000 XNUMX
Yhteensä EUR +145 500 000 XNUMX +58 200 000 XNUMX +12 500 000 XNUMX

Tausta

Nigeria on pahiten maan alueellisen humanitaarisen kriisin. YK arvioi yli 7 miljoonaa nigerialaiset ovat kärsineet konfliktista koillisosassa maan yksin - myös yli 2 miljoonalle siirtymään jotka luottavat humanitaarisen avun hengissä. Jo haavoittuvia isäntäyhteisöjen myös syvästi, sillä on paikallisen väestön Nigeriassa, ja yhä niin.

Far North Region Kamerunin nykyisin isännöi 65,100 Nigerian pakolaisia ​​ja 191, 600 kotiseudultaan, 158,500 heistä ovat paenneet hyökkäyksiä Boko Haram. Samaan aikaan väkivalta on pakottanut jotkut 167,000 ihmisiä kodeistaan ​​Niger, missä järjestetään myös 82,000 Nigerian pakolaisia.

Samaan aikaan jotkut 4.4 miljoonaa nigerialaiset arvioidaan olevan vakavasti ruokapulasta in koillisosassa maan. Määrä kärsivien lasten Severe Acute Aliravitsemus on raportoitu olevan erityisen huolestuttavaa läsnäolon, vähintään 244,000 arvioidaan vaikuttaa osavaltiossa Borno yksin. Avustusjärjestöt ovat ilmoittaneet, että yksi viidestä lapsesta voi kuolla, jos ei ole varustettu kiireellinen elintärkeän hoidon.

Nigeriassa erityisesti Euroopan komissio on lisäämässä apuaan jatkuvasti vastaamaan kasvaviin humanitaarisiin tarpeisiin. EU: n humanitaarisen avun Nigerialle koska 2014 määrä on € 73 miljoonaan.

Vaikka tarpeet ovat valtavat, humanitaarisen avun Nigeriassa ja koko alueen edelleen haastava mistä osoituksena hyökkäys humanitaarista reagoivien koillisosassa Nigeriassa vasta viime viikolla.

Lisätietoja

Kamerun factsheet

Niger factsheet

nigeria factsheet

EU lisää humanitaarista apua Boko Haramin uhreille Afrikan Tšadjärven alueella

Continue Reading

Kehitysmaat

#EUTurkey: Lääkärit ilman rajoja ei enää vie varoja Euroopan unionin

Julkaistu

on

20131008PHT21745_originalLääkärit ilman rajoja (MSF) on ilmoittanut tänään (17 kesäkuu), että ne eivät enää vie varoja Euroopan unionin ja jäsenmaiden vastustaa mitä he pitävät vahingollista pelotteen politiikkaa ja tehostaa yrittää työntää ihmisiä ja heidän kärsivät kaukana Euroopan rannoilla. Päätöksessä otetaan välittömästi ja sovelletaan MSF: n eri puolilla maailmaa.

Kolme kuukautta osaksi EU: n ja Turkin sopimus, joka Euroopan hallitukset vaativat onnistuneena, ihmiset ovat suojelun tarpeessa jäljellä laskemalla sen todellista inhimillisiä kustannuksia. Kreikan saarilla, yli 8,000 ihmistä, mukaan lukien satoja yksin tulleiden alaikäisten, on monisäikeinen välittömänä seurauksena EU-Turkki paljon. He ovat asuneet dire olosuhteissa, ahtaissa leireillä, joskus kuukausia. He pelkäävät pakko palata Turkki vielä ovat ilman välttämättömiä oikeusapu, niiden yksi puolustuslinja joukkokarkotukset. Suurin osa näistä perheet, joille Eurooppa on säätänyt pois näkyvistä, on paennut konfliktia Syyriassa, Irakissa ja Afganistanissa.

Euroopan komissio piti äskettäin EU: n ja Turkin välistä sopimusta onnistuneena. Euroopan komission ensimmäinen varapuheenjohtaja Frans Timmermans totesi: "EU: n ja Turkin julkilausuma tuottaa tuloksia: maahanmuuttajat näkevät, että salakuljettajien veneillä ei kannata vaarantaa henkensä, ja olemme tiellä sopimassa miljardin euron hankkeista Tämän kesän loppu ei kuitenkaan ole oikea hetki. Meidän on pantava täytäntöön kaikki julkilausuman osat. Tähän sisältyy uudelleensijoittamisen tehostaminen ja Kreikan kyvyn parantaminen vastaamaan humanitaariseen tilanteeseen ja käsittelemään turvapaikkahakemuksia EU: n mukaisesti. Turkin viranomaisten on myös saatettava päätökseen viisumivapautta koskevan etenemissuunnitelman täytäntöönpano. "

Mainos

MSF: n mukaan EU: n ja Turkin välinen sopimus vaarantaa "pakolaisen" käsitteen ja sen tarjoaman suojelun. Lääkkeiden Sans Frontières kansainvälinen pääsihteeri Jerome Oberreit sanoi: "MSF on kuukausien ajan puhunut häpeällisestä eurooppalaisesta vastauksesta, joka keskittyy pelotteeseen sen sijaan, että tarjoaisi ihmisille tarvitsemaansa apua ja suojelua. Jälleen kerran Euroopan pääpaino ei ole siinä, kuinka hyvin ihmisiä suojellaan, vaan siihen, kuinka tehokkaasti heidät pidetään poissa. "

MSF myös vastustaa Euroopan komission ehdotukseen jäljitellä EU-Turkki logiikka poikki yli 16 maassa Afrikassa ja Lähi-idässä. Näiden tarjousten koidu kaupan ja kehitysavun leikkaukset maita, jotka eivät johdu muuttoliike Eurooppaan tai helpottavat pakolla palaa, palkitaan ne, jotka eivät.

MSF sanoa, että koska sopimus Euroopan ja Turkin tehty 18 maaliskuuta, Kreikka on muuttunut pakolaisleireillä osaksi vankileireillä. Pakolaiset lajitellaan ja odottaa lähetetään takaisin Turkkiin niille, jotka tulivat jälkeen 20 maaliskuussa. EU-Turkki sopimus muodostaa vaarallisen ennakkotapauksen muille maille pakolaisia, lähettää viestin, joka hoitaa ihmisiä pakotettiin kodeistaan ​​on vapaaehtoista ja että he voivat ostaa tiensä ulos tarjota turvapaikkaa. Viime kuussa, Kenian hallitusta mainittu eurooppalainen maahanmuuttopolitiikka perustella päätöstä sulkea maailman suurin pakolaisleirille, Dadaab, lähettämällä sen asukkaille takaisin Somaliaan. Samoin sopimus ei tee mitään kannustaa maita ympäröivään Syyrian jo hosting miljoonien pakolaisten, avaamaan rajansa niitä tarvitseville.

Mainos

"Eurooppa pyrkimys ulkoistaa muuttoliikkeen valvonta on ottaa ketjureaktio, jossa suljetut rajat ulottuu aina takaisin Syyriaan. Ihmiset yhä ole paikkaa kääntyä ", sanoi Oberreit. "Will tilanne Azaz jossa 100,000 ihmiset ovat tukossa välillä suljettuja rajoja ja etulinjaan tullut sääntö, eikä tappava poikkeus?"

EU: n ja Turkin kaupan taloudellisten paketti sisältää miljardi euroa humanitaarista apua. Myöntää, että niiden epäilemättä tarvitsee Turkissa, maassa, joka nykyisin isännöi lähes kolme miljoonaa Syyrian pakolaisille, tämä tuki on neuvoteltu palkintona rajavalvonnan lupauksia, sen sijaan että ne perustuvat yksinomaan tarpeisiin.

”Yleisölle humanitaarisena ratkaisuna myyty pelotuspolitiikka on vain pahentanut tarvitsevien ihmisten kärsimyksiä. Näissä politiikoissa ei ole mitään etäyhteistyötä. Siitä ei voi tulla normi, ja se on kyseenalaistettava ”, Oberreit sanoi. "MSF ei saa rahoitusta laitoksilta ja hallituksilta, joiden politiikat aiheuttavat niin paljon haittaa. Kehotamme Euroopan hallituksia muuttamaan prioriteetteja - sen sijaan, että maksimoidaan niiden ihmisten lukumäärä, joita he voivat työntää takaisin, heidän on maksimoitava lukumäärä, jonka he toivovat ja suojelevat. "

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa